Интересни новини за новопристигащите
Sega edna malka vmetka za instrumentite- hubavo e da se kupuvat ot golemite magazini ( bez Walmart) samo ako fakturata shte ti se osrebri napulno ili pone napolovina, v ostanalite sluchai tursete v Marche aux puses- namira se mnogo dobra stoka makar i vtora upotreba- ot novoto, koeto se predlaga tam samo CanPro e marka s dobro kachestvo. V Kanadskata Guma sushtia instrument e s blizo 50na sto po-skup.
E, koito iska da e po-nai neka da si kupi Snapoon, no az veche pochti 2 g bachkam bez daje pulen nabor ot vsichko, koeto mi triabva, a kato gledam i kolegite deto sa tuk po rojdenie ili ot 30-40 g i te niamat koi znae kakvo poveche. Az si donesoh 30 kila instrumenti, tuk si kupih oshte 40, no vinagi e mnogo i malko- to vremeto i rabotata pokazvat. Taka che ne se hvurliaite ot purvia den na goliamoto harchene- po malko, no dobro- vse pak vinagi se praviat kompromisi, abe tova e jivota- kompromisi.
I edin dop. suvet- za tezi koito sa sruchkovci, ne si prodavaite truda bez pari- tuk struvame skupo.
E, koito iska da e po-nai neka da si kupi Snapoon, no az veche pochti 2 g bachkam bez daje pulen nabor ot vsichko, koeto mi triabva, a kato gledam i kolegite deto sa tuk po rojdenie ili ot 30-40 g i te niamat koi znae kakvo poveche. Az si donesoh 30 kila instrumenti, tuk si kupih oshte 40, no vinagi e mnogo i malko- to vremeto i rabotata pokazvat. Taka che ne se hvurliaite ot purvia den na goliamoto harchene- po malko, no dobro- vse pak vinagi se praviat kompromisi, abe tova e jivota- kompromisi.
I edin dop. suvet- za tezi koito sa sruchkovci, ne si prodavaite truda bez pari- tuk struvame skupo.
- Elitsa Teneva
- Обратна връзка:
zdravei troianeco
Zdravei troianeco,blagodaria ti 4e se vklu4i s polezna inforamacia.V slu4aia,Drago si be6e vzel ve4e instrumentite.A i sega za na4alo sa go slogili na ma6ina za nakladki i 4isti ferodoto.Iavno tova im e nai gadnata rabota.Da se nadiavame skoro da go premestiat ot tam 4e snosti kato se vurna pomislih 4e kom6iata negur ot dolniat etag mi idva na gosti:)Ina4e rabotata ne e tegka za koito e sviknal na pove4ko trud v BG:)No si e izmoritelno da ba4ka6 do 24.00h.A za markata na instrumentite negovite sa Mastercraft,koiato be6e nai skupata v Canadian tire.A i kato gledam materiala ot koito sa napraveni ste gi biva dulgo no da vidim,ni6to ne se znae:)Ina4e 6efa mu e poliak i se razbirat 4udesno(zastoto govori pravilen frenski)A drugite rabotnici po negovi dumi bilo absurd da gi razbere kato si govoriat po megdu si. Ina4e kato razbrali 4e Drago ne gi razbira zapo4nali da govoriat po-bavno i ot4etlivo.Vsiaka vtora duma im bila:"tabarnak",koeto e nai obidnata im psuvnia:)
A drugo vagno,tuk na kamanite v gedoreto im vikat:dui:),ima i oste niakolko interesni naimenovania no ne znam kak da vi gi obiasnia na bulgarski:)Ste probvam:na drugkata s podvigna glava na koiato se slagat duiovete i se svaliat boltovete na gumite(primerno)i vikat rachette(ra4et na BG);na edno nesto kato borma6ina no pak s dui otpred koeto go izpolzvat i v na6ite servizi za po-burzo razvintvane na boltovete(tova be6e na tok no pri nas sum vigdala na komresor)mu vikat impact.Ima i razmeri(1/2 pus i t.n.)Izviniavam se za detskoto opisanie no ne sum spec po tazi oblast:)Ta dano niakoi da me e razbral kakvo iskah da obiasnia:)
A drugo vagno,tuk na kamanite v gedoreto im vikat:dui:),ima i oste niakolko interesni naimenovania no ne znam kak da vi gi obiasnia na bulgarski:)Ste probvam:na drugkata s podvigna glava na koiato se slagat duiovete i se svaliat boltovete na gumite(primerno)i vikat rachette(ra4et na BG);na edno nesto kato borma6ina no pak s dui otpred koeto go izpolzvat i v na6ite servizi za po-burzo razvintvane na boltovete(tova be6e na tok no pri nas sum vigdala na komresor)mu vikat impact.Ima i razmeri(1/2 pus i t.n.)Izviniavam se za detskoto opisanie no ne sum spec po tazi oblast:)Ta dano niakoi da me e razbral kakvo iskah da obiasnia:)
S kogoto ne moge6 da izleze6 na glava moge6 da izleze6 zad gurba mu.
Eli, vsichko e dobre kogato svarshva dobre. Vie mi napalnihte dushata v taia tema. Poreden primer za tova che kolkoto i da sme loshi BG-ite vse pak ne sme chak tolkova
Napomnihte mi za edin sapunen serial deto jenata go gledashe v BG, beshe neshto za 3 sestri deto vinagi imaha nekakvi dalaveri za reshavane, obache nakraia mai specheli nai-krasivata, umna i dobra...kakto stava i v jivota

Napomnihte mi za edin sapunen serial deto jenata go gledashe v BG, beshe neshto za 3 sestri deto vinagi imaha nekakvi dalaveri za reshavane, obache nakraia mai specheli nai-krasivata, umna i dobra...kakto stava i v jivota

Malko info za Suisse(Ombudsman4e tova e za tebe)
Za Suisse si zaslujava da se ba4ka samo za philip morris no sled kato si zapo4nal ba4kane v Canada i da poiskash transfert ili v Newchatel ili v Headquarters-a im v Lausanne. A ina4e s bg passportite ..ti4aite kum 00 i po burzo se oturvavaite ot tiah.
Suisses(esses) sa super fashagi!! A i v momenta cialata im durjava se trese ako iskash pove4e info eto davam ti go v cifri
1.Assurances maladies( oburni vnimanie 4e e v mnojestveno 4islo):300chf/mois pri franchise do 1500chf a pri po nisuk franchise umnojavai po 1.5
2. AVS (assurances vieillissement et survivant) tuka enai mrusnata 4ast
3. Deuxième pillier( ne znam dali e sushtata duma v quebec) Dopulnitelno zaduljitelno osiguriavane
4. 600chf minimum za hrana
5. 1000chf MINIMUM za kvartira 2 1/2
6. Da slushash navsiakude "C'est ça la Suisse"
7. Neprekusnato da slushash izrazi "Je suis fatigué(e)"
8. Da te praviat na maimuna ako ne si SUISSE
9. Da gi prevuzhojdash(tova ne e sebelaskatelstvo a konstatacia na pone 10 bg-ta koito sme umreni i inteligentni hora mejdu 26-55god) zashtoto moje da mislish, no tova e plus samo ako imash canadian pass, a az go niamam
Ima i gotini hora no kakto kazvat bolshinstvoto ot internacionala koito poznavam CRAPPY PEOPLE
a eto i edna misul na edin gotin suisse:
"Nous sommes les pires profiteurs"
No comment
Ako si gotov da se miatash kum Suisse English-a ti triabva da e super iak i kato accent i kato ..vsi4ko
A sega i az da pitam za Canada
Ako niakoi ima info za interview-ta provedeni v Paris molia da mi pishe, zashtoto se napatih ot shibani français-ta, tui kato sega sme v Lausanne i za Suisse office-a e v Paris.
10x in advance
Emiliyan Iliev
Suisses(esses) sa super fashagi!! A i v momenta cialata im durjava se trese ako iskash pove4e info eto davam ti go v cifri
1.Assurances maladies( oburni vnimanie 4e e v mnojestveno 4islo):300chf/mois pri franchise do 1500chf a pri po nisuk franchise umnojavai po 1.5
3. Deuxième pillier( ne znam dali e sushtata duma v quebec) Dopulnitelno zaduljitelno osiguriavane
9. Da gi prevuzhojdash(tova ne e sebelaskatelstvo a konstatacia na pone 10 bg-ta koito sme umreni i inteligentni hora mejdu 26-55god) zashtoto moje da mislish, no tova e plus samo ako imash canadian pass, a az go niamam
Ima i gotini hora no kakto kazvat bolshinstvoto ot internacionala koito poznavam CRAPPY PEOPLE
No comment
Ako si gotov da se miatash kum Suisse English-a ti triabva da e super iak i kato accent i kato ..vsi4ko

Ako niakoi ima info za interview-ta provedeni v Paris molia da mi pishe, zashtoto se napatih ot shibani français-ta, tui kato sega sme v Lausanne i za Suisse office-a e v Paris.
10x in advance
Emiliyan Iliev
Re: Malko info za Suisse(Ombudsman4e tova e za tebe)
eiliev, тези цифри /за храна например/ за 1 човек ли са ? А може ли да дадеш идея каква е средната заплата или средната заплата, която получава имигрант или работещ чужденец ? Колко е заплащането на час - минимално, за квалифицирана работа, най-добро заплащане. Благодаря предварително.eiliev написа:Za Suisse si zaslujava da se ba4ka samo za philip morris no sled kato si zapo4nal ba4kane v Canada i da poiskash transfert ili v Newchatel ili v Headquarters-a im v Lausanne. A ina4e s bg passportite ..ti4aite kum 00 i po burzo se oturvavaite ot tiah.
No comment
10x in advance
Emiliyan Iliev
А Лозана е най-хубавия град, който съм виждала. Завиждам ти, че живееш там.

Po to4en vupros
Po to4en vupros moga da otgovoria do +/- 500 chf ako si canadian, a taka streliam v tumnoto.
Добре, аз съм гледала за длъжности в областта на културата в Женева - за най-ниска, най-обикновена, административна - 36 долара на час. Като имаме предвид, че швейцарски франк към канадски долар е горе-долу 1:1 - тук за същото нещо дават 7-8 долара на час. Незнам защо си мислиш, че с канадски паспорт има такова голямо разминаване в заплащането ? Имаш ли конкретни примери въпреки, че не се съмнявам в съществуващия расизъм ? Мислиш ли, че тук не е така - обикновено има различни заплати за местни канадци и за нови имигранти.
- miloto
- Обратна връзка:
Molson e napalno prav. Ako v Swiss si dobre, uredil si jivota si, nalojil si se vednaj, po-dobre si stoi tam i ne idvai tuk v Canada.
Istinata e, che tuk se vrashtash mnogo nazad. Zapochvash ot nulata, nachaloto e trudno, kakto vsiako edno nachalo, no mnogo zavisi s kakva naglasa idvash, kam kakvo se tcelish. Mnogo hora ostavat razocharovani i ne sled dalgo se vrashtat obratno.
Ne si mislete, che Kanada e Rai. Strana kato ostabnalite, ne mnogo po-razlichna. Da, dava ti pravo na izbor-dali iskash da uchish, dali iskash da rabotish, mojeshd a izbirash. Ako pak rabotish, mojesh da si pozvolish mnogo neshta i naistina da se chuvstvash dobre.
Chovek ambitciozne li e, ima li jelanie shte se spravi navsiakade.
Uspeh na vsichki
Istinata e, che tuk se vrashtash mnogo nazad. Zapochvash ot nulata, nachaloto e trudno, kakto vsiako edno nachalo, no mnogo zavisi s kakva naglasa idvash, kam kakvo se tcelish. Mnogo hora ostavat razocharovani i ne sled dalgo se vrashtat obratno.
Ne si mislete, che Kanada e Rai. Strana kato ostabnalite, ne mnogo po-razlichna. Da, dava ti pravo na izbor-dali iskash da uchish, dali iskash da rabotish, mojeshd a izbirash. Ako pak rabotish, mojesh da si pozvolish mnogo neshta i naistina da se chuvstvash dobre.
Chovek ambitciozne li e, ima li jelanie shte se spravi navsiakade.
Uspeh na vsichki
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Abe ne e tochno taka ,ako pitash afroaziatcite deto idvat tuk ste ti kagat ,che e RAY i sa gotovi na vsichko samo da ne gi varnat,to e yasno zashto ,problema e za takiva kato nas deto idvat ot byala dargava makar i malko zakasala ikonomicheski.
Varvete gi vigte samo v golemite magazini kak se rachkat ipalnyat kolichkite i se ozartata nyakoy da gi zabelegi demonstrirayki po tozi nachin blagopoluchie v givota .Men vse mi se iska nie balgarite da ne popadame v taya kategoriya hora pone kato mantalitet i mislene,no uvi dargavata e takava i vsichki sme v kyupa.Salama i hlyaba sa po vagni ot intelekta i misalta.
Varvete gi vigte samo v golemite magazini kak se rachkat ipalnyat kolichkite i se ozartata nyakoy da gi zabelegi demonstrirayki po tozi nachin blagopoluchie v givota .Men vse mi se iska nie balgarite da ne popadame v taya kategoriya hora pone kato mantalitet i mislene,no uvi dargavata e takava i vsichki sme v kyupa.Salama i hlyaba sa po vagni ot intelekta i misalta.
.Ne si mislete, che Kanada e Rai. Strana kato ostabnalite, ne mnogo po-razlichna. Da, dava ti pravo na izbor-dali iskash da uchish, dali iskash da rabotish, mojeshd a izbirash. Ako pak rabotish, mojesh da si pozvolish mnogo neshta i naistina da se chuvstvash dobre
Ami az bih dobavil :Ne si mislete, che Suisse e Rai. A otgore na tova po gornite ne shta za izbora za 4ovek sus bg pass v suisse izglejdat dosta efimerni
La vie est dure la mort est sure
-
vupros kum Godis
A kak rabota zapo4naha tvoite poznati, koito spomenavash , ako ne e taina?
Kusmet v na4inanieto na Elitsa!
Kusmet v na4inanieto na Elitsa!