Точки за образование

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
mary&ceci
Обратна връзка:

Точки за образование

Мнение от mary&ceci »

Здравейте на всички!
Отдавна следя темите във форума и все не се престрашавам да питам, най-накрая се реших.
Съвсем в началото на процедурата сме с моя съпруг, учим френски усилено и изчисляваме точките.
Имам питане: Аз съм инженер-химик и не мога да разбера колко точки ми носи образованието.
Дали да се причислявам към химиците, т.е 12 точки или инженерите - 5 точки.
И още едно питане дали точките от тъсените професии само да смятам или те са допълнителни към точките за висше образование?
Благодаря на всички предварително!
laskindl

Мнение от laskindl »

Здравейте!
Заинтересува ме Вашият въпрос, защото и аз съм инженер-технолог от ВИХВП Пловдив. Мисля че отговора е попълването на онлайн теста. Не знам дали сте го попълвали, но според мен той (теста) е до голяма степен определящ за това дали събирате необходимия брой точки, в зависимост от избраното от Вас "инженер" или "химик" и от другата изисквана в него информация, разбира се...
vankomer

Мнение от vankomer »

Аз съм аналогичен на вашия случай и си задвам същите въпроси, но все пак мисля, че трябва да ни числят към химиците, защото нашата специалност е химия (при мен органичен синтез, което си е чиста химия), а нашата професионална квалификация е инженер-химик!
Но все пак нека някой по-навътре в нещата да каже дали е така?
Или някой колега инженер-химик, който вече е минал процедурата!
Смятам да наблягам на френския все пак, независимо дали ще получа 12 точки повече, защото той е "ключа" към Квебек.
Има много начини да вървиш напред и само един начин да стоиш на едно място!
Публикувай отговор