кат не ми вярваш, виж в РОМ
От друга страна как да плюя по религията на мюсюлманите имайки в предвид ето товаПолитиката на неговото правителство е да защитава целостта на Османската империя и да се обявява срещу националноосвободителните движения на балканските народи. Ето защо, той оправдава жестокостите на турците при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.
Дизраели е един от инициаторите за свикването на Берлинския конгрес през 1878 г. и за ревизията на Санстефанския мирен договор от 1878 г. Целта му е да не допусне прекомерно разширяване на руското влияние на Балканите.
Между другото ако си чувал за Омаядската джамия в Дамаск там вътре има нещо много интересно. Надявам се да знаеш кой е Йоан Кръстител. Та там пускат и християниСмята се, че Волжка България е основана около 660 г. от хан Котраг, един от синовете на кан Кубрат, който основава според "Джагфар Тарихи" т.нар. Сакланска династия - разклонение на династията Дуло. Страната обаче става независима едва след като отхвърля хазарския сюзеренитет в края на 9 или началото на 10 век. През 922 г. държавата приема за официална религия исляма и постепенно създава висококултурна цивилизация.
И знаеш ли лично мен кое ме учуди - през 2004 се возих на едно такси в България карано от човек завършил Семинарията (поне така ми разказа той) и започна да ми говори за Христос. Та като му казах къде са мощите на Кръстителя и че с очите си съм видял как им се кланят мохамеданите той се ошашавиПрез 2001 папа Йоан Павел II посети Голямата джамия в Дамаск, главно за да посети и да се поклони над мощите на Йоан Кръстител. Това бе първото посещение на католическия папа в джамия.
През VII век приливната вълна на исляма окончателно залива Сирия, без нищо вече да е в сила да я възпре. През 635 г. Дамаск пада в ръцете на арабите, които срещат подкрепата на местното население, особено на юдеите-самарити, негодуващи срещу византийския завоевател и отегчени от религиозните разпри между привържениците на ортодоксалното християнство и тези на ересите.
Е чак приказки от 1001 нощ не съм слушал но кафето и наргилето си ги биваСаркофагът на Св. Йоан Кръстител, намиращ се във вътрешността на джамията, е еднакво почитан както от християни, така и от мюсюлмани. Легендата гласи, че Йоан Кръстител бил обезглавен близо до днешната джамия и понеже кръвта избликнала със силата на фонтан мястото се нарича "Ал Науфара" (Фонтан). Днес там се намира едноименно кафене, където всяка вечер наред с глътка кафе с вкус на кардамом и дръпване от наргилето туристите могат да се порадват на живописната фигура на разказвач на приказки, който ги връща в света на Шехерезада и 1001 нощи.
Ей на и тук крака ми е стъпвал и не бяха мюсюлмани служещите в тея манастириЦъркви, манастири, християнски храмове се намират разпръснати из цялата страна. Най-известните от тях след Калаат Саман са разположени в околностите на север от Дамаск. Манастирът в Сейдная, посветен на Богородица, е строен от император Юстиниан. Градчето Маалула има привилегията да се намира в центъра на район, където все още се говори арамейски, езикът на който е говорил Христос. Тук се намират и двата големи манастира - "Мар Саркис" (на Свети Сергий) и "Мар Такла" (на Света Такла).
Над 50% от населението на Мюнхен специално не са родени в Германия...filipne написа:Ако огромната част от населението на Мюнхен беше с ирански произход, твоят познат си ставаше началник като стой та гледайtodoto написа:
А сега опитайте да си представите моя познат например шеф на полицията на Мюнхен![]()
![]()
.
.![]()
![]()
Posmali malkoLub0 написа:Над 50% от населението на Мюнхен специално не са родени в Германия...
Около 20% са чужденците в Мюнхен. Рекорда държи Франкфурт с около 25%.Lub0 написа:Над 50% от населението на Мюнхен специално не са родени в Германия...filipne написа:Ако огромната част от населението на Мюнхен беше с ирански произход, твоят познат си ставаше началник като стой та гледайtodoto написа:
А сега опитайте да си представите моя познат например шеф на полицията на Мюнхен![]()
![]()
.
.![]()
![]()
Добре де, от този пример аз не разбрах къде е по-голяма дискриминацията (къде е по-трудно): там където не искат да те повишат повече от шеф на проект в БМВ или там където не можеш 2 години да си приравниш дипломата и да си намериш работа. Вие какво мислите?todoto написа:Х-м примери за някаква форма на дискриминация има навсякъде, но ако го сравняваме с Европа там има още много време ще догонват. Примерно и един китаец така ми се оплакваше и аз простичко го попитах:
"-Ако аз, с моето образование от Източна Европа, дойда например в Шанхай, ще ме назначите ли за шеф ?" . Отговор както се досещате не получих и поне пред мен повече не се оплакваше, иначе караше джип БМВ и не беше взет на изплащане.
Ето ви друг пример:
Тук се запознах с германец електроинженер с двадесет години стаж в БМВ, който две години не можеше да си намери работа. Да не говорим, че ЕйПегБиСи не му признаваше инженерното образование от Германия![]()
![]()
. Изглежда тока са го открили в БС
. Спомням си, как зададе един доста неудобен въпрос директно на шефа на ЕйПегБиСи в присъствието на един министър на провинциално ниво, и на бившия шеф на асоциацията на производителите на Канада. Отговора даде последния разбира се, и по-моему беше честен.
" И ние сме имигранти като вас но 3-то поколение".
Разбира се ситуацията се променя, той самия обясни, че преди 5 години в неговия инженерен екип никой не би се съгласил да допуснат инженери "отвън" без да са минали през местната система поне да ги поизпитат и т.н., но днес когато си все по-зависим от доставчици от Китай, Индия и т.н. да допуснеш такива хора в екипа си е правилно решение. Ако щете ми вярвайте ама тук китайци инсталират машини произведени в Китай. В противен случай ще трябва да обучаваш твоите хора на китайски, хинду и т.н. езици. Разбира се тоя човек има маркетингово образование и съответното мислене. Лично аз не вярвам много скоро повечето хора движещи бизнеси да стигнат до неговия модел на мислене. Още повече, че той е бил шеф на федерално ниво
. Дори и за китайците тук това е валидно - те предпочитат да работят само с Китай.
Примерно учителя ми по английски, който си е роден тук от имигранти от Великобритания, по повод на един разговор в който обясняваше проблемите на емигрантите с езика и т.н. в един момент се спря и като на себе си каза:
"- Да ама в тая зала всички сте с два езика, а някой от вас и с три. И май само аз съм с един.". Или пък една от филипинките идваше от Швейцария и говореше немски - просто беше работила там като медицинска сестра над 15 години. И колкото и куриозно да ви звучи и тя трябваше да приравнява и се готвеше да ходи на TOEFL за да я допуснат до някакви изпити и да може да работи като медицинска сетра, но тук
.
Виж да ви разкажа обаче историята в по-европейски привкус. Пак за същия този германец. Понеже вече в личен разговор го попитах защо е емигрирал. И това което разбрах е, че в БМВ са му дали ясно да разбере, че по-висока длъжност от шеф на проект ,това е последната му позиция преди да дойде тук - имам му резюмето, няма да постигне. Но причината според него е чисто емоционална - просто са му дали да разбере, че не е желан във висшето ръководство защото не е роден германец. Просто е роден в Иран и на 3-годинки семейството му емигрира в Германия. Връзките му с Иран са почти прекъснати - ходил е един единствен път за няколко дена през целия си живот, дори говореше слабо фарси и даже иранците в класа по-английски му се чудеха защо не знае езика, а той им казваше че немския е неговия език
.
Значи на тази случка с Германия и една от водещите и фирми аз ще ви дам друг случай точно от другия край на планетата:
http://www.canada.com/theprovince/news/ ... 8a&k=38747
А сега опитайте да си представите моя познат например шеф на полицията на МюнхенJim Chu - a 48-year-old father of four who emmigrated from Shanghai at age three, grew up in east Vancouver and has worked as a police officer for 28 years![]()
![]()
.
Давам точно Германия за пример, щот нали тя е мотора на ЕС.