Днес училища и детски градини не работят!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Публикувай отговор
bateto

Мнение от bateto »

ай стига бе ,кво ми скиват очите ,една пораснала Комсомолска Секретарка :D
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Linko написа:Та дори и се наговарят с ЛС как да подемат и водят кампаниини борби с отделни съфорумци.
Абе думи немам...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
aseto

Мнение от aseto »

Аз съм свикнал да си върша работата сам, без да се надявам на държавата. Когато вали сняг, грабвам лопатата и чистя. Когато падна големия сняг изчистих не само пред къщата си, но и прокопах пътека до спирката, за да може жена ми, а и другите съседи да са улеснени. Не съм се замислял, че като данъкоплатец трябва да изчакам и да започна да мърморя и да търся кусури.Хората от почистването си свършиха работата добре. Падна доста сняг, първият ден имаше вятър, който навяваше. Температурите бяха под минус 10 и трябваше да се хвърля и сол. Основният проблем обаче са хората, които пречат на почистващата техника-изоставени коли, коли , паркирани по безобразен начин. Голямото задръстване във вторник не беше причинено от неправилно почистване. Според мен много шофьори не знаят как се шофира на сняг или нехаят. Пътувах доста тази седмица и се нагледах на невероятни картинки. Все пак основните пътни артерии бяха почистени своевременно. Никога няма да забравя как в България на Коледа 2003 пътувах от София до Варна 36 часа, заради паднали 10 сантиметра сняг. Аз си правя моите изводи, всеки е свободен да прави своите заключения , както прецени.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа: Да, гениално е умението ти да изопачаваш нещата, да наливаш от пусто в празно и да дразниш себе си и околните с вечното си мрънкане.
.
Страшно съжалявам за изопачените от мен неща - сняг няма и всичко бе почистено навреме и много бързо. Никакви преспи хлъзгащи се коли и задръствания. Това , което показват по телевизията и пишат по вестниците ще да е някаква злобна антиканадска пропаганда.

Единственото извинение, което имам е сравнението с миналите шест години. То ми е изиграло лоша шега. С всяка изминала година услугата става все по-зле но за това пък данъците растат.
Linko написа: Ти само мрънкаш и ни пълниш главите с твоето недоволство, като че ли нашето не ни стига. Тук да не сме ти кошче за душевни отпадъци бе, мой човек?
Опа ! Зрънце истина ли се е прокраднало неволно ? Ама за какво недоволство пишеш Линко ? Как може ти да си недоволен и то до степен да ти стига ? Нещо зомбацията ли се забавя какво ли ?

Ако нещо не ти издържат нервите не чети.
Linko написа:
За теб дори е без значение има ли връзка с темата или не. Сам себе си обичаш да слушаш и държиш на всяка цена да ти слушат и другите глупостите, пич. Там ти е проблемът.
Казвал си съм наскоро колко много ценя комплиментите и психоанализите ? А да ми откриват проблемите ?

Е аз не съм толкова добър в психоанализта . И не показвам къде са проблемите на другите. Но не мога да се сдържа да отбележа прозиращата злоба, така нетипична за един претендиращ за позитивно настроен човек.
Linko написа: Много си малък за да ме ухапеш.
А ти от къде знаеш колко съм голям/малък ?

Накрая да попитам с чисто познавателна цел . Да не би отскоро да има или пък да замисляте някакво правило ограничаващо степента на търпимото недоволство на писанията из форума :?:

Защото ако не е така, то нищо не ме спира да пиша , както и нищо не те задължава да четеш , мислиш над, изнервяш се от , и коментираш моите мнения.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:в крайна сметка ще бъдем най-големите зомбита ако продължим да твърдим, че "Е па в Канада дупки няма, няма сняг, няма проблеми по улиците" и т.н. в този дух и "Ааа, а знаете ли как е в България - още по-така ... " .... И не всеки е с будна съвест или гражданско съзнание и поведение. Няма нужда да се обажда на никакъв ефир, достатъчно е да си признае пред себе си, че има неща, от които не е доволен ... иначе първо се превръща в доволна свиня, второ в абсолютен глупец, защото тези неприятни факти съществуват - с или без неговото одобрение/неодобрение и признание/непризнание.

Сняг има :D И огромни проблеми по пътищата в Монреал има. Ако вие не го усещате, може да се прочете по всички местни вестници, да се чуе по всички местни радиостанци, да се види по всички местни ТВ новини, ако се понапънете ще ви го кажат същото вашите колеги и съседи, а ако искате се огледайте по-критично около себе си - на улицата, на спирката и т.н. Може и да видите!
Кримон :thumbsup:

Много добре си го написала !
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа: Ако реша, че ми е в силите да променя нещо, променям. Ако ли не, търся начин да променя себе си, щото обстоятелствата са извън моите възможности.
Много интересно разсъждение. Защо ли не си приложил тази стратегия в БГ ? Очевидно не си бил доволен от много неща и не е било по силите ти да ги промениш. Следвало е да промениш себе си. Или си опитал ама не се е получило ?

Е дано имаш успех този път !
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

[quote="Linko"][/quote]
Linko, на глава с тоя дървен философ и локумаджия няма да излезеш ами вземи вкараи едно копче "игнор" във форума та да се игнорират всекви такива екзепляри :wink:
от тях полза няма никаква :idea:
както съм казвал неведнъж на едно магаре да обясниш по има шанс да те разбере
аиде успех и честити празници :beer:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Не знам кой казва на черното бяло и кой просто винаги и от всичко е недоволен в страната на "тръстиката", където по незнайни причини продължава да сгриба в робски труд 8)
Сняг има, и преспи има, ама и машините са нон стоп по улиците, дори и в момента ги чувам. Не съм открехната как е в Германия, но мисля, че малко здрава логика няма да навреди: 30-40 см сняг как се изриват за 1 нощ от този огромен град?
Батето, вземи събери комсомолските активисти да покажете как се почиства сняг бе 8) , и то по български! Да ти кажа, и аз бях от тях, още от чавдарче си бях активистка, ама бях от тия, дето организират, и по-тежко от писалка, а в по-зрели години - чаша, не съм вдигала, та не ме брой в групата 8)
Обичам да преча
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Нали ви казах по-горе, веднага се намериха 3-ма - 4-ма, които обясниха колко е по-зле в България, как тук са добре организирани и чистят снега като за световно и как ако сме големи знаячи можем сами да грабрем лопатата :lol: :lol: Анито :wink: :beer: :beer:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Аз имам друго предложение, щото проблема стана още по голям - няма къде да складират снега вече. Та предложението към хората с гражданска позиция - Хващайте кофите и лопатите и почвайте да пълните ваните със сняг. Така с масово претопяване ще решим проблема. Очакват се още 10 см. сняг да падне следващата седмицата, затова да бъдем готови, да покрием тротоарите с найлони, така всеки грабва найлончето и пак във ваната. С така предложените мерки мисля ,че ше бием и нигерийците по скорост на прибирането на снега.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

krimon написа:Нали ви казах по-горе, веднага се намериха 3-ма - 4-ма, които обясниха колко е по-зле в България, как тук са добре организирани и чистят снега като за световно и как ако сме големи знаячи можем сами да грабрем лопатата :lol: :lol: Анито :wink: :beer: :beer:
Кримоне, ха смей да кажеш че не вярно, веднага ще изнеса тъмното ти комсомолско минало на светло :twisted:

:beer: :beer: :beer: :D
Обичам да преча
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

kurta007 написа:
Linko написа:
Linko, на глава с тоя дървен философ и локумаджия няма да излезеш ами вземи вкараи едно копче "игнор" във форума та да се игнорират всекви такива екзепляри :wink:
от тях полза няма никаква :idea:
както съм казвал неведнъж на едно магаре да обясниш по има шанс да те разбере
аиде успех и честити празници :beer:
Знам, че с подобни личности е просто губене на време да спориш или да им обянсяваш каквото и да е. :)
Тук не го правя заради себе си, щото ме нервира примерно, или заради него, за да му налея акъл в главата. Правя го заради част от аудиторията. Така хората ще разберат по-добре с кого си имат работа и сами ще си направят изводите как да му приемат приказките.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

anito написа:
krimon написа:Нали ви казах по-горе, веднага се намериха 3-ма - 4-ма, които обясниха колко е по-зле в България, как тук са добре организирани и чистят снега като за световно и как ако сме големи знаячи можем сами да грабрем лопатата :lol: :lol: Анито :wink: :beer: :beer:
Кримоне, ха смей да кажеш че не вярно, веднага ще изнеса тъмното ти комсомолско минало на светло :twisted:

:beer: :beer: :beer: :D
Аз предлагам най-сетне някой "запознат" да изнесе светлото ми комсомолско минало в този форум, за да се гордея и аз с написаното за мен в стенвестника :lol: :lol: :lol:

Какво общо има това какво е в България със снежната трагедия тук :P :twisted:
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

krimon написа:
Какво общо има това какво е в България със снежната трагедия тук :P :twisted:
Питай Батето 8)
Обичам да преча
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

filipne написа:
Linko написа: Да, гениално е умението ти да изопачаваш нещата, да наливаш от пусто в празно и да дразниш себе си и околните с вечното си мрънкане.
.
Страшно съжалявам за изопачените от мен неща - сняг няма и всичко бе почистено навреме и много бързо. Никакви преспи хлъзгащи се коли и задръствания. Това , което показват по телевизията и пишат по вестниците ще да е някаква злобна антиканадска пропаганда.

Единственото извинение, което имам е сравнението с миналите шест години. То ми е изиграло лоша шега. С всяка изминала година услугата става все по-зле но за това пък данъците растат.

Изопачаваш казаното от другите и правиш изводи които нямат никаква връзка с контекста, бе момко. Не можеш да направиш и един верен извод на базата на един текст. В главата ти е само това, което ти искаш да кажеш. Ще ти повтарям докато го осмислиш и запомниш, щото явно с един път не става.
filipne написа:
Linko написа: Ти само мрънкаш и ни пълниш главите с твоето недоволство, като че ли нашето не ни стига. Тук да не сме ти кошче за душевни отпадъци бе, мой човек?
Опа ! Зрънце истина ли се е прокраднало неволно ? Ама за какво недоволство пишеш Линко ? Как може ти да си недоволен и то до степен да ти стига ? Нещо зомбацията ли се забавя какво ли ?

Ако нещо не ти издържат нервите не чети.
За мен истината винаги е била на първо място и лъжата не ми е присъща. Това и от написаното в тоя форум през годините си личи. Недоволството не ми е непознато, не е нещо неприсъщо за всеки човек. Но при теб това е се е превърнало в болест, ти си патологичен случай на мрънкалник. За теб всяко нещо от заобикялящия те свят е повод за недоволство, изразяавано по най-безсмисления и глупав начин където не трябва и пред когото не трябва.
Иначе зомбацията ми си върви нормално, а нервите са ми доста по-здрави от твоите и въобще от всяка твоя представа за това.

А аз ще продължавам да те чета много внимателно и да те анализирам за да могат останалите да си правят изводите. И за двама ни естествено.
filipne написа:
Linko написа:
За теб дори е без значение има ли връзка с темата или не. Сам себе си обичаш да слушаш и държиш на всяка цена да ти слушат и другите глупостите, пич. Там ти е проблемът.
Казвал си съм наскоро колко много ценя комплиментите и психоанализите ? А да ми откриват проблемите ?

Е аз не съм толкова добър в психоанализта . И не показвам къде са проблемите на другите. Но не мога да се сдържа да отбележа прозиращата злоба, така нетипична за един претендиращ за позитивно настроен човек.

Tи си свободен да харесваш и обичаш каквото си искаш, а също и да мразиш. Никой не ти оспорва това право. Но никой не е длъжен да търпи твоето неадекватно поведение и патологичните ти псичхични разстройства по отношение мястото и начина на изразяване на тези ти чувства.
А и защо не последваш собствения си съвет: "Като не ти харесва, не чети."
filipne написа:
Linko написа: Много си малък за да ме ухапеш.
А ти от къде знаеш колко съм голям/малък ?
Не съм и очаквал да рабереш смисъла, затова ще ти обясня. Ти може и да си 100 кила и огромен като полярна мечка, да изяждаш девет фурни хляб и изпиваш река вино. Но като годинки, житейски опити мъдрост си паленце според мен.

filipne написа:Накрая да попитам с чисто познавателна цел . Да не би отскоро да има или пък да замисляте някакво правило ограничаващо степента на търпимото недоволство на писанията из форума :?:

Защото ако не е така, то нищо не ме спира да пиша , както и нищо не те задължава да четеш , мислиш над, изнервяш се от , и коментираш моите мнения.
Не, няма такова правило, няма и да има. Помагам ти просто да се видиш отстрани. Няколкогодишно и непрестанно недоволство и мрънкане по едни и същи теми и въпроси не е нормално и втръсва.

Ето виждаш ли? Аз също изразявам недоволство, не съм доволен винаги и от всичко. ;)

Айде пак си ти.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Публикувай отговор