FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
aneliakaramiteva
Мнения: 76
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 11:48 am
Местоположение: Чепеларе

Мнение от aneliakaramiteva »

THE_VANIO написа:И още един въпрос към преминалите-попълвахте ли предварително секция "А"на декларацията за фин.независимост,или всичко се попълва на място?Благодаря!

Ние всичко бяхме направили предварително и подписите дори ,..и в 4 екземпляра даже..нямаше проблем!
Последно промяна от aneliakaramiteva на Чет Дек 06, 2007 2:20 pm, променено общо 1 път.
интервю - 20.11.07- Успешно
Изпратени док.Букурещ-29.11.07
Получени док.Букурещ-03.12.07
Получени баркодове-17.01.08
Получени медицински-07.02.08
Направени медицински-13.02.08
покани за визи-10.03.- 13.03.изпратени пас.
получени паспорти-17.04.08
g sabev
Мнения: 71
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 3:46 pm

Мнение от g sabev »

Здравейте приятели.

И нашето интервю премина успешно. След встъпителните думи на мадамата първият и въпрос беше дали разбрахме какво ни каза до момента. И ние с жена ми се придържаме към мнението, че Корин е добронамерена, усмихната и приятна жена.
Въпросите бяха стандартните: към основния (5/6) - с какво се занимава фирмата където работите; какво ще работите в Квебек; защо искате да имигрирате в Квебек; имате ли роднини в Квебек; какво трябва да направите за да работите като електро-техник (дипломата ми от средното); знаете ли как ще си приравните дипломите; от къде черпихте информация; кое е най-ценното ви качество. Към основния на английски (6/6): разкажете за приятелите ви в Квебек; какви са трудностите; какви са първите стъпки.
Към вторият кандидат въпросите бяха само на френски (3/4 френски и 2/2 английски): най-важното нещо заради което отивате в Квебек; къде работите; основните ви задължения на предходната ви работа; с какво се занимава фирмата в която работите; с какво ще ви помогне дипломата за средно образование; опишете ми детето ви; какво правихте тази сутрин.
В един момент помислих, че не аз ами жена ми е водещият. Т.к. тя се справяше много добре и отговаряше на всички въпроси, според мен Корин искаше да й провери максимума на нивото.
Не сме ползвали преводачката - разбирахме почти всичко на интервюиращата.
Ако, имате въпроси ще ви отговоря веднага.

ИЗПОЛЗВАМ МОМЕНТА ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СПОДЕЛИХА ДО СЕГА ЗА ТОВА КАК Е ПРЕМИНАЛО ИНТЕРВЮТО ИМ. НА НАС ЛИЧНО ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ МНОГО НИ ПОМОГНА. БЛАГОДАРИМ МНОГО.

Пожелаваме на всички, на които им предстоят интервюта, кафето за 4 лева в лобито да не им се стори горчиво )) УСПЕХ.
MILOSHAR
Напуснал форума
Мнения: 33
Регистриран на: Нед Май 30, 2004 2:03 am

Мнение от MILOSHAR »

Да не ти пука evgenieva за френският. В Монтреал ако си мсилиш, че всички българи говорят френски,,,, С англииският ти ще се справиш много добре, клиърънса ти от Ф+Б+Р е на следващ ред, освен ако нямаш зелена карта. Зависи и откъде ще го правиш, посолството на САЩ в Бг или друга държава, или в някое регионално,,, Ако не си се местила на много места, ще стане бързо, иначе отнема време и като процедура само в САЩ може да отиде до няколко месеца. Много важно! Като ти вземат отпечатъци, да са чисти! Ако са размазани, и този дето ти ги взима не го инетресува разбира се , ще ти ги върнат, после пак трябва да даваш. Губиш време,,, Ако са по електронен път, който път отива директно в регистрите на Ф+Б+Р, вглеждай се в монитора, да имаш минали 75 % минимум на всеки отпечатък, с други думи PASS, и изисквай да е така на всеки пръст! За медицинските , ала бала, освен ако нямаш спин. Това е , късмет занапред!
Dimitrova
Мнения: 61
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 2:43 pm
Местоположение: Plovdiv

Мнение от Dimitrova »

Съжаляжам, че малко късно пиша, но нямах достъп до сега. Ние бяхме на интервю на 04.12.. За съжаление нямахме късмет и не получихме така желаните сертификати.Интрвюто премина в рамките на един час, въпросите бяха в общи линии стандартни.Мадам е млада и приветлива, но и взискателна. Според мен тя говори доста бързо и завалва думите. Доста трудно разбирах въпросите, а също ми се наложи да ползвам и преводачката.Накрая ни накара да подпишем договорите за финансова независимост, при което решихме , че сме минали успешно, но уви. Мадам прибра договорите, след което каза, че съжалява и неможе да ни даде серификатите, защото смятала, че незнаем достатъчно добре френски и това ще ни попречи да се интегрираме в Квебек. На това аз и отговорих, че въпреки, че не ни е достатъчно добър френския ние ще продължим да го учим и докато дойде време за заминаване ще го знаем много по-добре и ще можем да се интегрираме успешно в Квебек. При този мой отговор тя повдигна рамена и отгогори , че тя не мисли така, каза да научим по-добре езика и тогава пак да пробваме ако имаме желание. Това в общи линии беше за нашето интервю, надявам се , че другите след нас ще имат повече късмет.
anilevi
Мнения: 90
Регистриран на: Вто Яну 16, 2007 4:58 am

Мнение от anilevi »

Dimitrova написа:Съжаляжам, че малко късно пиша, но нямах достъп до сега. Ние бяхме на интервю на 04.12.. За съжаление нямахме късмет и не получихме така желаните сертификати.Интрвюто премина в рамките на един час, въпросите бяха в общи линии стандартни.Мадам е млада и приветлива, но и взискателна. Според мен тя говори доста бързо и завалва думите. Доста трудно разбирах въпросите, а също ми се наложи да ползвам и преводачката.Накрая ни накара да подпишем договорите за финансова независимост, при което решихме , че сме минали успешно, но уви. Мадам прибра договорите, след което каза, че съжалява и неможе да ни даде серификатите, защото смятала, че незнаем достатъчно добре френски и това ще ни попречи да се интегрираме в Квебек. На това аз и отговорих, че въпреки, че не ни е достатъчно добър френския ние ще продължим да го учим и докато дойде време за заминаване ще го знаем много по-добре и ще можем да се интегрираме успешно в Квебек. При този мой отговор тя повдигна рамена и отгогори , че тя не мисли така, каза да научим по-добре езика и тогава пак да пробваме ако имаме желание. Това в общи линии беше за нашето интервю, надявам се , че другите след нас ще имат повече късмет.
съжелявам да го видя това... :? но горе главата и ние сме така :lol: какво ще правите ,пак ли ще подавате документи
Ние така мислим да направим:)
Хайде с нас...че пак да сме заедно в следващите сесии 8)
iva
Lyulinka
Мнения: 51
Регистриран на: Съб Сеп 15, 2007 6:16 am
Местоположение: Монреал

Мнение от Lyulinka »

Честито на успешно миналите, лека процедура нататък!
На върнатите - съчувствам ви :( И горе главата, ако имате желание да живеете в Канада, това няма да ви спре!
Благодаря на всички, че споделяте и ни помагате в подготовката :D
komarche_x
Мнения: 9
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 12:33 pm

Мнение от komarche_x »

Zdraveite,
nasheto interview beshe na 04/12 ot 9 sutrinta i premina uspeshno :D Interview-to beshe okolo 45 min, 20 ot koito proverjava dokumentite ni. To premina kato razgovor i damata beshe izkluchitelno proatna i s mnogo dobro chuvstvo za humor. Frenskia i beshe mnogo dobur i njamahme problemi s razbiraneto. Malko ifo za nas:

Az (vodesht kandidat) na 25 godini s nivo na frenski 7/8, no realno mnogo po visoko, tja mi vdigna tochkite i me pisa avance, bakalavurska diploma ot anglisski universitet, nivo na angliiski 11/11 i 3 godini staj po specialnostta

Mujut mi sushto na 25, frenski 4/4, no realno mnogo po visoko, bakalavurska diploma ot anglisski universitet, nivo na angliiski 11/11 i 2 godini staj po specialnostta

Damata pita za obichainite neshta kato motivacia, kak smjatame da se integrirame i kakvo shte rabotim tam a sushto i za profesiata mi i kakvi kachestva trjabva da pritejavash. Muja mi pita kakvo misli za internet i da opishe poslednoto ni putuvane v chujbina. Mnogo polojitelno vpechatlenie napravi fakta che si bjah napravila domashnoto i bjah prouchila sektora v koito iskam da rabotia, bjah napravila detailen spisuk s nai dobrite firmi v nego i imah strategia kak da tursja rabota. Sushto taka znaeh kakvi sa naemite i koi sa naj eftinite raioni, i kakto e polojenieto s pazara na truda.

Moja suvet kum vsichki kandidatstvashti e da si precenite realno nivoto na frenski i da ne preuvelichavate, zashtoto tova naj-lesno se razbira na interview-to. Sushto taka moja raboten opit vinagi e bil legalen, na istinskata mi pozicia, s istinskata mi zaplata i sledovatelno mnogo lesno dokazuem. Moe vpechatlenie e che ne trjabva da pishete nishto, koeto ne mojete da dokajete, zashtoto posle shte izgubite tochki na interview-to. Ako imate sumnenia, vinagi mojete da se konsultirate s njakoi immigration officer ot Vienna.

Uspeh na vsichi
Аватар
angelheart
Мнения: 247
Регистриран на: Вто Юли 17, 2007 6:02 am
Местоположение: Montréal, Québec

Мнение от angelheart »

Поздравления :D Използвам случая да ви приканя да вземете отношение по темата за среща на интервюираните от тази сесия :D http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=29285
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
g sabev
Мнения: 71
Регистриран на: Нед Яну 21, 2007 3:46 pm

Мнение от g sabev »

..сетих се за още два въпроса: към водещия - някой помогна ли ви са си подготвите молбата за селекция.
И към втория - коя работа бихте избрали, добре платена, но с малка перспектива или лошо платена, но с добра перспектива...

ПОЖЕЛАВАМ НА НАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ СТИЛЯНА И КИРИЛ (Lyulinka) МНОГО МНОГО УСПЕХ И КЪСМЕТ НА ИНТЕРВЮТО. ))
smotan
Мнения: 307
Регистриран на: Вто Сеп 19, 2006 8:18 am
Местоположение: Cucumber Market

Мнение от smotan »

MILOSHAR написа:Да не ти пука evgenieva за френският. В Монтреал ако си мсилиш, че всички българи говорят френски,,,, С англииският ти ще се справиш много добре, клиърънса ти от Ф+Б+Р е на следващ ред, освен ако нямаш зелена карта. Зависи и откъде ще го правиш, посолството на САЩ в Бг или друга държава, или в някое регионално,,, Ако не си се местила на много места, ще стане бързо, иначе отнема време и като процедура само в САЩ може да отиде до няколко месеца. Много важно! Като ти вземат отпечатъци, да са чисти! Ако са размазани, и този дето ти ги взима не го инетресува разбира се , ще ти ги върнат, после пак трябва да даваш. Губиш време,,, Ако са по електронен път, който път отива директно в регистрите на Ф+Б+Р, вглеждай се в монитора, да имаш минали 75 % минимум на всеки отпечатък, с други думи PASS, и изисквай да е така на всеки пръст! За медицинските , ала бала, освен ако нямаш спин. Това е , късмет занапред!
здр. какъв е варианта с посолсвото на САЩ? не знаех, че може и там?!?!?
tini
Мнения: 144
Регистриран на: Съб Юни 05, 2004 4:38 pm
Местоположение: Montreal,Canada

Мнение от tini »

Честито на emimilanova за успешното интервю!Упълномощена съм да кажа хубавата новина,но подробности не знам.Очакваме те да разказват.Успех на всички до края на сесията, а на върнатите да не се отказват-ще успеят!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
THE_VANIO
Мнения: 61
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 2:41 am
Местоположение: Plovdiv
Обратна връзка:

Мнение от THE_VANIO »

Здравейте


Днес от 11ч.беше моето интервю.Продължи 45мин.и въпросите бяха следните:На френски-Как сте?Къде работите?Като какъв работите там?Какво точно вършите?Имаше ли някой,който ви помагаше за тази процедура?Кажете името му?Защо избрахте Квебек?Какво мислите да работите в Квебек?Знаете ли дали имате право да работите това?(професията ми е управлявана от орден)Какво трябва да направите,за да влезете в ордена?Как се подготвяхте до сега,за да може да се интегрирате по-лесно в Квебек?Какво знаете за пазара на труда,кои области на труда са развити и къде има търсене?В какъв цвят е боядисан офиса?Какво кафе предпочитате(не разбрах,какви варианти ми предложи,но ме спаси това,че не пия кафе,това и казах)?Как дойдохте до тук днес?

На английски-Говорите ли английски?Имате ли роднини в Квебек?Бил ли сте в чужбина(да,Русия)?За какво сте бил там?В кой град сте живял?Разкажете ми за този град?Къде сте учил английски?Не мислите ли,че вашият английски е по-добър от френския?Щом като говорите по-добре англ.защо искате да имигрирате в Квебек?

Общо взето това бяха въпросите плюс стандартните неща-подайте ми паспорта,после тр.книжка,диплома и т.н.
В договорите за финансова независимост бях попълнил само първата страница и тя ми каза да попълня на втората град,дата и да се подпиша.Попитах дали аз трябва да попълня и сумата,която ще нося с мен,а тя ми отговори да впиша сумата от таблицата(2593)
И на края-така очакваното "FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!"
За мадам:Нищо лошо не мога да кажа,мила,усмихната,обяснява търпеливо,но някои думи ги произнася толкова странно,че ми трябваше да се замислям на няколко пъти каква дума казва.Важното е да се слуша внимателно и в никакъв случай да не се притеснявате,защото тогава нищо не се разбира.
Пожелавам успех на всички!!!

Нива на езици-френски6/5 англ.7/6
док.-05.03.07
accusé-20.03.07
пок. за интервю-18.09.07
интервю- 11ч.-06.12.07
док.(Букурещ)-18.12.07
баркодове-12.02.08
пол.мед.-04.03.08
направени мед.-07.03.08
ok-21.03.08
покана-21.08.08
виза-18.09.08
arrive in Edmonton-25.10.08
irty6
Мнения: 47
Регистриран на: Вто Ное 06, 2007 8:40 pm

Мнение от irty6 »

БРАВО THE_VANIO! МНОГО УСПЕХИ И ЗАНАПРЕД.
Аватар
aneliakaramiteva
Мнения: 76
Регистриран на: Вто Яну 30, 2007 11:48 am
Местоположение: Чепеларе

Мнение от aneliakaramiteva »

Честито и от нас,успех по нататък :partysmiley:
интервю - 20.11.07- Успешно
Изпратени док.Букурещ-29.11.07
Получени док.Букурещ-03.12.07
Получени баркодове-17.01.08
Получени медицински-07.02.08
Направени медицински-13.02.08
покани за визи-10.03.- 13.03.изпратени пас.
получени паспорти-17.04.08
emimilanova
Мнения: 225
Регистриран на: Нед Апр 29, 2007 3:44 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от emimilanova »

Здравийте,
Нашето интеврю беше вчера от 16 ч., но реално влязохме чак в 16:45 ч. Чакането беше ужасно изнервящо. Семейството преди нас остана вътре час и половина и ние буквално се побъркахме от притеснение какво толкова правят вътре :roll: За съжаление мисля, че тяхното интервю не мина успешно, съдейки по физиономията на мъжа на излизане. Дано да греша! От тях разбрах, че са започнали процидурата преди 2 години и то с адвокат. Очакваха адвоката им да присъства на интервюто, но той не дойде :?: и бяха много притеснени.
Нашето интервю приключи за около 40 мин. и след това около 15 мин. сладки приказки и попълване на сертификати :D
Въпросите към главния кандидат в общи линии са същите, но към мен изненадващо имаше повече въпроси от сорта на как, кога и защо сме взели решение да имигрираме, какво мисля за интернет и какво мисля за развитието на ХВП в България (това е специалността и на двама ни). Аз се бях настроила да си изпея само какво работя в момента и какво смятам да работя там и, честно да си кажа, много се паникьосах :( Но в крайна сметка успях да смотолевя нещо, колкото да не мълча. Естествено час по-късно ми дойдоха още хиляди идеи какво и как да кажа, но ... :wink:
Бяхме подготвили солидна "тежка артилерия" от сорта на доклади за развитието на ХВП в Квебек, за пазара на труда в момента и прогнозен доклад за 2007-2011 г., графики с нивата на безработицата, таблици с цени на наеми и куп оферти за работа, но тя само прочете заглавията, прелисти ги (бяхме отбелязали с маркер важните неща) и каза "parfait" - изобщо не се наложи да говорим по тях.
А, да не забравя! Нещо важно! :idea:
В моята трудова книжка не беше нанесена информацията за настоящата ми месторабота (стандартна политика в МВР и МО), а вместо това имах служебна бележка с информация откога работя в системата. Тя обаче не я призна! :shock: Каза, че накрая като сметне точките, може да се наложи да ни искат допълнителни документи за моя стаж. За щастие не се стигна то там! :)
Общо взето всичко мина в много ведра обстановка, преводачката беше супер!
Явно мадам подхожда персонално към всеки случай и всичко зависи от това на кой колко точки му трябват от интервюто.
Това е, за което се сещам в момента! Ако се сетя за нещо друго важно, пак ще пиша!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЛЕД НАС!
Публикувай отговор