Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Как се справят имигрантите в Канада: Статистика

Мнение от filipne »

Study: Canada's immigrant labour market

Интересно четиво за имигранти.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Я виж ти:
Immigrants benefit from high labour demand in Alberta
Immigrants in strong labour markets, such as Alberta's hot economy, tended to have relatively strong labour market outcomes, the report found. Immigrants in both Alberta and Manitoba benefited from strong provincial labour markets in 2006, and had some of the best labour market outcomes of all immigrants in the country.

The unemployment rate among very recent immigrants living in Alberta (those who became landed immigrants to Canada between 2001 and 2006) was 5.8% in 2006; less than half the national average for this group. This rate was, however, more than double the unemployment rate for Canadian-born Albertans (2.6% in 2006).

Immigrants in Quebec experienced substantially higher unemployment rates in 2006 than Canadian-born Quebeckers, no matter when they landed.
Ех тоя Квебек. Пак у къра. :lol:
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми така де , тук кацат само принцове и принцеси, и нещат да работят кат общи работници. :D
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Ми, Ира, не кацат принцове и принцеси, ама кацат специалисти. Поне по такава програма ги набират. И, ако цял живот усърдно си се трудил, за да направиш нещо от себе си и си успял да стигнеш до върховете, естествено е дори мошеническите удари под кръста да не те склонят да мислиш, че заветната ти мечта е да работиш като общ работник. Освен ако съвсем не си изперкал. Обаче, тук лудостта се носи из въздуха, така че... сигурно има обяснение.

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Специалисти друг път. Нали ги гледам около мен какви "специалисти" са, повечето хич не са работили това което твърдят или ако са го работили са некадърници, защото да си толкова зле при 5-6 години работа няма как да си толкова зле. Слава Богу от българите, които познава има малко такива, ама това руснаците и румънците са уникум.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

IRA написа:Специалисти друг път. Нали ги гледам около мен какви "специалисти" са, повечето хич не са работили това което твърдят или ако са го работили са некадърници, защото да си толкова зле при 5-6 години работа няма как да си толкова зле. Слава Богу от българите, които познава има малко такива, ама това руснаците и румънците са уникум.
У десятката :-)

Да не допълвам с латиноси, чернилки, араби и т.н....
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Определено Ира е права, всеки лъже и маже по документите като подава какъв специалист е, че явно накрая и почват да си вярват, затова почват да пищят като дойдат тука, че работодателите им не им вярвали на честната дума :)
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

лъже и маже та чак сам си вярва, после кат дойде тука-не ще във фабриката друго освен директор :)
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

THC написа:лъже и маже та чак сам си вярва, после кат дойде тука-не ще във фабриката друго освен директор :)
Аз знам такива случаи. :D
Директори щели да стават :lol:
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Smart Dust написа: Директори щели да стават :lol:
малки хора с малки мечти, щом една вуду печка стана генерал губернатор
аз към най-малко император на канада се целя.
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
alen vid

!

Мнение от alen vid »

Lub0 написа:Определено Ира е права, всеки лъже и маже по документите като подава какъв специалист е, че явно накрая и почват да си вярват, затова почват да пищят като дойдат тука, че работодателите им не им вярвали на честната дума :)
Здрасти Любо ,
абсолютно съм съгласен с тебе - има такива хора ! - но пък и работодателите тука , в Канада , не са баш Овце де ....!!!! - недей ги прави толкоз наивни ....... , искат си хората препоръки , телефони за контакт е-майли , визитки и т.н. !!!!
Въпроса е ,като им дадеш и това което искат т.е. препоръките и т.н. и като видят , че става дума за световно известни компании и препоръки от мениджъри работещи за тях - е тогава остава въпроса ЗАЩО НЕ НАЕМАТ ....... а имат свободни места и са ги обявили даже !?
bateto

Мнение от bateto »

абе и вие ,ако бяхте големи специалисти щяхте да се оправите в България , а не да бичите на 10000км ама нейсе.Само ,че в България е по трудно ,ако си само специалист на книга някой да те вземе докато тука ви събират от кол и въже и ви правят ;големи специалисти; ,ама това само за пред очите на незнаещите ,подобни стари пушки като мен обаче трудно се лъжат по форумите. :wink:
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

така си е, пустите му "специалисти" какъв го дирят тука

Тука нито жени, нито яхти, нито хотели, не е като в бг-то.
"специалистите" гърчат на тръстиката вместо да си веят ... шортите на плажа с мацките
аа ма ха, толкова 80 бона в зелено толкова ли не намерихте някой в бг да ви плаща :)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола