Незнам дали сте наясно но никой не си вади здравна книжка чрез изследвания, в БГ си плащаш 10 лв и книжката е готова. За какъв санитарен контрол говорим?peter_pan написа:мизерията по заведенията е уникална щото в тях шефове и работници са разни араби и други обитатели на близкия, средния и далечния изток. В Каната няма никакъв контрол върху храните защото е свободна и демократична страна и на никой не трябва да е забранено да трови ближния си; ближния от своя страна има право да не бъде тровен и да ходи на лов за moose или некакъв такъв едър рогат добитък и да яде по-чиста храна ако може да си я хване. Храната, от своя страна има право да не бъде изядена и да избяга и т.н.flyfish написа:Това е доста интересно твърдение,между другото...Някой може ли да даде малко повече информация по темата...Аз, честно да ви кажа,такава мизерия и мръсотия в масовите заведения за хранене,каквато е в Канада,даже и в БГ не съм виждала.В БГ преди да започнеш работа в хранителната пром. задължително ти правят определен кръг изследвания,тука няма такова нещо....Дроги,откачалки,бездомници и алкохолици...кой мислите ви прави пиците,които поръчвате?Само като си преставя изпадналите мизерници,които работят в разните му там пицарии и т.н без никой да контролира хигиената,направо ми се повръща.Няма да забравя думите на мой познат,който разнасяше пица и се оплакваше,че между каранията го хващали в кухнята да готви нещо си...Друга моя позната разказваше как в заведението,където работела всеки трети ден имало нови служители,които просто идвали от някъде,поработвали и изчезвали отново в небитито,за да направям място на следващите...В някои отношения канадците са пълни ненормалници...това е истината..JBD30 написа: В Канада ХЕИ няма,както и не съществува качествен контрол за храните (ДВСК),всичко е оставено на самотек.....JB
В любимата на всички Каната, всеки има право да прави каквото си иска, стига някой друг да не се оплаче, ако се оплаче - оплакванията, както всички знаем, на армейския поп.
тази уникална система на пълен произвол се крепи на един социал само - колко му трябва на човека както беше казал некой си там.
Освен това аз лично в една пицария във Варна видях, че тези които сервират се редуват да чистят тоалетната защото явно собсвениците искат да спестят някой лев.
И всичко това защото всеки може да подкупи ХЕИ. А пък на мен ми се наложи да вадя документи в гореспомената институция и ползвах тоалетната и в нея нито тоалетна хартия, нито топла вода нито сапун. Толкова мръсно ми се стори.
В Канада съм била и съм ходила на заведения ами не ми се видя толкова мизерно.