Е-ех не съм писал тук повече от 2 години. Обаче знам едно - батето е прав според мене де. Аз бях там(Торонто). Първата работа дето кандидатствах на 10-тия ден започнах на 14$/час твърдо с договор , осигуровки и много мед. екстри. След по-малко от месец минах на 25$/час на заработка и същите условия- заплата, чек, дебитна карта. След 2 месеца даже в банката почнаха да ме познават- харесват хора с трудови договори

Правиш към 40 часа на седмица. Става въпрос за работа като автотехник в официално представителство на европейска марка автомобили( може би най-старото в Канада от 58г). О Б А Ч Е, когато осъзнаеш след някой и друг месец, че след данъците(колкото в БГ) се прибираш в квартирата с 2400-2600 чисто и трябва да извадиш от него 900 за наем100 за два мобилни телефона и от тук за всичко останало за да запълниш голата д у п к а ( пълен кенеф на Блър и Дъндас), дето живееш и същата в корема си( и тоя на някое любимо същество дошло с теб от БГ-то) 70$ за ТВ/Нет, 70-100$? за платен паркинг, а - забравих! Ами кола , ами застраховката и - 250-300+$/месец в началото.... ами...ами ядене, ами ...още не изплащах нищо.
Всички ми викаха че съм мноооого добре, да ама аз не си продадох апартамента в софето и нямаше с к'во да се заблуждавам и запълвам дупките в бюджета. Та, всеки си прави сметки. Аз не ги правих много дълго и не робувам на скрупули и др. Въпреки че пропиляхме 4г от живота си в очакване на заминаването, бихме си камшиците с пълна сила. Нямаме още време за губене щото не съм и на 25г. Така преди 2 години нещата прикючиха. При напускането на фирмата получих предложения за 27-28$/час и след предстоящето ми лицензиране възможности за таван- 29-30$ че и некви 400$ към последния чек за неползвана отпуска или нещо подобно, но тези цифри не променят много неравенството.
Сега сме си в БГ, пак не ни харесва много но не се притеснявам за кинтите - приятелите и роднините са богатството ни. Това е, правиш избор от двете дървета - по-малкото. Поне мога да бъда с възрастните си родители на последната права от живота им което нямаше да е възможно с голямата финансова сгода дето опознах.
Благодаря на всички от bgcanada.com 2001-2005 за споделените моменти и трепети до заветното заминаване.