храната

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
kralimarko

Мнение от kralimarko »

В България все още продават Нова Бразилия в пакетчета по 100г. мляно. Поръчвам си да ми купят и ако никой познат не пътува до БГ да ми го транспортира, ми го пращат в колетче.´´тва е цитат от един пи4 ......а отдолу аз одговарям
.............................................................................. leleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ако Нова Бразилия се смята за добро кафе ................дето на дребно струва 10-12 лв килото ...зна4и пропагандата наистина промива мозаци и то яко...та тва са остатаците от средно добрите кафета ги смесват и прават Нова бразилия ...а само да знаете в бразилия супер рядко се намира добро кафе -експрессо....вси4ко е за износ
Аватар
Val

Re: хххххх

Мнение от Val »

alen vid написа:
Val ,
ами не знам ти какво мислиш , още по-малко знам кое е прочуто и кое не /мога само да се радвам ,че ти знаеш де / , също така , не знам какво желание имаш и какво можеш или не можеш да припишеш , но ........ но аз знам ,че не ми е необходимо /нито ще да се обръщам / към каквито и да е , алтернативни източници , поради една доста простичка , Val , причина ,а тя е , че откакто съм в Канада /както във френското и "измерение" , така и в англиското и такова !/ съм работил и работя имено в хранително вкусовата им промишленост /ресторантски и хотелиерски бизнес както и авио и наземен кетеринг :idea: :idea: :idea: /!!! - така ,че - искрено се радвам за твоите източници /а ,естествено ,че зная и то много добре откъде произхожда името и инградиентите на прословутата енглиш брекфъст /, то всъщност и поговорката "търкулнало се гърнето , че си намерило похлупак !!!" в случая ,е доста показателен и правдив , Боже и аз се чудих всъщност що тукашните така и викат на закуската , ама кво съм се чудил - то виж колко е ясно : ами от англия бре :D :D :D :D

Сега , на втория ти въпрос , кво да ти кажа ,....... ми те тези дето им я приготвям тази закуска - ми те не всики са ми познати бе Вал , честно ти казвам - не ги познавам ВСИЧКИТЕ , само някои от тях ! - ама как лапат - чак ушите им пращят , ЕВАЛАТА ИМ .
А аз им викам , абе хора - абе това си ахглийска закуска бе - недейте така да казвате че е Канадска , пък и типикъл , отгоре на това !
- ама онея не слушат , мачкат - кат за последно .....!

Вал ,
сега , без майтап , - ако щеш и Папата можеш да ми доведеш ,че да потвърди това , дето си чела и ровила в Уикипедията !!!! - най много да Ви черпя с един обяд , закуска или вечеря /по Ваше желание ще да бъде / , това какво ще каже Папата или уикипедията е важно ,ама по -важно си е за мене това , което чичо ти Ален вижда и се е убедил !

Хайде със здраве и само късмет ти желая :beer: :beer: :beer:

Хехе, alen vid,виждам, че форумците се вълнуват масово за кафето, но ние пък с теб ще си говорим за закуската. :D

Виждам, че много си се развълнувал, понеже 3 пъти ти прочетох постинга и не можах да разбера какво точно искаш да кажеш и докажеш. :D

Линка си направих труда да го намеря за теб, с най-добри намерения, честно. Обаче, щом държиш да смяташ това за канадска закуска, мир да има. Няма да споря. :D

Всъщност, въпросът не е за името на закуската, нали разбираш? Това, което пък мен ме подразни е, че генерализираш и асоциираш тая закуска с Канада, канадците и ежедневното им хранене.

Ако работиш в БГ шкембеджийница, където всяка сутрин пияндетата идват да закусват със шкембе чорба и 2 ракии, ще си направиш ли извода, че това е традиционната БГ закуска?

Аз пък мога да ти кажа, че около мен всичките ми колеги и познати масово хрупат салати и други здравословни храни. С това не твърдя, че ВСИЧКИ канадци се хранят здравословно. Както, мисля, ти не можеш да твърдиш, че всички канадци се тъпчат тази закуска ежедневно.

Аз, лично, като ходя в командировка, с удоволствие си поръчвам сутрин English breakfast (Candian breakfast, щом искаш) в хотелите, но аз ходя в командировки средно веднъж на 1-2 месеца, така че си позволявам такива калорийни бомби, понеже ми харесва как правят бекона. :oops: :D Иначе си ям здравословно. :D Предполагам, че повечето хора в хотелите, подобно на мен, не пътуват всеки божи ден.

Пак искам да ти кажа накрая, че не се заяждам, още повече, че не съм чела предишните ти постинги и не те познавам като човек, така че, нищо лично. :D

Бтв, предложението ти да ме черпиш с безплатна закуска, обяд или вечеря сериозно ли беше? :D Може ли на ЛС къде работиш? :D :D С удоволствие ще дойда да си поговорим за бекона на по бира. :D
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Бе какво го захапахте този бекон, здравословно се хранят всички разбира се, ама и ал-дей-брекфаст джойнтовете пращят по шевовете денонощно, и вълка сит и марулята цяла, дето се вика :lol: ...
Колкото до кафето, не знам с питър_пан ли ходите на гости или само по разни закусвални кафе пиете, кафето тук за мен е по-хубаво от Бг. Искам да кажа, разнообразието тук е повече от бг. Разни Барбери, Лаваци и Якобси не ме впечетляват, има ги и тук. Кафето на Тим Хортънс за мен е върха, не да го пия оттам а да си го правя в къщи, независимо дали еспресо или дрип, пия и двете, в зависимост от настроението, слагам по две мерни лъжички на чаша, става симфония :) ... Преди да пропия Тим Хортънс си поръчвах швейцарско Мьовенпик по интернет, то ми беше любимото, сега го зарязах вече, $60 за кашон + шипинг ми идва ту мач ...
Та така, пробвайте :) ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Val

Мнение от Val »

Еми, anxeli, аз кафе не пия, така че не мога да се изкажа за него... :D

Обаче, бекона, с eggs over easy и припечени филийки... мммм не е ли супер?. :-)

В моя защита мога да кажа, че останалите неща от закуската, като картофи, например, никога не ги ям. :-)

Иначе съм напълно съгласна с теб, че както в Канада, така и в БГ има хора, които се хранят здравословно, както и хора, които не се. :-)

Между другото, винаги съм се чудела кое е здравословното на традиционната БГ закуска "баничка с боза"... :shock:
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

органик храната в норт америка може да е генномодифицирана
идеята е да не се използвани изкуствени торове и хормони

за кг според мен не е само от значение колко ядеш а и какво ядеш
също зависи как понасяш промяната и стреса дали за теб води до загуба на кг или до качване

малго съм извън топик за кафето ама :beer:
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
alen vid

Re: хххххх

Мнение от alen vid »

Val написа: Хехе, alen vid,виждам, че форумците се вълнуват масово за кафето, но ние пък с теб ще си говорим за закуската. :D
Val написа:
И то с удоволствие ще си лафиме - няма само за кафе я :D :D :D

Val написа: Виждам, че много си се развълнувал, понеже 3 пъти ти прочетох постинга и не можах да разбера какво точно искаш да кажеш и докажеш. :D
Val написа:
Хич не мое да се вълнувам сега :D , скусали са ми шортите от работа , карам втора седмица без почивка , така че това дето ме вълнува е кога да ходя да си легна да поспя ,че утре пак съм на пънгара!
Приеми , моля те , че не се опитвам да доказвам нищо ама нищичко ! - приеми нещата като споделяне .

Val написа: Линка си направих труда да го намеря за теб, с най-добри намерения, честно. Обаче, щом държиш да смяташ това за канадска закуска, мир да има. Няма да споря. :D

И ТАЗ ХУБАВА ......, остава вече да почна и да се отмятам от думата си - НИКОГА !!!! - предложението остава с пълна сила когато и да сте свободни ,аз още от Кебек си обичам да си се събираме Бг компания .
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Тука във форума преди време имаше едно много мило семейство - Сипли и мъжа й , те като идваха в Калгари се запознахме - те могат да подвърдят ,че ставам за купони ! - много красиво момиче и много точен е братока и големи са купонджий ама къде се затриха !?

Много късмет Ви желая и много успехи !!!
Аватар
7George

храната

Мнение от 7George »

С две думи:

Храна в Канада има за всички, глад няма.
Само трябва да отделяте повече време за намиране на подходящите продукти и за готвене/приготвяне на храната.
Щото скоро на един купон, семейство канадци си признаха, че за първи път ядели "home-made food" :shock: :shock: !
Embrace your climate change!
peter_pan
Обратна връзка:

Re: храната

Мнение от peter_pan »

7George написа:С две думи:

Само трябва да отделяте повече време за намиране на подходящите продукти и за готвене/приготвяне на храната.
Щото скоро на един купон, семейство канадци си признаха, че за първи път ядели "home-made food" :shock: :shock: !
това което често правят е да притоплят разни пластмасови опаковки с паста на микровълновата - това сутрин, обед и вечер;
точно така мисля по въпроса:)
kralimarko

Re: храната

Мнение от kralimarko »

peter_pan написа:
7George написа:С две думи:

това което често правят е да притоплят разни пластмасови опаковки с паста на микровълновата - това сутрин, обед и вечер;

ееееееееееееееи голями изцепки тук ...... :wink: :wink:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

zorina написа:
Натали написа:Кафе тука е изобилие,каквото ти харесва го има и слабо и силно.
да, продават всякакво.... :lol: кофти, е че това , което предлагат не е хубаво, просто малко са местата, където може да седнеш и да ти сервират хубаво кафе в порцеланова чаша :wink: е затова става въпрос :lol:
Просто трябва всеки път да им казваш, че го искаш в порцеланова чаша. Учудват се, че няма да си го вземеш в картона и да си отидеш да го пиеш в трака с тлъстата гърла... :lol: :D :wink:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

учудват се я :lol: А като го поръчаш и с бита сметана и съвсем се учудват, направо шашкат. Почват да се чудят кво е тва, и след като са разбутали целия останал персонал в кафето, след като си обяснил на англйски, френски и ескимоски какво искаш (ескимоски - с жестове),
накрая се бръкват в хладилника, вадят сметаната и ти слагат. Или е прекалено много, щото предполагат, че ще я ядеш отделно с лъжица, или е прекалено малко, щото не знаят, че битата сметана е с голям обем, но няма много в нея
... абе накрая се получава никак не лошо еспресо.

Тия дето роптаят, или не знаят езици, или ги е срам да кажат 5 приказки (представям си ако кафе не могат да си поискат, как си искат другото ...), или пък не знаят къде да идат, та да пият кафе. От сиромашия ще да е последното :wink: :beer:

А иначе аз съм скромен и удома пия лаваца (синя) еспресо. Купувам си го по 2.50 пакетчето. Трябва да го видя тоя Тим Хортънс какво толкова му харесва Анексели :)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола