truden vapros
truden vapros
zdravejte predstoi ni intervju na 05. 05 2004.Imam dete ot predishen brak koeto iskam da vzema sas sebe si.dokolkoto razbrah tryabva da imam dokument ot bivshija mi saprug che e saglasen no takav do sega ne mi e iskan .Vaprosite mi sa:1 njakoj znae li kak trjabva da izglejda tozi dokument 2dali da si go nabavja predvaritelno ili da chakam da mi go poiskat.
Zdravei Tery,
Do kolkoto mi e izvestno ot moite mnogo putuvaniq po sweta - takuv dokument ste ti iskat i oste kak. Naj-dobre e da go imash predvaritelno, za6toto nikoi nyama da ti pozvoli da si vzemesh detenceto v 4ujbina bez razreshenie ot ba6tata. Na vremeto tova se izdavashe ot suda i ako imash nyakoi poznat moje da ti svurshi rabota bez "tatkoto" da razbira. No po dobre e da e istinski, t.e. da e s originalniya podpis na ba6tata.
Dano sum ti bila polezna. Pojelavam ti uspeh.
Do kolkoto mi e izvestno ot moite mnogo putuvaniq po sweta - takuv dokument ste ti iskat i oste kak. Naj-dobre e da go imash predvaritelno, za6toto nikoi nyama da ti pozvoli da si vzemesh detenceto v 4ujbina bez razreshenie ot ba6tata. Na vremeto tova se izdavashe ot suda i ako imash nyakoi poznat moje da ti svurshi rabota bez "tatkoto" da razbira. No po dobre e da e istinski, t.e. da e s originalniya podpis na ba6tata.
Dano sum ti bila polezna. Pojelavam ti uspeh.
Декларация
Аз съм представяла такава декларация, подписана от бащата пред нотариус, съответно преведена от фирма:
Декларация
Аз, долуподписания..., ЕГН..., л.к..., в качество си на баща на ..., с настоящето
ДЕКЛАРИРАМ
че давам съгласието си непълнолетния ми син ..., роден... паспорт..., да пребивава за постоянно в Канада, както и да пътува във всички държави, придружаван от майка си - имена, ЕГН, паспорт.
Тази декларация не се ограничава със срок.
Подпис:
С подобна декларация досега пътувах извън България с детето, като последното изречение за срока всъщност е излишно, защото мисля, че по закон такива декларации важат за период от 6 мес. Сега само добавихме - да пребивава за постоянно в Канада.
Засега не са ни питали нищо и не са искали нищо повече!
Декларация
Аз, долуподписания..., ЕГН..., л.к..., в качество си на баща на ..., с настоящето
ДЕКЛАРИРАМ
че давам съгласието си непълнолетния ми син ..., роден... паспорт..., да пребивава за постоянно в Канада, както и да пътува във всички държави, придружаван от майка си - имена, ЕГН, паспорт.
Тази декларация не се ограничава със срок.
Подпис:
С подобна декларация досега пътувах извън България с детето, като последното изречение за срока всъщност е излишно, защото мисля, че по закон такива декларации важат за период от 6 мес. Сега само добавихме - да пребивава за постоянно в Канада.
Засега не са ни питали нищо и не са искали нищо повече!
Връщам тази тема от м.г., защото на 15.06. бяхме на интервю и мосю Ла Рю поиска от съпругата ми такава декларация, а тя нямаше. Тогава мосю Ла Рю й даде срок до 2 месеца да представи такава декларация – в два екземпляра ( един за Виена и един за Букурещ). Доведената ми дъщеря през м.Октомври става на 18г. и дори преводачката се опита да ни помогне, като обясни на Ла Рю, че след този Октомври, тя става пълнолетна и не е необходимо такава декларация. Но той ни каза, че тя става пълнолетна по нашите закони, а по техните – не. Така че ако някой друг има нещо подобно като ситуация, пишете…Сертификати не получихме, но преводачката ни каза, че резултата е положителен, събрали сме необходимите точки и сме минали интервюто. Но като, че ли нещо не можем да се радваме като останалите, които са минали успешно.
Niama znachenie , che niamate sertifikati.Vajnoto che e uspeshno intervjuto.Opraviaite vaprosa s deklaraciata ot bashtata i vsichko shte e nared.nobleman написа:Интервю на 15.06 - дали е успешно незнам!
Така казва Ла Рю, ама аз не видях сертификати
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Ako bashtata ne pozelae .....
Ami imate nekolko varianta.
Falshimento deklaracia - edva li e tolkova trudno za BG.
Ubezdavane - chrez dumi, pari ili boj
ili Chekate da se navarshi palnoletie spored kanadskite zakoni - moze bi tova she predizvika novo kandidatstvane, tuka nekoj po kompetenten ot men she triabva da kaze
Moze i da zaminete samo vie bez deteto, primerno da go ostavite pri baba i diado. Ama toja variant e malko po kriv shtoto posle she triabva dokolkoto znam da go sponsorirate za da dojde pri vas. Demek nema da e lesno - iskat se dokazatelstva za stabilen dohod na kanadska pochva i t.n.
Uspeh!
Ami imate nekolko varianta.
Falshimento deklaracia - edva li e tolkova trudno za BG.
Ubezdavane - chrez dumi, pari ili boj

ili Chekate da se navarshi palnoletie spored kanadskite zakoni - moze bi tova she predizvika novo kandidatstvane, tuka nekoj po kompetenten ot men she triabva da kaze
Moze i da zaminete samo vie bez deteto, primerno da go ostavite pri baba i diado. Ama toja variant e malko po kriv shtoto posle she triabva dokolkoto znam da go sponsorirate za da dojde pri vas. Demek nema da e lesno - iskat se dokazatelstva za stabilen dohod na kanadska pochva i t.n.
Uspeh!
До такива фалшиви декларации не бих стигнал...ами ако вземат че проверят?some написа: Falshimento deklaracia - edva li e tolkova trudno za BG.
Момичето може да остане при баба си и дядо си, ама защо да е така...след като тя желае да бъде с майка си, с мен и брат си. А доколкото разбрах тази процедура за събиране на семейство била доста сложна и наистина не ни се ще да се стига до там. Все пак това не е дете на 5, 6 или 10 години, а тук говорим за една млада жена, която ще стане на 18г. и нейното бъдеще е много важно за нас.
Вчера тя приказва с "таткото" и той й обещал да дойде в понеделник и да подпише тази декларация...ама

Само превод
Е,радвам се ,че сте разрешили проблема с таткото.Аз минах при Ла Рю само с нотариално заверена и преведена декларация.