колкото и да дават в калгари да се учи английски да не забравяме какви са наемите там. Аз съм бил в Отава и там май почват от 900 за едностаен, така че то си е същата мизерия както в Кебек. Поне имигранта ще има къде да спи известно време.AlexAA написа:леле темата се заформила..
Отскочих за 4 дни до Джаспър, а то във форума огън и жупел.
Гледай сега Хъли. Потвърждавам написаното от Кримонка - в Калгари дават кинти да учиш английски. Дават до 1 година, сумата зависи от дохода на семейството, но числата са около 900-1000/месец.
За такива курсове се класират само независими имигранти, а не спонсорирани половинки.
По мои наблюдения, базирани на поне 4-5 случая, ходенето на такива курсове е омагьосан кръг. Верно, вземаш кинти за една година, но интерактваш само с малоумници (хора, които не могат да обелят два лафа на английски). След една година кинтите спират, а ти продължаваш да не знаеш език. Кво правиш тогава.
Гледай сега Крими. Аз съм ти фен, обаче ти много на социализъм до обръщаш.
Социализмът не работи, справка - виж какво се случи в България.
За да може куцо и сакато да ходи на платени курсове по английски/френски и да БАЧКА нелегално, някой трабва да плаща данъци. Ами то е много проста работата - кинти по дърветата не растат..
Аз като се сетя как минах интервюто.... Интервюиращият просто седна и започнахме да си говорим за какво ли не.. Междувременно му начертах карта на района където работех и обсъдихме сондажния план.....
Та за мен е ВРЪХТЪТ на мистерията/загадката, how the f**k can anybody pass the friggin' interview с назубрени отговори. Та да се НАЛАГА да ходи на КОФИ и прочие.
Такива ми ти работи
Лека нощ
За негативизма и още нещо...
-
- Обратна връзка:
точно така мисля по въпроса:)
За Хълбойhullboy написа:Кримон по добре отговори къде другаде из Канада има курсове които плащат на студента вместо да ни разказваш трогателни, ревливи, сополиви истории за разни полу майки, полу кариеристки от Аржентина.

В Квебек сумата е до 500 долара на месец, а максимумът времетраене на курса е 3 нива по 11 седмици всяко (българите обикновено карат 2 нива).AlexAA написа:Гледай сега Хъли. Потвърждавам написаното от Кримонка - в Калгари дават кинти да учиш английски. Дават до 1 година, сумата зависи от дохода на семейството, но числата са около 900-1000/месец.
За такива курсове се класират само независими имигранти, а не спонсорирани половинки.
Алекс, и аз съм ти фен, съгласна съм с повечето ти наблюдения за курсовете и за участниците в тях, но важното е, че хората имат възможност да учат езика без да са притиснати до стената (разбирай вкарани във фабриката). Знам, че звучи "социалистки", но определено човещината е от значение за мен. Далеч не всички хора имат възможност да учат езика в собствените си страни: причини всякакви. Щом ги взема такива канадската система, значи й трябват. Намериала е и начин да ги приобщи и подкрепи. Евала.
Последно промяна от krimon на Чет Юли 12, 2007 7:50 am, променено общо 1 път.
Абе 5-годишни курсове няма - максимума на френските е 3 пъти по 11 седмици /това май не прави повече от половин година/, а английските - безплатни+заплащаш си учебниците - 5 месеца ... Питър Пан, ти живееш в някакъв измислен свят.peter_pan написа: Всички курсове са пълни с хора дето ходят там вече 5 години и така и нямат никакъв напредък.
-
- Обратна връзка:
дали се казва Кофи или си е курс по френски - вечерен франзцизация - безплатен, не виждам разлика, францизацията е безплатна и можеш да си губиш времето там около 5 г; освен това социала в мтл е полезен само ако си хаусуайф или нещо подобно като пица диливъри, иначе си е чиста мизерия.krimon написа:Абе 5-годишни курсове няма - максимума на френските е 3 пъти по 11 седмици /това май не прави повече от половин година/, а английските - безплатни+заплащаш си учебниците - 5 месеца ... Питър Пан, ти живееш в някакъв измислен свят.peter_pan написа: Всички курсове са пълни с хора дето ходят там вече 5 години и така и нямат никакъв напредък.
Кримон, от всички твои изказвания никога не съм могъл да разбера какво имаш предвид или какво искаш да кажеш. Как го постигаш това? Всички мои опити да си изясня тези неща досега са били напразни.
точно така мисля по въпроса:)
Защото явно са ти ограничени възможностите за разбиране :nenam:peter_pan написа:дали се казва Кофи или си е курс по френски - вечерен франзцизация - безплатен, не виждам разлика, францизацията е безплатна и можеш да си губиш времето там около 5 г; освен това социала в мтл е полезен само ако си хаусуайф или нещо подобно като пица диливъри, иначе си е чиста мизерия.krimon написа:Абе 5-годишни курсове няма - максимума на френските е 3 пъти по 11 седмици /това май не прави повече от половин година/, а английските - безплатни+заплащаш си учебниците - 5 месеца ... Питър Пан, ти живееш в някакъв измислен свят.peter_pan написа: Всички курсове са пълни с хора дето ходят там вече 5 години и така и нямат никакъв напредък.
Кримон, от всички твои изказвания никога не съм могъл да разбера какво имаш предвид или какво искаш да кажеш. Как го постигаш това? Всички мои опити да си изясня тези неща досега са били напразни.
Около три пъти ясно съм повторила в темата, но или не си прочел или не искаш да прочетеш:
Това е личното ми мнение и държа на негоkrimon написа:За мен социалната помощ и Кофи са много положителни неща![]()

Що се отнася до курсовете по френски, обръщам ти внимание, че всеки имигрант, признат за нефранкофон има право на 1200 часа платени. Едва ли 5 години някой ще му плаща за обучение по френски, тъй че не заблуждавай хората.
- hullboy
- Изгонен от форума
Нека обобщим сега.
Решавате да ходите на кофи и получавате мизерните 500 КАД с които не може да си платите само наема а от тях трябва да извадите 60- 80 долара за да си платите карта за градски транспорт за да стигнете до училището. Останаха 420 $.
Навличате си антипатията на бизнесмени като Хълбой и други хора (заради 420 $) които хора биха били ваши потенциални бизнес пратньори ако имате бизнес качества и доста полезни за вашето бъдещо развите в Канада.
Можещите и знаещите ви отбягват и нямат голямо желание да се събират с вас. ( Задайте си въпроса Вие с колко хора социално слаби бяхте приятели в БГ и си ходехте на гости ? )
Приятели ви стават необразовани типове от Шри Ланка и Судан и освен да продължите да работите с тях на поточната линия в някоя фабрика друго не вярвам да ви се случи.
Е може виртуално да си пишете с Кримон и да си обсъждате колко хубаво и полезно нещо било Кофито което ви докарало до поточната линия.
Ако изобщо е вярно че в Алберта дават 900 $ на месец за курс по английски това е още по зле от колкото 500 $ в Монтреал защото там и наем не може да платите с тези 900 $ за разлика от Монтреал.
Така че Хълбой ви желае приятна мизеря с тези 900 $ в Алберта.
Решавате да ходите на кофи и получавате мизерните 500 КАД с които не може да си платите само наема а от тях трябва да извадите 60- 80 долара за да си платите карта за градски транспорт за да стигнете до училището. Останаха 420 $.
Навличате си антипатията на бизнесмени като Хълбой и други хора (заради 420 $) които хора биха били ваши потенциални бизнес пратньори ако имате бизнес качества и доста полезни за вашето бъдещо развите в Канада.
Можещите и знаещите ви отбягват и нямат голямо желание да се събират с вас. ( Задайте си въпроса Вие с колко хора социално слаби бяхте приятели в БГ и си ходехте на гости ? )
Приятели ви стават необразовани типове от Шри Ланка и Судан и освен да продължите да работите с тях на поточната линия в някоя фабрика друго не вярвам да ви се случи.
Е може виртуално да си пишете с Кримон и да си обсъждате колко хубаво и полезно нещо било Кофито което ви докарало до поточната линия.

Ако изобщо е вярно че в Алберта дават 900 $ на месец за курс по английски това е още по зле от колкото 500 $ в Монтреал защото там и наем не може да платите с тези 900 $ за разлика от Монтреал.
Така че Хълбой ви желае приятна мизеря с тези 900 $ в Алберта.
Последно промяна от hullboy на Чет Юли 12, 2007 11:04 am, променено общо 1 път.
- hullboy
- Изгонен от форума
Ключова дума Колеж при това платен за който Хълбой си е платил, до ден днешен го изплаща този студентски заем от държавата заедно с лихвите а част от лихвите отиват за издръжка на безплатното кофи и безплатни курсове по френски.Хълбой преди да стане бизнесмен в Канада е бил презрян ученик и е търкал скамейките на някой колеж.
Май има огромна разлика.

Там в платения колеж обаче го научиха Хълбой как да прави бизнес в Канада, там се запозна с можещи и знаещи хора които също се реализираха добре ( не на поточна линия ) и точно тези хора днес са му клиенти включително и фирмата за която работят защото тези хора са забелязали качествата на Хълбой в платения колеж и са го препоръчали на шефовете на фирмата.
Е Хълбой понеже е прост не се възползва от безплатните куросве на англииски и понеже не знае къде е Монтреал не отиде там за да получава по 500 долара на месец докато учи а избра да си плаща и то с лихви около 6 % на година за образованието си.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Като са толкова можещи и знаещи защо са отишли да учат в колеж ?hullboy написа: Там в платения колеж обаче го научиха Хълбой как да прави бизнес в Канада, там се запозна с можещи и знаещи хора които също се реализираха добре ( не на поточна линия ) и точно тези хора днес са му клиенти включително и фирмата за която работят защото тези хора са забелязали качествата на Хълбой в платения колеж и са го препоръчали на шефовете на фирмата.
Хъл , колежите са пълни с неориентирани имигранти , много от които са доста зле с езика.