храната
В България все още продават Нова Бразилия в пакетчета по 100г. мляно. Поръчвам си да ми купят и ако никой познат не пътува до БГ да ми го транспортира, ми го пращат в колетче.´´тва е цитат от един пи4 ......а отдолу аз одговарям
.............................................................................. leleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ако Нова Бразилия се смята за добро кафе ................дето на дребно струва 10-12 лв килото ...зна4и пропагандата наистина промива мозаци и то яко...та тва са остатаците от средно добрите кафета ги смесват и прават Нова бразилия ...а само да знаете в бразилия супер рядко се намира добро кафе -експрессо....вси4ко е за износ
.............................................................................. leleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ако Нова Бразилия се смята за добро кафе ................дето на дребно струва 10-12 лв килото ...зна4и пропагандата наистина промива мозаци и то яко...та тва са остатаците от средно добрите кафета ги смесват и прават Нова бразилия ...а само да знаете в бразилия супер рядко се намира добро кафе -експрессо....вси4ко е за износ
Re: хххххх
alen vid написа:
Val ,
ами не знам ти какво мислиш , още по-малко знам кое е прочуто и кое не /мога само да се радвам ,че ти знаеш де / , също така , не знам какво желание имаш и какво можеш или не можеш да припишеш , но ........ но аз знам ,че не ми е необходимо /нито ще да се обръщам / към каквито и да е , алтернативни източници , поради една доста простичка , Val , причина ,а тя е , че откакто съм в Канада /както във френското и "измерение" , така и в англиското и такова !/ съм работил и работя имено в хранително вкусовата им промишленост /ресторантски и хотелиерски бизнес както и авио и наземен кетеринг :idea: :idea: :idea: /!!! - така ,че - искрено се радвам за твоите източници /а ,естествено ,че зная и то много добре откъде произхожда името и инградиентите на прословутата енглиш брекфъст /, то всъщност и поговорката "търкулнало се гърнето , че си намерило похлупак !!!" в случая ,е доста показателен и правдив , Боже и аз се чудих всъщност що тукашните така и викат на закуската , ама кво съм се чудил - то виж колко е ясно : ами от англия бре![]()
![]()
![]()
![]()
Сега , на втория ти въпрос , кво да ти кажа ,....... ми те тези дето им я приготвям тази закуска - ми те не всики са ми познати бе Вал , честно ти казвам - не ги познавам ВСИЧКИТЕ , само някои от тях ! - ама как лапат - чак ушите им пращят , ЕВАЛАТА ИМ .
А аз им викам , абе хора - абе това си ахглийска закуска бе - недейте така да казвате че е Канадска , пък и типикъл , отгоре на това !
- ама онея не слушат , мачкат - кат за последно .....!
Вал ,
сега , без майтап , - ако щеш и Папата можеш да ми доведеш ,че да потвърди това , дето си чела и ровила в Уикипедията !!!! - най много да Ви черпя с един обяд , закуска или вечеря /по Ваше желание ще да бъде / , това какво ще каже Папата или уикипедията е важно ,ама по -важно си е за мене това , което чичо ти Ален вижда и се е убедил !
Хайде със здраве и само късмет ти желая![]()
![]()
Хехе, alen vid,виждам, че форумците се вълнуват масово за кафето, но ние пък с теб ще си говорим за закуската.

Виждам, че много си се развълнувал, понеже 3 пъти ти прочетох постинга и не можах да разбера какво точно искаш да кажеш и докажеш.

Линка си направих труда да го намеря за теб, с най-добри намерения, честно. Обаче, щом държиш да смяташ това за канадска закуска, мир да има. Няма да споря.

Всъщност, въпросът не е за името на закуската, нали разбираш? Това, което пък мен ме подразни е, че генерализираш и асоциираш тая закуска с Канада, канадците и ежедневното им хранене.
Ако работиш в БГ шкембеджийница, където всяка сутрин пияндетата идват да закусват със шкембе чорба и 2 ракии, ще си направиш ли извода, че това е традиционната БГ закуска?
Аз пък мога да ти кажа, че около мен всичките ми колеги и познати масово хрупат салати и други здравословни храни. С това не твърдя, че ВСИЧКИ канадци се хранят здравословно. Както, мисля, ти не можеш да твърдиш, че всички канадци се тъпчат тази закуска ежедневно.
Аз, лично, като ходя в командировка, с удоволствие си поръчвам сутрин English breakfast (Candian breakfast, щом искаш) в хотелите, но аз ходя в командировки средно веднъж на 1-2 месеца, така че си позволявам такива калорийни бомби, понеже ми харесва как правят бекона.

Пак искам да ти кажа накрая, че не се заяждам, още повече, че не съм чела предишните ти постинги и не те познавам като човек, така че, нищо лично.

Бтв, предложението ти да ме черпиш с безплатна закуска, обяд или вечеря сериозно ли беше?

If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Бе какво го захапахте този бекон, здравословно се хранят всички разбира се, ама и ал-дей-брекфаст джойнтовете пращят по шевовете денонощно, и вълка сит и марулята цяла, дето се вика
...
Колкото до кафето, не знам с питър_пан ли ходите на гости или само по разни закусвални кафе пиете, кафето тук за мен е по-хубаво от Бг. Искам да кажа, разнообразието тук е повече от бг. Разни Барбери, Лаваци и Якобси не ме впечетляват, има ги и тук. Кафето на Тим Хортънс за мен е върха, не да го пия оттам а да си го правя в къщи, независимо дали еспресо или дрип, пия и двете, в зависимост от настроението, слагам по две мерни лъжички на чаша, става симфония
... Преди да пропия Тим Хортънс си поръчвах швейцарско Мьовенпик по интернет, то ми беше любимото, сега го зарязах вече, $60 за кашон + шипинг ми идва ту мач ...
Та така, пробвайте
...

Колкото до кафето, не знам с питър_пан ли ходите на гости или само по разни закусвални кафе пиете, кафето тук за мен е по-хубаво от Бг. Искам да кажа, разнообразието тук е повече от бг. Разни Барбери, Лаваци и Якобси не ме впечетляват, има ги и тук. Кафето на Тим Хортънс за мен е върха, не да го пия оттам а да си го правя в къщи, независимо дали еспресо или дрип, пия и двете, в зависимост от настроението, слагам по две мерни лъжички на чаша, става симфония

Та така, пробвайте

Циганите - на Сатурн !
Еми, anxeli, аз кафе не пия, така че не мога да се изкажа за него...
Обаче, бекона, с eggs over easy и припечени филийки... мммм не е ли супер?.
В моя защита мога да кажа, че останалите неща от закуската, като картофи, например, никога не ги ям.
Иначе съм напълно съгласна с теб, че както в Канада, така и в БГ има хора, които се хранят здравословно, както и хора, които не се.
Между другото, винаги съм се чудела кое е здравословното на традиционната БГ закуска "баничка с боза"...

Обаче, бекона, с eggs over easy и припечени филийки... мммм не е ли супер?.

В моя защита мога да кажа, че останалите неща от закуската, като картофи, например, никога не ги ям.

Иначе съм напълно съгласна с теб, че както в Канада, така и в БГ има хора, които се хранят здравословно, както и хора, които не се.

Между другото, винаги съм се чудела кое е здравословното на традиционната БГ закуска "баничка с боза"...

If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
-
- Обратна връзка:
органик храната в норт америка може да е генномодифицирана
идеята е да не се използвани изкуствени торове и хормони
за кг според мен не е само от значение колко ядеш а и какво ядеш
също зависи как понасяш промяната и стреса дали за теб води до загуба на кг или до качване
малго съм извън топик за кафето ама
идеята е да не се използвани изкуствени торове и хормони
за кг според мен не е само от значение колко ядеш а и какво ядеш
също зависи как понасяш промяната и стреса дали за теб води до загуба на кг или до качване
малго съм извън топик за кафето ама

"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
L. Pasteur, 1854
Re: хххххх
Val написа: Хехе, alen vid,виждам, че форумците се вълнуват масово за кафето, но ние пък с теб ще си говорим за закуската.
Val написа:
И то с удоволствие ще си лафиме - няма само за кафе я![]()
![]()
![]()
Val написа: Виждам, че много си се развълнувал, понеже 3 пъти ти прочетох постинга и не можах да разбера какво точно искаш да кажеш и докажеш.
Val написа:
Хич не мое да се вълнувам сега, скусали са ми шортите от работа , карам втора седмица без почивка , така че това дето ме вълнува е кога да ходя да си легна да поспя ,че утре пак съм на пънгара!
Приеми , моля те , че не се опитвам да доказвам нищо ама нищичко ! - приеми нещата като споделяне .
Val написа: Линка си направих труда да го намеря за теб, с най-добри намерения, честно. Обаче, щом държиш да смяташ това за канадска закуска, мир да има. Няма да споря.![]()
И ТАЗ ХУБАВА ......, остава вече да почна и да се отмятам от думата си - НИКОГА !!!! - предложението остава с пълна сила когато и да сте свободни ,аз още от Кебек си обичам да си се събираме Бг компания .

Тука във форума преди време имаше едно много мило семейство - Сипли и мъжа й , те като идваха в Калгари се запознахме - те могат да подвърдят ,че ставам за купони ! - много красиво момиче и много точен е братока и големи са купонджий ама къде се затриха !?
Много късмет Ви желая и много успехи !!!
храната
С две думи:
Храна в Канада има за всички, глад няма.
Само трябва да отделяте повече време за намиране на подходящите продукти и за готвене/приготвяне на храната.
Щото скоро на един купон, семейство канадци си признаха, че за първи път ядели "home-made food"
!
Само трябва да отделяте повече време за намиране на подходящите продукти и за готвене/приготвяне на храната.
Щото скоро на един купон, семейство канадци си признаха, че за първи път ядели "home-made food"

Embrace your climate change!
-
- Обратна връзка:
Re: храната
това което често правят е да притоплят разни пластмасови опаковки с паста на микровълновата - това сутрин, обед и вечер;7George написа:С две думи:
Щото скоро на един купон, семейство канадци си признаха, че за първи път ядели "home-made food"![]()
!
точно така мисля по въпроса:)
Re: храната
peter_pan написа:това което често правят е да притоплят разни пластмасови опаковки с паста на микровълновата - това сутрин, обед и вечер;7George написа:С две думи:
Щото скоро на един купон, семейство канадци си признаха, че за първи път ядели "home-made food"![]()
!
ееееееееееееееи голями изцепки тук ......

Просто трябва всеки път да им казваш, че го искаш в порцеланова чаша. Учудват се, че няма да си го вземеш в картона и да си отидеш да го пиеш в трака с тлъстата гърла...zorina написа:да, продават всякакво....Натали написа:Кафе тука е изобилие,каквото ти харесва го има и слабо и силно.кофти, е че това , което предлагат не е хубаво, просто малко са местата, където може да седнеш и да ти сервират хубаво кафе в порцеланова чаша
е затова става въпрос

- Kan_Tangra
учудват се я
А като го поръчаш и с бита сметана и съвсем се учудват, направо шашкат. Почват да се чудят кво е тва, и след като са разбутали целия останал персонал в кафето, след като си обяснил на англйски, френски и ескимоски какво искаш (ескимоски - с жестове),
накрая се бръкват в хладилника, вадят сметаната и ти слагат. Или е прекалено много, щото предполагат, че ще я ядеш отделно с лъжица, или е прекалено малко, щото не знаят, че битата сметана е с голям обем, но няма много в нея
... абе накрая се получава никак не лошо еспресо.
Тия дето роптаят, или не знаят езици, или ги е срам да кажат 5 приказки (представям си ако кафе не могат да си поискат, как си искат другото ...), или пък не знаят къде да идат, та да пият кафе. От сиромашия ще да е последното
А иначе аз съм скромен и удома пия лаваца (синя) еспресо. Купувам си го по 2.50 пакетчето. Трябва да го видя тоя Тим Хортънс какво толкова му харесва Анексели

накрая се бръкват в хладилника, вадят сметаната и ти слагат. Или е прекалено много, щото предполагат, че ще я ядеш отделно с лъжица, или е прекалено малко, щото не знаят, че битата сметана е с голям обем, но няма много в нея
... абе накрая се получава никак не лошо еспресо.
Тия дето роптаят, или не знаят езици, или ги е срам да кажат 5 приказки (представям си ако кафе не могат да си поискат, как си искат другото ...), или пък не знаят къде да идат, та да пият кафе. От сиромашия ще да е последното

А иначе аз съм скромен и удома пия лаваца (синя) еспресо. Купувам си го по 2.50 пакетчето. Трябва да го видя тоя Тим Хортънс какво толкова му харесва Анексели

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола