Molq vi daite otgovor!!! Kak stoqt ne6tata v su6tnost?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Niko

Мнение от Niko »

Не ми се струва редно хора, които все още не са дошли в Канада да изказват мнение за живота тук. Някак си, не върви. Няма начин в България да разбереш дали ставаш за имигрант или не.
Аз мисля, че всеки, който има възможност да имигрира е добре да го направи. Най-малкото, защото това е безценен личен опит. Иначе цял живот някой друг ще ти казва какво да мислиш и какво да чувстваш. Но, разбирам и хората, решили по една или друга причина да се върнат или за заминат за някъде другаде. Този хора вече знаят за какво става въпрос. Те имат вече свободата на избора; могат сами да решат и да преценят кое е най-доброто за тях, без да задават на другите въпроса "кажете ми дали да замина?". И тяхната преценка е най-точна, защото се базира на личен опит (от една страна) и познаване на личните питребности и интереси (от друга), а не на "кой, какво ми каза", или "занеш ли какво прочетох в Интернет". Не мисля, че е редно да будат осъждани толкова рязко и категорично, само защото някой не е съгласен с тяхното мнение. Оставете на хората свободата на личния избор.
Аз също не бих постъпил като тях, защото според мен, аз съм от т.нар. "имигрантски тип", т.е. голяма доза авантюрист. Но, нямаше как да знам това, ако си бях останал в България. А, и през ум не ми минава да ги осъждам хората, защото са различни от мен.
Милото, бъдете щастливи там, където усетите, че е вашето място!
Pepon

Мнение от Pepon »

I az se draznia, kato cheta kak hora, koito ne sa stapvali v Canada opisvat na dalgo i na shiroko jivota i preimushtestvata i. A poniakoga puk napravo se zalivam o smiah na otkrovenite im gluposti. :D
Az doidoh tuk, kato predi tova sum bil na drugi mesta vkl. i USA. Dori za men Canada si beshe quite a big surprise. I mi e chudno kolko naporisto niakoi hora oshte v BG se opitvat da ubediat vsichki, dori i tezi, koito veche sa tuk, che Canada e naistina po-dobria izbor. Poviarvaite mi, ne za vseki e taka. Az, naprimer biah po-dobre v BG, kolkoto i neveroiatno da im zvuchi tova na niakoi.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
agaton

Ami da...

Мнение от agaton »

Nakraq shte stigneme do konsensus...

Mnogo vdahnovqvashti mneniq prochetoh eiiii :D !
Ideqta mi e da pohvalq tezi koito savetvat horata sami da reshavat i da ne se vliaqt mnogo ot chuzdoto mnenie... vse pak vseki sam znae koe e nai dobre za nego!
Tova che nqkoi hora sa ziveli po dobre v BG i ne im e haresalo ne trqbva da spira nikogo. Sashto taka, tova che nqkoi e uspql i mu haresva ne trqbva da vi izpalva s prazni nadezdi... Ima obache edin fact Canada i USA predostavqt na horata poveche shansove i vuzmoznosti da postignat neshto. Savsem otdelen e vaprosa dali nachina po koito vi gi predostavqt shte vi dopadne... vse pak nikoi nadqvam se ne ochakva che kato doide i zivota shte trugne po negovata svirka.

C ya!
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
survivor

Мнение от survivor »

Abe Miloto, kazhi mi molya te kak stoyat neshtata vsashtnost, che me machi ljubopitstvoto. Kade e po-hubavo - v Montreal ili vav Vancouver :?:
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Da to kaja chestno vav Vamcouver e po-hubavo. Niama ia tazi 6 mes zima, mnogo e krasivo, chisto i podredeno. Montreal e kato edno bog selo.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
survivor

Мнение от survivor »

Abe mnogo mi se shte da otida da go vidya, na snimkite izglezhda super, eto i ti potvarzhdavash sega, ama pusto - mnogo dalech. Ne sam proveryavala kolko struvat biletite, ama imam chuvstvoto che shte mi izleze kato da otida v BG. Nyakoy den, zhivot i zdrave, ako imam mnogo vreme i pari, iskam da otida s vlak prez Skalistite planini.

Miloto, ne znam koga shte zaminavash, ama ako mozhesh da ostiskash do lyatoto che da vidish Jazz festivala i izobshto leten Montreal, mislya che shte ti ostane edin dobar spomen. Zhelaya vi mnogo kasmet! Kadeto i da ste - nay-vazhnoto si go imate :wink:
survivor

Мнение от survivor »

Miloto, a vav Vancouver ima li trietazhki? Parkovete poveche li sa ot tuk?
bateto

Мнение от bateto »

Trietagkite sa malko kakto i dvuetagkite,no parkovete sa po veche v smisal kato zeleni ploshti.Da ne ti se sluchva da svarshish cigarite ili hlyaba po nikoe vreme,stoto moge da se okage ,che nay blizkiyat smesen magazin e na 5km. ot teb i po tova vreme veche e zatvoril.
Аватар
valich

Мнение от valich »

Kakvo napadnahte miloto ne moga da razbera??? :confused2:

Vseki ima pravo da pretseni dali mu haresva Canada ili ne i dali shte se vurne ili ne!!!! :krila:

Az mislia che tova ne moje da stane dokato si v BG , zashtoto ti niamash realna predstava predstava za neshtata vse oshte . Drug tunak moment tuk e, che ima hora na koito sushto ne im haresva , no niama kude da se vurnat----ili sa si prodali jilishtata ili niamat shans v BG, tova sushto e faktor, a puk kato miloto si ima jelanie i nadejda za po-dobur jivot da si se vurne.Vsiaka put e tolkova individualen i razlichen, che ne mojem da se mesim i da hvurliame obvinenia ei taka.....

Vseki sam si znae kakvo go vodi v jivota mu, zatova pojelavam na vsichki, koto sa shtastlivi v Canada da produljat da budat takiva..........a na tezi koito ne mogat da nameriat svoeto miasto - da go otkriat i da sa shtastlivi tam!!! :thumbsup:
Keeper of the 7 keys
Обратна връзка:

Мнение от Keeper of the 7 keys »

Spored men shte bude interesno na nqkoi hora za prichinite da se zavyrnesh.
Niakoi hora se strahuvat ot zavrushtaneto. Tochno zashtoto mnogo "razbirachi" shte im kajat, che sa se provalili. Nas obache ne ni e sram ot nishto i ne ni e strah da si kajem, che se pribirame.
Ako niakoi mi kaje, che e glupavo da iskash da si pri priatelite si i rodninite si, da precenish, che v opredelen moment shte ti bude po-dobre i v profesionalen i v lichen plan da budesh v rodinata si.. tova si e problem na tozi chovek.
Iavno horata gledat po razlichen nachin na dumata "ambicia". Niama da karam nikogo da misli kato men, vseki da si preceniava neshtata za sebe si.

Oshte neshto - za razlika ot mnogo hora az ne sum pluval po Bulgaria, ne sum pluval i po Canada. I na dvete mesta ima i nedostatuci, ima i predimstva. Ne sum siguren, che sum vzel pravilnoto reshenie, no dosega ne sum sujaliaval za moite reshenia, mislia, che niama da sujaliavam i sega. I niama da chakam 3 godini, za da razbera kak e triabvalo da postupia. Vinagi sum vzimal s pulni shepi ot jivota i shte produljavam da go pravia.

Kato se vurna shte kaja mnenieto si kak vijdam Bulgaria 1 godina po-kusno - sys sigurnost neshtata shte mi izglejdat po razlichen nachin, shte ime mnogo neshta, koito shte me drazniat moje bi.
Shte vidim, vremeto shte pokaje. V edno sum siguren - shte izkaram oshte edno strahotno liato i shte buda blizo do horata, koito obicham.
Puk neka sum nerazumen.....
bateto

Мнение от bateto »

Molya vi atakuvayte momcheto i momicheto,ne se spirayte,dage i zashtoto se chuvstvat shtaslivi.lyubopitmo mi e koy ste e sledvashtiya deto ste gi zahape i ste im dade ton v givota.Az pak sagalyavam vsichki neshtastnici ,koito im se yaviha kato nravouchiteli .
Ey tova zavistta choveshka nyama ukrotyavane.
Аватар
Maria

Мнение от Maria »

Съмнявам се,милото,че за 6 месеца можеш да видиш и една стотна от живота в Канада! Това,че си видяла градове и туристически забележителности,съвсем не означава,че нещо си разбрала от живота тук и че не си си "губила времето като повечето в този форум".
Бих те посъветвала да не даваш оценки кой ,как и за какво си "губи времето",защото е прекалено смешно да го чуеш от човек,който е изминал цяла процедура по емиграция и е пристигнал в Канада на 6 месечна екскурзия да похарчи някой лев!
С какво право държиш сметка на хората за седене във форума и от къде накъде правиш заключения кой за какво "си губи времето"?Мога да те уверя,че моето време е МНОГО по-ползотворно използвано от твоето!

За мен пък нискоквалифицирана и нископлатена работа е загуба на време,но това е въпрос на мироглед!
Да си брокер на недвижими имоти тук, не е като в България-там с това се занимава всеки,който нищо не е учил...Съответно,припечелва достатъчно за да виси по заведенията (това не е загуба на време).
Ще ме извиняваш,милото,но да преценяваш какво искаш от тук нататък е трябвало в България.От човек,обиколил не една стана,е много странно да чуеш,че му е трябвало 6 месеца да поживее в Канада за да прецени става ли за емигрант или не.

Винаги съм била на мнение,че заселване в типично българо-руски квартали,нискоквалифицирана работа от сутрин до вечер е много рисков фактор за връщане назад и ти не си първият случай,който го потвърждава.
Много жалко,че подобни хора никога няма да кажат "аз не успях",но винаги ще разказват,че Канада не е това,което са очаквали...Желая ти,когато се върнеш в България и те попитат хората защо така решихте,да не забравяш истинската причина!

Ти, Джой, за пореден път показваш и доказваш, че си на всяка манджа заядлива меродия!
Толкова ли ти е трудно да прочетеш нещо от чуждия мироглед, без да се заядеш "компетентно"?
"Успял" или "неуспял" няма нищо общо с това, къде човек се чувства добре, независимо от външните обстоятелства! А хората винаги ще питат, винаги ще си мрънкат под носа си и винаги ще търсят под вола теле, така както ти го правиш. Това им е работата на хората - да одумват!
Решението за "връщане" може да бъде взето и на 2рата седмица, личен опит, без да е необходимо да опознаваш каквото и да е - единствената причина, заради която наистина си струва ДА СЕ ВЪРНЕШ, е че не си си чувствал на мястото си, не си се чувствал "в кожата си".....Повече от тъпо е да се смята като причина, че нещо не е отговаряло на очакванията ти!
Така че ти, след като след 2 години си повече от ок, спри да раздаваш наляво-надясно заядливите ти мнения.....Опитай се да кажеш защо за тези 2 години не си успяла да разбереш всичко от живота там, дай малко конструктивна информация на "чакащите".
Съмнявам се, че с постингите си по тази тема Милото и Кийпъра ще "разубедят" някой следващ кандидат-емигрант от решението му да отиде или не в Канада. Но ти пък, с поредните ти изказвания, определено даваш пример за т.нар. "българин в чужбина"! Дайте да покажем колко много знаем, колко сме напред с материала и как можем да затрупаме всичко с плява! Че тя една такава като теб, където все се биеше в гърдите, че помага, че е винаги ouverte aux malheures des autres, че и е най-хубаво на света, че е преУСПЯЛА, накара доста хора да започнат да се съмняват дали изобщо съществува понятието "човешки стойност"....
Сега и да ми кажеш, че се заяждам с теб, все ми е тая....пък и не мисля, че си струва да ти се обръща внимание! Но ти "благодаря", че все пак успяваш да поднасяш във форума добре написана, кондензирана и супер полезна информация!

А към Милото и Кийпъра - щастието не се определя от амбициите, нито пък те трябва да го оправдават...Не сте длъжни да давате обяснения на когото и да било, нито пък да слушате глупавите бръщолевения на хората....те няма да имат край! Важното е, че ще ЖИВЕЕТЕ така, както искате!

Нали, Джой?[/b]
Заключено