Пари Canada-BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Alina

Пари Canada-BG

Мнение от Alina »

Понеже другата тема стана много дълга и интригата взе да се размива, викам да се изходите и по тази тема, моля :lol: :lol:

Та, кой е най-добрия и тънък вариант за пренасяне на пари Канада-БГ? Кои банки какви брадви ще ударят?
Alina
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ако се престрашиш да използваш услугите на Хълбой ще ти струва точно 28 КАД независимо каква сума искаш да пратиш.
А ако сумата която искаш да обмениш и изпратиш е над 20,000 КАД ще ти направи трансфера безплатно. Тогава и тези 28$ няма да платиш.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Alina

Мнение от Alina »

Искам да пратя всъщност ***евро. Когато става дума за Евро, нещата как стоят.
Последно промяна от Alina на Пет Юни 01, 2007 11:25 am, променено общо 2 пъти.
Alina
Alina

Мнение от Alina »

Упс, Илиана, Хълбой го познавам и ако цената е добра не мисля, че ще ме излъже, в това нямам съмнения.

Всичко опира до цена, и до това дали да си ги нося на ръка, или за по-удобно да ги пратя от тук, защото така или иначе ще си ходя до БГ. Разбираш ли, проблема ми е колко ще се набутам ако не ги нося със себе си.

Мерси за инфото.
Alina
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Няма проблем да изпратиш Евро. Трансфера ще ти струва 28 КАД. Курса ще бъде много по-добър от този на банките и конкурентите. Обади се на *** - *** **** за да обсъдим подробностите.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Alina

Мнение от Alina »

Мерси, всичко вече е ясно. :beer:
Alina
survivor

Мнение от survivor »

Брррррр, а при такъв род съобщения не е ли по-подходящо на лични? Аз за всеки случай бих проверила и в сайта на Мъни грам.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Ами проверяваме сайта на МъниГрам и за сумата която иска да изпрати Алина излиза такса от 240 Кад.
За пълнота проверяваме и с Western Union, искат такса от 90 Кад.

Както и да го въртите за големи суми най-евтино е с wire transfer.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

iliana аз никога не съм използвал wire transfer, ще обясниш ли по-подробно как става и ако има някоя врътка да я кажеш и нея.

Мерси предварително.

Код за потвърждение: Избери целия код

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

AleksandrAI написа:iliana аз никога не съм използвал wire transfer, ще обясниш ли по-подробно как става и ако има някоя врътка да я кажеш и нея.

Мерси предварително.
Wire transfer е прехвърляне на пари по банков път от една банкова сметка в друга. Банките могат да са в различни градове и държави.
Това е възможно най-сигурния метод за трансфериране на пари, защото банката гарантира за тях. Няма начин парите да се изгубят - дори да има грешка в информацията която сте подали банката задържа парите докато се уточни всичко и в краен случай ги връща н изпращача.
Обикновено цената на трансфера е фиксирана. Понякога обаче банката изпращач може да взима комисионна от изпращача (да речем 0.1 - 0.5 %).
При трансфериране е желателно сметката изпращач и сметката получател да са в една валута, иначе банката получател ги обменя по нейния курс който може да не е най-изгоден. Затова аз препоръчвам парите да се оменят преди да се изпратят, иначе само може да се гадае колко ще се получат, както и не може да се дискутира ексчейндж рейта.
Стандартното време за получаване на парите е до 5 бизнес дена, но според моите наблюдения е не повече от 2-3. Банката получател има стандартна такса при получаване на международен трансфер, която е около 20$ (+- в зависимост от банката)

Какво трябва да се внимава:
Банката изпращач взима ли комисионна.
Курса на обмяна ако сметките са в различна валута.
Банката получател взима ли комисионна.
Защо предпочитат Квебек?
Kоя е Aлберта?
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

Много полезна информация.

Благодаря.

Една често срещана грешка, която допускат при конструирането на абсолютно глупакоустойчива апаратура, е подценяването на изобретателността на пълните глупаци.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

iliana написа: При трансфериране е желателно сметката изпращач и сметката получател да са в една валута, иначе банката получател ги обменя по нейния курс който може да не е най-изгоден. Затова аз препоръчвам парите да се оменят преди да се изпратят, иначе само може да се гадае колко ще се получат, както и не може да се дискутира ексчейндж рейта.
A az препоръчвам да си откриете сметка в същата валута и така да си спестите излишно ексчейнджване!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
AleksandrAI

Мнение от AleksandrAI »

bgmontreal написа:A az препоръчвам да си откриете сметка в същата валута и така да си спестите излишно ексчейнджване!
Е да, но за да вкарам или изкарам пари в/от такава сметка пак трябва да ги обърна. Така че е все тая.

Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

AleksandrAI написа:
bgmontreal написа:A az препоръчвам да си откриете сметка в същата валута и така да си спестите излишно ексчейнджване!
Е да, но за да вкарам или изкарам пари в/от такава сметка пак трябва да ги обърна. Така че е все тая.
ами не е вярно!
алина има евро и най-добре е да ги преведе по евро сметка в БГ, а не да ги чейнджи (нищо че хълбог ще и даде невероятен рейт)
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

БгМОнтреал да си гледа данъчните декларации а не да филосфства.
1. Алина няма Евро а има КАД. Иска да си купи Евро и да го прати или да си го носи кеш с нея говорих сутринта по тел.
2. Когато си отворите сметка в БГ в КАД в която може да си пратите КАД и после да си ги изтеглите в КАД елате ми се обадете да ви почерпя.
3 Теоритически това е невъзможно но да кажем че чудо стане и отворите такава като ги изтеглите в БГ като КАД нали пак трябва да ги смените за лева.
Последно промяна от hullboy на Пет Юни 01, 2007 5:40 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор