Решили сме с жената да купим билетите на наши близки, които ще ни идват на гости от тук (Травелосити ни дава поне с 200 канадски под най-ниската цена, която те намериха в София).
Въпроса ми е - как се процедира на летище София с електронните билети (а и след това), ще летят с Луфтханза. Близките ми са новаци - англииския им не е върха, не са пътували много, а и не са от най-оправните и се притесняват...
Всякакви подробности са добре дошли.
Предварително благодаря!
Електронни билети на летище София
-
Електронни билети на летище София
"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."
Ами аз тази година като си ходих до Бългрия бях с електронен билет. Точно с Луфтханза летях. На летището (в София) просто подаваш разпечатката и това е, а те съответното ти дават бордовите карти и за двата полета (вторият при мен беше презокеанския). На следващаото летище вече си гледаш на коя врата трябва да отидеш и това е.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Ние купихме от тук електронен билет на родителите и в София са отишли в деня на пътуването, на гишето на авиокомпанията, с която ще пътуват и им дават на място бордните карти /и за отиване, и за връщане/. Само с имената им става, но може и да им факснеш от тук електронното потвърждение за разплащането с авиокомпанията. С бордните карти се пътува спокойно и с прекачване, нищо друго не е необходимо. Ако има нещо друго, което да помогна - питай.
-
кратко уточнение
това , дали една дестинация се обслужва чрез ел.билети не зависи от географското положение на летището , а от това дали авиокомпанията е направила дестинацията електронна .
има места из европа , които не са такива по определени причини - разходи , резервационна система използвана от повечето турагенти,споразумение между националната авиокомпания и тези , които имат право да летят дотам , споразумение между различните превозвачи , които споделят един полет и т.н.
това , дали една дестинация се обслужва чрез ел.билети не зависи от географското положение на летището , а от това дали авиокомпанията е направила дестинацията електронна .
има места из европа , които не са такива по определени причини - разходи , резервационна система използвана от повечето турагенти,споразумение между националната авиокомпания и тези , които имат право да летят дотам , споразумение между различните превозвачи , които споделят един полет и т.н.
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
карлсон , който живее на покрива .
за ел.билети
Ами аз тази година като си ходих до Бългрия бях с електронен билет. Точно с Луфтханза летях. На летището (в София) просто подаваш разпечатката и това е, а те съответното ти дават бордовите карти и за двата полета (вторият при мен беше презокеанския). На следващаото летище вече си гледаш на коя врата трябва да отидеш и това е.

Така че може да мислите за електронните билети като доста подробна резервация която важи между компаниите, а цената на да го имате в хартиен носител е прехвърлена на вас.