Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

излагаш се, има китайци дето така шпрехат английски, че англичаните се чудят дали те не са се родили в Китай :lol:

кат не ми вярваш, виж в РОМ
todoto

Мнение от todoto »

Справедливостта е относително понятие и зависи от това какво знаем за многото неща около себе си. Понеже споделям известния Сократов афоризъм за знаенето и незнаенето не се раздавам като Господ, па макар и по-някога да ми се ще.
Ей го на сега как да се кефя на САЩ като те подържат Турция(все пак контролира Босфора) и без тая силна Турция Доган в България вероятно щеше да си остане обикновен гражданин :? .
Ами как да се кефя на кралицата като нейния министър преди мно-ого години със странното име Бенджамин :lol: е подпомогнал разцепването на България
Политиката на неговото правителство е да защитава целостта на Османската империя и да се обявява срещу националноосвободителните движения на балканските народи. Ето защо, той оправдава жестокостите на турците при потушаването на Априлското въстание през 1876 г.

Дизраели е един от инициаторите за свикването на Берлинския конгрес през 1878 г. и за ревизията на Санстефанския мирен договор от 1878 г. Целта му е да не допусне прекомерно разширяване на руското влияние на Балканите.
От друга страна как да плюя по религията на мюсюлманите имайки в предвид ето това :?
Смята се, че Волжка България е основана около 660 г. от хан Котраг, един от синовете на кан Кубрат, който основава според "Джагфар Тарихи" т.нар. Сакланска династия - разклонение на династията Дуло. Страната обаче става независима едва след като отхвърля хазарския сюзеренитет в края на 9 или началото на 10 век. През 922 г. държавата приема за официална религия исляма и постепенно създава висококултурна цивилизация.
Между другото ако си чувал за Омаядската джамия в Дамаск там вътре има нещо много интересно. Надявам се да знаеш кой е Йоан Кръстител. Та там пускат и християни :wink: .
През 2001 папа Йоан Павел II посети Голямата джамия в Дамаск, главно за да посети и да се поклони над мощите на Йоан Кръстител. Това бе първото посещение на католическия папа в джамия.
И знаеш ли лично мен кое ме учуди - през 2004 се возих на едно такси в България карано от човек завършил Семинарията (поне така ми разказа той) и започна да ми говори за Христос. Та като му казах къде са мощите на Кръстителя и че с очите си съм видял как им се кланят мохамеданите той се ошашави :wink: . Не знам какво учат в семинарията но да не знае къде са мощите на светеца ме учудва.

Или пък как да мразя кюрдите(мюсюлмани) като създават проблеми именно на тая силна турска армия и контролират нещо без което тая армия не може да функционира - а именно нефта на Киркук :? . Имаш ли представа колко папка например едно самолетче от техните за един полет :wink:.

Примерно Буш хубаво слага Сирия в остта на злото ама ходил ли е там да види християнските манастири дето не са сринати от мюсюлманите, че даже с очите си видях как строят нови :lol: . А в същото време подкрепя ония юнаци от Косово дето заедно с юнаците на Бин Ладен обучен знаем къде :wink: се гаврят със същите тия християнски манастири само че в бивша Югославия.
Ето ти едно интерсно нещо как точно Сирия е паднала във власта на мюсюлманите:wink: .
През VII век приливната вълна на исляма окончателно залива Сирия, без нищо вече да е в сила да я възпре. През 635 г. Дамаск пада в ръцете на арабите, които срещат подкрепата на местното население, особено на юдеите-самарити, негодуващи срещу византийския завоевател и отегчени от религиозните разпри между привържениците на ортодоксалното християнство и тези на ересите.
Саркофагът на Св. Йоан Кръстител, намиращ се във вътрешността на джамията, е еднакво почитан както от християни, така и от мюсюлмани. Легендата гласи, че Йоан Кръстител бил обезглавен близо до днешната джамия и понеже кръвта избликнала със силата на фонтан мястото се нарича "Ал Науфара" (Фонтан). Днес там се намира едноименно кафене, където всяка вечер наред с глътка кафе с вкус на кардамом и дръпване от наргилето туристите могат да се порадват на живописната фигура на разказвач на приказки, който ги връща в света на Шехерезада и 1001 нощи.
Е чак приказки от 1001 нощ не съм слушал но кафето и наргилето си ги бива :lol: :lol: :lol: .
Църкви, манастири, християнски храмове се намират разпръснати из цялата страна. Най-известните от тях след Калаат Саман са разположени в околностите на север от Дамаск. Манастирът в Сейдная, посветен на Богородица, е строен от император Юстиниан. Градчето Маалула има привилегията да се намира в центъра на район, където все още се говори арамейски, езикът на който е говорил Христос. Тук се намират и двата големи манастира - "Мар Саркис" (на Свети Сергий) и "Мар Такла" (на Света Такла).
Ей на и тук крака ми е стъпвал и не бяха мюсюлмани служещите в тея манастири :lol: .
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Мнение от Omega3 »

Канада е един проект, още от самото си сьздаване, в който няма преобладаване на ли4ните интереси на някой си сулю и пулю.
В Канада се пропагандират идеи, а не разни етни4ески групи.
Канада е страна на разума, а не на вьтрешните излияния на някой си комплексиран политик. За справка, до 1982 Канада за да промени КОнституцията си е трябвало да има одобрението и на англииският парламент, защото така им е било написано в конституцията от 1867.
В 1982 англииският парламент издава, по искане на Канада, последният англииски закон за Канада, в който прехвьрлят конститутионните промени изцяло на канадаският парламент.
Колко лесно им е било на канадските политици да кажат : Абе кво ше ги питам аз тия за да си променям конституцията.....!!!!!
Е да, ама не, хората са се 4увствали дльжни да си спазват прозедурата дьлго време, колкото о абсурдна да им се е струвала.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

filipne написа:
todoto написа:
А сега опитайте да си представите моя познат например шеф на полицията на Мюнхен :lol: :lol: :lol: .
.
Ако огромната част от населението на Мюнхен беше с ирански произход, твоят познат си ставаше началник като стой та гледай :lol: :lol: :lol:
Над 50% от населението на Мюнхен специално не са родени в Германия...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Lub0 написа:Над 50% от населението на Мюнхен специално не са родени в Германия...
Posmali malko :)

In December 2006, Munich had 1.326 Million inhabitants, 300,129 of whom did not hold German citizenship. The city has strong Turkish and Balkan communities. The largest groups of foreign nationals were Turks (43,309) ,Albanians (30,385), Croats (24,866), Serbs (24,439), Greek (22,486), Austrians (21,411) and Italians (20,847). 37% of foreign nationals come from the EU.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ти говориш за тези които не са ГРАЖДАНИ, а не за тези, които са родени извън Германия и са станали ГРАЖДАНИ като турци и т.н.

Още за Германия:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... refer=news
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Това статистическа информация ли е ?

При всички положения мнозинството не са иранци ...
semeen
Мнения: 200
Регистриран на: Пет Май 26, 2006 12:08 pm

Мнение от semeen »

Здравейте,
Браво на Тодото, така се говори - с документи под ръка.
Между другото от няколко дена се говори, че мюсюлмански духовници са изпратили до папата предложение двете вероизповедания да се обединят около общите за двете религии добродетели, за да прекратят враждебните действия помежду си в името на оцеляването на човечеството.
Учудващо е, че християнството проповядва така широко помирение, а първата стъпка я правят мюсюлманите.
И както каза Тодото, като се има предвид, че волжките българи са били мюсюлмани, проблемът не е във вярата, а в радикланите елементи около нея. Е, разбира се има и сериозни различия в базовите виждания, но това е неизбежно.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Впрочем статията посочена от Любо е от 2006 година и информацията в нея не е много актуална.

German unemployment drops below 4 million

Тази е от Май 2007.
Silistra
Мнения: 131
Регистриран на: Чет Яну 22, 2004 12:00 pm
Местоположение: Germany

Мнение от Silistra »

Lub0 написа:
filipne написа:
todoto написа:
А сега опитайте да си представите моя познат например шеф на полицията на Мюнхен :lol: :lol: :lol: .
.
Ако огромната част от населението на Мюнхен беше с ирански произход, твоят познат си ставаше началник като стой та гледай :lol: :lol: :lol:
Над 50% от населението на Мюнхен специално не са родени в Германия...
Около 20% са чужденците в Мюнхен. Рекорда държи Франкфурт с около 25%.
Ако правиш само това което вече можеш, ще останеш завинаги това което си!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Интересно, явно истината за Канада вече е открита и сега сме в търсене на тази за Германия. Я ми кажете на коя страница точно стана събитието? :lol: :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Мнения: 3360
Регистриран на: Съб Яну 31, 2004 12:10 am
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:Интересно, явно истината за Канада вече е открита и сега сме в търсене на тази за Германия. Я ми кажете на коя страница точно стана събитието? :lol: :rotfl:
Това стана след като ти "откри" , че истината е комбинация от три пръста :lol:

Не че е далече от действителността де ...
jovani
Мнения: 4047
Регистриран на: Съб Ное 19, 2005 4:44 am

Мнение от jovani »

todoto написа:Х-м примери за някаква форма на дискриминация има навсякъде, но ако го сравняваме с Европа там има още много време ще догонват. Примерно и един китаец така ми се оплакваше и аз простичко го попитах:
"-Ако аз, с моето образование от Източна Европа, дойда например в Шанхай, ще ме назначите ли за шеф ?" . Отговор както се досещате не получих и поне пред мен повече не се оплакваше, иначе караше джип БМВ и не беше взет на изплащане :wink: .

Ето ви друг пример:
Тук се запознах с германец електроинженер с двадесет години стаж в БМВ, който две години не можеше да си намери работа. Да не говорим, че ЕйПегБиСи не му признаваше инженерното образование от Германия :lol: :lol: :lol: . Изглежда тока са го открили в БС :wink:. Спомням си, как зададе един доста неудобен въпрос директно на шефа на ЕйПегБиСи в присъствието на един министър на провинциално ниво, и на бившия шеф на асоциацията на производителите на Канада. Отговора даде последния разбира се, и по-моему беше честен.
" И ние сме имигранти като вас но 3-то поколение" 8) .

Разбира се ситуацията се променя, той самия обясни, че преди 5 години в неговия инженерен екип никой не би се съгласил да допуснат инженери "отвън" без да са минали през местната система поне да ги поизпитат и т.н., но днес когато си все по-зависим от доставчици от Китай, Индия и т.н. да допуснеш такива хора в екипа си е правилно решение. Ако щете ми вярвайте ама тук китайци инсталират машини произведени в Китай :shock: . В противен случай ще трябва да обучаваш твоите хора на китайски, хинду и т.н. езици. Разбира се тоя човек има маркетингово образование и съответното мислене. Лично аз не вярвам много скоро повечето хора движещи бизнеси да стигнат до неговия модел на мислене. Още повече, че той е бил шеф на федерално ниво :roll: . Дори и за китайците тук това е валидно - те предпочитат да работят само с Китай.
Примерно учителя ми по английски, който си е роден тук от имигранти от Великобритания, по повод на един разговор в който обясняваше проблемите на емигрантите с езика и т.н. в един момент се спря и като на себе си каза:
"- Да ама в тая зала всички сте с два езика, а някой от вас и с три. И май само аз съм с един." :D. Или пък една от филипинките идваше от Швейцария и говореше немски - просто беше работила там като медицинска сестра над 15 години. И колкото и куриозно да ви звучи и тя трябваше да приравнява и се готвеше да ходи на TOEFL за да я допуснат до някакви изпити и да може да работи като медицинска сетра, но тук :lol: .

Виж да ви разкажа обаче историята в по-европейски привкус. Пак за същия този германец. Понеже вече в личен разговор го попитах защо е емигрирал. И това което разбрах е, че в БМВ са му дали ясно да разбере, че по-висока длъжност от шеф на проект ,това е последната му позиция преди да дойде тук - имам му резюмето, няма да постигне. Но причината според него е чисто емоционална - просто са му дали да разбере, че не е желан във висшето ръководство защото не е роден германец :? . Просто е роден в Иран и на 3-годинки семейството му емигрира в Германия. Връзките му с Иран са почти прекъснати - ходил е един единствен път за няколко дена през целия си живот, дори говореше слабо фарси и даже иранците в класа по-английски му се чудеха защо не знае езика, а той им казваше че немския е неговия език :) .
Значи на тази случка с Германия и една от водещите и фирми аз ще ви дам друг случай точно от другия край на планетата :wink: :

http://www.canada.com/theprovince/news/ ... 8a&k=38747
Jim Chu - a 48-year-old father of four who emmigrated from Shanghai at age three, grew up in east Vancouver and has worked as a police officer for 28 years
А сега опитайте да си представите моя познат например шеф на полицията на Мюнхен :lol: :lol: :lol: .
Давам точно Германия за пример, щот нали тя е мотора на ЕС :wink: .
Добре де, от този пример аз не разбрах къде е по-голяма дискриминацията (къде е по-трудно): там където не искат да те повишат повече от шеф на проект в БМВ или там където не можеш 2 години да си приравниш дипломата и да си намериш работа. Вие какво мислите?

Според мен пича се е ядосал и преждевременно е напуснал, наместо да си работи съвестно и да си чака повишението (от къде е знаел със сигурност, че няма да го повишат - времената се менят, мениджмънта се сменя и т.н. - то и мен много неща ме дразнят ама знам вече, че просто с едно напускане няма да променя много ситуацията - следващият път като сменям държави ще го правя с договор в джобчето и никакви емоции - човек се учи докато е жив). Във вторият ти пример Китаеца е устискал цели 8 години в повече от Иранеца, докато стигне до желаното място - просто на Иранеца не са му издържали нервите според мен (или е имал конфликт с някой на по-високо ниво) и сега всички знаем какво го чака... :lol:
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
chinois

Мнение от chinois »

Учете китайски другари!
Ще ви потрябва, шуър! :lol:
Китайците са на Орлов мост !
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

И аз съм за помирение с мюсюлманите. Днес ме черпиха по случай шекер-байрама. :D

А с китайците съм в традиционни дружески отношения. Виж езика, трудно го двявам... :(

А от истината сте много далече всички. Не е дошла още страницата. И канадският стаж не стига още да я формулираме.
Публикувай отговор