Съвети към тези които сега започват процедурата...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Maslinka

Съвети към тези които сега започват процедурата...

Мнение от Maslinka »

Здравейте уважаеми съфорумци! Първо - Честита Нова година, много здраве, щастие и успехи!
От няколко месеца чета това което споделяте и се питам - дали изобщо да започваме тази процедура? :D Звучи ми малко страшничко...с тези документи, интервюта...Ние със съпруга ми сме решили твърдо да започнем процедурата и сега започваме курсове по френски, чакаме през март да си вземем и дипломите...Мисля си че за всички които сега започват процедурата ще е много полезно да споделите вашият опит - къде да учим езика, кои преводачи да използваме? И все неща от този род...вашите грешки и успехи...разбира се ако искате. Сигурно мнозина от вас ще кажат че тази информация я има, да така е, но е доста разхвърляна и на моменти неактуална. Благодаря ви предварително! :) :)
Maslinka

Може да добавите и

Мнение от Maslinka »

Може да добавите и вашето мнение струва ли си всичко това? Дали има смисъл квалифицирани хора да идват в Канада и да работят какво да е? За нас, които сме в БГ това са сериозни въпроси :) :) Питам се също защо толкова много българи се връщат в БГ? През последните дни срещам много такива из форумите... :)
Atanas Atanasov

Мнение от Atanas Atanasov »

Здравей Маслинка, дали да започвате процедурата си е изцяло ваш избор. А до това колко българи се връщат в България изцяло зависи от техните вътрешни потребности и желания. Ако тук в България със съпруга си заработвате поне по 1 000 лв. на човек нямате работота в чужбина. В чужбина парите не дават - заработват се.
zenman

Мнение от zenman »

Atanas Atanasov написа:Здравей Маслинка, дали да започвате процедурата си е изцяло ваш избор. А до това колко българи се връщат в България изцяло зависи от техните вътрешни потребности и желания. Ако тук в България със съпруга си заработвате поне по 1 000 лв. на човек нямате работота в чужбина. В чужбина парите не дават - заработват се.
Интересно ми е как определи прага на мотивацията на 1000 лв. заплата в БГ? :?: :nenam:
Последно промяна от zenman на Пон Яну 07, 2008 6:24 am, променено общо 1 път.
Maslinka

Мнение от Maslinka »

Един от основните проблеми в БГ е, че дори и да си заработваш 1000лв на месец, не ти ги дават! В смисъл че на повечето работодатели им се струват много и се чудят как да клинчат за да не ти платят... :( А колкото до това че тук ги дават - не винаги...аз работя във фирма където плащат само на хонорар и за всяко ходене до WC се регистрирам с чип, какво да говорим за пиене на кафета... :D
zenman

Мнение от zenman »

И аз съм на мнение, че повечето от нас се мотивират да се махнат от БГ не толкова заради заплащането, а поради ред други неща. Всеки знае за себе си какви са.
Maslinka

Мнение от Maslinka »

Сигурно трябва да добавя и въпроса - за семейство с деца, кой е по-добрия вариант? Да останат в БГ и да мизеруват или да емигрират в Канада например? Защото в БГ едно семейство дори и с 2000лв на месец няма как да храни деца, да изплаща ипотека и кола? Колата е абсолютен лукс при такива доходи...да не кажа невъзможен :shock:
Atanas Atanasov

Zenman интересно ми е освен икономически какви са другите причини
vincent

Мнение от vincent »

Не знам на Zenman какви са другите причини, но ще споделя моите: безобразната корупция от най-ниското до най-високото ниво във всички държавни институции; Безкрайната простотия на една много голяма част от населението - чалга, несъобразяване с норми за поведение, да не говорим за закони - на пътя, със съседите и всички заобикалящи ги; ненормалната система за здравно осигуряване при която аз плащам значителни суми всеки месец, но ако ми потрябва здравна помощ се оказва, че направленията свършили или лимита на болницата се изчерпал; образованието е под всякаква критика - учат се абсолютни глупости, а учебния материал е несмилаем, остарял и безмисен, за сметка на това висшисти колкото щеш - голяма част от които не би трябвало да са завършили и средно образование; Пнсионната система е пълна боза и обрича всички пенсионери - сегашни и бъдещи на мизерия, ако въобще доживеят до пенсия. Това е малка част от причините, но и те не са малко. Не е само финансовата причина поради която българите бягат от тук! Тези които искат повече пари отиват на гурбет и после се връщат. Тези които искат да подобрят качеството си на живот и осъзнават, че това понятие не се изчерпва само с получаваните пари емигрират и повече не се връщат тук. Тъжно, но факт. И е тъжно за оставащите, а не за тези, които заминават.
Bary

съвет

Мнение от Bary »

Струва си особено, ако сте с деца! Много помагат и всичко им е уредено и ще получат добро образование и професия!
Относно всички други неща за това са срещите, там се обсъждат всички неща, които ги вълнуват и които са се сблъскали и направили!
Имаше една такава на 05,01,2008 мисля, че беше страхотна и ще има още така, че може да дойдете, ако искате! :D
Atanas Atanasov

Да така е напълно съм съгласен с Vincent, той е напълно прав.
Maslinka

Мнение от Maslinka »

vincent е напълно прав...това са само част от нещата които ни отблъскват от "милата ни родина", при нас наистина стои въпросът за уреждане на един по-добър живот, и тук в БГ учим и се блъскаме а резултата е минимален, това е тъжното...наши приятели заминаха преди година и са много доволни, но аз исках дасъбера повече мнения, благодаря ви. Относно срещите - с удоволствие ще дойдем, ако ми пишете кога и къде ще бъде следващата..
:)
Аватар
valedessy

Мнение от valedessy »

Добре дошла, Маслинке :D
По мое мнение: Ако няма какво да губите - започвайте процедурата. ВИнаги можете да се откажете или да се върнете в Бг, но ако не пробвате вероятността цял живот да съжалявате е голяма :wink:
И така. Пак по мое лично мнение, по-добре е да започнете уроци при частен учител, който да ви подготви за самото интервю. Разбира се по тази тема има хиляди и хиляди мнения, аз просто изразявам личното си мнение.
А относно преводача: пак от личен опит те съветвам да гледаш човекът, който прави превода, а не фирмата, тъй като не са рядкост случаите на грешни или неточни преводи.
Давайте смело напред: Нова година = Ново начало! :D
dessy
DCS: 30/10/07, акюзе след 15д.
покана за интервю 1м3с преди интервюто
док. към Букурещ: 7/06/08, баркодове след 1м1д
покана за медицински след 23д
покана за визи след 3с (от направените медицински), върнати паспорти след 18д
Общо: 10м и 18д
Dagonet

Мнение от Dagonet »

Vincent - :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
silvestur

Мнение от silvestur »

Като за начало, не легализирайте преведените документи, достатъчна е нотариална заверка. Това ще ви спести средства и време. Успех!
Публикувай отговор