Съвети към тези които сега започват процедурата...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
zenman

Мнение от zenman »

Atanas Atanasov, мисля, че Vincent ти отговори вместо мен какви други, освен икномически причини, биха мотивирали човек да емигрира. Успех на всички, които сега започват процедурата или са на някакъв етап от нея. Успех и на тези, които чакат датата на полета си, както и на тези, които са вече там.
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Добре дошла Maslinka. Моето мнение е следното:

дали изобщо да започваме тази процедура? /Естествено, няма какво да се чудите.

Звучи ми малко страшничко...с тези документи, интервюта.../ Така трябва да е. Кандидатите се отсяват. Въпроса е дали вие ще изпълните техните критерии. Бъдете оптимисти.

Мисля си че за всички които сега започват процедурата ще е много полезно да споделите вашият опит/ Ние също започваме сега. Утре най-накрая ще пращаме документи. Следи им официалния сайт. Ако има проблем те ще те уведомят. Ако не е ясно нещо пускайте въпроси тука без колебание. Нали за това е форума.

Дали има смисъл квалифицирани хора да идват в Канада и да работят какво да е/ Има смисъл разбира се. Обаче има един тънък момент. Канада не е България и никога няма да бъде. На много хора това не им харесва. Порядките, организацията, хората, начина на мислене са различни. Ако не сте били навънка за дълго време ще бъде трудно, но ако сте готови да приемете новия начим на живот няма проблем.
Канада е с много по-големи възможности от България. Те ти дават шанса и всичко зависи от вас.

Питам се също защо толкова много българи се връщат в БГ?/Там не е България и никога няма да бъде.

Ако тук в България със съпруга си заработвате поне по 1 000 лв. на човек нямате работота в чужбина./ Пак ще се повторя, че тези които отиват в Канада само заради парите по-добре да останат тука. най-вероятно няма да им хареса.

Желая ви много Успехи и здраве.
Аватар
thebull

Мнение от thebull »

zenman мерси за пожеланията да ти се връщат по много :twisted:
zenman

Мнение от zenman »

thebull написа:zenman мерси за пожеланията да ти се връщат по много :twisted:
Мерси, братле. Между другото, ние също сега започваме процедурата, ще пратим документите до седмица-две. Май ще се движим в пакет ;) Ако си от София, идвайте на срещите, интересно и приятно е, както установихме и ние в събота. P.S. Опа, сега видях в другата тема, че сте от Варна. Ми тогава....наздраве от наш'та маса, на ваш'та маса :beer:
Аватар
abs
Обратна връзка:

Мнение от abs »

Ето и един съвет от мен: подобно на избора на фирма за преводите, внимавайте и при избора на банка за изпращането на парите за таксата. Питайте изрично дали служителят, който ви обслужва е правил подобен вид превод (до същата банка в Австрия), ако не - по-добре пробвайте друга банка, защото има вероятност да не пристигне пълната сума и да пращате остатъка с втори трансвер, а това излиза доста солено.

Успех!
Добре де, имигрирах... и сега какво? :)
apple

Мнение от apple »

Никой не може да ме изкара от Родината. Въпреки желанието ми да живея, умра и бъда погребана тук, единствения начин да ме изнесат е в ковчег. Аз обичам България, тук е моето място и нека не ми разправят, че нямало работа и образованието било зле, не е така! Просто тези хора са достатъчно ограничени за да не могат да намерят своята ниша и своето призвание. Те са бездарни и обезнадеждени, да не кажем отчая от своята глупост... Затова, смятам и че не заслужават да живеят в този наш малък, но прекрасен Рай-България!

Естествено това може да го напише само човек,който цял живот си е стоял в кошарата,не знае какво е да се чувстваш нормален човек(дори и чужденец),без страх от престъпност,далеч от корупция с желание за развитие.Тук и да си намериш свясна работа "с много" връзки ,когато цялата обстановка в страната те подтиска пак не става.Така е в една страна където народните герои са Бай Ганьо и Андрешко,не сме се отдалечили много от тях и още дълго време ще тъпчем на е едно място,докато(ако) овчиците не се събудят.За съжаление 1 птица пролет не прави и затова тя предпочете да отлети колкото се мойе по-далече.Успех на родолюбците

Е, ето ви две крайно еклектични мнения по въпроса защо да/ или не емигриррам от БГ!!!
А, моето мнение като дипломиран специалист работещ по специалността си е ::: за Бога братя емигрирайте ако обичате себе си, дипломираната си специалност и най - вече децата си. Който оценява себе си на 1000лв. дипломирани пари /който да уточня аз дипломирано не взимам, но и да взимах пак не бих се отказала да емигрирам/ или обича чалгата , панелките , корупцията, ромите, които онождат и блудстват с децата му в кварталните градинки докато се прибират от училище, наркотиците достъпни за всеки мразещ реалността и търсещ забрава в халюцинациите и синтетичните стимулатори на ендорфини, бездомните бесове озверели от глад, които ви дебнат сутрин и вечер за да ви изядат прасците примерно най-малко, природните бедствия "неочаквано " връхлитащи ни всяка зима и пролет, бездушните медици, които ще ви лекуват и то под съмнение ако имате пари в кеш а не здравна застраховка, и т.н. подобни причини които са ви потребни и присъщи ОСТАНЕТЕ и бъдете новите демократични българи. Всеки, който се отвращава от по-горе написаното нека върви напред към своя избор на останалите пожелавам щадстие в гореупоменатите идилични реалности и национални ценности.

Предварително се извинявам на хората не споделящи тези лични констататции и им пожелавам успех и щастливо съществуванев БГ реалити шоу!?!
Аватар
Vasko
Обратна връзка:

Мнение от Vasko »

Ами незнам аз вземам над средно (с премии) към 2500лв.. и моята другарка долу горе толкоз и сме реши да се махаме все пак...
Писна ми от цигани, турци и т.н.., така че към средата на годината подаваме документи!
Айде успех на всички! 8)
Напред към нови премеждия!
Публикувай отговор