РАЗОЧАРОВАНИЕ В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД ИНТЕРВЮТО......
Никой не оспорва природните дадености. Те са повече от прекрасни. Дошли англичаните от влажния климат тук - естествено че е рай. А с какво се занимават. От къде са им доходите , дали имат вкъщи изгорял компютър или телевизор от токов удар , дали мислят как ще си платят качественния ток , дали са се сблъсквали с българската корупционна машина и още много може да се говори. Те са тук на почивка. А вие като идете на почивка мислите ли за работа? А за проблеми? или се опитвате да ги оставите поне за седмица някъде в лудницата?
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Лично аз ти вярвам, peter_pan, за всичко ти вярвам. Ти нямаше да пишеш така ако не ги виждаше нещата именно такива.
Но проблемът е, че аз не съм ти и твоите надежди и разочарования не могат да са и моите. Та затова аз сам смятам да отида и се убедя в сбъдването или разбиването на моите си надежди и да остана ако се сбъднат или да се върна подгонен от разрухата им. Толкова е простичко.
А иначе поклон и благодарности за желанието да ми спестиш някои мъки и разочарования! Макар и именно те да са солта на живота ми и да каляват характера ми. А и жизненият ми опит ще се обогати, както е станало и с твоят.
Но проблемът е, че аз не съм ти и твоите надежди и разочарования не могат да са и моите. Та затова аз сам смятам да отида и се убедя в сбъдването или разбиването на моите си надежди и да остана ако се сбъднат или да се върна подгонен от разрухата им. Толкова е простичко.
А иначе поклон и благодарности за желанието да ми спестиш някои мъки и разочарования! Макар и именно те да са солта на живота ми и да каляват характера ми. А и жизненият ми опит ще се обогати, както е станало и с твоят.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
-
- Обратна връзка:
аз ти желая само успехи отвъд океана; канада може да предложи и такива; разбира се всичко което казвам си е мое мнение; желая успехи и на приятелите ми там които се борят с една друга машина, некорупционна, но също толкова безмилостна спрямо имигрантите защото между държавата канада, работодателите и синдикатите както е казвано тук много пъти има много различия и те са всички в ущърб на новодошлите.Linko написа:Лично аз ти вярвам, peter_pan, за всичко ти вярвам. Ти нямаше да пишеш така ако не ги виждаше нещата именно такива.
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan, може би си казал преди, но не ми се рови. С какво горе-долу се занимаваш? Монреал и Кебек не са цяла Канада - територията е малко по-голяма.
Между другото, на мен Монреал ми харесва, но си признавам, че не живея там, само съм бил турист.
И България също ми харесва, но и там не живея.
Между другото, на мен Монреал ми харесва, но си признавам, че не живея там, само съм бил турист.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
-
- Обратна връзка:
в Монреал работех последно в администрацията на една фирма за телекомуникации - call centre - сигурен съм че си чувал за call centres. В Монреал съм преподавал и английски на френскоговорящи имигранти - от израел, русия и ливан; съгласен съм, че това не е цяла канада, аз съм бил за кратко и в Отава. За останалата част на канада не мога да кажа много освен за Отава в Онтарио.speedy написа:peter_pan, може би си казал преди, но не ми се рови. С какво горе-долу се занимаваш? Монреал и Кебек не са цяла Канада - територията е малко по-голяма.
точно така мисля по въпроса:)
Питах в смисъл какъв тип ти е професията с която идваш от България. Щото call centre си е вид каторга. Влизал съм в доста от тях.peter_pan написа:в Монреал работех последно в администрацията на една фирма за телекомуникации - call centre - сигурен съм че си чувал за call centres. В Монреал съм преподавал и английски на френскоговорящи имигранти - от израел, русия и ливан; съгласен съм, че това не е цяла канада, аз съм бил за кратко и в Отава. За останалата част на канада не мога да кажа много освен за Отава в Онтарио.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- hullboy
- Изгонен от форума
Добре питаш speedy.Питах в смисъл какъв тип ти е професията с която идваш от България. Щото call centre си е вид каторга. Влизал съм в доста от тях.

Парво искам да уточня че в тези калл центрове работят 17 -18 годиишните деца след училище на бг имигранти и други местно родени канадци.
За тази работа се изисква да говориш езика що годе добре за да те разбират от другата странна и да си сагласен да ти плащат по 8-10 на час.
Аз не занам каде в БГ се завършва за такава важна и отговорна професия.

Тези калл центрове работят на смени.
Питар Пан разбирам защо не ти е харесала Канада сега. Защо обаче реши че всички Бг имигранти ги чака работа в калл центара за 8- 10 долара на час на които има и данъци.?:)
Разбира се че на тиакива места колегите са с незавършено средно образование защото все още са ученици а шефа е с 11 калс и неможещ да пише правилно. На него обаче не му трябва да пише правилно а да говори по тел.и да гони 17 годишните тинайджъри да работят а не да си слушат Ipod - а.
Въпроса е ти какво правеше в този калл център?
Защо не искали да идват канадците в Бг.?
От това коети си написал умрях да се смея. Ето само част.
- не знаели добре англииски
- не знаели добре БГ език
- не разбирали от качествен живот.

Това ще го коментирам след малко че сега имам работа
Последно промяна от hullboy на Вто Юни 05, 2007 12:04 pm, променено общо 1 път.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Не си в час за кол центровете. Има доста народ с бакалавърски и магистърски степени от Канадски университети. И познай какво : огромната част от тях са имигранти. Лично аз местен с университетска диплома не съм виждал да работи в кол център. Защо ли е така ?hullboy написа:Парво искам да уточня че в тези калл центрове работят 17 -18 годиишните деца след училище на бг имигрантите.Питах в смисъл какъв тип ти е професията с която идваш от България. Щото call centre си е вид каторга. Влизал съм в доста от тях.
За тази работа се изисква да говориш езика що годе добре за да те разбират от другата странна и да си сагласен да ти плащат по 8-10 на час.
Аз не занам каде в БГ се завършва за такава важна и отговорна професия.
Тези калл центрове работят на смени.
Питар Пан разбирам защо не ти е харесала Канада сега. Защо обаче реши че всички Бг имигранти ги чака работа в калл центара за 8- 10 долара на час на които има и данъци.?:)
Разбира се че на тиакива места колегите са с незавършено основно образование защото са все още ученици а шефа е с 11 калс и неможещ да пише правилно. На него обаче не му трябва да пише правилно а да говори по тел.и да гони 17 годишните тинайджъри да работят.
Въпроса е ти какво правиш в този калл център?
Защо не искали да идват канадците в Бг.?
От това коети си написал умрях да се смея. Ето само част.
- не знаели добре англииски
- не знаели добре БГ език
- не разбирали от качествен живот.
Това ще го коментирам след малко че сега имам работа
- hullboy
- Изгонен от форума
Филипне написа:
Много им е гот да имат 100 000 $ студентски заем на който тече лихва и да работят за 8 - 10 на час вместо да си заминат за БГ или Индиа и да се наслаждават на природата и на живота там.
Те сигурно тези имигранти с магистърски степени са мазохисти и не могат да смятат.Има доста народ с бакалавърски и магистърски степени от Канадски университети. И познай какво : огромната част от тях са имигранти.
Много им е гот да имат 100 000 $ студентски заем на който тече лихва и да работят за 8 - 10 на час вместо да си заминат за БГ или Индиа и да се наслаждават на природата и на живота там.

- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Не, не са мазохисти. Те просто вЕрват, че тука има много големи възможности за развитиеhullboy написа:Филипне написа:Те сигурно тези имигранти с магистърски степени са мазохисти и не могат да смятат.Има доста народ с бакалавърски и магистърски степени от Канадски университети. И познай какво : огромната част от тях са имигранти.

Ей успях да прочета тия 8 странци по темата
Чудно! Не, че е първа ама е напипала нерва тази тема.
Поздравявам питър пан за неговате позиция. Мисля, че всичко казано до тук е много полезно за мен. Аз отивам, очаквам трудности, очаквам бачкане, очаквам да пробивам от 0-та. Знам какво искам, знам и за какво се боря. Чакам си поканите за виза и се ядосвам когато си губя времето и не си доусъвършенствам езика. Ровя се и търся източници на информация (като тази тема например). Искам да чуя всякакви гледни точки.
Защо кавам всичко това? Ами препоръчвам го на mishel. Няма да цитирам но съм съгласен с тези които казаха, че трябва да знаеш какво искаш.МНООГО е важно. Имиграцията не е като да си топнеш крачето в морето и "ОХ, студено няма да вляза". Това си супер важна стъпка и си преценете КАКВО искате, КАКВО сте готови да пожертвате за да го постигнете, КОЛКО силно го искате. Иначе може да ви остане една банкрутиращо скъпа и разочароваща екскурзия до Канада и обратно.
Ще ми се Мишел, да те пострестна докато е време. Ако си (сте) наясно със себе си мисля, че всичко ще е ОК.
Има ли някой, който да не се е притеснявал от такава промяна?
Аз се притеснявам, но не стоя и не не чупя пръсти "Ама какво ще стане, дали ще успея...", а гледам да се подготвя най-добре, пък каквото сабя покаже.
Помисли си добре и си реши твърдо!
Благодаря на всички, които са там и са отделили време да си кажат мнението, беше много полезно за мен
. Специални благодарности на piter_pan, че поддържаше живеца и покрай това чух много доводи!
bgcanada.com мачка баце! якоооо!!!
Успех на Мишел.

Поздравявам питър пан за неговате позиция. Мисля, че всичко казано до тук е много полезно за мен. Аз отивам, очаквам трудности, очаквам бачкане, очаквам да пробивам от 0-та. Знам какво искам, знам и за какво се боря. Чакам си поканите за виза и се ядосвам когато си губя времето и не си доусъвършенствам езика. Ровя се и търся източници на информация (като тази тема например). Искам да чуя всякакви гледни точки.
Защо кавам всичко това? Ами препоръчвам го на mishel. Няма да цитирам но съм съгласен с тези които казаха, че трябва да знаеш какво искаш.МНООГО е важно. Имиграцията не е като да си топнеш крачето в морето и "ОХ, студено няма да вляза". Това си супер важна стъпка и си преценете КАКВО искате, КАКВО сте готови да пожертвате за да го постигнете, КОЛКО силно го искате. Иначе може да ви остане една банкрутиращо скъпа и разочароваща екскурзия до Канада и обратно.
Ще ми се Мишел, да те пострестна докато е време. Ако си (сте) наясно със себе си мисля, че всичко ще е ОК.
Има ли някой, който да не се е притеснявал от такава промяна?
Аз се притеснявам, но не стоя и не не чупя пръсти "Ама какво ще стане, дали ще успея...", а гледам да се подготвя най-добре, пък каквото сабя покаже.
Помисли си добре и си реши твърдо!
Благодаря на всички, които са там и са отделили време да си кажат мнението, беше много полезно за мен

bgcanada.com мачка баце! якоооо!!!

Успех на Мишел.
DCS-15.5.2005
Ин-ю-8.12.2005 върнат за фр.(B1-1) до 1г
24.11.2006 атестация за Виена
19.12.06 тел. ин-ю OK
13.01.07 получ.серт за Кв-к
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
Ин-ю-8.12.2005 върнат за фр.(B1-1) до 1г
24.11.2006 атестация за Виена
19.12.06 тел. ин-ю OK
13.01.07 получ.серт за Кв-к
24.01.07 приети в Б-щ
28.04.07 баркодове
08.05.07 мед.
17.05.07 мед. OK
03.07.07 пок. за виза
28.07.07 ВИЗА
-
Каква тема, какъв бисер!
Не е лошо да се проу4ва общественото мнение във форум за имиграция, но... не забравяйте, 4е пове4ето "доволни" и "успели" в Канада хора не си правят труда да пишат тук... за сметка на това "мрънка4и, нямащи ни дете, ни коте, нито добра работа" - колкото искаш.
Не 4е и те нямат право на мнение, но имайте едно на ум!
Ли4ното ми мнение е, 4е 4овек (и жена му
) който е отли4но информиран, има ясни цели, говори езиците свободно и няма серьозни психи4ески отклонения, ще е доволен от живота си в Канада, дори ако един ден реши да се върне в бг или да живее някъде другаде...

Не е лошо да се проу4ва общественото мнение във форум за имиграция, но... не забравяйте, 4е пове4ето "доволни" и "успели" в Канада хора не си правят труда да пишат тук... за сметка на това "мрънка4и, нямащи ни дете, ни коте, нито добра работа" - колкото искаш.
Не 4е и те нямат право на мнение, но имайте едно на ум!
Ли4ното ми мнение е, 4е 4овек (и жена му

"The one thing you cannot trade for your heart's desire is your heart."