за изпитващата нали някой каза че е Corine Laurendeau - мадамата държи да знае за мотивациятя ви, познанията ви за Квебек, и не се придържа към конспекта с въпроси а предпочита случайно избрана тема за да провери знанията ви по френски.
Но това няма никакво значение (едва ли е първа братовчедка на някой от нас) Споко всичко ще е наред - българите много ни искат там - хубави работливи, не правят проблеми абе въобще
Като казахте че дамата не се придържа към конспекта с въпроси, а избира произволна тема, за да види нивото на френски, може да съотнесете това с толкова популярната тема "Подготви се сам за интервюто" или нещо от сорта.Много ми е интересно, който се подготви така, и назубка предварително подбраните 10-на сфери на разговор, от рода на какво работя сега, какво искам да работя там, семейство, образование и пр..... ако го зачатка така на произволна тема, как ли ще се оплете.... разбира се на никой не го пожелавам, само искам да кажа че не е толкова лесно човек да се подготви за пустото интервю посредством въпроси и отговори наготово.
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
Да така е Отворко ама е и важно кой какво ниво е писал - при нас аз съм водещ с 5/6 и едва ли ще искат от мен да говоря свободно на всякакви теми - а пък от обща култура все ще могат да се скълъпят 2-3 изречения по каквато и да е тема ( или поне аз така си се успокоявам )
Ех защо не беше на английски интервюто
Това с англйския не е лоша защото и аз бях с 5/6 на френски и въпросите не бяха лесни и бяха и на двата езика. Може да ви питат за всичко така че прочетете добре всичко което намерите за Квебек, Монреал и т.н. и "Apprendre le Quebec" ако го намерите.
Аз бях водещ кандидат и въпреки че мъжът , ми беше с 9/8 на френски ,повечето въпроси бяха към мен а него го питаха 2-3 неща.
здравейте и от мен искам да ви кажа че аз съм писала в документите много високо ниво защото като ги пуснах ми каза майката на един мой познат който е взел интервюто че има много хора песали ниски нива а вапросите които са им били задавани са за много високи нивалаз когато си подовох документите незнаех грам френски то и сега не съм на много високо ниво каквото съм посочила но за мен истината е че решат ли да те мотаят ще те скасат колкото и да си подготвен а решат ли че вапреки не отговаряш на нивото което си писал но си борбен и мотивиран за да преодолееш всякакви трудности ще бадат по благосклонни и с въпросите дано не греша но все пак ние отиваме тепарва да се учим и докажем нали? затова както каза едн сладур от форума едва ли някой от нас ще се падне парви братовчед на испитващия че да е по различен шансът му за успех
за мен този шанс е шанса на животът ми и колкото повече наближава датата 27 ноември толково повече се страхувам но и се замислям над това че дори и да не успея няма да е без причина и вярвам че за всичко което се случва в живота си има причина и просто така е трябвало да стане на прав поглед това са думи на слаб човек но силата се състои в това да можеш и да губиш и един съвет от мен никога не мислете отрицателно над каквото и да е и ако се чувствате уморени просто не се старайте а захварлете малко френския и релаксирайте отпочиноли повече ще напреднете а претовареното магаре бавно ходи ами това е от мен чао и успех на всички защото всички го заслужавате