Информация за шоф. изпит за full G?
Информация за шоф. изпит за full G?
Моля ако някой се явявал скоро да ме светне малко по въпроса за кормуването за получаване на G категория в Онтарио.
Аз не смятам да взимам часове при инструктор, така че информация и всякакви тънкости при изпита ще са ми от полза.
Гледат ли нещо специално по колата, щото аз смятам да ходя с кола под наем?
Не съм се явявал на G2, отивам направо на последния изпт и останах с впечатлението, че само те карат да се качиш на магистралата и да излезеш от нея. Ама дали е толкова просто?
Аз не смятам да взимам часове при инструктор, така че информация и всякакви тънкости при изпита ще са ми от полза.
Гледат ли нещо специално по колата, щото аз смятам да ходя с кола под наем?
Не съм се явявал на G2, отивам направо на последния изпт и останах с впечатлението, че само те карат да се качиш на магистралата и да излезеш от нея. Ама дали е толкова просто?
- Ivet
- Обратна връзка:
Тц, не е толкова просто. Колата трябва да ти е чиста, да ти светят всички светлини, чистачки, клаксон. После - колан, мигач, оглеждане при всяка маневра. Докато те изкара на магистралата, ще те повози из малките улички, странично паркиране, 3 ю търн, внезапно спиране. Ще гледа дали си следиш трите огледала, горе-долу през равни интервали, дали си проверяваш мъртвите точки и т.н. Май Оптикс, беше пуснал копие на протокола от изпита - какво точно гледат. Ако питаш мен, най-добре си вземи един час при инструктор, да ти е мирна главата. 
Намерих темата с протокола, успех!
: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#295006

Намерих темата с протокола, успех!

: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ht=#295006
Let it go...
мен лично ме скъсаха когато отидох за фулл Г директно.а се подготвих добре ,Прошетох книгата 3 пати и тн ..но изпитваштата беше коза и се държа с мен като със ништожество,сега съм в процес на оплакване до DRIVE TEST и ми званят манаджери да се извиняват но аз съм решил да не спирам и следваштата стапка е да пиша до министера на транспорта ---.искам си парите дето платих а бех третиран лошо което допринесе до нервно каране и така..................(аз съм идиот) междувременно се яавих в друг град и взех г2 без проблем..но зависи на кои ше попаднеш.много се заяждат с blind spot ..uspeh 

Явявал съм се в Албърта, но предполагам че е подобно.
След първия опит всичко ще ти се изясни.
Заяждат се за всичко. Не била тяхната кола - айде пак. Тва да караш с ръчни скорости - било някакъв каприз, автоматика било само колата.
Трябва да караш близо до макс. разрешената скорост; много бавно - водачите отзад щяли да се пищисват. Правилника много е важно пунктоално да се спазва, разни там училищни зони, плейграунд, мигачи, спиране, оглеждане. Има инструктори, дето давайки ти уроци, те прекарват па маршрута на изпитващия с който играят.
Най-хубавото е, че ако те скъсат ти дават 1 лист, дето си виждаш всички грешки и удържаните точки за тях.
Успех!
След първия опит всичко ще ти се изясни.
Заяждат се за всичко. Не била тяхната кола - айде пак. Тва да караш с ръчни скорости - било някакъв каприз, автоматика било само колата.
Трябва да караш близо до макс. разрешената скорост; много бавно - водачите отзад щяли да се пищисват. Правилника много е важно пунктоално да се спазва, разни там училищни зони, плейграунд, мигачи, спиране, оглеждане. Има инструктори, дето давайки ти уроци, те прекарват па маршрута на изпитващия с който играят.
Най-хубавото е, че ако те скъсат ти дават 1 лист, дето си виждаш всички грешки и удържаните точки за тях.
Успех!
Мерси на всички за отговорите. Ше видим кво ще стане другата седмица. Май и аз като Крали Марко ще ходя в някое онтарийско село да карам G2
optics, то хубаво че има бира, ама този Кингстън ми е на две туби бензин, за един шофьорски изпит толкоз път бие ли се
Аз най-далечното на което се навих е Оуквил, ама то си Торонтска околия
А този протокол за G2 ли е или за G?

optics, то хубаво че има бира, ама този Кингстън ми е на две туби бензин, за един шофьорски изпит толкоз път бие ли се

А този протокол за G2 ли е или за G?
- optics
- Модератор
Протокола който съм дал е конкретно от явяване за Г, но предполагам, че формата е една и съща, само дето не всичко влиза в г2-то.
Иначе това дето Георги е казал и тук е точно така - ако ограничението е 60, ти трябва да си с 59, иначе изпитващия се нерви. Ако си с 65 имам чувството че по-се приема. Но не залагай на това. Сигурния начин е да си ачик-ачик под разрешената.
Другото което е - едно е да те изпитват на hw401 насред Торонто и съвсем друго на hw401 по нашите вилаети. Ако около тебе гъмжи от трафик и ако си притеснен, издънката ти е вързана.
А за колко напред се намират дати в Торонто ? Една позната се кани от сума време, но още не се е записала.
Иначе това дето Георги е казал и тук е точно така - ако ограничението е 60, ти трябва да си с 59, иначе изпитващия се нерви. Ако си с 65 имам чувството че по-се приема. Но не залагай на това. Сигурния начин е да си ачик-ачик под разрешената.
Другото което е - едно е да те изпитват на hw401 насред Торонто и съвсем друго на hw401 по нашите вилаети. Ако около тебе гъмжи от трафик и ако си притеснен, издънката ти е вързана.
А за колко напред се намират дати в Торонто ? Една позната се кани от сума време, но още не се е записала.
С две думи: всичко, което в книжката (Road Guide или както там се казва правилника в Онтарио) е дадено като съвети/пожелания, трябва да се спазва дословно и задължително!
Примерно, при каране с ръчните скорости: Смяна на по-високи обороти (най-добре както е в спецификацията на колата, примерно за 5-скоростна 25-45-57-70 или повече km/h за всяка следваща предавка, смяна надолу в обратен ред с понижаване на скоростта, на завой не се превключва, по инерция (неутрална) - в никой случай не се кара.
Примерно, при каране с ръчните скорости: Смяна на по-високи обороти (най-добре както е в спецификацията на колата, примерно за 5-скоростна 25-45-57-70 или повече km/h за всяка следваща предавка, смяна надолу в обратен ред с понижаване на скоростта, на завой не се превключва, по инерция (неутрална) - в никой случай не се кара.
Трябва само упорство на телефона или онлайн. На мен в един и същ ден за един и същ изпитен център ми дадоха часове за след 2 дни, 2 седмици или 2 месеца, зависи от късмета. Като не ти харесва датата - звъниш след 5 минути - постоянно има хора, които се отказват от датите си.optics написа: А за колко напред се намират дати в Торонто ? Една позната се кани от сума време, но още не се е записала.
- optics
- Модератор
Аха, тя мойта позната се записала за 30-ти ноември, явно не бърза много.
За книжката за учене -- сравнения на очевидци сочат че същото го има и в интернет, тоест който не иска да дава пари за книжката - може да си чете (или печата първо) от интернет.
За ръчните - това е възмутително, сигурно щеше да ми дойде много на зор. Аз бях свикнал в София да си карам предимно по инерция.
Да речем по Цариградско шосе от най-високото място в двете посоки - към Орлов мост или към хотел Плиска
За книжката за учене -- сравнения на очевидци сочат че същото го има и в интернет, тоест който не иска да дава пари за книжката - може да си чете (или печата първо) от интернет.
За ръчните - това е възмутително, сигурно щеше да ми дойде много на зор. Аз бях свикнал в София да си карам предимно по инерция.

Да речем по Цариградско шосе от най-високото място в двете посоки - към Орлов мост или към хотел Плиска

А пък "книжките за учене" в Албърта са безплатни, има ги насипно във всяко едно реджистри, всеки взима колкото му трябват.
Сигурно я има и вашата някъде в интернет. Примерно тая за Нюфаундленд си я бях издърпал и научил още преди да дойда в Канада:
http://www.gs.gov.nl.ca/gs/mr/pdf/roadguide.pdf

Сигурно я има и вашата някъде в интернет. Примерно тая за Нюфаундленд си я бях издърпал и научил още преди да дойда в Канада:
http://www.gs.gov.nl.ca/gs/mr/pdf/roadguide.pdf

И тук е така, а ето и линка: http://icbc.com/licensing/lic_utility_resource&man.asp7George написа:А пък "книжките за учене" в Албърта са безплатни, има ги насипно във всяко едно реджистри, всеки взима колкото му трябват
Тук е онтарийския вариант на книжката - http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/handbook/
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел