Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
alen vid

Така ли ? - я виж ти !

Мнение от alen vid »

Gonzo#1 написа: чувствам отвратена от начина, по който българската държава се отнася към своите деца.

Факт е, че в България има повече институционализирани деца с физически и умствени недъзи отколкото във всяка друга европейска страна.

Poland
Approximately 80,000
“In Poland today there are 350 orphanages-the highest number in
Central Europe
- including about 100 smaller orphanages run by
families. They are home to about 80,000 children.”
Read “Our Guy Friday,” by Beata B³aszczyk. The Warsaw Voice.
(9/1/2002) at http://www.warsawvoice.pl/v723/Communities00.html

Това по отношение на "факта " де !

А това - по отношение на страната от която чието име се обръща поборничката за правата на децата .

http://freepages.genealogy.rootsweb.com ... echildren/
цитат от горния линк:
"....100,000 British Home Children (alleged orphans) were sent to Canada by over 50 British Child Care organizations between 1870-1957. These 4-15 year old children were emigrated/deported to work as indentured farm labourers and domestic servants until they were 18 years old. Over 7,000 children were sent to Canada without parental knowledge or consent. The British Child Care organizations professed a dominant motive of providing these children with a better life than they would have had in Britain, but they had other ignoble and pecuniary motives. They rid themselves of an unwanted segment of their society and profited when they sold these children to Canadian farmers. ....."
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Физически и умствени недази!!!!!!!! Или само гледаш обща бройка сираци/изоставени?

А ти се лови за "факта" и се радвай, че не си между тях!

Баси и бездушното племе! Освен почесване за social, пишки, специалности, големи работи и кой по-по-най, друго у бугарското диване нема!
айде, живи-здрави, да са ви сладки пРаjолките от прИмоцията!
alen vid

Мнение от alen vid »

Gonzo#1 написа:Физически и умствени недази!!!!!!!! Или само гледаш обща бройка сираци/изоставени?

А ти се лови за "факта" и се радвай, че не си между тях!

Баси и бездушното племе! Освен почесване за social, пишки, специалности, големи работи и кой по-по-най, друго у бугарското диване нема!
айде, живи-здрави, да са ви сладки пРаjолките от прИмоцията!

Tоооооочно така Гонзо ,
има едно такова племе - бездушно , бара се по пишките - прави по 8 -10 деца -реже им палците , да не говорим и за други осакатявания дето им причинява и то на собствените си деца и след това ги кара да крадат /щото без палци е по лесно / !!!!!!!! от 20 000 бездомни деца сираци и деца с недъзи и умствена изостаналост: 2% от децата на България , това племе е изоставило 90% от тези 2% , това племе , КАКТО ТИ КАЗВАш Е БЕЗДУшНО и дано Господ гледа делата му и да му въздаде заслуженото .
Странджата

Мнение от Странджата »

Tези без палците , че и без още 1-2 пръста съм ги виждал :( , не знам за какво спорите и призовавам всички българи в Канада да гласуваме на следващите ,,позволени,, за нас избори!!!
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Браво! Евала! понеже са цигaнски изоставеничета, айде на сапун, а! Кат нищо са виновни, че са мангaлчета! Гаси и гнусните хлапета! Направо да намерим нов доктор Менгеле!

Гнусссс от тва бело племе!
alen vid

!!!!

Мнение от alen vid »

Gonzo#1 написа:Браво! Евала! понеже са цигaнски изоставеничета, айде на сапун, а! Кат нищо са виновни, че са мангaлчета! Гаси и гнусните хлапета! Направо да намерим нов доктор Менгеле!

Гнусссс от тва бело племе!
Не преиначавай разговора ! - децата са си деца , те са невинни създания , за тях трябва да се полагат усилия и грижи и горко на тази държава и на тези родители които не се грижат за дезата си !

А иначе и аз съм съгласен - гнус ме е от всяко едно племе /без значение звета на кожата / , което би причинило подобни неща на децата си !

Точно така Гонзо - и мене ме гнус !
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

alen vid написа:
има едно такова племе - бездушно , бара се по пишките - прави по 8 -10 деца -реже им палците , да не говорим и за други осакатявания дето им причинява и то на собствените си деца и след това ги кара да крадат.
Това не го казвам аз, а ти, нали?
А децата, каквито и да са, с нищо не заслужават подобна учащ!
alen vid

!

Мнение от alen vid »

Gonzo#1 написа:
alen vid написа:
има едно такова племе - бездушно , бара се по пишките - прави по 8 -10 деца -реже им палците , да не говорим и за други осакатявания дето им причинява и то на собствените си деца и след това ги кара да крадат.
Това не го казвам аз, а ти, нали?
А децата, каквито и да са, с нищо не заслужават подобна учащ!
Точно така Гонзо , аз го казах и пак ще го кажа ако трябва , но НИКЪДЕ не виня дечицата за съдбата и произхода им ,а виня родителите или ако щеш племето , което се е гаврило с тях по този начин - тях виня и там е проблема ! - ум не може да ми побере ,че е възможно една майка /още повече Българска майка - пословична със себеотдаването си и грижите за дечицата си / да стори това на сина или дъщеричката си и то за да може детето като поотрасне - да може да краде !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

От такива хора ме е гнус , тези хора заклеймявам аз и не мисля ,че има оправдание на този свят дето да им оправдае изродщината !

Пак да кажа - скърбя за тези угасващи пламъчета и когато си бях в Бг съм давал помощи за тях - колкото ми беше по джоба -в Шератона ,кудето работех организираха такива благотворителни мероприятия , и храна съм им носил от авиокомпанийте и съм влизал там ,където живеят и ми се е стягало сърцето от болка и мъка и съм стискал руцете си до кръв от мъката - така ,че няма да позволя на никой да ме нарича бездушен - още повече тази журналистка да обижда Българската Майка .

Към теб лично нямам нищо напротив , просто разговаряме, в никакъв случай не искам да те засегна - но ако ще трябва да ни е гнус от някой , то мисля да ни е гнус от ТЕЗИ , КОИТО СА ИЗХВЪРЛИЛИ ДЕЦАТА СИ НА СМЕТИЩЕТО , ОСТАЯТ ГИ НА ЗЕМЯТА В СТЪДА -ЗА ДА ХВАНАТ МЕНИНГИТ ИЛИ ДА ПАРАЛИЗИРАТ КРАЙНИЦИТЕ ИМ - ЗА ДА МОГАТ СЛЕД ТОВА ДА ГИ ПОКАЗВАТ НА ПЛОЩАДИТЕ ЗА ДА СЪБИРАТ МИЛОСТИНЯ .
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

В такъв случай знаеш и колко деца са в институции, защото родителите им нямат физическа и /или финансова възможност, както и необходимите умения да се грижат за тях у дома.
Ето затова ме е яд на прехвалената от Иванка майка-държава, защото това е геноцид, съзнателен и осмислен!
И таз държава никога нищо не е сторила за най-уязвимите членова на това общество! Колко са достъпните за инвалиди места? Колко от тях са по улиците? Цивилизоваността на едно общество се вижда именно в отношението към неравностойните хора, та следвайки таз мисъл, за мен България е една гнусна държава с прекрасна природа, а каквото сам постигнала, го държа на семейството си, не на държавата.
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Сори, но в това дълго събеседване с вас :lol: съм забравила да се произнеса по най-наболялата за българо-канадското общество тема, а именно - "Дюлите, мушмулите, вишните и сините сливи в Канада - къде и как да ги наберем сами". Виновна съм за този пропуск, заради това, че не съм на "ти" с материала :lol: и не знаех, че бригадирското движение се е преместило именно там. Може би е редно своевременно да обявявате, за да не липсвам от редиците, колкото и да не съм похватна (тъй като Гийка зорко ме следи). Тук ще се отклоня за миг - "Българи, идващи в Канада, носете си кошнички, за бога (на мястото на сатенените чаршафи). Ако си нямате свои, вземете на заем от бабите си. И газени фенери, понеже понякога тази дейност може да се извършва нощем (за да не гледат канадците с отворени като кокосови орехи очи)". Не съм сигурна дали под или без патронажа на Шиноа. :lol:

На 7George искам да му кажа, че днес, понеже съм романтично настроена :lol: , основното благо, от което смятам да се възползвам, е да си пусна един фиш от Канадската лотария - "Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си" :wink: . Бате, добре съм, супер съм даже - ако искаш можеш да се включиш във фиша. :wink: А Линко ми е най-интересен с въртежите си... Сори, Линко, да не се обидиш - на мен лично си ми много симпатичен, едни такива ги завърташ - 360 градусови. Дано поне да са пивки (такава беше май думичката). :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Странджата

Мнение от Странджата »

Путе , тя стана мнооого агрокултурна , но темата за дюлите я пуснах по особенна причина , а тия с щайгите да идват , нема да оставим плод под кленов лист :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Ей ви на поредния пример за популизъм Другарката Браво,която иначе е много загрижена и затъжена за живота на нещастните деца в България в промеждутъците на поредния шопинг на евтини пържоли.Пълни хладилника с всевъзможни месарии,пълни корема и накрая задръства тоалетната чиния с техните останки,но видите ли ТЯ продължава да бъде загрижена ,просто ей така да разчепкваме вълната и да разтягаме локума/разлайваме кучетата/
Ами като сте толкова загрижени направете нещо де ,полезно ,пари ли ще пратите ,храни ли или ще биете тъпана за да се чуе ,щото държавата това сте вие.Друг въпрос е ,ако не се чувствате едно съпричастно цяло с тази държава и приемате житието си на изгнаници.Бъдете си такива ,лижете си раните и не си навирайте гагите в неща които не ви касаят.Укоражавам усилията ви да задоволявате собственния си егоизъм ,но моля ви не бъдете цинични веднъж хванали господния шлифер. :wink:
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

bateto написа:...........
Случайно да ти минава през мозъчната гънка, че освен парцали и дрехи, тези деца имат нужда от специалисти....?
Айде, отивам да се натъпча с месо от хладилника, и във фризера имам, ако не ми стигне нещо!
Па ти си го връткаи...то за тва само става кенефната верига.
bateto

Мнение от bateto »

е да ама тия специалисти се евакуирахте в каната да бършете на местните пенсионери задниците и да лъскате подовете на богатите еврейски къщи.с това ли допринесохте за благото на тия деца.
ходи лапай пържоли,тук гъзпейпъра струва копейки,а аз през това време ще се постарая да изгладя и последната си мозъчна гънка ,и без това ми идва в по вече. :D
lilian100

Мнение от lilian100 »

Linko написа: Като дойде денят, в който ще влизам тук само за забавление а не за инфо и за сравнения или пък въобще ще съм забравил за форума, то ще означава че вече нещата са ми съвсем наред. ;)
Ама ти може още сега да спреш да влизаш в БГ Канада. Туко виж си започнал да преуспяваш...
Публикувай отговор