Sneji написа:Имам един приятел, който казва - "Дойдох в Канада за да живея по-добре и по-спокойно, след като не намерих това за което дойдох, защо да стоя повече?" А аз бих перефразирала - ако не си щастлив там където си, просто смени мястото (ако можеш да си го позволиш). Животът е твърде кратък за да си удряш продължително време главата в стената.
Saglasen sam sas Sneji. Nali po podobni pricini idvame v Canada. Ako tuka ne e toa, koeto sme tarsili kakvo ni spira da otidem drugade.
I az si mislia che kato chovek ne nameri po-dobria jivot v Canada triabva da si potursi svoeto miasto - tam kudeto shte se chuvstva dobre!
Niama nishto bezumno v tova da se vurnesh v BG, no triabva samo da si siguren che si opital vsichko i naistina ne si struva, zashtoto tuk chovek poniakoga izpada v nastroenia na koito ne biva da se bazira.
Az ne gubia nadejdata si za hubav jivot......e dali v Canada ili drugade...........vajno e vutreshnia ti glas da kazva - tova e miastoto!
...ami ima edna mnogo hubava eng dumi4ka - looser, a za6to trqbva da se uspokoqwa6 s tova, 4e NE MOGE6!!!
p.s. Ima li pone edin ot vas koito misli, 4e po-dobriq givot e v Bg, ili trqbva 4ovek da se varne i da po4ne da ba4ka pak za 200-300 lv, za da razbere, 4e vse pak ima razlika i to dosta po golqma. Kato si v Amerika, trqbva da se vazpolzva6 ot edno ne6to - cr systema, ako ne moge6 dda go napravi6, to ... tolkova po zle za tebe...
Последно промяна от Papi на Пет Мар 05, 2004 11:45 pm, променено общо 1 път.
Знаеш ли Papi,
ще ти разкажа една история.
До нас преди живееше последния генерален директор на Булгарплод до падането на комунизма. Сина му още при тоталитаризма учеше във Виена. живееше в първи бецирг. След 10 Ноември той стана "съдрижник" в новоизлюпилата се фирма на баща си ВитаФрут. До преди да се махна от там това момченце караше поръчков мерцвдес ...... абе хубав живот си имаше.
Та искам да кажа че такъв тип не стават често имигранти. А ако станат само се оплакват че им било зле в новата родина, била ги ограбила, не били доволни. Общото е че няма да се върнат защото пари имат.
Тук идва парадокса. За Канада трябват пари и при това толкова че редовия българин ги няма а и не винаги може да ги намери на заем. Та един такъв българин който наистина с много желание и опуритост би могъл да постигне нещо на новата земя ще бъде обречен никаде да не замине.
Хей хора спрете се ... това вече хич не е конструктивно .... на който където му харесва и където се чувства добре ...
В края на крайщата емиграцията не е за всеки или по-скоро емиграцията в определена страна не е за всеки ...
Мисля, че на амбициозните хора никой никъде не им пречи - май няма година, в която канадските имиграционни служби да си изпълняват плана за прием на имигранти, така че ако някой не е дошъл то е поради собствена неамбициозност или поради други обективни фактори ... само не и защото друг е успял да дойде. Съжалявам, но това звучи малко грубо - никой на никого не е взел ножа и вилицата а още по-малко яденето за да се правят такива изявления.
И все пак е хубаво да се вижда, че има хора, които са склонни на обратната стъпка - може би това е признак, че нещата в България не са толкова зле колкото изглеждат. А и за тези, които не са достатъчно мотивирани това може би ще помогне за решението им....
Но все пак форума е за мнения, а не за критики на мненията просто за идеята .... или поне така мисля аз......
kato ne vi haresva Canada smenete si destinaciata. vajmojno e. jiveite tuka za denia i se radvaite na tova koeto e dnes. pak kato mu doide vremeto shte hodim niakade iz evropata ili iz bg. tuka nikoi ne vi e varzal. izbite parvo investiciata za da doidete do tuka i posle pak nanovo i taka dokoga. ili tuk ili tam. nikade niama da vi haresa - navsiakade se bachka iako. ako iskate za 300-400 lv v bg, malko poveche v canada. no ako mislite da ia karate dobre i na dvete mesta stava. samo si vzemete reshenie i ne se otkazvaite. shtoto i v dvata sluchai ste LOOSERI. taka e - gadno e. no kade li ne e gadno, dori v usa e dosta gadno. razberete go. tuka si e rai- samo che za pensionera ili za chinovnika ili za profesionalista. drugoto e mijava rabota. aide nazdrave s edin germarski BitBurger. mnogo ia harcha.
Ambicia li e vru6taneto nazad?
Ako na nmiakoi ne mu haresva tuka, razbiraemo e, no za6to da ne otide niakude drugade, ami se vru6ta nazad. Tova ne moa da go razbera..
Rien n'est si dangereux qu'un ignorant ami, mieux vaudrait un sage ennemi.
"Познавам доброто, но ми липсва среброто" - стара народна мъдрост, леко изменена от Радой Ралин в неговите "Люти чушки".
И Достоевски нали знаете какво е казал? - Щастливо може да е едно животно, но не и човек. Още по-малко женения такъв - това от мен.
И един стар виц за девиза на българските расисти - турците да си ходят в турция, евреите - в Израел, циганите - на влака за Индия (или на сапун, по избор), а българите - всички в Швейцария !
За Канада нищо не се споменава, ама като не ме щат в Швейцария ?!
Eli obicham ta,vig kak tvoyata temichka razvarza chuvstvata i ezicite na mnogo hora ,koito do skoro byaha na stat kam pravitelstvenniyat site.
Pak ot pechkite da ne se plashish ,te taka si gledat stoto sa strahlivi .Kato za nachalo za po golyamo samochuvstvie moga da ti predloga slednoto neshto -kato se kachish v metroto ili v gradskiya transport zakachi si ot vatreshnata strana na paltoto edna beyzbolna buhalka /tuk ima olekoten aluminiev variant na poznatiya ni atribut/ i kogato nyakoy pechka te pogledne zlobno ili predizvikatelno prosto drapni pesha na paltoto si da go informirash kakvo bi mu se sluchilo ,ako ne korigira pogleda si .Na men veche vsichki pechki v Mtl. mi se usmihvat kato predlogih taya terapiya i leko me zaobikalyat ,samo kadeto ponyakoy pat chuvam zad garba si:gley Buhalkata minava ,paise.
miloto написа:Елица, я хич не обръщай внимание на тия неща. Автобуси, опашки, билети. Колко още неща ще видиш, които хич няма да ти харесат.
Аз като дойдох преди 6 мес. и се радвах на много неща. Започнах работа на 3 седм. още я работя и съм доволна. Пари изкарвам, мога да си позволя много неща. Ето имах късмет и до Ванкувър да отида, и до САЩ ще отида-живот и здраве. Поне свят да видя.
Но постепенно започнах да се разочаровам от всичко. Виждам, че тук не е това, за което съм дошла. Оставих работа, която тук няма да имам и след 10 год., роднини, прекрасни приятели.
Има много неща, които няма да имам и се чудя все по-често дали си заслужава да си губя времето.
За това съм решила да си взема шапката и кой от къде е.
Милото, обменихме с теб мисли /тук във форума/ един месец, след като пристигна, обаче нещата не изглеждаха така както изглеждат сега. Добивам впечатлението, че може би съм била права. /http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#9720/. Кажи ми ако бъркам. Всъщност след още 6 месеца предполагам, че нещата още ще се променят - C'est la vie. Дано да е към по-добро.
miloto написа:Елица, я хич не обръщай внимание на тия неща. Автобуси, опашки, билети. Колко още неща ще видиш, които хич няма да ти харесат.
Аз като дойдох преди 6 мес. и се радвах на много неща. Започнах работа на 3 седм. още я работя и съм доволна. Пари изкарвам, мога да си позволя много неща. Ето имах късмет и до Ванкувър да отида, и до САЩ ще отида-живот и здраве. Поне свят да видя.
Но постепенно започнах да се разочаровам от всичко. Виждам, че тук не е това, за което съм дошла. Оставих работа, която тук няма да имам и след 10 год., роднини, прекрасни приятели.
Има много неща, които няма да имам и се чудя все по-често дали си заслужава да си губя времето.
За това съм решила да си взема шапката и кой от къде е.
Милото, обменихме с теб мисли /тук във форума/ един месец, след като пристигна, обаче нещата не изглеждаха така както изглеждат сега. Добивам впечатлението, че може би съм била права. /http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... ght=#9720/. Кажи ми ако бъркам. Всъщност след още 6 месеца предполагам, че нещата още ще се променят - C'est la vie. Дано да е към по-добро.
Ombusmanska, pedi 3-4 messetsa s teb obmenihme mnenia i sega dobivam vpe4atlenie 4e sam bil prav, kogato kazah 4e e extremno tapo da si prodadesh jilishteto v BG ili da si zarejesh bussinessa za da doidesh v Kanada. Ste minat oshte 6 messetsa ili 6 godini i shte vidish 4e pak shte sam prav
Abe hora vie poludiahte be. Da ne vi pusne chovek muhata i aide ....
Chakaite sega da se razberem. Papi moeto momche, zashto ne si gledash tvoite ambitcii, az tova koeto sam postignala v jivota si ti ne si napravil i na 1/2.
Botzo a ti si gledai tam tvoite emigratcii i ne se zanimavai s chujdite kato ne znaesh za kakvo stava vapros. Ombudsman prava si, az i sega mnogo haresvam Kanada i jivota tuk. Ne ostaviai s greshno vpechatlenie. Che ima neshta, koito sa me razocharovali, tova go ima navsiakade.
I koi vi e kazal, che kogato chovek iska da se varne v Balgaria se vrashta nazad, che ne e opitali tuk, ili che go e strah. Ot kakvo. Ia se poglednete vie kritikarite kolko ste smeshni. Zamislete se malko i si napravete smetka kakvo vie ste napravili i kakvo ne.
Az ne sam rabotila nikoga za 400lv. i se nadiavam da ne. Ne sam biagala ot loshoto, za da doida na po-dobroto.
Az sam ot horata, koito kogato niakoi ot vas ne sa vijdali Cherni vrah ot prozortcite na apartamentite se sa imali shansa da patuvali i sa vidiali dosta. Napravila sam si smetkata kade iskam i zashto.
Anton za tvoe svedenie sam bila 3 pati v Suiss i to v Geneve i imah vazmojnost da jiveia i da ucha tam, i da stana suiss grajdanin, no se otkazah.
Ima hora i hora. Kakto kaza Sneji jivotat e tvarde kratak za da si igramen s nego. Jivei tam kadeto se chuvstvash dobre. Vajnoto e da se uvajavame i obichame. A ne da se pluem.
Ostanete si sas zdrave. Ama ne me zaiajdaite, che mi pisna ot vas (imam predvid opredeleni hora).
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Smeq se s glas, za6toto za koi li pat ve4e 4uvam nqkoi da kazva 4e e rabotil za mnogo pari v BG, dori i tezi koito sa s men na fabrikite i te vsi4kite sa vzemali po 1000 lv kato sa bili v BG, napravo da se 4udi6 kolko ednoobrazna e BG logika. Na praktika izliza, 4e BG e rai! s 1000 lv zaplata...
Milo, nedei da da pravi6 takiva predvaritelni izvodi za tova koi kolko e postignal, bez dori da me poznava6.
V kraina smetka mislq, 4e ti si samo edna gena, koqto nqmaiki s koi da si pobabri, si pozvilqva otvreme na vrenme da se izkazva nepodgotvena.
Tova e to, dori ne mi be6e interesno da go napi6a, ta to vsi4ki go znaqt sigurno...
Iskam da dobavia neshto, koeto se nadivam da stigne do ov4ite mozatsi na Bozo i kompania
Miloto i Keepera sa sred 3-4 ta balgari pishesti v tozi v tozi drebnav i smeshen forum, koito naistina sa pomagali na novopristignali imigranti, i ne s prazni prikazki. V doma si te sa posreshtnali dosta hora i sa namerili rabota na pove4eto ot tiah.
Misli 4e niama da e losho da se pozatvorite malko okam ustite i pone vednaj da se zamislite nad napissanoto. Ne vsitshki v BG sa gladuvali i sa si broiali stotinkite