Кондо или Semi detache?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
jovani

Мнение от jovani »

Lub0 написа:Докато чакаме да се спука балона цените се вдигнаха над 2 пъти... да видим колко още ще се вдигнат... за дългосрочна инвестиция 5-10 години винаги ще си на печалба + качество на живот като бонус...
Higher the rise - harder the fall!

Те и преди рецесията 2001 година само са растели индексите на цените на акциите, и точно преди рецесията са нарастнали най-много.... Все пак сегашните нива на индексите са по-високи от тези през 2001 година, така че мисля, че Любо е прав за този, който успее да удържи 5-10 години дaунтърн.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Abuser

Мнение от Abuser »

Отново и отново всички отговори се пречупват през това дали отговарящия живее в къща или кондо. Аналогията с автобуса очевидно е написана от някой който живее в къща и не е стъпвал в наистина добро кондо.
Аз съм живял в София в къща повече от 25 години, и то в един от най-добрите квартали. Все още смятам, че кондото си има своите големи предимства. Е, ако го купувате с цел препродажба, тогава най вероятно къщата е по добрия вариант наистина.
М/у другото - не ви ли дразни факта , че шумоизолацията в къщите (тукашните) е кошмарна? От мазето се чува какво си говорят хората в спалните горе...
zorina

Мнение от zorina »

Lub0 написа: Моето мнение е, че е по-добре да имаш да даваш, отколкото да имаш да взимаш... Просто човек трябва да се научи да борави с кредитите, могат да се използват много успешно за инвестиции и т.н..
Ето Любчо тук е прозрял истината! :wink: много по-добре е да имаш да даваш.... много са факторите.
zorina

Мнение от zorina »

Abuser написа:Отново и отново всички отговори се пречупват през това дали отговарящия живее в къща или кондо. Аналогията с автобуса очевидно е написана от някой който живее в къща и не е стъпвал в наистина добро кондо.
Аз съм живял в София в къща повече от 25 години, и то в един от най-добрите квартали. Все още смятам, че кондото си има своите големи предимства. Е, ако го купувате с цел препродажба, тогава най вероятно къщата е по добрия вариант наистина.
М/у другото - не ви ли дразни факта , че шумоизолацията в къщите (тукашните) е кошмарна? От мазето се чува какво си говорят хората в спалните горе...

кондото според мен е за човек, който е живял в апартамент и, който е свикнал и обича да живее в апартамент. къщата е за динамични хора....кондото е малко по-мързелива история....зависи от типа човек според мен.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Преценили са, че в еднофамилна къща не е нужно да има повече шумоизолация. Ако си я строиш по собствена планировка, сигурно много неща могат да се променят.
А в кондото шумоизолацията по-голяма ли е? То врати има само на спалните. И въобще между собствено кондо (както и таунхаус) и апартамент под наем голяма разлика не виждам, само парите спестяваш. И на квадратен метър площ кондото идва по-скъпо (поне в нашия край).
Дворът/парцелът според мен е основното предимство на къщата, и нещата които може да правиш там. И не кой къде е живял (живял съм и в къщи и в апартаменти), а кой къде му се живее е по-важно. Ако не обичаш да си навън - трева, сняг, градина, и един балкон ти стига.
Странджата

Мнение от Странджата »

Aбе къщата - басейна ти персонален , доматите ти - сладки и на една ръка разстояние , огъня ти - огън , теферича ти - теферич....... :lol: :beer:
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Като каза за басейни, та се сетих - във Финикс съм чувал, че всяка къща имала басейн. Батето щеше снимки от там да ни показва, но както винаги ни излъга и запраши на някъде пак с камиона... :beer:
Странджата

Мнение от Странджата »

Ми Джйоре , и из доста къщи в бедната провинция си има басейни , е не олимпиййски , батеви , размери де ....МОК си е МОК :wink:
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Народе, мисля си, че са прави тези от вас, които казват, че избора на жилище зависи от вида на хората.
Тези, които имат колективен начин на мислене - искат друг да им върши работата, не искат да носят отговорност, удобно им е да се скрият сред мнозинството - все неща, наследени от социализЪма - те са хората, които предпочитат кондото.
Хората индивидуалисти, които правят живота си сами, с повече труд и носене на отговорност - тези хора, според мен избират да живеят в къщи.
Може някой да възрази, че все пак е въпрос и на пари, но я ми кажете - ако в едно семейство всичко е ОК - с работата на двамата, с доходите /в смисъл не са минимални/ и т.н., коя банка в Канада няма да му отпусне моргидж за закупуване на къща или кондо? Знам, че пак ще има тръшкания - по-добре в кеш, като у нас в БГ-то. Е, тези от вас, които имат 250к $ в кеш - да заповядат - тук с такъв даупеймънт могат да си купят замък на брега на реката с собствена хеликоптерна площадка /гледах наскоро такава офрета в каталога на Sutton/, а не три-четири-пет-стаен апартамент в центъра на София!
Според мен еменно на кредитната политика се гради успеха на западното олщество - банките охотно отпускат заеми на хора, които са активни - трудят се, градят живота си, вървят напред...След това тези хора до края на живота са са длъжни да останат такива и в това аз лично не виждам нищо лошо като краен ефект за обществото.
Останалото, както вече казах, са български приказки за далавери и безплатни обяди...
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Bibco,определено е така,както казваш.
Всичко зависи според човека,за някой ще си остане по-добре апартамент,за други къща.
Предпочитанията за нас ,клонят към къща,където можеш да си имаш градинка,където в задния двор може да има пързлка за децата,люлки,кучето да бяга на воля:),ако искаш и можеш да си позволиш и басейн.Естествено това ис изисква и подръжка,за която не малко българи биха се противили-просто БГ черта.
Най-добре е всеки сам да си взима решенията,а не да гледа в купата на другия.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

А пък жената на моя шеф ми сподели, че на различен етап от живота нуждата е различна. Когато са били малки децата им са имали нужда и са си купили къща. Щото освен достатъчно стаи има и дворче където да играят на спокойствие и т.н. Ама сега като са се отделили децата им тая къща е станала прекалено и ненужно голяма за двамцата с мъжа й. И плюс това за да мръднат за по-дълго нанякъде трябва да оставят някой да им наглежда къщата за да не я намерят опустошена при завръщането. Докато за кондо-то няма такива притеснения. И сега се двуомят дали да не направят замяна - къщата с кондо.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Странджата

Мнение от Странджата »

E къде се намира тази къща? :shock:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Странджата написа:E къде се намира тази къща? :shock:
В Longueuil им е къщата. Какво имаш предвид?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Странджата

Мнение от Странджата »

За погрома
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Странджа, ти покровител на хайдутите ли си или на айдуците :)
Публикувай отговор