РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

pinko80,много добре казано :thumbsup:

Да кажа и аз нещо по темата
Наскоро прочетох нещо което ме шокира истински :shock:

В България неграмотните са 133 хиляди души
С незавършено начално образование/3-ти клас/ са 433 хиляди.
С начално образование/3-ти клас/ - 933 хиляди.
С основно - 1 940 000 /8-ми клас/

Общо неграмотните и хората с по-ниско от основното образование са близо милион и половина - 1 499 000
Или от 7млн население към 30% нямат 4 клас :shock: :shock:
А общо с тези които имат 8-ми клас стават към 50 %:shock:

Тези данни са истински и могат да бъдат проверени в Националният статистически институт

Та тва е бъдещето на България,на тея хора ще разчитаме да управляват икономика и политика и всичко ,ако изобщо някога бъдат изчистени мафиотите де
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

krimon написа:Питър, защо не си живееш живота в прекрасната ни страна, а си седнал да опяваш в интернет форум колко ти е било зле в Канада ? Баровете ли свършиха или още си почиваш от канадския стрес ? Или може би се изживяваш като ангел-хранител за кандидат-имигрантите :roll:
на мен никой не ми плаща да рекламирам канада; подозирам, обаче, че в този форум има агенти на правителството които са on the payroll;)
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

kurta007 написа:pinko80,много добре казано :thumbsup:

Да кажа и аз нещо по темата
Наскоро прочетох нещо което ме шокира истински :shock:

В България неграмотните са 133 хиляди души
С незавършено начално образование/3-ти клас/ са 433 хиляди.
С начално образование/3-ти клас/ - 933 хиляди.
С основно - 1 940 000 /8-ми клас/

Общо неграмотните и хората с по-ниско от основното образование са близо милион и половина - 1 499 000
Или от 7млн население към 30% нямат 4 клас :shock: :shock:
А общо с тези които имат 8-ми клас стават към 50 %:shock:

Тези данни са истински и могат да бъдат проверени в Националният статистически институт

Та тва е бъдещето на България,на тея хора ще разчитаме да управляват икономика и политика и всичко ,ако изобщо някога бъдат изчистени мафиотите де
мога само да кажа, че това е напълно в съзвучие с политиката на БГ през последните 15 години; идеята е да се превърнем в модерна държава от западен тип; това с образованието си е напълно в реда на нещата по тази политика; никога няма да достигнем канада обаче където в една фирма от 1000 души средно могат да пишат без грешки 3-ма.
точно така мисля по въпроса:)
Dessita

една фирма от 1000 души средно могат да пишат без грешки 3-м

Мнение от Dessita »

Да не пропуснем правоговора и чистия български език - те най-куцат!
В очакване на Годо...
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

peter_pan написа:
krimon написа:Питър, защо не си живееш живота в прекрасната ни страна, а си седнал да опяваш в интернет форум колко ти е било зле в Канада ? Баровете ли свършиха или още си почиваш от канадския стрес ? Или може би се изживяваш като ангел-хранител за кандидат-имигрантите :roll:
на мен никой не ми плаща да рекламирам канада; подозирам, обаче, че в този форум има агенти на правителството които са on the payroll;)
peter_pan аз имам чувството че на теб ти плаща българското правителство, да се изказваш в този форум против Канада. То самото е доста заинтересовано от това, след като вижда как губи високо квалифицирани роби, и как изтича компроментираща информация срещу него. И какво ще е чувството им след време, като разберат, че са госпдари само на цигани и неграмотни. Че с българския паспорт сме кат затворници. Където и да отидем ти сочат обратно пътя, сякаш си прокажен. Едно е с канадски паспорт из Европа, съвсем друго е с български. Всеки трябва да провери шанса си колко е кадърен. Това може само в силноразвитите държави, а Канада е една от тях. Всяко нещо си има предимства и недостатъци. Ако беше по-обективен в изказванията си, трябваше да посочваш и повече предимства на Канада. Аз не отивам в Канада само с мисълта да спечеля милиони и ако това не стане да съм тотално разочарован. Отивам за да видя дали с тези качества които имам, мога да постигна нещо повече от това в България. Съвсем естествено е някои да успяват, а други не. Безмислено е да се коментира колко е зле или добре в Канада след като всеки е с различни способности. Ние имигриращите не сме стадо офце, въпреки че имиграционната политика на Канада създава подобно впечатление. Аз лично не обръщам внимание на тази политика, и смятам че са по-важни изискванията на работодателите и нуждите на пазара. Виждам че имиграционните власти се опитват да се съобразяват с тези фактори, но според мен все още са много далече от истината. Затова има и хора които са разочаровани от Канада, тъй като все още не могат да се подбират по-правилните кандидатури. А според мен такива са млади хора с талант, преди да са започнали средното си образование в България. После да завършат средно и више образование в Канада, както и да придобият канадски стаж. Това търсят местните работодатели и смятам че са прави. Но канадското правителство все още няма възможност да определя кой млад човек е талантлив и от там идват обърквациите. Някои хора се подвеждат като си мислят че след като са селектирани на интервю, значи са перфектните работници и граждани на Канада. Тя, самата процедура все още не е толкова съвършенна, но аз за сега не познавам друга по-добра от нея. Мисля че бях достатъчно изчерпателен. Моя съвет е всеки сам да си прави преценката спрямо реалните неща, като например изискванията и нуждите на световния пазар за стоки, услуги и работа, от което зависят всички работодатели.
Последно промяна от pinko80 на Вто Юни 12, 2007 7:47 am, променено общо 1 път.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
Amental
Обратна връзка:

Мнение от Amental »

мислех да не пиша в тази тема но не мога да не ти кажа едно
БРАВО :)
добре казано
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Питър Пан е платен агент на Бг правителството.:)
И аз в това се съмнявам.
И в този ред на мисли ще му издекламирам следното стихотворене.

Не човек а желязо просъска агента Питар Пан за Хулбой, тихо Хълбой отговори не Канадски капиталист.:)
Който иска да работи за себе си а не за Доган, Вальо Топлото, Сидеров, Станишев все народни изедници и дупедавци.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

pinko80 написа:Затова има и хора които са разочаровани от Канада, тъй като все още не могат да се подбират по-правилните кандидатури. А според мен такива са млади хора с талант, преди да са започнали средното си образование в България. После да завършат средно и више образование в Канада, както и да придобият канадски стаж.
С всичко друго съм съгласна, ама това подчертаното :shock:
Хора, които не са започнали средното си образование, са 13-14 годишни малолетни хлапета, дори не и непълнолетни. Те нямат право да решават какво да вечерят, но ще искаме от тях да имат право да избират да имигрират или не. Дори и да ро приемем (което, извинете, ама не мога да го смеля), какво правим с техните родители?
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Independent написа:
pinko80 написа:Затова има и хора които са разочаровани от Канада, тъй като все още не могат да се подбират по-правилните кандидатури. А според мен такива са млади хора с талант, преди да са започнали средното си образование в България. После да завършат средно и више образование в Канада, както и да придобият канадски стаж.
Хора, които не са започнали средното си образование, са 13-14 годишни малолетни хлапета, дори не и непълнолетни. Те нямат право да решават какво да вечерят, но ще искаме от тях да имат право да избират да имигрират или не. Дори и да ро приемем (което, извинете, ама не мога да го смеля), какво правим с техните родители?
Пращаме ги на тръстиката. С други думи падат жертва :wink:
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

Independent написа:
Изглежда ще трябва да направя някои пояснения. Относно природнонадарените хора и таланти, те си проличават още на тази възраст, когато са 13-14 годишни хлапета. Тогава за да продължат да развиват таланта си ще е най-добре те сами да определят бъдещата си професия, а защо не и къде да работят и живеят. Затова е добре след завършен 8-ми клас, родителите както и други странични лица да не се месят в избора на професия. Проблема е ясен че са твърде млади за емиграция. Ако бях на мястото на канадското правителство, щях да направя профилирани училища за кандидат-имигранти в България. Както например американците си имат университет в Благоевград, защо канадците да си нямат техни тук в БГ. В тях ще се учи средно и висше образование по канадски стандарти, покриващи нуждите на работодателите им. Преподавателите трябва да са българи или канадци, покрили изискванията на професионалните им ордери в Канада. На младите хора, които показват добри резултати в такива училища ще трябва да им се дава виза без други изисквания освен да живеят и работят в Канада. А техните родители трябва да получават виза само като придружаващи лица, но със същите права които дават и на нас в момента. Бих премахнал всички безмислени процедури и чакания, които само губят времето на хората. Завършилите подобно училище ще могат нмого по-лесно да се адаптират в Канада, да стават професионалисти и инженери, и да получават висока заплата. Така много по-малко хора ще се разочароват от Канада, работодателите ще са по-доволни, и канадската икономика ще е по-развита. Това според мен е най-доброто решенме, но до него едва ли скоро ще стигнат канадските имиграционни власти. Аз осъзнавам че за да се реализирам като канадски добър инженер ще ми трябват поне 10 години. А аз съм на години. Бих предпочел да съм с 10 - 15 години по-млад, но тогава не покривах точковата им система по отношение на образование и/или стаж, нито пък имах необходимите пари. Имах само талант който тук в БГ нямаше кой да го оцени. От тази реалност и аз, и канадската икономика губим време и пари. Ще дам прост пример: Канада се нуждае от инженери които могат да проектират компютърни модули или други подобни високи технологии. В България ние не произвеждаме и съответно не проектираме такива неща, а само ги ремонтираме и/или сглобяваме, закупени от вън готови модули, което е най-добрия слуай на реализация на висшето си образование. Само че това е дейност на среднист и в Канада като инженер си нищо. Затова ако в БГ произвеждахме и проектирахме компютърни модули вероятно канадските работодатели намаше да изискват от нас канадски стаж и образование. Сега остава да разчитам на бизнеса, иначе цял живот ще се чувствам като роб. Това според мен е истината. Мислете и за доброто на вашите деца. Ако не друго поне им дайте шанс да станат канадски инженери и да получават по 50 долара на час. Определено децата ви ще бъдат доволни и от самите вас.
Последно промяна от pinko80 на Вто Юни 12, 2007 4:31 pm, променено общо 2 пъти.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
ВИЗА - 26.07.2007
bateto

Мнение от bateto »

Пинко80,много ми харесват мненита ти,наистина това което казваш много ми се иска да го открия в Канада ,но за жалост не.С огорчение съм констатирал ,че тук талантливи и кадърни хора от Внос не им трябват,те тука си имат достатъчно родово -кланови фамилии из между които да излъчат толкова талантливи и кадърни хора ,колкото топли местенца са отпуснали за тях.В друга посока е по скоро дефицита,работещи и още по вече работещи хора от Внос и колкото по малко платени още по добре за да могат ;талантливите; хора да стават още по талантливи/богати/ за сметка на ниско платената работна ръка-секънд хенд канадци.
А с това което написа за паспортите направо изби рибата.Проучи въпроса по задълбочено и тогава се изказвай неподготвен.Например може ей така за проба да направиш някоя апликация в произволно избрана страна и фирма с едни и същи лични данни ,само подмени гражданството да видиш какъв отговор ще получиш.Аз го направих януари след приемането на Бг. ЕУ в една транспортна испанска фирма за позиция шофьор на лонг дистанс в Европа онлайн.Аз кандидатствах за тази работа като обявих двойното си гражданство-Канадско и Българско и знаеш ли какъв отговор получих . :wink:
-С канадско гражданство ,ако кандидатствате не можем да ви наемем защото нямате разрешително за работа или временна резиденция с разрешение за работа ,ако работата ви представлява интерес заповядайте в нашия офис в удобно за вас време с документ/шоф. книжка/ за правоспособност издаден от Бг. или друга страна на Еу,Български паспорт с който да удостоверите гражданството си и писма ,референции и др. документи с които да докажете стажа си като шофьор независимо от коя държава сте го придобили.
Та моето мнение е ,че ти си нямаш хал хабер от нещата ,ама си седнал да си чешеш езика като подаваш неверна информация и да събираш публика която да ти ръкопляска.
Та имай го това напредвид,канадският паспорт в Европа може да ти послужи само да си обършеш задника с него когато се отнася за работа ,а не за туризъм докато канадския опит може да ти даде шансове за намиране на работа ,но в комплект с европейското гражданство което ти осигурява българския паспорт.
Тия митове и легенди за канадския паспорт дето те прави гражданин на света ги забрави,турист да ,но в никакъв случай не ти дава по вече права и възможносто от българския поне след 1 януари 2007 даже и в УСА. :wink:
batkoto

Мнение от batkoto »

Гийк най-малкото можеш да се съгласиш че бидейки на бюджетен излишък Н-та поредна година значи, че някой ги плаща тези пари. Следователно в Канада има овър-таксинг. Не споря дали бюджетния излишък в този момент е добър или лош или пък как някой провинции като Квебек ядат парите от бюджета на другите провинции...

Тези пари не идват само от подоходното облагане, а и от това което купуваме на дневна база, и бензин, и застраховки и т.н. И нека не сравняваме в България която далеч назад в данъчните си реформи а да сравняваме с големия брат САЩ...
Аватар
tasdevil

Здравейте,

Мнение от tasdevil »

Здравейте,
Много неща прочетох, на някой се смях, на някой :(. На хората, който не им харесва в Канада да се връщат, да ги видим тук и сега!!! Отдалече много е хубаво да се дават съвети! И да се върна малко назад - темата за неграмотността. Неграмотните у нас са доста много, при това на много отговорни позиции. Дългогодишният ми трудов стаж във висше учебно заведение затвърди теорията ми, че неграмотен кандидат-студент се обучава 4 или 5 години редовно обучение и пак си излиза неграмотен, говоря за студентите българска филология:)))) Как този човек ще научи на правилно четмо и писмо децата, независимо дали са в училище или в университета. Трагично, много трагично, че въпросните бъдещи филолози, не могат да напишат една "афтобиогравия" или "молба" правилно. При това никой не обръща внимание на това и го приема за нещо нормално. Ще го приема това така, защото и самия преподавател е неграмотен:))) Мерси, но не искам децата ми да живеят тук и така. После как аз да му обясня вкъщи, че аз го уча на правопис, като неговата учителката му е казала така:)))) Ще видим как е в Канада.
Другото, което е доста неприятен факт - и двете ми деца са родени в БГ - мила и китна страна!!! Те не получават детски, защото майка им и баща им надвишават с едно левче брутния месечен доход на член от семейството. Не ми е за "кирливите" 18 лева за първо и 20 лева за второ дете, а за срама и ...................... В крайна сметка това е бъдещето на България "децата"!!!! и не само на България, а на всяка една страна. Да видим колко детски ще получа като пристигна в Канада? При всички случай ще е нещо, отколкото нищо, в собствената ми родина. Мога да напиша мемоари за "хубавата ни" родина!!!
Това и още много неща могат да се напишат, но е важно кой как чувства и приема нещата. На мен и моето семейство не ни харесва в БГ, но не кършим ръце и не чакаме да "падне нещо от небето", а правим нещо - емигрираме. Тръгваме с идеята, че емигрираме за добро на нас и за доброто на нашите деца. На който не му харесва някъде, ами на "галошите" и да пътува, да направи и той нещо, а не само да говори! - дела, дела. Един възрастен старец веждъж ми сподели, че е по-добре човек да се чувства чужденец в чуждата държава, отколкото в своята собствена!
Напълно споделям мнението на Pinko80, а на Батето- да направи и той нещо добро за себе си.
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
pinko80
Обратна връзка:

Мнение от pinko80 »

bateto написа:Пинко80,много ми харесват мненита ти,наистина това което казваш много ми се иска да го открия в Канада ,но за жалост не.С огорчение съм констатирал ,че тук талантливи и кадърни хора от Внос не им трябват,те тука си имат достатъчно родово -кланови фамилии из между които да излъчат толкова талантливи и кадърни хора ,колкото топли местенца са отпуснали за тях.В друга посока е по скоро дефицита,работещи и още по вече работещи хора от Внос и колкото по малко платени още по добре за да могат ;талантливите; хора да стават още по талантливи/богати/ за сметка на ниско платената работна ръка-секънд хенд канадци.
А с това което написа за паспортите направо изби рибата.Проучи въпроса по задълбочено и тогава се изказвай неподготвен.Например може ей така за проба да направиш някоя апликация в произволно избрана страна и фирма с едни и същи лични данни ,само подмени гражданството да видиш какъв отговор ще получиш.Аз го направих януари след приемането на Бг. ЕУ в една транспортна испанска фирма за позиция шофьор на лонг дистанс в Европа онлайн.Аз кандидатствах за тази работа като обявих двойното си гражданство-Канадско и Българско и знаеш ли какъв отговор получих . :wink:
-С канадско гражданство ,ако кандидатствате не можем да ви наемем защото нямате разрешително за работа или временна резиденция с разрешение за работа ,ако работата ви представлява интерес заповядайте в нашия офис в удобно за вас време с документ/шоф. книжка/ за правоспособност издаден от Бг. или друга страна на Еу,Български паспорт с който да удостоверите гражданството си и писма ,референции и др. документи с които да докажете стажа си като шофьор независимо от коя държава сте го придобили.
Та моето мнение е ,че ти си нямаш хал хабер от нещата ,ама си седнал да си чешеш езика като подаваш неверна информация и да събираш публика която да ти ръкопляска.
Та имай го това напредвид,канадският паспорт в Европа може да ти послужи само да си обършеш задника с него когато се отнася за работа ,а не за туризъм докато канадския опит може да ти даде шансове за намиране на работа ,но в комплект с европейското гражданство което ти осигурява българския паспорт.
Тия митове и легенди за канадския паспорт дето те прави гражданин на света ги забрави,турист да ,но в никакъв случай не ти дава по вече права и възможносто от българския поне след 1 януари 2007 даже и в УСА. :wink:
Здравей! Безмислено е да се спори за каквото и да е. Радвам се да чуя че има местни талантливи канадци, защото други пък казват че местните приличали по-скоро на българските клошари :D Аз се ровя в интернет за работа в Канада и намирам, че се предлага страшно много работа за квалифицирани специалисти (от техник на горе) и със заплата от 15 до 50 долара на час. Дори се абонирах за оферти за работа по специлаността и полуавам около 200 седмично на емайла си и то само за Торонто. Чудя се толкова ли са много местните "таланти", че да запълват всички тези места.
Относно нископлатената работа: само веднъж случайно успях да намеря една фирма да търси работници за чистене на витрини. Чудя се при 250 000 хиляди нови имигранти на година как не се свършват неквалифицираните и нископлатени работни места та все има дефицит. Ама ти вярвам. Просто по интернет изглежда друго.
Относно работа в Европа: Миналата година кандидатствах за работа като техник по подръжка в една шведска фирма(IKEA) във Франция, като приложих вече преведените на френски документи за Канада заедно с едно мотивационно писмо. Отговориха ми, че нямат пост, отговарящ на моята квалификация. Работата бях намерил пак по интернет. За Испания съм чувал хубави неща - хубав климат, испанците с близък темперамент като нашия (подхождали сме си) и че има много българи там. Само че испанците не говорели англииски, нито пък френски и това е проблем за българи които въобще не знаят испански и нямат свои познати в Испания. Освен това, там българите работят предимно в селското стопанство и в строителството. Всъщност това се чува и за останалата част на Европа. Не съм чул никой българин да се е реализирал в Европа при високите технологии. Вероятно има, но след като не знаеш пътеката какво правиш. Имам чувството, че в Европа търсят само нискоквалифицирана евтина работна ръка. За Канада знам, че част от българите успяват да заемат средно и високо квалифицирани рабтни места и затова съм се запътил на там. Тази Европа все още не е за българи. Не ми се разправя какви премеждия съм имал по границите само защото съм българин. На всяка граница, освен личния багаж проверяваха и газовата бутилка на колата, дали случайно няма скрити наркотици в нея. И така на всяка граница по 3 часа чакане, през което време виждаш как граждани на други държави минават лесно без никакви проверки. За европейците българина още дълго време ще изглежда потенциален престъпник. Че до скоро нямахме право на квартира във Франция и нашенските гурбетджии спяха в каравани на нашенски автокрадци. Знам че всички канадци си мечтаят за европа ама е рано още за нашенци и не виждам кога ще стане. Не си правете илюзии, че тук има сериозни промени.
В заключение ще кажа: Познавам един българин който миналата година замина за Калгари със семейството си, без грам английски с малко френски. Разбрах от други познати, че той успял веднага да си намери работа по специалността (монтаж на климатици) въпреки че не знаел английски и дори си купил чисто нова кола на изплащане. И сега се оплаквал че в Канада било много зле. Преди се оплакваше че карал 30 годишна таратайка, а сега че кара нова кола на изплащане. Та установих че човек като мине 35 години в БГ се разболява от хронична болест наречена "оплакване" Аз съм сигурен че ако той сега беше на 20 години, и с това постижение за една година в Канада, щеше много да се радва. Манталитетът и живота в БГ оказват лошо влияние.
Как стои въпроса за Щатите: Плащаш 100 долара на американското посолство, за да ти разгледат молбата за туристическа виза (че то за друга не може), след което ти отказват с мотива, че си потенциален незаконен емигрант поради ниската ти заплата в БГ и 100-те долара падат в канала. Та с канадския паспорт няма да е така. За него просто няма нужда от визи. Българите навсякъде си правят илюзии - и в Канада и в БГ. Аз се опитвам да бъда реалист и събирам полезна информация. Затова се ровя в този форум, ама тук често пъти има и много глупости. Споделяйте само полезна информация. Стига с тези оплаквания. Някои казват че парите не били най важното. Хм, че от парите по-важни са само многото пари :D :D :D Който го е забравил да се върне в БГ и за няколко месеца ще си го припомни.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
ВИЗА - 26.07.2007
kaleko

Мнение от kaleko »

Изчетох цялата тема и реших и аз да напиша моето мнение. Първо тази тема пак се превърна във "За" и "Против" Канада. Питур пaн се опита да разкаже за тази Канада която той вижда и всички Вие му се нахвърлихте като кучета. Само искам да опровергая едно изказване на Питар Пaн за Имиграцията. Той дава пример с няколко държави където било трудно да се имигрира а в Канада било лесно. Първо трябва да си зададем въпроса защо някоя държави стимулират имиграцията, а други я ограничават. Отговора е много прост факторите са: степента на развитие на икономиката т.е. развитите икономики изискват работна ръка(тука също влиза трудоспособната възраст, децата) на една страна. И друг не по маловажен показател за имиграционната политика на една страна е гъстотата на населението на страната тука: http://www.photius.com/wfb1999/rankings ... ity_2.html
може да видите на всички тези държави каква е гъстотата на населението и я съпоставете със Канада. Истината е, че на Канада и трябва 350 000 имигранти годишно каквато е и политиката и. Сега ми кажете коя страна(Описани от Питар Пaн) може да си позволи такъв приток на имигранти и какво ще стане с нея ако това се случи? Не забравяйте нас ни изискват тук за да заселим тази страна и да ни използват като работна сила за тяхната икономика, както нас така и нашите деца за сметка на това ние се ползваме като пълноправни нейни граждани. Сега каква работна ръка ще сме зависи от самите нас дали ниско квалифицирана или високо квалифицирана. Що се отнася до дискриминацията спрямо имигрантите повярвайте във "Добрата стара Европа" е много по-голяма отколкото тук(Лично мнение). Искам да кажа няколко думи на всички които са решили да идват във Канада. Канада е такава каквато е със своите плюсове и минуси. Едни я виждат както Питар Пън други както всички останали които го нападаха. Ще спомена само някои положителни и отрицателни страни от Канада(през моите очи). Една от отрицателните страни това е здравеопазването- чакаш понякога със месеци за преглед. Защо е така?-дипломите и стая се признават в САЩ, а там заплатите са със пъти по-високи от тукашните и докторите бягат натам(обяснимо явление). Отдруга страна новите имигранти доктори не могат да практикуват(това е нормално можеш ли да допуснеш някои си който се нарича доктор да дойде от някъде си и да почне да лекува). Така се получава голям вакуум от към специалисти във здравеопазването им. Плуис е по-лесния живот и оцеляването в началото на имиграцията. Какво имам в предвид? Да кажем трябва някои да се засели в БГ. Да плати наем за квартира без мебели, да не знае добре езика и да дойде със 5000 до 10000(сума с която идват повечето имигранти да не кажа, че има и които идват с много по-малко). Питам ви аз колко хора могат да оцелеят в БГ?
Много важно условие на БГ имигранта е нагласата с която идват тук? Аз дойдох с нагласата че тук и като общ работник да работя пак ще съм по-добре от БГ където работех с костюм и вратовръзка и лично за мен така и стана. Не съжалявам за нищо. Тук държавата ти дава шанс да работиш, да учиш, да излезеш на social и да работиш на черно.
На последно място пожелавам на всички да намерите своето място под слънцето. Кой в БГ като Питур Пaн кой реализиран Канадски Капиталист като ХуллБой. Важното е всеки да е yдоволетворен от това което е и това което получава. Ще завърша със фразата: "Не е богат този който има много, а този който се нуждае от малко" Аз се нуждая от здраве за мен и за семейството ми спокойствие и сигурност.
Пожелавам късмет на всички Ви.

Interesno za chetene: http://www.gadjokov.com/Imm-FirstSteps.htm
Последно промяна от kaleko на Сря Юни 13, 2007 10:35 am, променено общо 2 пъти.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Публикувай отговор