Минимална сума при влизане в Британска Колумбия
Минимална сума при влизане в Британска Колумбия
Здравейте,
Колко е минималната сума, която трябва да се декларира при влизане във Ванкувър примерно.
В сайта има някакви суми от порядъка на 12 600 канадски долара за двама, но знам, че за различните провинции сумите са различни.
Мерси предварително
Колко е минималната сума, която трябва да се декларира при влизане във Ванкувър примерно.
В сайта има някакви суми от порядъка на 12 600 канадски долара за двама, но знам, че за различните провинции сумите са различни.
Мерси предварително
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Идваме от България. Ако носим по-малко пари отколкото те изискват дали ще има някакъв проблем? Принципно дали е възможно да влезем с част от сумата и да носим извлечение от БЪЛГАРСКА банка, че имаме останалата част от сумата по сметка и когато си открием смекта в канадска банка, ще ни преведат парите?
Моля, споделете!
Моля, споделете!
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Здравейте от Ванкувър.Ние минахме ванкувърската митница на летището точно преди 6 месеца,въпреки че бяхме по квебекската процедура.Проблеми в това отношение нямахме никакви.Само ни попитаха дали Ванкувър е градът ,където ще се установим,ние казахме"ДА"
,питаха с каква сума влизаме(декларирахме малко под минимума за федерална Канада),нищо не са проверявали,брояли,нито са ни питали имаме ли други средства,къде и т.н.Всичко мина бързо и лесно.Останаха ни само притесненията
.Това е от нас.

Носете си колкото искате, просто не декларирайте повече от 2 - 3 хиляди.bucca написа:Идваме от България. Ако носим по-малко пари отколкото те изискват дали ще има някакъв проблем? Принципно дали е възможно да влезем с част от сумата и да носим извлечение от БЪЛГАРСКА банка, че имаме останалата част от сумата по сметка и когато си открием смекта в канадска банка, ще ни преведат парите?
Моля, споделете!
Няма да ви върнат :")
А извлечения тях не ги вълнуват мисля - тяхният въпрос беше : колко пари имате на разположение (аз разбирам - сега) за да се установите в Канада.
Смело напред и учете езици, че да не пишете негативни неща за Канада после

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Предполагам за да може да минат на социал ако стане нужда, но във Федерална канада не стаа. 2 хиляди или 12 хиляди, първите 6 месеца ядец. И после май не се взима толкова лесно, но както и да е, аз не бих препоръчал да декларирате само 2 хилки. Казвайте с колко си идвате, не се правете на тарикати и дори и да сте с по-малко от минимума, няма да ви върнат.zaia написа:това защо?Mark написа:...не декларирайте повече от 2 - 3 хиляди...
a и не разбирате ли че по тоя начин лъжете само себе си, тъй като тез 2-3000$ няма да ви стигнат до никъде. Те хората правилно са преценили че трябват много повече, а пъ и на митничаря много му дреме дефакто с колко пари си
Реалната опасност да дойдеш с малко пари е да "увиснеш" на социял, който ако е извън Кебек е някаква супер дребна сума с която и леб няма да може да си купиш
Другата реална опасност е да пуснеш тема "Ние вдигаме байряка 2" или "Вдигаме гълъбите 2" 

Реалната опасност да дойдеш с малко пари е да "увиснеш" на социял, който ако е извън Кебек е някаква супер дребна сума с която и леб няма да може да си купиш

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Ние декларирахме толкова, колкото имахме. Служителката ни обясни (едва ли не ни се извини), че питат. За статистиката било - да знаят колко пари влизат в Канада, а не да ни следят нас. Сега ако лъже, ок, но това ни каза на нас. Ние бяхме с пътнически чекове и тя искаше да ги погледне. Не ги е броила един по един, ние й казахме колко са и на каква стойност.
Това е нашият опит..
Това е нашият опит..
-
- Обратна връзка:
тия служителки немат навика да се извиняват за нищо - мен затова че съм от БГ преди да влезем в ЕС ме накараха единствен да си отворя лаптопа на летище Мтл за проверка за наркотици; Като ги питах защо да го отварям, ми казаха - ще го отворите да или не?zaia написа:Ние декларирахме толкова, колкото имахме. Служителката ни обясни (едва ли не ни се извини), че питат. За статистиката било - да знаят колко пари влизат в Канада, а не да ни следят нас. Сега ако лъже, ок, но това ни каза на нас. Ние бяхме с пътнически чекове и тя искаше да ги погледне. Не ги е броила един по един, ние й казахме колко са и на каква стойност.
Това е нашият опит..
въобще канадския митничарски служител е много далече от нормално европейско обслужване; след влизането в ЕС, нема проблеми, особено из Европата, показваш си личната карта и си минаваш; тия с канадските паспорти се редат на опашки, не ние.
точно така мисля по въпроса:)
Показваш личната карта, минаваш и отиваш в някой парк в Лондон да спиш на палатка или в дълбоката провинция в Шибънсбъро-Клецингтън да береш краставици и да спиш в обора с кравитеpeter_pan написа:въобще канадския митничарски служител е много далече от нормално европейско обслужване; след влизането в ЕС, нема проблеми, особено из Европата, показваш си личната карта и си минаваш; тия с канадските паспорти се редат на опашки, не ние.

- MrGeek
- Путлер Капут
Панчев, полагаш нечовешки усилия за да откраднеш титлата на Хълца като всепризнат форумен шут. Давай смело, ние ще ти ръкопляскаме.peter_pan написа:тия служителки немат навика да се извиняват за нищо - мен затова че съм от БГ преди да влезем в ЕС ме накараха единствен да си отворя лаптопа на летище Мтл за проверка за наркотици; Като ги питах защо да го отварям, ми казаха - ще го отворите да или не?
въобще канадския митничарски служител е много далече от нормално европейско обслужване; след влизането в ЕС, нема проблеми, особено из Европата, показваш си личната карта и си минаваш; тия с канадските паспорти се редат на опашки, не ние.