Модератор в сянка.

Французите не ми ги хвали. Ти кажи кога ще протестираш срещу някаква такава несправедливост в Канада, примерно с данъци или здравеопазване. Или Омегата ще каже "Няма да им плащам на тия тюфлеци, докато не получа извинение от кралицата". Щото е много лесно да се връщаме и да разправяме как там всички спазвали законите, а пък тука била една лудница, всеки си правил каквото иска...miteto написа:Ами Бекс ние и двете точки ги знаем:becks написа:Не казвам, че е умно или справедливо, просто е така
- че не е умно и не е справедливо
- че това е положението
Французите затова за водеща сила в ЕУ, щото за най-малката глупост която правителството реши да им прокара се дигат на стачки и бунтове, а ние само си седим и си викаме "Просто е така"![]()
Ама вярна е поговорката че всеки народ си заслужава уоравниците, то кой гласува за червените боклуци или за откровени крадци като "царя" - българския народ си ги избра, да не са дошли руснаците или американците... Та така, да си сърбат попарата и да си викат "просто е така" на всяко тримесечно 10-процентно увеличение на тока, парното и квот се сетиш
Ако трябва да съм честен, не знам дали и кога ще протестирамbecks написа:Французите не ми ги хвали. Ти кажи кога ще протестираш срещу някаква такава несправедливост в Канада, примерно с данъци или здравеопазване. Или Омегата ще каже "Няма да им плащам на тия тюфлеци, докато не получа извинение от кралицата".
Наистина е лесно, щото в 90% от случите това си е истината.becks написа:Щото е много лесно да се връщаме и да разправяме как там всички спазвали законите, а пък тука била една лудница, всеки си правил каквото иска...
ей тва е 'Истината за Канада'Omega3 написа:И в Канада и в Бьлгария си плащаш като Поп. Проблема е 4е в Канада ми остават пари за да си купя пьржоли и да си задоволя ли4ните нужди, които се свеждат само до ядене, пиене, картон и тенекия и понякога и до други работи аки ми останаъ сили след трьстиката.
Няма страшно, от вчера вече са "опростени"IFF написа:Жена ми е точно в тази ситуация,въпреки че и са плащани осигуровки в чужбина за същия този период.Нищо няма да им плащам на тези мошеници.Избрал ли с веднъж лекар през 2000 година и след това си заминал за чужбина не може да се освободиш от осигуровките по никакъв начин.
Сарказма е хубаво нещо, ако е на място. Тука не спорим за социали, барбекюта и изкуство, а за това защо в България отказваш да плащаш на държавата във всеки случай, а в чужбина няма и да ти мине през ума да не си платиш. Според тоягата, а?Omega3 написа:Ми така де.
Много ми е болно като си спомням за средното бьлгарско семейство, което ве4ер пуска на децата си Стравински, Прокофиев, Малер, Бах и т.н.а аз им пускам на моите Азис и 4алга. Е в крайна сметка, всеки с кьсмета си.![]()
Аз си мислех, че спора е не дали да се плаща нещо изобщо, а трябва ли да се плаща за нещо, което не си ползвал поради физическата невъзможност да го ползваш и при влизане в сила на разпоредба със задна дата. Явно обаче пак навлизаме в сферата на "принципните обобщения".becks написа:Сарказма е хубаво нещо, ако е на място. Тука не спорим за социали, барбекюта и изкуство, а за това защо в България отказваш да плащаш на държавата във всеки случай, а в чужбина няма и да ти мине през ума да не си платиш. Според тоягата, а?
![]()