Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
perah
Мнения: 349
Регистриран на: Пет Юли 29, 2005 6:29 am
Местоположение: BC

Re: За който не го е чел!

Мнение от perah »

peter_pan написа:
flyfish написа:
JBD30 написа: В Канада ХЕИ няма,както и не съществува качествен контрол за храните (ДВСК),всичко е оставено на самотек.....JB
Това е доста интересно твърдение,между другото...Някой може ли да даде малко повече информация по темата...Аз, честно да ви кажа,такава мизерия и мръсотия в масовите заведения за хранене,каквато е в Канада,даже и в БГ не съм виждала.В БГ преди да започнеш работа в хранителната пром. задължително ти правят определен кръг изследвания,тука няма такова нещо....Дроги,откачалки,бездомници и алкохолици...кой мислите ви прави пиците,които поръчвате?Само като си преставя изпадналите мизерници,които работят в разните му там пицарии и т.н без никой да контролира хигиената,направо ми се повръща.Няма да забравя думите на мой познат,който разнасяше пица и се оплакваше,че между каранията го хващали в кухнята да готви нещо си...Друга моя позната разказваше как в заведението,където работела всеки трети ден имало нови служители,които просто идвали от някъде,поработвали и изчезвали отново в небитито,за да направям място на следващите...В някои отношения канадците са пълни ненормалници...това е истината..
мизерията по заведенията е уникална щото в тях шефове и работници са разни араби и други обитатели на близкия, средния и далечния изток. В Каната няма никакъв контрол върху храните защото е свободна и демократична страна и на никой не трябва да е забранено да трови ближния си; ближния от своя страна има право да не бъде тровен и да ходи на лов за moose или некакъв такъв едър рогат добитък и да яде по-чиста храна ако може да си я хване. Храната, от своя страна има право да не бъде изядена и да избяга и т.н.
В любимата на всички Каната, всеки има право да прави каквото си иска, стига някой друг да не се оплаче, ако се оплаче - оплакванията, както всички знаем, на армейския поп.
тази уникална система на пълен произвол се крепи на един социал само - колко му трябва на човека както беше казал некой си там.
Незнам дали сте наясно но никой не си вади здравна книжка чрез изследвания, в БГ си плащаш 10 лв и книжката е готова. За какъв санитарен контрол говорим?

Освен това аз лично в една пицария във Варна видях, че тези които сервират се редуват да чистят тоалетната защото явно собсвениците искат да спестят някой лев.

И всичко това защото всеки може да подкупи ХЕИ. А пък на мен ми се наложи да вадя документи в гореспомената институция и ползвах тоалетната и в нея нито тоалетна хартия, нито топла вода нито сапун. Толкова мръсно ми се стори.

В Канада съм била и съм ходила на заведения ами не ми се видя толкова мизерно.

:roll:
If you aren't the star of your own life, you're the supporting player in someone else's.
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Re: За който не го е чел!

Мнение от flyfish »

krimon написа:......истина си е ... тези, които работят на черно не им правят изследвания :?:
Изследвания не се правят никъде,защото закона не го изисква,било то на черно или на бяло.Аз работя в кафене,където се сервира и храна.Свидетел съм как някой кандидатства за работа,след 20 минути вече е в кухнята.Никой не го знае какъв е ,що е,болен ли е,заразен ли е,спинозен ли е,извратен ли е, и т.н. :idea: И това е масово явление навсякъде.Държавата нищо не контролира тук.А по-големи мизерници от канадците не знам дали има(не всички,но огромна част от тях).
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

американците. :D там нещата са още по зле и колкото по на запад отиваш по зле става. :wink:
peter_pan
Мнения: 883
Регистриран на: Нед Сеп 11, 2005 3:45 am
Местоположение: България/ Европа
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

bateto написа:американците. :D там нещата са още по зле и колкото по на запад отиваш по зле става. :wink:
цитирам местни жители: we are really sloppy; the americans, however, are even worse.
точно така мисля по въпроса:)
Аватар
c200
Мнения: 2095
Регистриран на: Сря Юли 30, 2003 8:35 am

Re: За който не го е чел!

Мнение от c200 »

[quote="flyfish]... какъв е ,що е,болен ли е,заразен ли е,спинозен ли е,извратен ли е, и т.н...[/quote]

Искам да обележа, че от болен, заразен, спинозен и извратен само заразният не бива да работи в пицария, другите са ОК :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

peter_pan написа:
bateto написа:американците. :D там нещата са още по зле и колкото по на запад отиваш по зле става. :wink:
цитирам местни жители: we are really sloppy; the americans, however, are even worse.
до момента над стотина хиляди местни жители на България доказват къде е слопи и къде още по слопи имигрирайки от БГ в Канада...за контраст, аз познавам само един канадец имигрирал в БГ и то защо - зщаото му се живее слопи в държава с евтини проститутки и лесно подкупни полицаи.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Joana
Мнения: 1434
Регистриран на: Вто Фев 14, 2006 10:00 pm

Мнение от Joana »

bateto написа:толу що се завръщам от Северните Обединени Мексикански Щати и неам нито време нито нерви да изчета всички последвали изказвания пак и без да ги чета ми е ясно какви са ги наредили по горе изходилите се другари бивши комунисти и комсомолски секретарки намерили Меката на рая за некадърниците в така любимата им Каната и искам само на бързо да поднеса Специалните си Адмирации кън Автора.
Браво Човек за дързоста ти да наречеш нещеата с истинските им имена точно в този комунистически форум,а на Джоана да кажа да спре да пълни кухите лейки със съдържание ,щото макар и кухи са с много дупки и съдържание не задържат ,е освен ,ако съдържанието не е във вид на насипни пържоли от поредния специал на Супер Ц. :wink:
Бате бе, аз се забавлявам. Какво да прави една блондинка в студените зимни нощи? :lol: И казиното вече не ми е интересно... :lol:
Обаче се чудя дали да не започна да градя позитивен имидж в тоя форум и първото, с което мисля да започна е да кажа на всички - "Хора, братя и сестри, дами и господа, другарки и другари, не се притеснявайте, в Канада пържолите винаги са на специал - само трябва да уцелите правилният магазин! И бирата върви с тях. Наздраве!" :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

напоследък и мен ме спохождат подобни мисли ,дали не да не взема да се обрежа за да хвана правилният път.
и си казвам какво пък толкова ,болката от самия физически акт явно не ще да е толкова непоносима и след като са я преживели по голямата част от така милите ми съфорумци,защо и аз да не я споделя,да не би аз да съм по малко мъж от тях.
не знам,не съм сигурен обаче дали мога да го направя.замесен съм/да се разбира забъркан съм/ в смесени чувства ,к'во да направя.добре де долната глава ще режа ,няма проблем ,ами с горната глава к'во да направя .нищо не ми идва на ум освен да я скрия в фризера с яките пържоли.
моля помогнете ми,в главите ми е настъпил такъв безпорядък ,че се чудя от коя да започна.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Очевидно ефекта от изпушване на бушоните след безкрайното кръстосване из американската пустош се оказва доста болезнен. :lol: :rotfl:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

пак се изказахме неподготвенни.да не би при вас чадърите и дъждобраните да са свършили. :D
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

bateto написа:пак се изказахме неподготвенни.да не би при вас чадърите и дъждобраните да са свършили. :D
Напротив, Батка. Чадърите и дъжобраните не водят до неочаквани пориви за обрязване. :lol: :rotfl:
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

а това което казва авторът на темата според теб верно ли е или не е.
моля ,не питам добре ли е или зле ,а верно ли е или не
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

bateto написа:а това което казва авторът на темата според теб верно ли е или не е.
моля ,не питам добре ли е или зле ,а верно ли е или не
Мен лично не ме интересува какво казва автора. Кажи ти кога ще се обрязваш та да отбележим събитието както подобава. ;) :rotfl:
flyfish
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 11:36 am

Мнение от flyfish »

Айде, стига разводнявахте темата...
driver
Мнения: 280
Регистриран на: Чет Май 04, 2006 4:19 am
Местоположение: Montreal

Мнение от driver »

Canada niama nishto obshto s tova, koeto sme si predstaviali i ochakvali, a i neshtata ne sa savsem rozovi.

No dokolkoto razbiram i v BG neshtata ne sa savsem rozivi.
Ами аз този урок съм го учил някъде: От две не толкова розови неща да си избера по-розовото. Ама дано не съм далтонист де :)
Публикувай отговор