Днес училища и детски градини не работят!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Скъпи Линко, написаното по-горе не само , че не отговаря на позицията ти на модератор в този форум, но и е подсъдно.

Готов ли си да повториш същите лични обиди, където трябва и да си понесеш отговорността ?

В допълнение : Ти искаш да наложиш ограничение не това което пиша ? Защото не ти харесва ?

И не на последно място - никога не съм те назначавал/упълномощавал да ми правиш психоанализи, да ми "наливаш акъл в главата" .

Ако не си забелязал вече не си в казармата.

Не знам дали усещаш , но отиде твърде далеч. Просто премина всякакви граници !
WOW, филипинчето наистина се е взел хептен насериозно. Интересно ми е само от правна гледна точка как могат да се свържат някакви виртуални личности с реалните такива? :lol: :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Smart Dust написа:
filipne написа:Чета в сутрешния вестник 24 часа , че към днешна дата , тоест 5 дни след снежната буря , в Монреал са почистени цели 30 % от улиците.

Оптимистично погледнато , ако запазят тези ударни темпове , всичко ще бъде на 100 % след около 10 дни . :lol:
Значи ти остават още 10 дена да мрънкаш, че не са изчистили снега.
После за какво ще измислиш да мрънкаш? :D Че са изнесли всичкия сняг и няма от какво да направиш снежен човек ли??? :lol: :lol: :lol:
Ами после ще мрънкам за това , че ти нещо започна да мрънкаш :rotfl:

Я не се взимай толкова насериозно ! Relax :lol:
Iskizi
Мнения: 101
Регистриран на: Съб Ное 19, 2005 5:11 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Iskizi »

Незнам как може да сте доволни от почистването на снега, аз не съм! С малко дете, което трябва да водя всеки ден на градина, за мен е истинско мъчение да изплувам от барикадите със сняг, които са затрупали нашето авеню. 5 дни след бурята почистиха едната половина на улицата, но булеварда, който първи беше почистен, отново е зарит със сняг и няма изгледи за него!!! Какви разходки с колички, какви удоволствия! Излизам само при нужда и вече се замислям да изкарам зимата в България, там поне сняг няма, а и да падне се топи за 2-3 дена.
Де го чукаш, де се пука!!!
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne написа:
Linko написа: Но при теб това е се е превърнало в болест, ти си патологичен случай на мрънкалник. За теб всяко нещо от заобикялящия те свят е повод за недоволство, изразяавано по най-безсмисления и глупав начин където не трябва и пред когото не трябва.


Но никой не е длъжен да търпи твоето неадекватно поведение и патологичните ти псичхични разстройства по отношение мястото и начина на изразяване на тези ти чувства.
А и защо не последваш собствения си съвет: "Като не ти харесва, не чети."
filipne написа:
Linko написа: Много си малък за да ме ухапеш.
А ти от къде знаеш колко съм голям/малък ?
Не съм и очаквал да рабереш смисъла, затова ще ти обясня. Ти може и да си 100 кила и огромен като полярна мечка, да изяждаш девет фурни хляб и изпиваш река вино. Но като годинки, житейски опити мъдрост си паленце според мен.
Скъпи Линко, написаното по-горе не само , че не отговаря на позицията ти на модератор в този форум, но и е подсъдно.

Готов ли си да повториш същите лични обиди, където трябва и да си понесеш отговорността ?
Ако и в твоята професионална област си толков вещ, колкото в правната и всички останали области, които така усърдно и некомпетентно коментираш...жал ми е за теб.
Но тук и не мисля да те образовам, а и едва ли ще е полезно на някого от аудиторията моето обяснение, затова те оставям на химерите и безпочвените ти вярвания.
А иначе съм готов от каквато и да е позиция и пред когото и да е да повторя всяка една дума, която съм казал. Защото съм я премислил и мога да я обоснова отново и отново и то с повече от необходимите доказателства. Но каквато и да е позицията ми във форума, тя с нищо не променя действителността т.е. това, което си насътворил през годините участие във форума. Именно то те характеризира и обрисува такъв, какъвто те описвам. Аз нищо не съм си измислил и нищо от себе си не съм добавил.
filipne написа:В допълнение : Ти искаш да наложиш ограничение не това което пиша ? Защото не ти харесва ?

Ако исках да "наложа" каквото и да е, да съм го направил. Не това е целта ми. Тук има демократични правила и не бих си позволил да ти нарушавам правата, дори и да ми се иска. Но и мое право си е да покажа на всички цялостния ти образ, такъв какъвто си го създал тук през тези години. Защото образа, който ти искаш да наложиш за себе си като борец за истината и едва ли не Прометей за заблудените и лековерните е фалшив и нелеп.
filipne написа:И не на последно място - никога не съм те назначавал/упълномощавал да ми правиш психоанализи, да ми "наливаш акъл в главата" .

Ако не си забелязал вече не си в казармата.
Те тука отново сме свидетели на бъркотията в главата ти. Ти нямаш никаква власт да ме назначаваш или упълномощаваш за каквото и да било. :) А като не искаш да анализират писанията ти, спри да пишеш. Но написал и публикувал един път нещо тук, то ти преставаш да си му господар. Направил го обществено достояние и общодостъно, то всеки е свободен и има право да го обсъжда, анализира, да му противоречи и осъжда, да го ругае дори. Стига това да става в рамките на определените правила, разбира се.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

съсредоточете се в/у снега моля ви се ,темата е за снега и неговите производни ,а не да си избивате комплексите.ако ви е толкова нужно да останете разбрани и запомнени отворете си тема :Комплексар на годината и си изповядайте там мъката ,а ние ще ви ръкопляскаме ,даже може и да се поизлигавим. :D
aseto

Мнение от aseto »

Снег се сипе на парцали.
Щом се сипе, значи вали.
И е пухкав, и е мек,
точно като снег!
:D
Мисля че оценката за почистването на снега е субективна и много зависи от разбирането на всеки кой доколко му е длъжен. Може би аз нямам обективна преценка, защото съм спартански възпитан, не съм придирчив и гледам винаги позитивно на нещата, но на другия полюс са хората, които са убедени, че всички са им длъжни. Този тип хора черпят енергия, като я изсмукват от другите(т.нар. енергийни вампири) :D . Това става като принуждават околните да се чувстват постоянно виновни за нещо (непрестанни упреци, оплаквания,вечно заемане на позицията на "ощипана мома на хорото" :D) Този тип хора виждат нещата в черни краски или поне се оплакват, че всичко е в черно. Моето мнение е, че този подход носи повече негативи, отколкото има положителен ефект. Това ми напомня една приказка, която според мен е много поучителна за емигрантите и най-вече за кандидат-емигрантите от България. -
"Седял си един дядо пред портите на един град (например Монтреал) и кротко се препичал на слънце. На влизане в града един пътник го заговорил:"Добър ден. Искам да ви попитам какви са хората в този град?" Дядото поздравил и на свой ред попитал:"А,вие от кой град идвате?"-"От София", отговорил пътникът. Дядото попитал:"Как бяха хората в София?"-"Бяха много слънчеви и лъчезарни, много добри хора. Имах много приятели, всички бяха много мили и любезни. Имаше хора, които бяха сърдити, но това е заради мизерията, иначе сигурно сърцето им е добро. Та , с две думи всички бяха много добри хора, изпратиха ме със сълзи на очи и ми казаха, че винаги ще ме посрещат с отворени обятия".
Дядото се усмихнал и казал:" И тук в Монтреал хората са много добри, ще видите, всички до един са много мили и сърдечни". Пътникът пожелал лек едн и продължил към Кот де Неж.
Само след десет-петнадесет минути друг пътник на влизане в града заприказвал същия дядо. Поздравил и попитал какви са хората в Монтреал. Дядото на свой ред попитал от кой град идва пътника и какви са били хората в този град. Пътник номер 2 отговорил:" Идвам от София. Никъде няма толкова злобни и завистливи хора като там. Аз съм много способен, но не ме оцениха. Всички са много зли и пакостливи. Най-лошото са връзките-не можеш да направиш нищо, ако не си син или братовчед на някой :D :D :D С две думи в София хората са лоши".
Дядото се усмихнал и казал:"За съжаление и тук в Монтреал хората са много лоши, завистливи и мързеливи (особено тези, които чистят сняг, те са една пасмина, мани-мани). Най-лошото са връзките-има едно момче Филипне, той може с дни да ти разказва за това каква шуробаджанащина е в Монреал. Сигурно хората в Монтреал ще ви се сторят по-лоши и от тези в София"..............
mikemastercorp
Мнения: 145
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2005 12:14 pm
Местоположение: Монреал
Обратна връзка:

Мнение от mikemastercorp »

Ейййй, aseto, много ми хареса. :lol:
Равесели ме.
Ама си е и 100 %-ва истина това, което пишеш.
Az znam che ti znaesh che az znam :)
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Ае стига сте ревали бре , и аз псувам като разривам , ама за кураж :lol: Ами тъй де , дошли сме в Канада , не в ЮАР :wink:
Аватар
7George
Мнения: 9670
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Странджата написа:Ае стига сте ревали бре , и аз псувам като разривам , ама за кураж :lol: Ами тъй де , дошли сме в Канада , не в ЮАР :wink:
Починете си малко де, Джоана вика че е време за по 1 питие да ударите... :lol: :wink:
Странджата
Мнения: 3606
Регистриран на: Вто Дек 12, 2006 10:00 pm
Местоположение: Хъшия

Мнение от Странджата »

Ами кой е спрял бе Гоше :lol:
Аватар
7George
Мнения: 9670
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Ти ме подсети, че е време и аз да си налея едно. Щото ви съжалих де, ще се изкривят викам сънародниците там... Щото при нас и за снежни топки даже няма... :beer:
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Мнение от troll »

Когато пред вас има сняг то следва да се изрине!
Чакаш около 10-15 минути дали жената ще се сети ... и почваш.
Ринеш,ринеш ама проблема е, че трябва някъде да се складира.Първо започваш с паркинга на съседа. Като се напълни караш по-нататък.Аз през декември 5 дни си отривам колата сутрин.Не съм пропуснал един ден и само пътя ми се удължи с 15-20 мин.
Тука мнооо прост народ пише.Седнал да сравнява зарзали с дрихонки.В София падат за денонощие не повече от 15-17 см. и става трагедия:"Зимата,снега ни изненада и т.н.".
Тук никой около мен даже не е чувал за две бури през декември с толкова снеговалеж.
Аз съм в Монреал и мога да доложа, че първата атака беше отразена перфектно.Втората обаче дойде малко в повече.Хората дето професионално се занимават с туй си дават сметка и гледат да изчистят поне половината улица.Е някой път не успяват.Ще се наложи да газите сняг малко.Боже. Ще го преживеете някак.
На мен това което ми е смешно е , че съседите като почнат да чистят около колите разчистват коридор около колата според трудолюбието си и техниката с която разполагат.Аз чистя само отпред и в страни. Гледаме се като извънземни и си говорим , че това е зимата. :lol:
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Мнение от troll »

Наздраве 7George! :beer:
Аватар
7George
Мнения: 9670
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Наздраве!
Аз също рина сняг, вие какво си мислите... По-скоро го стържа от тротуара, когато го имаше 2 пръста, през ноември.. щото тука глобяват за непочистен сняг. А хазаина каза, че ще си я делим ние, наемателите, ако дойде глоба. Той сега е в Австралия - май и той не обича снега...
Така че оглеждам се - и ако съседа не е изчистил... Интересно, що никой не краде лопатата за сняг - целогодишно е отвън подпряна. :D
Аватар
troll
Мнения: 2056
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 10:26 pm
Местоположение: MTL, QC, CA

Мнение от troll »

Само внимавай, докато го стържеш да не ти праснат някоя глоба за намаляване височината на тротоара. :lol: Тука града се грижи само дали си си окосил тревата.Иначе пращат хора, а след туй - фактурата. :lol:
Публикувай отговор