Пари Canada-BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Marti

Мнение от Marti »

с 0.02 centa ако се вдигне
20 000 $ * 0.02 centa = 400 $ загуба за 3 дни
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Marti написа:
с 0.02 centa ако се вдигне
20 000 $ * 0.02 centa = 400 $ загуба за 3 дни
Я пак сметни!!!
400 или 4?
Все пак са 0.02 цента, а не 0.02$.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Marti

Мнение от Marti »

Блаженни да са вярващите че разликата в цената за 3 дни ще е само 4 $ при 20 000 $ транзакция.
Отклонение от 4 $ става за по малко от 1 минута на 20 000 $ транзакция. да не говорим за 3 дни.

Курс на валута се изписва така 0.00000, разлика в отклонението също 0.00000
borimira2

Мнение от borimira2 »

Ето Ви и конкретни цифри направо не мога да повярвам какъв експресен сървиз, вчера слетобед пуснах трансфера със Scotia Bank и днеска сутринта парите са вече в банката БГ...

Ето Ви конкретни цифри...

Пратих 15,000 КАД,
Там ги обърнаха в Евро и ги сложиха в сметката, която е по Евро.
Внесли са след обмяната : 10.853 Евро.

Какви бяха предложенията на някои Канадските банки:

RBC - 10.575 (pochti 300 EURO mai pechelja, che ne polzvah tezi gadove)
CIBC - 10.701
Scotia - 10.698 (това беше най-добрата оферта 155 Евро разлика)

Трансферът ми струваше 27.50 КАД. БГ ми взеха 11 Евро.

Ако някой знае по-изгодни и сигурни начини нека да сподели.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Marti написа:Блаженни да са вярващите че разликата в цената за 3 дни ще е само 4 $ при 20 000 $ транзакция.
Отклонение от 4 $ става за по малко от 1 минута на 20 000 $ транзакция. да не говорим за 3 дни.

Курс на валута се изписва така 0.00000, разлика в отклонението също 0.00000
Извинява!! но тук става въпрос за елементарна математика.
Така както си го написал
20 000 $ * 0.02 centa = 400 $
не е вярно.
Виж ако го беше написал така:
20 000 $ * 0.02 $ = 400 $
Щеше да е вярно.

И незабравяй че при курсовете има едно голямо АКО( в случая Я :lol: ).
Я отишъл нагоре, я паднал, я след 3 дена е пак на същото равнище. :D
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
flyfish

Мнение от flyfish »

Боримира2,
ако не е тайна разбира се,коя банка ползва в БГ?Явно имат хубав курс CAD/EURO.Иначе аз проверих в сайта на Scotia,че тук в Канада биха ти обърнали същата сума канадски за 10 530 EURO.Ти си спечелила 300 от обръщането в БГ.Tа коя казваш е БГ банката?
Благодаря.
borimira2

Мнение от borimira2 »

Здравей flyfish, затова и реших да споделя с вас. За много голяма разлика говориме все пак:)

Не е тайна - Унитед Кредит Булбанк.

Според мене ти си погледнал грешен курс... Курсът им е още по-добър на Скотиа банк.. (на Роялската банка е най-гаден...) ти си видял на ЕВРО курс продава, а ти не им продаваш ,ти ше им купиш еврото.... , така че числото което аз дадох онзи ден е реалната:))

flyfish написа:Боримира2,
ако не е тайна разбира се,коя банка ползва в БГ?Явно имат хубав курс CAD/EURO.Иначе аз проверих в сайта на Scotia,че тук в Канада биха ти обърнали същата сума канадски за 10 530 EURO.Ти си спечелила 300 от обръщането в БГ.Tа коя казваш е БГ банката?
Благодаря.
flyfish

Мнение от flyfish »

Боримира2,благодаря за отговора :wink:.Не мисля,че съм объркала курса.Взех го от официалната им страница,където пише
EURO-Client buys(Pays canadians) и е 1.4245.Другият курс е EURO-Client sells(Receives canadians) и е 1.3434.Може би ти си получила специален курс заради по-голямата сума и от там идва разминаването :roll: Ето това е линка:
http://www.scotiabank.com/rates/fxrates.html
До колкото разбрах сметката ти в БГ е в EURO.Възможно ли е тогава да наредиш превод на CAD към сметка в друга валута(в случая EURO) или трябва да имаш сметка и в CAD в БГ.

Поздрави
flyfish

Мнение от flyfish »

В Канада си купуваме 1 EUR за 1.4245 CAD ,а в БГ за 1.3821 CAD.
borimira2

Мнение от borimira2 »

Ami точно за този курс ти говоря за Scotia Bank. Trябва да гледаш 1.42 (т.е курсът купута Евро).

Нямам идея дали може да се отвори сметка в БГ в Канадски, дрънни им една шайба те ще ти кажат!!! Но тук бяха споменали, че уж не можело, но аз бих проверила лично как стоят нещата. Виж като проверих как спестих 300 Евро, вместо да ги давам на канадските банки, които и без това достатачно взимат от нас...

Поздрави.

flyfish написа:В Канада си купуваме 1 EUR за 1.4245 CAD ,а в БГ за 1.3821 CAD.
Marti

Мнение от Marti »

Само за днес и то до обяд КАД падна с 2 % срещу УСД.
НА 20 000 КАД $ това са 400 $ загуба ако искаш да купиш УСД днес в сравнение с петък
Нека това послужи за урок на borimira2 и Smart Dust които твърдяха че за 3 дни цената щяла да се отклони само с 4 $
bateto

Мнение от bateto »

аз май съм най големия дървояд.преди около месец си купих 50 000 американки на курс 1.045 :o
обаче съм оптимист ,ще почакам докато 1 американка се класира на минимум 1,20КД и ще ги сменя тогава. :D
borimira2

Мнение от borimira2 »

Marti, допускам, че УСД е US$ не се и съмнявам те с тази криза в тяхната икономика разбира се, че е възможно да говориме и за по-големи загуби. Те Мерил Линч за едно тримесечие загубиха 7,4 млрд $, аз със скромната сумичка също бих пострадала. Но аз не зависех тези дни от US$...Радвам се, че при мене не беше проблем, от който да се притеснявам. ... (за разлика от Батето, дето е изял като дървеници некакво големо дърво... ама защо ли е трябвало да прави тези въздушни акробатики, сигурно за Цирк Дю Солейл се е подготвял... Сорри Бате)

А и вижте какво ми попадна днес, как да не им се кефя и да се преместя веднага при тях. Яд ме е, че досега съм била верен клиент на Роял, ужасни са наистина...

http://www.scotiacapital.com/AboutScoti ... rdYear.pdf
bateto

Мнение от bateto »

а,моля ,моля с дърветата.моята инвестиция е дългосрочна.за никъде не бързам за сега.като започне да се вдига курса след година ,две аз ще се смея ,а вие ще плачете. :D
CaD

Мнение от CaD »

Само да разасня как мисля че е най изгодно (според мен) да си правите превод на пари.
Отваряте си 2 сметки в ING Direct едната лева, другата CAD.
Пращате от тука CAD по сметка в CAD в България.
След като получат парите ги питате какъв преферентен курс ще ви дадат защото за суми от 15к определено има такъв курс който е много по озгоден от курса за деня. Ако курса ви устройва, ви прехралят парите по левовата сметка.
само да спомена курсовете на ING са доста по добри от unicreditgroup.
Публикувай отговор