FELICITATIONS! VOUS ETES ACCEPTES!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
bizu

Мнение от bizu »

Анилеви - отново за ваша инфо
Не се притеснявайте - на нас наистина ни пратиха писмо, че ни освобождават от интервю, ако предоставим заверени копия на всички дипломи и атестации от работни места, но за нас това беше много дълъг процес и беше свързано с отпуск поне от около месец, за да набавим всички копия с оригинални печати (имайки пред вид, че сме учили и работили във Франция). Затова им писахме писмо, че препочитаме да се явим на интервю и на място да покажем оригиналите.
По горните причини, не сме много удачен пример за сравнение и моля да не се безпокоите. Дамата е както казах много мила и наистина няма за цел да ви "къса". То и не е изпит, а интервю.
Просто спокойствие и малко хъс :)

И късмет, на всички
daniela_todeva

Мнение от daniela_todeva »

Честито на всички които са взели сертификатите.Ние сме на интервю в петък и вече с нетърпение го очакваме.Искам да попитам всички които са минали как са били облечени мъжете.Надявам се да минем интервюто гладко и с испех.Благодаря на всички за информацията която много ни помогна.Пожелаваме успех на тези които са след нас.
bizu

Мнение от bizu »

За облеклото на мъжете - стилно и елегантно. Не е задължително с костюм с вратовръзка :)

Успех!
maria86

здражеите

Мнение от maria86 »

да ви се опла4а днес от 15.00 4аса ми беше интервиуто скаса ме не защтото незнаех толкова езика а защото не съм си заваршила вишето обарзование времвто което ме даржа беше 4ас и половина аз бях там в 14 4аса една жена от коридора ме упати кам залата кадето се провездаше сабитието и изведназж ми каза вас с вас щ запо4нем сега и без да се оппмня дори седнах валнението беше смазващо зададе ми слдните вапроси
1= какви ка4ества трябва да притежавам като искам да работя тази професия
2=ако мои приятел ресши да имигрира какво схте го посаветвам
3=от каде се осведомявам за пазара на труда
4=имам ли оферти за работа
5=каде сам у4ила френски и името на у4ителката
6=да разкажа за квебек
7=от каде сам нау4ила за вазмозността да емигрирам то4но в квебвк
8=усведомвна ли сам дали имам право да практикувам своята професия и как ако да (там за ордерите нали се сещате )
9=имам ли приятели там или роднини
10=как се тарси работа там
11=какви схте са ми парвите стапки ако отида
12=какво у4а
13=имам ли деца
14=при4ини поради които искам да емигрирам
на англииски
1=кои филм гледахте последно
2=за какво се разказваше в него приятелите ми там от кога се там
накрая каза много сте млада на21 години заварсхете си образованието в балгария и опитаите пак наи лесно е да ви дам моят подпис но аз нося отговорност ако не успеете да се реализирате там сазелявам
след тези думи и цялото ми притеснение от преди това не можах да стана от стола зави ми се свят и не знаех как да го понеса тя ме видя и ми помогна да се изправя беше кошмар при положение 4е си казах вси4ко едвам едвам из4аках да ми варне документите мама беше с мен и ме попита какво стана? аз не и отговорих и като излязах от хотела запо4нах да пла4а с глас тя ме прегарна и си отидохме просто хора вси4ко е касмет аз го нямам дано вие го имате успех нека моята история не ви обезкуражава защото вашата садба може да е друга
sirena

ednakva istoria

Мнение от sirena »

Мария твоята история е абсолутно като на6ата.Само се очудвам от тази дама засто те е скасала.Нас ни пита абсолутно састите работи едно към едно.Само дето на нас ни каза вие сте възрастни какво сте правите там с тези големи деца.Тази дама е несто ку-ку.Започвам да си мисля, че не и е местото там :evil: Ама пусто не ре6аваме ние.Аз твърдо съм ре6ила да обжалвам.Сега си чакам писмото от Виена.Един съвет към всички бъдете нахакани и не се давайте явно всичко при дамата е настроение.
Късмет
anilevi

Re: здражеите

Мнение от anilevi »

maria86 написа:да ви се опла4а днес от 15.00 4аса ми беше интервиуто скаса ме не защтото незнаех толкова езика а защото не съм си заваршила вишето обарзование времвто което ме даржа беше 4ас и половина аз бях там в 14 4аса една жена от коридора ме упати кам залата кадето се провездаше сабитието и изведназж ми каза вас с вас щ запо4нем сега и без да се оппмня дори седнах валнението беше смазващо зададе ми слдните вапроси
1= какви ка4ества трябва да притежавам като искам да работя тази професия
2=ако мои приятел ресши да имигрира какво схте го посаветвам
3=от каде се осведомявам за пазара на труда
4=имам ли оферти за работа
5=каде сам у4ила френски и името на у4ителката
6=да разкажа за квебек
7=от каде сам нау4ила за вазмозността да емигрирам то4но в квебвк
8=усведомвна ли сам дали имам право да практикувам своята професия и как ако да (там за ордерите нали се сещате )
9=имам ли приятели там или роднини
10=как се тарси работа там
11=какви схте са ми парвите стапки ако отида
12=какво у4а
13=имам ли деца
14=при4ини поради които искам да емигрирам
на англииски
1=кои филм гледахте последно
2=за какво се разказваше в него приятелите ми там от кога се там
накрая каза много сте млада на21 години заварсхете си образованието в балгария и опитаите пак наи лесно е да ви дам моят подпис но аз нося отговорност ако не успеете да се реализирате там сазелявам
след тези думи и цялото ми притеснение от преди това не можах да стана от стола зави ми се свят и не знаех как да го понеса тя ме видя и ми помогна да се изправя беше кошмар при положение 4е си казах вси4ко едвам едвам из4аках да ми варне документите мама беше с мен и ме попита какво стана? аз не и отговорих и като излязах от хотела запо4нах да пла4а с глас тя ме прегарна и си отидохме просто хора вси4ко е касмет аз го нямам дано вие го имате успех нека моята история не ви обезкуражава защото вашата садба може да е друга
съжелявам за това че не се е получило,и сега в крайна сметка те е върнала или е отложила интервюто за след година...ако искаш пак каква е процедурата :?: :?: :?:
iva
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

Здравейте отново и от мен. Искам да попитам за атестацията от работодател. Има ли някакъв по-специален начин, по който трябва да бъде оформена или свободен текст, както дойде? Защото моят работодател не е издавал такива работи и не е наясно.
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

alfa M виж си личните
Изображение
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

Дора, благодаря ти, но аз имах впредвид препоръката от работодател. Иначе това другото го имам. :D
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

искаш ли и нея да ти пратя на ли4ни
Изображение
Аватар
alfaM

Мнение от alfaM »

Давай :D
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Здравейте :)
Бързам да споделя, че ние със съпруга ми взехме успешно сертификатите си днес към 11,15 :)
Като за начало имаше един момент който леко ме озадачи - минаваше вече 10,00 (когато трябваше да влезем), вратата се отвори и излезе една двойка - приятни на вид, с добро настроение, мимиходом ни пожелаха успех и тръгнаха да излизат. В същия момент от конферентната заличка тичешком излезе мадам Лорендо, и ги повика обратно. През матираното стъкло видяхме, че седнаха отново и вече бяхме в пълно недоумение какво се случва. Задържаха ги около 10-ина минути, след което двойката излезе с още-по широки усмивки, и ние бяхме повикани да влезем.
Мадам Корин Лорендо ни представи преводачката и ни разясни, че ще ни бъдат разгледани документите, доказващи образование, трудов опит и т.п.
В нашия случай аз съм водещият кандидат, с нива на френски 8/8, английски 5/5, висше хуманитарно образование.Моят съпруг - френски 4/4, английски 8/8, средно специално образование.
Последваха въпроси към мен - искаха за сравнение паспорти, актове за раждане, свидетелство за граждански брак и трудови книжки. В суматохата ми идваше да си изгриза ноктите от яд, че в молбата за селекция бях пропуснала да запиша първата си месторабота, обаче така или иначе беше си късно да се ядосвам :lol:
След тази процедура последваха въпроси към мен, на френски - защо решихте да имигрирате в Квебек, защо Квебек, какво искате да работите там, какво знаете за безработицата в Квебек, защо мислите,че ще си намерите работата, която искате. Какви са качествата, които трябва да притежавате, за да ви назначат. Какво работите в момента - наложи се да дам разяснения за спецификата на фирмата, която е консорциум и с какво се занимават отделните му подразделения - нормални неща... След това на английски - бихте ли ми описали сградата на хотел Радисън, как го намирате? Какво мислите за Интернет, какви са ползите и вредите от него? Датата 11 септември 2001 - какво беше тя за Америка и целия свят? Тук вече езика ми се заплете, защото освен клишетата по случая ми се искаше да кажа нещо по-смислено :lol: Измъкнах се с извинението, че такива теми усилват още повече притеснението ми и се прие нормално :D
Мадам поиска трите екземпляра на договора за финансова независимост, прегледа ги и поиска подпис върху всеки, след което подхванаха мосю с въпроси: Казвате, че разбирате френски, поне малко, разкажете ми къде сте го учил? Винаги ли сте работил едно и също нещо? А защо в трудовата книжка пише нещо друго? В Квебек това ли искате да работите? Знаете ли, че може да се наложи да изкарате някой курс? Тук той се обърка леко и заяви, че има намерение да изкара допълнителен курс по френски, което се прие като отговор, макар според мен дамата да говореше за курс по валидизиране на познанията по професията му, но както и да е - мина и така :lol: Един-единствен въпрос на английски - знаете ли английски - да, така мисля - беше отговорът и дотук с английския :lol: И пак на френски, къде последно сте пътували в чужбина - посрещахме миналата нова година в Сърбия с нашия клуб по спелеология (тук последва показване на карта от съответния клуб) и мадам каза - я колко интересно, вие се интересувате от спелеология? Последва още ровене в хартиите, върнаха ми единия екземпляр от договора за финансова независимост, на мъжа ми - неговата трудова книжка и последва вълшебната фраза; Felicitations, vous etes acceptes! Последваха поздравления, мадам преводачката даде съвет ако искаме да подобрим френския си къде да си търсим материали в нета, даде ни и книжката Apprendre le Quebec и ни разясни в какви срокове трябва да попълним и изпратим документите за виза, мадам Лорендо ни връчи сертификатите за селекция и се заизпращахме с взаимните уверения колко ни е било приятно да се запознаем :D
Сега, ако сте прочели всичко дотук, остава да ви кажа, че служителката не може да бъде злонамерена към никого, тъй като не ви познава, нейната цел не е да ви тормози и обърква, а да получи яснота за състоянието на нещата при вас. След като получи от нас отговор на всички свои въпроси тя съвсем чистосърдечно ни напомни, че ако искаме успех и в Квебек, трябва наистина да сме сигурни в познанията си за да го постигнем.
Дотук във форума прочетох и някои мнения на хора, които не са успели да получат сертификати. На тях бих искала да пожелая да подобрят всичко, което не е било наред преди явяването им на интервю, без значение дали става дума за нивото на език, за неизрядна документация или за нерешително държание. Бъдете наясно, че никой не ви приема на интервю с единствената цел да ви отреже възможностите! Мислете за евентуалните си грешки, за да ги поправите в момента, когато сте готови да защитите още веднъж решението си да имигрирате - и успех!
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
anilevi

Мнение от anilevi »

angelheart написа:Здравейте :)
Бързам да споделя, че ние със съпруга ми взехме успешно сертификатите си днес към 11,15 :)
Като за начало имаше един момент който леко ме озадачи - минаваше вече 10,00 (когато трябваше да влезем), вратата се отвори и излезе една двойка - приятни на вид, с добро настроение, мимиходом ни пожелаха успех и тръгнаха да излизат. В същия момент от конферентната заличка тичешком излезе мадам Лорендо, и ги повика обратно. През матираното стъкло видяхме, че седнаха отново и вече бяхме в пълно недоумение какво се случва. Задържаха ги около 10-ина минути, след което двойката излезе с още-по широки усмивки, и ние бяхме повикани да влезем.
Мадам Корин Лорендо ни представи преводачката и ни разясни, че ще ни бъдат разгледани документите, доказващи образование, трудов опит и т.п.
В нашия случай аз съм водещият кандидат, с нива на френски 8/8, английски 5/5, висше хуманитарно образование.Моят съпруг - френски 4/4, английски 8/8, средно специално образование.
Последваха въпроси към мен - искаха за сравнение паспорти, актове за раждане, свидетелство за граждански брак и трудови книжки. В суматохата ми идваше да си изгриза ноктите от яд, че в молбата за селекция бях пропуснала да запиша първата си месторабота, обаче така или иначе беше си късно да се ядосвам :lol:
След тази процедура последваха въпроси към мен, на френски - защо решихте да имигрирате в Квебек, защо Квебек, какво искате да работите там, какво знаете за безработицата в Квебек, защо мислите,че ще си намерите работата, която искате. Какви са качествата, които трябва да притежавате, за да ви назначат. Какво работите в момента - наложи се да дам разяснения за спецификата на фирмата, която е консорциум и с какво се занимават отделните му подразделения - нормални неща... След това на английски - бихте ли ми описали сградата на хотел Радисън, как го намирате? Какво мислите за Интернет, какви са ползите и вредите от него? Датата 11 септември 2001 - какво беше тя за Америка и целия свят? Тук вече езика ми се заплете, защото освен клишетата по случая ми се искаше да кажа нещо по-смислено :lol: Измъкнах се с извинението, че такива теми усилват още повече притеснението ми и се прие нормално :D
Мадам поиска трите екземпляра на договора за финансова независимост, прегледа ги и поиска подпис върху всеки, след което подхванаха мосю с въпроси: Казвате, че разбирате френски, поне малко, разкажете ми къде сте го учил? Винаги ли сте работил едно и също нещо? А защо в трудовата книжка пише нещо друго? В Квебек това ли искате да работите? Знаете ли, че може да се наложи да изкарате някой курс? Тук той се обърка леко и заяви, че има намерение да изкара допълнителен курс по френски, което се прие като отговор, макар според мен дамата да говореше за курс по валидизиране на познанията по професията му, но както и да е - мина и така :lol: Един-единствен въпрос на английски - знаете ли английски - да, така мисля - беше отговорът и дотук с английския :lol: И пак на френски, къде последно сте пътували в чужбина - посрещахме миналата нова година в Сърбия с нашия клуб по спелеология (тук последва показване на карта от съответния клуб) и мадам каза - я колко интересно, вие се интересувате от спелеология? Последва още ровене в хартиите, върнаха ми единия екземпляр от договора за финансова независимост, на мъжа ми - неговата трудова книжка и последва вълшебната фраза; Felicitations, vous etes acceptes! Последваха поздравления, мадам преводачката даде съвет ако искаме да подобрим френския си къде да си търсим материали в нета, даде ни и книжката Apprendre le Quebec и ни разясни в какви срокове трябва да попълним и изпратим документите за виза, мадам Лорендо ни връчи сертификатите за селекция и се заизпращахме с взаимните уверения колко ни е било приятно да се запознаем :D
Сега, ако сте прочели всичко дотук, остава да ви кажа, че служителката не може да бъде злонамерена към никого, тъй като не ви познава, нейната цел не е да ви тормози и обърква, а да получи яснота за състоянието на нещата при вас. След като получи от нас отговор на всички свои въпроси тя съвсем чистосърдечно ни напомни, че ако искаме успех и в Квебек, трябва наистина да сме сигурни в познанията си за да го постигнем.
Дотук във форума прочетох и някои мнения на хора, които не са успели да получат сертификати. На тях бих искала да пожелая да подобрят всичко, което не е било наред преди явяването им на интервю, без значение дали става дума за нивото на език, за неизрядна документация или за нерешително държание. Бъдете наясно, че никой не ви приема на интервю с единствената цел да ви отреже възможностите! Мислете за евентуалните си грешки, за да ги поправите в момента, когато сте готови да защитите още веднъж решението си да имигрирате - и успех!
благодаря ти за описанието и честито давайте все така напред :lol:

пп: и аз имам разминаване в описанието на длъжността описана в ТК и тази която работя...какво беше вашето обяснение :roll:
iva
kapitanovn
Обратна връзка:

Re: здражеите

Мнение от kapitanovn »

maria86 написа:да ви се опла4а днес от 15.00 4аса ми беше интервиуто скаса ме не защтото незнаех толкова езика а защото не съм си заваршила вишето обарзование...
Това може да е натежало в твоя вреда. За образавание, стажове, курсове и пр. ти се дават точки единствено ако са завършени и имаш съответният документ. На практика са ти признали само средно образование.

На всички минали успешно честито! На неуспелите - горе главата! И дет се вика: и да паднем, и да бием.... :beer:
Кое си требе, оно си сака!
elkos

Мнение от elkos »

Честито на всички успешно преминали унтервюто!
А за тези които също като нас бяха "отрязани"....ехххх, сили да преодолеем мъката/ абе още си ближем раните и сякаш вместо ката минава времето да ни е по леко...не се получава...още по кофти се чувстваме/..Искам да помоля тези които очакат "допълнителното "писмо от Виена, когато го получат да пишат...Ние сме първите върнати, а пък още нямаме никакъв отговор...А ни казаха,че до седмица ще имаме известие от тях...
Дано да дойде по скоро....Ех, пак чакане....
Публикувай отговор