Molq vi daite otgovor!!! Kak stoqt ne6tata v su6tnost?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Hora, ne govorete predi da ste doshli da vidite kakvo e sas sobstevnite si ochi.
Elate, pojiveite malko, porabotete, vijte kakvi sa horata tuk, kakav e jivota kato tcialo. Ne kazvaite, che shte doidetev Kanada s ideiata da ne se varnete v Balgaria.

Nie sme idealen primer za tova. S majat mi reshihme da emigrirame za Kanada. Ok, pito-palteno, procedurata ni mina mnogo barzo, ezitci znaem, pari imahme. Kupihme biletite i aide v Kanada. S ideiata da ne se vrashtame poveche v BG, da si jiveem tuk, kadeto tcari mir i spokoistvie.

Pojivaihme si malko. Vidiahme, che mojem da postignem mnogo i za sebe si precenihme i reshihme, che e po-dobre da se varnem v Balgaria. Shtom mojem tuk, shte mojem i tam.
Vseki sledva patia na sartceto si i ne moje da izbiaga ot sadbata si.

Idvaiki tuk chovek se sblaskva s mnogo neshta. Ne si mislete, che tuk vsichko e rozovo. Ako ne znaete ezitci, uchete, tuk bez ezik si nula. Podgotvete se psihicheski za tova, che v nachaloto shte izgubite niakolko godini v uchene, tihacne, tarsene na hubava rabota. Vsichko tova se prejiviava trudno. Shte ste dalech ot roditeli, priateli, tuk moje i da imate poznati, no neshtata ne sa kato v BG. Horata idvat i se promenait. Vseki si sledva svoia pat i niama vreme za shumni vecher s golemit salati i rakii. Za da jiveesh dobre, triabva da imash pari, za da gi imash, triabva da imash hubava rabota, a za da ia iamsh, triabva da uchish i da se nalagash, da si uporit i borben.

Ne prodavaite imoti v Balgaria. Po-dobre namerete malko pari na zaem, elate, vijte kakvo e i togava si precenete. Ne slushaite ostanalite, koi kakvo pishe. Vseki chovek e strogo individualen i reshava kakvo za nego i negovoto semeistvo e nai-dobre.

Kanada e strahotna strana, chista, podredena, krasiva. No za sajalenie ne vseki e roden da bade emigrant.

Taka che, 100 pati meri, vednaj reji.

Priatna sabota i nedelia.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Joy

Мнение от Joy »

Pojivaihme si malko. Vidiahme, che mojem da postignem mnogo i za sebe si precenihme i reshihme, che e po-dobre da se varnem v Balgaria. Shtom mojem tuk, shte mojem i tam.
:shock: :shock: :shock: До колкото си спомням,ти си съвсем от скоро тук...Кога толкова бързо успявате да видите,бе хора....??? :? :shock:
Аз за 2 години тук смея да твърдя,че още нищо не съм видяла...
Кави са тези прибързани решения?Винаги ли така импулсивно взимате решенията за бъдещето си?

Да не говорим,че да можеш тук,съвсем,ама съвсем не означава,че ще можеш и там!
Не слагайте паралел между двете неща,защото нямат нищо общо!
Plamen

Мнение от Plamen »

JOY написа:
:shock: :shock: :shock: До колкото си спомням,ти си съвсем от скоро тук...Кога толкова бързо успявате да видите,бе хора....??? :? :shock:
Аз за 2 години тук смея да твърдя,че още нищо не съм видяла...
Кави са тези прибързани решения?Винаги ли така импулсивно взимате решенията за бъдещето си?

Да не говорим,че да можеш тук,съвсем,ама съвсем не означава,че ще можеш и там!
Не слагайте паралел между двете неща,защото нямат нищо общо!
Joy, shte si pozvolia da ti otgovoria ot imeto na Miloto. S neia se poznavame i znam kakvo ima predvid. Za da RAZBERESH ce mojesh da postignesh mnogo ne e neobhodimo da si profesor ili da si ot 100 godini v Canada. Za tebe neznam, no i tia i maja i imaha rabota (A toi daje mnogo hubava i dobre platena rabota). Napalno sam ubeden ce vaprosa ne e v parite. I sashto taka sam siguren che reshenieto im ne e impulsivno. Spored mene ako chetete izkazvaneto na Milotonai-dobre prochetete vnimatelno che "No za sajalenie ne vseki e roden da bade emigrant"
bateto

Мнение от bateto »

Nastroyte se kato men da doydete na gurbet i ste vi e leko,i az ne moga da bada imigrant i sled kato mi svarshi gurbeta se vrashtam.Samo taynichko se usmihvam pod mustak na izcepkite na nyakoi uchastnici na koito im predstoi idvane tuk kakva naglasa imat .Struva mi se ,che ste im e dosta trudno ,osobenno v psihologichen smisal ot meko kazano ;lekoto ;razocharovanie koeto neiminuemo gi ochakva .Za sagalenie ne moga da pomogna ,samo moga da stoya ot strani i da gledam seir.Molya nikoy da ne se obigda ,ako se chuvstva zasegnat,no povedenieto na mnogo hora s izkazvaniyata si provokirat takiva misli v men.
Na vsichki uspeh ,ot imigraciyata po nyakoy pat chovek moge i da izvleche polza ,naprimer da pogledne realistichno na givota sled kato veche ima bazata za sravnenie.
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Blagodaria Plamene za razbiraneto. To za sajalenie tuk ima mnogo malko hora, koito mogat da te razberat.

Da Joy vzehme barzo reshenie, zashtoto za 6 mesecta porabotihme, vidiahme kakav e jivota v Kanada, a ne sedim kato povecheto ot vas po tcial den vav foruma da pishem i da si gubim vremeto.

Ako sedish poveche, posle si chujd v sobstvenata si Rodina i niama da mojesh da si namerish miastoto. Za tova edna godina e dostatachna za da precenish kakvo iskash da pravish ot tuk natatak.

Na vsichki, koito idvat pojelavam kuraj, sili i uspehi.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
agaton

ohhhhh bozeeeeee!

Мнение от agaton »

Proshtavaite, ma ne moga da se vuzdurza....
NO! :idea: ... Edinstveniq polezen savet kakuv e, nikoi ne moze da ti opishe kakuv zivot hste vodish tuka. Trqbva da se proveri deto se vika.

Malko dopulnenie, nqkoi beshe napisal neshto ot sorta che Quebec e bedna provinciq i che bili po izostanali ot Bulgariq v tehnichesko otnoshenie... Kak ne vi e sram da go kazete tva???... koito go e kazal (ne mi se rovi da go tursa)

Gospod zdrave da vi dava!
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Agaton, mnogo gotino moto si si slojil kato podpis. I like it a lot! :lol:
A, inachem Miloto, razbiram te. Imigraciyata ne e za vseki. Az na nikoy ne sam kazval ela v Canada, a po-skoro kazvam the choice is yours, zavisi kakvo iskash. Shtom ste precenili, che v bg se chuvstvate po-dobre i ste shtastlivi togava moga samo da vi kaja bonne chance et bon voyage!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Canuck mersi. Dano vseki edin ot nas ima kasmet i nameri svoia pat za po-dobro badeshte, bilo to tuk ili v BG.

Ostavam s mnogo dobri vpechatlenia ot tuk, radvam se, che imah shansa da doida i da vidia kakvo e, da razgledam Montreal, Vancouver. Jivot i zdrave i Niagarskia vodopad shte vidia. Tova e chast ot jivota, nali triabva parvo da opitash, zashtoto pak posle tcial jivot moje da sajaliavash, che ne si go napravil.

Vsiako neshto s vremeto si.
Аватар
DrJack
Обратна връзка:

Canada - golqmoto razo4arovanie

Мнение от DrJack »

As li4no mislq 4e napravih golqma greshka kato doidoh tyk i sega si tyrpq posledstviqta.
Iskreno se nadqvam da moga da se mahna ot tyk sled kato izkaram malko pari.
Canada e za men ogromno razo4arovanie. Mnogo ot neshtata tyk sa to4no kakto v Bulgaria, nqkoi sa i po-zle.Horata sa ne po-malki moshenici i tarikati, daje sa po-golemi.Hranata e otvratitelna i skupa, zavedeniqta mrusni i s losho obslujvane.Pulno e s pedali i nishto 4ydno jenite v Canada sa grozni i debeli i ne stavat za nishto.
Ulicite sa mrusni, jilistnite blokove sivi i betonni - proizvedeniq na soc.realizma - poznata gledka.
Eto dve polojitelni neshta - edinstvenite za koito se seshtam - dori i da ima mytri ne se zabelqzvat mnogo, ima malko pove4e pari ot BG.
Joy

Мнение от Joy »

miloto написа:Blagodaria Plamene za razbiraneto. To za sajalenie tuk ima mnogo malko hora, koito mogat da te razberat.

Da Joy vzehme barzo reshenie, zashtoto za 6 mesecta porabotihme, vidiahme kakav e jivota v Kanada, a ne sedim kato povecheto ot vas po tcial den vav foruma da pishem i da si gubim vremeto.

Ako sedish poveche, posle si chujd v sobstvenata si Rodina i niama da mojesh da si namerish miastoto. Za tova edna godina e dostatachna za da precenish kakvo iskash da pravish ot tuk natatak.

Na vsichki, koito idvat pojelavam kuraj, sili i uspehi.
Съмнявам се,милото,че за 6 месеца можеш да видиш и една стотна от живота в Канада! Това,че си видяла градове и туристически забележителности,съвсем не означава,че нещо си разбрала от живота тук и че не си си "губила времето като повечето в този форум".
Бих те посъветвала да не даваш оценки кой ,как и за какво си "губи времето",защото е прекалено смешно да го чуеш от човек,който е изминал цяла процедура по емиграция и е пристигнал в Канада на 6 месечна екскурзия да похарчи някой лев!
С какво право държиш сметка на хората за седене във форума и от къде накъде правиш заключения кой за какво "си губи времето"?Мога да те уверя,че моето време е МНОГО по-ползотворно използвано от твоето!

За мен пък нискоквалифицирана и нископлатена работа е загуба на време,но това е въпрос на мироглед!
Да си брокер на недвижими имоти тук, не е като в България-там с това се занимава всеки,който нищо не е учил...Съответно,припечелва достатъчно за да виси по заведенията (това не е загуба на време).
Ще ме извиняваш,милото,но да преценяваш какво искаш от тук нататък е трябвало в България.От човек,обиколил не една стана,е много странно да чуеш,че му е трябвало 6 месеца да поживее в Канада за да прецени става ли за емигрант или не.

Винаги съм била на мнение,че заселване в типично българо-руски квартали,нискоквалифицирана работа от сутрин до вечер е много рисков фактор за връщане назад и ти не си първият случай,който го потвърждава.
Много жалко,че подобни хора никога няма да кажат "аз не успях",но винаги ще разказват,че Канада не е това,което са очаквали...Желая ти,когато се върнеш в България и те попитат хората защо така решихте,да не забравяш истинската причина!
Аватар
agaton

Wow!

Мнение от agaton »

DrJack,

Samo da te pitam kade tochno sa tiq betonni blokove... ma taka e chovek kato si e reshil che ne e hubavo (vseki ima tova pravo) vinagi shte nameri za kakvo da se hvane. Za suzalenie idealnata durzava ne sushtestvuva... Inache za da ima malko raznoobrazie shte kaza che spored men:

1/ Ima mnogo hubavi zeni (i davat po lesno 8) :lol: :lol:
2/ Ima blokove ot beton no povecheto sa ot... karton :D
3/ Ulicite sa mrusni, shtoto gi chistat mnogo ma horata nqmat kultura :?
4/ Ima moshenici i tarikai no i mnogo chestni hora, koito za razlika ot Bulgariq i podobni durzavi v proces na razvitie uspqvat da ziveqt dosta prilichno
5/ Zavedieniq i hrana vsqkakva ... zavisi kakvo predpochitash i kade hodish ( vprochem trqbva i da ostavqsh po nqkoi dolar tip za suzalenie :D ako ne moze i da ne te haresat )
6/ Horata sas sigurnos imat mnogo poveche pari ot tezi v Bulgariq (tezi koito rabotqt a ne sedqt na social) primer ... 1 lekar tuk vzima moze bi okolo 100-150 pati poveche ot lekar v BG.
7/ I nakraq ne zazelqvam che sam uk, pone ne olkova che da se varna... :D

Spolai vi!
"Une réaction anormale à une situation anormale est une réaction normale."
V.Frankl (1962)
Аватар
Kimba

Мнение от Kimba »

Po prinzip ne obi4am da pravya komentari, no tozi pat me provokira izkazvaneto na Joy.Az sam ot okolo dve godini v Kanada i sa6to ne sam o4arovana ot jivota tuk.Tova ne ozna4ava 4e tryabva da obvinyavam tezi koito ne sa na sa6toto mnenie.Vseki 4ovek e razli4en.Ako ne be6e taka svetat 6te6e da e edna siva pustinya.Hubavoto e kogato 4ovek ima vazmojnost da izbira. Joy ,ne moga da si obyasnya samo za6to tryabva da se nahvarlya6 varhu Miloto ili horata koito sa na razli4no mnenie ot tvoeto. Ne vijdam s kakvo te obidiha tebe li4no ili tova si e 4isto kompleksarska istoriya.Mai tvoeto izkazvane potvarjdava tova,4e obrazovanieto nyama ni6to ob6to s intelekta . Nakraya samo 6te dopalnya. KANADA E PREKRASNA STRANA ,NO NE ZA VSI4KI.POJELAVAM
NA VSEKI KOITO IMA JELANIE DA DOIDE I DA PRETSENI ZA SEBE SI DALI MU HARESVA.
Haide sas zdrave
todor73

Мнение от todor73 »

polia pozdravlenia za tochnia otgovor :D niakolko pqti mi beshe na ustata da otgovoria po sqstia nachin, ama gledam mir da ima. stoto sega ste vidish kakqk voi ste dignat.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Поля, аз също не съм съгласна с теб. Не можеш да си сигурен как ще се чувстваш на накое място, ако не го видиш и в същото време е много лесно да разбереш дали дадено място е твоето или не след като поживееш месец-два на него. Не мисля, че е коректно да нападаш някой, само зашото не мисли като теб. Различни сме и различно усещаме нещата. Все си мисля, че всеки знае най-добре за него си кое е най-добро.
Мило, късмет с новото начало в България! И недей да взимаш много навътре приказките на всички ни, които оставаме тук. Де да знаеш, може понякога тайничко, вътре в себе си и ние да искаме да можем да се върнем назад, но... не ни стиска.
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Олеле, не знам каква е причината, но вие в Квебек сте уникални! От къде се събраха толкова много интелектуалки-съднички, така извисени, не знам. Може би е от храната, може би е от френския език... Но все с този поучителен тон и все знаят те по-добре истината за живота...

Евалата Поля, дали ти доставя удоволствие постоянно да се заждаш с някой или просто за теб това е начин на общуване? Въпросът ми е продиктуван от чисто любопитство, не че толкова ме вълнува.
Последно промяна от Petia на Нед Мар 14, 2004 4:11 am, променено общо 1 път.
Заключено