Ние вдигаме байрака

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
PAGAN
Мнения: 37
Регистриран на: Сря Дек 17, 2003 9:58 am
Местоположение: Canada,Hahahamilton

Мнение от PAGAN »

За старчески дом в България ли става дума или в Канада? Ако става дума за старчески дом в Канaда нещата не стоят точно така. Лекар няма в нито един от тях. Да не говорим пък за това, колко щастливи били възрастните хора живеещите в т.н. Long Term Care центрове, наричани още Nursing Homes...Спирам, за да не разводняваме темата. Успех на завръщащите се в България!
Последно промяна от PAGAN на Сря Юли 18, 2007 1:46 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

Al Bundy написа:
Dparo u TaHq написа: Емигрираме заради много неща и ако Канада в последствие "след време" се окаже ,че е това,което сме искал,мислили,чули,чели......тогава отиваме другаде,но едва след като получим Канадско гражданство.Но в България връщане няма.
Има държави като Нова зеландия,Австарлия те също са на ниво Канада.
Недей казвай голяма приказка, това за връщането в БГ, щото виж какво става после. Говорим надъхано и после "ние вдигаме гълъбите".
.
:rotfl: И на мен са ми любими тез изказвания! Особено като чуя рев "Урааа, визиии", "Преборихме се на интервюто, най-трудното мина", "Утре летим, приготвил съм ракия няколко кила, купоон"... След което изведнъж се оказва , че тая работа не е като оная :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
Kirilius
Мнения: 510
Регистриран на: Чет Окт 23, 2003 10:41 am
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

Един човек пуснал тото и не щеш ли урарил шестица. Зарадвал се той, взел парите и си купил голяма къща-дворец, наредил я както си знае и се приготвил да й се радва дълго. На другия ден ударило земетресение и къщата станала на прах. Човекът пак пуснал тото и ... пак шестица! Решил, че този път иска да инвестира парите в нещо по-сигурно и ги вложил всичките в ценни книжа. На другия ден се разразила финансова криза, борсите се сринали и той загубил всичко. Човекът не се отчаял обаче и пак пуснал тото. И хоп... пак шестица! Този път решил, че ще си гледа кефа, купил си най-скъпата възможна яхта, наел екипаж и се отправил на околосветско пътешествие. На другия ден излязла буря в морето, потопила яхтата, всички се издавили, а нашият човек едвам изпълзял на безлюден остров. Отчаяно паднал на колене и извикал към небето: "Господи, какво толкова съм ти направил?", а отгоре се чул глас: "Не ме кефиш, бе майна!"

:twisted: :D :lol:

Та Били си го е казал ясно и точно: не го кефи тук и това е. Не виждам защо трябва да дава конкретни причини. Ако човек не го кефи нещо, винаги може да си намери "причини" и оправдания, но какво от това?

И не виждам защо човек трябва "да доказва колко струва на международния пазар"! Това каква връзка има с чувството за удовлетвореност? Със сигурност има хора, които се чувстват щастливи ако се "докажат", но защо всички трябва да искат да се доказват?
:roll:
monny
Мнения: 582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 6:15 am
Местоположение: toronto

Re: Ние вдигаме байрака

Мнение от monny »

Bily T написа:.................Просто осъзнахме че тук не е за нас, не е нашият дом, не е нашият живот и не бихме били щастливи........
.
браво пич, направо ми стана приятно като го прочетох, почувствах облекчение , един откровен човек във форума.
написал си доста хубави и смислени неща и най- вече откровени
вярно че в началото всичко в теб отхвърля деиствителността, но това е защото тя драстично се разминава и с очакванията и с манталитета.
затова и една година да стоиш пак няма да ти хареса, само малко повече ще свикнеш
канада не е нашата среда и никога няма да бъде, затова рано или късно всеки си отива, само че едните се преструват че им харесва а другите не
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Re: Ние вдигаме байрака

Мнение от KolioBalkanski »

monny написа: канада не е нашата среда и никога няма да бъде
най обичам такива генерализации - за някой не е за други е..аз уважавам Били за избора му и се чудя на други дето с години посещават този форум, живеят в Канада и вечно изказват недоволството си от нея (то не че аз съм 100% доволен, нито че Канада е константа ама все пак, който не му изнася да се изнася).
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Защо да не е нашата среда, аз например се чувстам прекрасно тук има си приятели, прекарвам си чудесно, работата ми ме кефи, е по-бих се кефил да имам 10 милиона и да се отдам изцяло на хобитата си, но определено Канада не ми е виновна, че не съм спестил 10 милиона до сега...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

Kirilius написа:Та Били си го е казал ясно и точно: не го кефи тук и това е. Не виждам защо трябва да дава конкретни причини.
:roll:
e хуваво де, въпроса не е в това дали го кефи или не, а защо трябваше да бие толко път, да похарчи маса пари, за да разбере, че не го кефи :D Ами преди да дойде дотук е прочел тонове информация+бгканада, знае че във Ванкувър вали, че има ордери дето трябва да пребориш, че доматите са пластмасови, че 40% са китайци, че няма да има приятели, нито роднини, че всички са с лицемерни усмивки, че проститутките са скъпи и т.н... :lol:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16508
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Angie написа:... да е възпитал от децата си не материалисти и егоисти, а силни и умни личности, които знаят какви са корените им и когато те порастнат, борейки се за своето място в света, също ще го чувстват пуст и безсмислен само с пари и пържоли.
Аз останах страшно объркан като прочетох горното изречение. Толкова противоречия на едно място, че направо ми се завъртя главата. Първо не можах да разбера какво общо има възпитанието на децата с географското местоположение. Второ това за корените ми е адски мъгливо нещо. Например, ако бащата в едно семейство е испанец, майката българка, пък децата са родени и израстнали в Швеция, къде са им корените се питам (това е често случващ се сценарий в бленувания ЕС)?
Но най-много ме озадачи това за пържолите. Значи имало хора, които емигрират заради мръвката? :nenam: Аз пък винаги съм свързвал България с нечовешки количества ядене (включително вкусни пържоли от домашни прасенца), а да не говорим за пиене, салати и мезета. :lol:
Даже щях да се прибирам това лято точно заради мръвките и пиенето, но се отказах, като разбрах как в ГДБОП все още прибират случайни хора заради писани мнения в интернет. :lol:
Аватар
Kirilius
Мнения: 510
Регистриран на: Чет Окт 23, 2003 10:41 am
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

sasho71, ами "око да пипне и ръка да види" е казал народът. :lol:

Това, че нещо го пише във форума, не значи, че е (1) вярно или (2) ще важи за Били.
Всичко е въпрос на лични усещания и всеки сам решава за себе си. Не пробваш ли сам, винаги ще те глождят съмнения от рода на "абе аз защо не опитах навремето?"

Аз и жена ми, например, дойдохме в Канада с ясната идея, че идваме да пробваме. След 2 години тук все още не сме убедени, че това е нашето място. Имам хубава работа, имаме възможност да пътуваме от време на време и да ходим на интересни места, запознаваме се с нови хора, вече имаме някои местни контакти и хора, които можем да наречем приятели, и двамата имаме много добър аглийски... за момента сме преценили, че Канада има повече плюсове от колкото минуси в нашата ситуация и ни харесва да бъдем тук. Това обаче не значи, че след някоя година и ние няма да вдигнем байрака. Ако го направим, то ще е защото така искаме и така го чувстваме. И никакви причини от рода на пари, стандарт, здравеопазване, 40% китайци и др. няма да имат значение.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

Не си пожелавай такова нещо че може да ти се случи. Всеки ден влизам в nursing home , няма по подтиснати хора от живеещите там и няма по оттегчени хора от работещите там, включително и сестрите.
Някои хора не правят разлика между Retirement residence и nursing home.
Ето ви един линк ако не правите разлика. Виже виртуалния тур, вижте какво предлагат като забавления и се върнете да спорим.

http://www.retirementresidences.com/sandyhill

Мога и така да го кажа ако вие си държите на вашето и това че родителите в къщи са ви болни иската да кажете че вие наяма да се изобщо отегчени, ще сте най щастливите хора на земята и след работа ще идете да играете тенис а няма да идете директно в къщи да се грижите за вашия болен родител.
Кой смятате че ще си гиржи по добре вие които през деня работите като програмисти и като се върнете в 19 часа сте уморени имате и деца за гледане или тези който са учили за това и това правявт за да заслужат заплатата си?
А на болния човек дали му е приятно да слуша ревящи внуци?
И не си ли противоречите като сте в Канада вече а родителите ви в БГ?
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Мнение от sasho71 »

da де, ама пак до пари опира въпроса- ако плащаш 3000$ на месец естествено че ще имаш 24часа медицински грижи и какви ли не глезотии и забавления.
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Angie
Мнения: 211
Регистриран на: Нед Авг 24, 2003 5:02 am

Мнение от Angie »

Опитах се да кажа в едно изречение това, което мисля и затова май е малко объркано... Както и да е, много хора от БГ бягат за да постигнат по-добър стандарт (метафората с пържолите), т.е. заради материални подбуди. Работата е там, че навсякъде за да постигнеш стандарт се иска време и усилия, и ако това става в Канада например човек трябва да загърби много неща, които биха могли да са важни за него - родители и т.н.
За децата - децата израстват "добри" (по моите представи) хора, когато имат стабилна семейна среда и добър пример - за грижа към семейството, родителите, поставяне на моралното над материалното, въобще добър модел на взаимоотношения и приоритети, а също и усещане за произход. Това ги прави емоционално стабилни и богати като личности, които оцеляват дори и ако се случи да живеят в трудни и в превратни времена. Обикновено в интелигентните български семейства средата е такава (тука не говоря за средностатистическо семейство, което плюска пържоли и слуша чалга нон-стоп, а за семействата от които излизат skilled -worker). Това исках да кажа...
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

hullboy нещата в България не са същите както преди 10-15 години????
Вярное -сега мноооого по-зле (ЯВНО ТИ МАЙ МНОГО НЕЩА СИ ЗАБРАВИЛИ ИЛИ ПО-СКОРО МНОГО НЕЩА СИ ИСПУСНАЛ ПРЕЗ ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ)Защото не е достатъчно човек да се връща от време на време от една страна в родната си България пък било то и за месец и да каже"ей виж тук се оправят нещата"
Има една приказак"сития на гладния не вярва".
Преди 15 години (а аз бях тогава на 15) живота беше коренно различен-ТАКА БЕШЕ-пък ако искат други да си кривят душата и да казват че не е така.
Може и да сме взлезли в някакъв европейски съюз,но това не означава ,че наште деца ще имат повече шансове,защото сега можеш да отидеш там някъде си,но не и да живееш повече от 3 месеца.
А и същия този европейски съюз вдига тока няколко пъти,и същия този съюз кара да се вняса ток от вън,и какво ли още не...
ВИЕ в кой свят живеете? Я си елата да поживеете малко в реалноста,която е тук и после пак говорете.
Защото тъй като ви слушам сте много далеч от много неща тукили мислите ви се простират много на изкъсо.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря Окт 29, 2003 4:17 pm
Местоположение: Ottawa, Canada

Мнение от hullboy »

В БГ не е 3000 КАД.
Отделно възрастния има пенсия, има имот който може да се продаде или дава под наем. Пенсията плюс доход от имота плюс малко помощ от вас ( нали сте в Канада специалисти )
Нещата се нарежадат и няма ревящи внуци по 24 часа на главата на възрастинте родители.
Dparo u TaHq

.

Мнение от Dparo u TaHq »

Едно ме разочарова,че има хора,които дават мило и драго да могат да емигрират,но или години,или семейно положение,или фананси,или родители ги спират.Но едно е сигурно,че ако са здрави и могат да отидат в една различна държава ще успеят.
А други,които лесно лесно успяват и отиват накрая решават и захвърлят всичко ей така с лека ръка.Ами че да бяха помогнали с финанси например на някой друг за да може да отиде.
Същото като "престъпниоците" те живеят (някой) да стари години здрави и прави ,а обикновенния човечец едвам крета и се бори бори и се старае да е просто човек,а накрая или е болен,инвалид, и какво ли още не...
Заключено