Ние вдигаме байрака
За старчески дом в България ли става дума или в Канада? Ако става дума за старчески дом в Канaда нещата не стоят точно така. Лекар няма в нито един от тях. Да не говорим пък за това, колко щастливи били възрастните хора живеещите в т.н. Long Term Care центрове, наричани още Nursing Homes...Спирам, за да не разводняваме темата. Успех на завръщащите се в България!
Последно промяна от PAGAN на Сря Юли 18, 2007 1:46 pm, променено общо 1 път.
Al Bundy написа:Недей казвай голяма приказка, това за връщането в БГ, щото виж какво става после. Говорим надъхано и после "ние вдигаме гълъбите".Dparo u TaHq написа: Емигрираме заради много неща и ако Канада в последствие "след време" се окаже ,че е това,което сме искал,мислили,чули,чели......тогава отиваме другаде,но едва след като получим Канадско гражданство.Но в България връщане няма.
Има държави като Нова зеландия,Австарлия те също са на ниво Канада.
.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Един човек пуснал тото и не щеш ли урарил шестица. Зарадвал се той, взел парите и си купил голяма къща-дворец, наредил я както си знае и се приготвил да й се радва дълго. На другия ден ударило земетресение и къщата станала на прах. Човекът пак пуснал тото и ... пак шестица! Решил, че този път иска да инвестира парите в нещо по-сигурно и ги вложил всичките в ценни книжа. На другия ден се разразила финансова криза, борсите се сринали и той загубил всичко. Човекът не се отчаял обаче и пак пуснал тото. И хоп... пак шестица! Този път решил, че ще си гледа кефа, купил си най-скъпата възможна яхта, наел екипаж и се отправил на околосветско пътешествие. На другия ден излязла буря в морето, потопила яхтата, всички се издавили, а нашият човек едвам изпълзял на безлюден остров. Отчаяно паднал на колене и извикал към небето: "Господи, какво толкова съм ти направил?", а отгоре се чул глас: "Не ме кефиш, бе майна!"
Та Били си го е казал ясно и точно: не го кефи тук и това е. Не виждам защо трябва да дава конкретни причини. Ако човек не го кефи нещо, винаги може да си намери "причини" и оправдания, но какво от това?
И не виждам защо човек трябва "да доказва колко струва на международния пазар"! Това каква връзка има с чувството за удовлетвореност? Със сигурност има хора, които се чувстват щастливи ако се "докажат", но защо всички трябва да искат да се доказват?

Та Били си го е казал ясно и точно: не го кефи тук и това е. Не виждам защо трябва да дава конкретни причини. Ако човек не го кефи нещо, винаги може да си намери "причини" и оправдания, но какво от това?
И не виждам защо човек трябва "да доказва колко струва на международния пазар"! Това каква връзка има с чувството за удовлетвореност? Със сигурност има хора, които се чувстват щастливи ако се "докажат", но защо всички трябва да искат да се доказват?

Re: Ние вдигаме байрака
браво пич, направо ми стана приятно като го прочетох, почувствах облекчение , един откровен човек във форума.Bily T написа:.................Просто осъзнахме че тук не е за нас, не е нашият дом, не е нашият живот и не бихме били щастливи........
.
написал си доста хубави и смислени неща и най- вече откровени
вярно че в началото всичко в теб отхвърля деиствителността, но това е защото тя драстично се разминава и с очакванията и с манталитета.
затова и една година да стоиш пак няма да ти хареса, само малко повече ще свикнеш
канада не е нашата среда и никога няма да бъде, затова рано или късно всеки си отива, само че едните се преструват че им харесва а другите не
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
Re: Ние вдигаме байрака
най обичам такива генерализации - за някой не е за други е..аз уважавам Били за избора му и се чудя на други дето с години посещават този форум, живеят в Канада и вечно изказват недоволството си от нея (то не че аз съм 100% доволен, нито че Канада е константа ама все пак, който не му изнася да се изнася).monny написа: канада не е нашата среда и никога няма да бъде
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
- Lub0
- Обратна връзка:
Защо да не е нашата среда, аз например се чувстам прекрасно тук има си приятели, прекарвам си чудесно, работата ми ме кефи, е по-бих се кефил да имам 10 милиона и да се отдам изцяло на хобитата си, но определено Канада не ми е виновна, че не съм спестил 10 милиона до сега...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
e хуваво де, въпроса не е в това дали го кефи или не, а защо трябваше да бие толко път, да похарчи маса пари, за да разбере, че не го кефиKirilius написа:Та Били си го е казал ясно и точно: не го кефи тук и това е. Не виждам защо трябва да дава конкретни причини.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- MrGeek
- Путлер Капут
Аз останах страшно объркан като прочетох горното изречение. Толкова противоречия на едно място, че направо ми се завъртя главата. Първо не можах да разбера какво общо има възпитанието на децата с географското местоположение. Второ това за корените ми е адски мъгливо нещо. Например, ако бащата в едно семейство е испанец, майката българка, пък децата са родени и израстнали в Швеция, къде са им корените се питам (това е често случващ се сценарий в бленувания ЕС)?Angie написа:... да е възпитал от децата си не материалисти и егоисти, а силни и умни личности, които знаят какви са корените им и когато те порастнат, борейки се за своето място в света, също ще го чувстват пуст и безсмислен само с пари и пържоли.
Но най-много ме озадачи това за пържолите. Значи имало хора, които емигрират заради мръвката? :nenam: Аз пък винаги съм свързвал България с нечовешки количества ядене (включително вкусни пържоли от домашни прасенца), а да не говорим за пиене, салати и мезета.

Даже щях да се прибирам това лято точно заради мръвките и пиенето, но се отказах, като разбрах как в ГДБОП все още прибират случайни хора заради писани мнения в интернет.

sasho71, ами "око да пипне и ръка да види" е казал народът.
Това, че нещо го пише във форума, не значи, че е (1) вярно или (2) ще важи за Били.
Всичко е въпрос на лични усещания и всеки сам решава за себе си. Не пробваш ли сам, винаги ще те глождят съмнения от рода на "абе аз защо не опитах навремето?"
Аз и жена ми, например, дойдохме в Канада с ясната идея, че идваме да пробваме. След 2 години тук все още не сме убедени, че това е нашето място. Имам хубава работа, имаме възможност да пътуваме от време на време и да ходим на интересни места, запознаваме се с нови хора, вече имаме някои местни контакти и хора, които можем да наречем приятели, и двамата имаме много добър аглийски... за момента сме преценили, че Канада има повече плюсове от колкото минуси в нашата ситуация и ни харесва да бъдем тук. Това обаче не значи, че след някоя година и ние няма да вдигнем байрака. Ако го направим, то ще е защото така искаме и така го чувстваме. И никакви причини от рода на пари, стандарт, здравеопазване, 40% китайци и др. няма да имат значение.

Това, че нещо го пише във форума, не значи, че е (1) вярно или (2) ще важи за Били.
Всичко е въпрос на лични усещания и всеки сам решава за себе си. Не пробваш ли сам, винаги ще те глождят съмнения от рода на "абе аз защо не опитах навремето?"
Аз и жена ми, например, дойдохме в Канада с ясната идея, че идваме да пробваме. След 2 години тук все още не сме убедени, че това е нашето място. Имам хубава работа, имаме възможност да пътуваме от време на време и да ходим на интересни места, запознаваме се с нови хора, вече имаме някои местни контакти и хора, които можем да наречем приятели, и двамата имаме много добър аглийски... за момента сме преценили, че Канада има повече плюсове от колкото минуси в нашата ситуация и ни харесва да бъдем тук. Това обаче не значи, че след някоя година и ние няма да вдигнем байрака. Ако го направим, то ще е защото така искаме и така го чувстваме. И никакви причини от рода на пари, стандарт, здравеопазване, 40% китайци и др. няма да имат значение.
- hullboy
- Изгонен от форума
Някои хора не правят разлика между Retirement residence и nursing home.Не си пожелавай такова нещо че може да ти се случи. Всеки ден влизам в nursing home , няма по подтиснати хора от живеещите там и няма по оттегчени хора от работещите там, включително и сестрите.
Ето ви един линк ако не правите разлика. Виже виртуалния тур, вижте какво предлагат като забавления и се върнете да спорим.
http://www.retirementresidences.com/sandyhill
Мога и така да го кажа ако вие си държите на вашето и това че родителите в къщи са ви болни иската да кажете че вие наяма да се изобщо отегчени, ще сте най щастливите хора на земята и след работа ще идете да играете тенис а няма да идете директно в къщи да се грижите за вашия болен родител.
Кой смятате че ще си гиржи по добре вие които през деня работите като програмисти и като се върнете в 19 часа сте уморени имате и деца за гледане или тези който са учили за това и това правявт за да заслужат заплатата си?
А на болния човек дали му е приятно да слуша ревящи внуци?
И не си ли противоречите като сте в Канада вече а родителите ви в БГ?
Опитах се да кажа в едно изречение това, което мисля и затова май е малко объркано... Както и да е, много хора от БГ бягат за да постигнат по-добър стандарт (метафората с пържолите), т.е. заради материални подбуди. Работата е там, че навсякъде за да постигнеш стандарт се иска време и усилия, и ако това става в Канада например човек трябва да загърби много неща, които биха могли да са важни за него - родители и т.н.
За децата - децата израстват "добри" (по моите представи) хора, когато имат стабилна семейна среда и добър пример - за грижа към семейството, родителите, поставяне на моралното над материалното, въобще добър модел на взаимоотношения и приоритети, а също и усещане за произход. Това ги прави емоционално стабилни и богати като личности, които оцеляват дори и ако се случи да живеят в трудни и в превратни времена. Обикновено в интелигентните български семейства средата е такава (тука не говоря за средностатистическо семейство, което плюска пържоли и слуша чалга нон-стоп, а за семействата от които излизат skilled -worker). Това исках да кажа...
За децата - децата израстват "добри" (по моите представи) хора, когато имат стабилна семейна среда и добър пример - за грижа към семейството, родителите, поставяне на моралното над материалното, въобще добър модел на взаимоотношения и приоритети, а също и усещане за произход. Това ги прави емоционално стабилни и богати като личности, които оцеляват дори и ако се случи да живеят в трудни и в превратни времена. Обикновено в интелигентните български семейства средата е такава (тука не говоря за средностатистическо семейство, което плюска пържоли и слуша чалга нон-стоп, а за семействата от които излизат skilled -worker). Това исках да кажа...
hullboy нещата в България не са същите както преди 10-15 години????
Вярное -сега мноооого по-зле (ЯВНО ТИ МАЙ МНОГО НЕЩА СИ ЗАБРАВИЛИ ИЛИ ПО-СКОРО МНОГО НЕЩА СИ ИСПУСНАЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ)Защото не е достатъчно човек да се връща от време на време от една страна в родната си България пък било то и за месец и да каже"ей виж тук се оправят нещата"
Има една приказак"сития на гладния не вярва".
Преди 15 години (а аз бях тогава на 15) живота беше коренно различен-ТАКА БЕШЕ-пък ако искат други да си кривят душата и да казват че не е така.
Може и да сме взлезли в някакъв европейски съюз,но това не означава ,че наште деца ще имат повече шансове,защото сега можеш да отидеш там някъде си,но не и да живееш повече от 3 месеца.
А и същия този европейски съюз вдига тока няколко пъти,и същия този съюз кара да се вняса ток от вън,и какво ли още не...
ВИЕ в кой свят живеете? Я си елата да поживеете малко в реалноста,която е тук и после пак говорете.
Защото тъй като ви слушам сте много далеч от много неща тукили мислите ви се простират много на изкъсо.
Вярное -сега мноооого по-зле (ЯВНО ТИ МАЙ МНОГО НЕЩА СИ ЗАБРАВИЛИ ИЛИ ПО-СКОРО МНОГО НЕЩА СИ ИСПУСНАЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ)Защото не е достатъчно човек да се връща от време на време от една страна в родната си България пък било то и за месец и да каже"ей виж тук се оправят нещата"
Има една приказак"сития на гладния не вярва".
Преди 15 години (а аз бях тогава на 15) живота беше коренно различен-ТАКА БЕШЕ-пък ако искат други да си кривят душата и да казват че не е така.
Може и да сме взлезли в някакъв европейски съюз,но това не означава ,че наште деца ще имат повече шансове,защото сега можеш да отидеш там някъде си,но не и да живееш повече от 3 месеца.
А и същия този европейски съюз вдига тока няколко пъти,и същия този съюз кара да се вняса ток от вън,и какво ли още не...
ВИЕ в кой свят живеете? Я си елата да поживеете малко в реалноста,която е тук и после пак говорете.
Защото тъй като ви слушам сте много далеч от много неща тукили мислите ви се простират много на изкъсо.
.
Едно ме разочарова,че има хора,които дават мило и драго да могат да емигрират,но или години,или семейно положение,или фананси,или родители ги спират.Но едно е сигурно,че ако са здрави и могат да отидат в една различна държава ще успеят.
А други,които лесно лесно успяват и отиват накрая решават и захвърлят всичко ей така с лека ръка.Ами че да бяха помогнали с финанси например на някой друг за да може да отиде.
Същото като "престъпниоците" те живеят (някой) да стари години здрави и прави ,а обикновенния човечец едвам крета и се бори бори и се старае да е просто човек,а накрая или е болен,инвалид, и какво ли още не...
А други,които лесно лесно успяват и отиват накрая решават и захвърлят всичко ей така с лека ръка.Ами че да бяха помогнали с финанси например на някой друг за да може да отиде.
Същото като "престъпниоците" те живеят (някой) да стари години здрави и прави ,а обикновенния човечец едвам крета и се бори бори и се старае да е просто човек,а накрая или е болен,инвалид, и какво ли още не...