Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
EL Ганьо
Мнения: 20
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:50 pm
Местоположение: София

Мнение от EL Ганьо »

Е-ех не съм писал тук повече от 2 години. Обаче знам едно - батето е прав според мене де. Аз бях там(Торонто). Първата работа дето кандидатствах на 10-тия ден започнах на 14$/час твърдо с договор , осигуровки и много мед. екстри. След по-малко от месец минах на 25$/час на заработка и същите условия- заплата, чек, дебитна карта. След 2 месеца даже в банката почнаха да ме познават- харесват хора с трудови договори :D Правиш към 40 часа на седмица. Става въпрос за работа като автотехник в официално представителство на европейска марка автомобили( може би най-старото в Канада от 58г). О Б А Ч Е, когато осъзнаеш след някой и друг месец, че след данъците(колкото в БГ) се прибираш в квартирата с 2400-2600 чисто и трябва да извадиш от него 900 за наем100 за два мобилни телефона и от тук за всичко останало за да запълниш голата д у п к а ( пълен кенеф на Блър и Дъндас), дето живееш и същата в корема си( и тоя на някое любимо същество дошло с теб от БГ-то) 70$ за ТВ/Нет, 70-100$? за платен паркинг, а - забравих! Ами кола , ами застраховката и - 250-300+$/месец в началото.... ами...ами ядене, ами ...още не изплащах нищо.
Всички ми викаха че съм мноооого добре, да ама аз не си продадох апартамента в софето и нямаше с к'во да се заблуждавам и запълвам дупките в бюджета. Та, всеки си прави сметки. Аз не ги правих много дълго и не робувам на скрупули и др. Въпреки че пропиляхме 4г от живота си в очакване на заминаването, бихме си камшиците с пълна сила. Нямаме още време за губене щото не съм и на 25г. Така преди 2 години нещата прикючиха. При напускането на фирмата получих предложения за 27-28$/час и след предстоящето ми лицензиране възможности за таван- 29-30$ че и некви 400$ към последния чек за неползвана отпуска или нещо подобно, но тези цифри не променят много неравенството.
Сега сме си в БГ, пак не ни харесва много но не се притеснявам за кинтите - приятелите и роднините са богатството ни. Това е, правиш избор от двете дървета - по-малкото. Поне мога да бъда с възрастните си родители на последната права от живота им което нямаше да е възможно с голямата финансова сгода дето опознах.

Благодаря на всички от bgcanada.com 2001-2005 за споделените моменти и трепети до заветното заминаване.
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 1:23 pm, променено общо 1 път.
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

абе и здравеопазването е скапано, приятели пък точно тук много трудно се създават; родители, братя и сестри само ще сънуваш.........

та..та..... ..: освен като мазохизъм +авантюризъм+снобизъм като нищо друго не мога да определя пребиваването ми в Канада :lol:

етап от живота, през който човек съзнателно иска да мине....а като ни омръзне (кой знае кога ) ще си се върнем в БГ :P
chinois

Мнение от chinois »

Всички имаме родители, но някой имат и деца.
Ако родителите на децата, които пишат тук бяха дошли преди известно време, тези деца можеше да имат братя и сестри и приятели, че даже и родители тук. :lol:
EL Ганьо
Мнения: 20
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:50 pm
Местоположение: София

Мнение от EL Ганьо »

Ей как ми се поспорва малко ама е безсмислено. Само като си спомня колко надъхани бяхме и к'ви Канада - сектанти! Що перипетии, унижения, болести, прегледи, ренгенови снимки,чакане и др. преживяхме за тези 4 години до заминаването. Направих пътека до пощата. Даже научих френски колкото да мина интервю. Никой не може да ни обвинява че не сме били убедени в делото. Всичките тези заучени фрази сме ги изричали и ние по хиляди пъти, явно само и само да се убеждаваме самите нас и да издържиме до край. На тези които изразяват мнения и са тук още им пожелавам да заминат и когато след около месец започнат да плачат, да си спомнят к'во съм казал аз и такива като нас. Също смятам че чак когато свършат готовите кинти от БГ-то, тогава по-пълно се разбира какъв е живота в Канада. Ние заминахме с малко и след 2-рия месец семейния бюджет се крепеше само на моите чекове. С две думи - платихме си цената за знанието.
Както и да е, сега сме тук, живота си тече, увеличихме се с 1 човек :D и имам по-хубава работа от преди. Само .... хората да бяха по-културни и добри... Сигурно в някой друг живот може би а :) !?
chinois

Мнение от chinois »

Аз не споря!
Просто изказвам мнение!
Моето мнения няма нищо общо с твоето!
Ако ти обичаш пиле, това не значи, че аз не мога да обичам зеле!
Бъди здрав и щастлив, ти и твоето семейство!
Къде, няма значение!
zorina
Мнения: 420
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:40 pm
Местоположение: Торонто

Мнение от zorina »

значи ще гледаме напред към светлото бъдеще :P
докато ядем пиле със зеле, което според разделното хранене е недопустимо :D
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Канада е куул за примати.За бели хора България.Вчера ходих в една автокъща да проверя как мога да заменя старата трошка за по нова.Човека след чек кредит рекордса ми вика избирай до 30К която искаш е твоя.Замислих се ,искам да се поглезя с едо кабрио дето му беше постнал снимката Джорже,ще го плащам с 3 изгърбени дена,но после какво ,за какво ми е ,работя по 60часа на седмица и мога да го карам единственно 2 ,останалото време събира пепел в гаража.И къде да го карам ,до работа ,до бакалията и толкова.Ми аз мога да я върша тая работа и с 20 годишна трошка.А аз искам през почивните си дни да се разхождам пеша,да маам гащи по стъргалото и до бакалията ,ама как да стане като чаршията е на 10 км. от дома ,а бакалията на 5 и навън е -20 градуса.Само магистрали,огради и трафик ,никакво удоволствие от живота ,никакъв лайф стайл,а аз се возя в една хубава кола.леле и идиотизма и удоволствието.
Кажете ми аз ли съм нещо повреден или просто континента/трудовия лагер/ на който живея е просто осран за да разсъждавам по този начин. :?
Аватар
Ivet
Мнения: 3362
Регистриран на: Нед Мар 13, 2005 10:15 pm
Местоположение: Нангилима
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Е кой те кара да се разхождаш на -20? Разхождай се лятото! :lol:
Let it go...
Аватар
Guinness
Мнения: 1643
Регистриран на: Вто Яну 27, 2004 10:54 pm
Местоположение: Edinburgh,Scotland

Мнение от Guinness »

chinois

Мнение от chinois »

Баси!
Вие можехте, с тез разсъждения, да накарате покойната майка Тереза да играе брейк,бе!
Седя си аз на тоз студ и се грея на барбекюто.И си мисля за батето и неговата философия. И се питам що седя отвън, като имам средства да я свърша таз работа и вътре. И даже трябва ли да давам толкоз пари, а не зема, вместо туй, да си сваря един боб, примерно, значи, щото пътя им е един и същ. Ама в туй време замириса на хубаво и си припомних, че аз и като си купувах кола се ръководех от същите принципи. Да ми е удобно и приятно.Е на някой им е приятно да слагат парите в банка. Други ги изхарчват с кеф.Аз съм някъде по средата. Всеки решава сам за себе си дали да гърби 2 дни за наем и три дни за кола или обратно. А туй, за разходката, дето си го написал е много смешно. Ти не искаш да се разхождаш, а да ходиш пеш до бакалията. Да носиш торбите от бакалията не е гимнастика.
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Всеки е прав за себе си.
Нама всички да се върнем в България, както и няма да убедим всички да дойдат в Канада.
И после имигрантите били дискриминирани тука - напротив, те имат още 1 избор, който родените в Канада нямат - да се завърнат в родната страна!

Само за зелето и пилето не съм съгласен - напротив, според разделното хранене зеленчуците и месото много си вървят, трябва да се ядат заедно.

И въобще след съботните купони в Мисисага, няма оптимизъм у съфорумците - явно и бирата хич я няма Канадската, чакай да си отворя аз една европейска... :beer:

Така, сега вече мога да ви кажа, че въобще не е важно колко на час взимаш, а колко качествен живот можеш да живееш тука с тия или други пари. Колкото повече взимаш - повече работа, повече стрес и напрежение, гледам ги неска извън града всичките едни тракове големи карат, а отзад и по едно ремарке с коне влачат, чак ми стана неудобно.. Та не им личи си мисля, много на родените тук канадци, че имат много по-високи доходи от нас.. Значи важното е да се отпуснем и да си гледаме живота. Аз май бях най-щастлив в началото, като не работех още (дойдохме с повече пари).
Все се заричам да не влизам в тоя форум - пък не устоявам и айде да видя кво става.. :D
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Проблемът тук е точно това чудо ;качество на живот; дето му викаме.Нещото дето не се измерва със заплати,тракове,коне и евтини пържоли.Нещото което или го има или го няма.За мен лично на тоя прокълнат континент го няма ,независимо дали правиш 2,3,5 или 10000 на месец.Е ,ако правиш 20-30К може би да можеш да си го купиш имайки възможност да обикаляш други географски ширини,но на мен лично това чувство не ми е познато.
chinois

Мнение от chinois »

7George ! :beer: :beer: :beer:
Напиши си една бележка:"От утре няма да влизам в онзи форум" и си я сложи над леглото. :lol:

bateto ти си се счупил от бачкане бе! :lol:
Не можеш да се зарадваш на една хубава ж..., пардон, кола бе! :lol:
Земи се стегни! Наспи се! И почни да влизаш по-често във форума (и глей да не те Е-Баннат, де)!
Galaxy
Мнения: 56
Регистриран на: Съб Окт 28, 2006 11:30 am

Мнение от Galaxy »

Еех, тъкмо мислех че темата ми е изчерпана а то Батето се появил и разбунил духовете :lol:
Ел Ганьо поздравявам те за постинга ти за Канадската действителност, ако го бях прочел в България преди да дойда щях със сигурност да си кажа че нещо не си наред, но сега след повече от една година в Канадската действителност те разбирам напълно и потвърждавам че всяка твоя дума е истина.
Бате искам да те питам, но ми отговори честно ти колко човека познаваш които вземат тия 4-5000$ на месец за да се чувстват бели хора или да речем понеже си доста отдавна в Канада бил си насам натам и имаш по-широк поглед върху нещата, според теб:
-колко % от българските емигранти имат такъв доход и колко от тях имат доход до 2-3000$
-колко % от тях са доволни от живота си в Канада и са щастливи тук, т.е. направи малко по-обобщени изводи за тези които са се запътили насам, защото аз съм доста разочарован от това което очаквах да видя тук та искам все пак да си сравня моите резултати с твоите, че може пък аз нещо да съм в грешка :roll:
Публикувай отговор