truden vapros

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
tery

truden vapros

Мнение от tery »

zdravejte predstoi ni intervju na 05. 05 2004.Imam dete ot predishen brak koeto iskam da vzema sas sebe si.dokolkoto razbrah tryabva da imam dokument ot bivshija mi saprug che e saglasen no takav do sega ne mi e iskan .Vaprosite mi sa:1 njakoj znae li kak trjabva da izglejda tozi dokument 2dali da si go nabavja predvaritelno ili da chakam da mi go poiskat.
Barabetka

Мнение от Barabetka »

Zdravei Tery,
Do kolkoto mi e izvestno ot moite mnogo putuvaniq po sweta - takuv dokument ste ti iskat i oste kak. Naj-dobre e da go imash predvaritelno, za6toto nikoi nyama da ti pozvoli da si vzemesh detenceto v 4ujbina bez razreshenie ot ba6tata. Na vremeto tova se izdavashe ot suda i ako imash nyakoi poznat moje da ti svurshi rabota bez "tatkoto" da razbira. No po dobre e da e istinski, t.e. da e s originalniya podpis na ba6tata.
Dano sum ti bila polezna. Pojelavam ti uspeh.
matea

Декларация

Мнение от matea »

Аз съм представяла такава декларация, подписана от бащата пред нотариус, съответно преведена от фирма:

Декларация

Аз, долуподписания..., ЕГН..., л.к..., в качество си на баща на ..., с настоящето
ДЕКЛАРИРАМ
че давам съгласието си непълнолетния ми син ..., роден... паспорт..., да пребивава за постоянно в Канада, както и да пътува във всички държави, придружаван от майка си - имена, ЕГН, паспорт.
Тази декларация не се ограничава със срок.
Подпис:

С подобна декларация досега пътувах извън България с детето, като последното изречение за срока всъщност е излишно, защото мисля, че по закон такива декларации важат за период от 6 мес. Сега само добавихме - да пребивава за постоянно в Канада.
Засега не са ни питали нищо и не са искали нищо повече!
tery

Мнение от tery »

blagodarja za otgovorite .Razbrah dostatachno shte posledvam saveta vi
nobleman

Мнение от nobleman »

Връщам тази тема от м.г., защото на 15.06. бяхме на интервю и мосю Ла Рю поиска от съпругата ми такава декларация, а тя нямаше. Тогава мосю Ла Рю й даде срок до 2 месеца да представи такава декларация – в два екземпляра ( един за Виена и един за Букурещ). Доведената ми дъщеря през м.Октомври става на 18г. и дори преводачката се опита да ни помогне, като обясни на Ла Рю, че след този Октомври, тя става пълнолетна и не е необходимо такава декларация. Но той ни каза, че тя става пълнолетна по нашите закони, а по техните – не. Така че ако някой друг има нещо подобно като ситуация, пишете…Сертификати не получихме, но преводачката ни каза, че резултата е положителен, събрали сме необходимите точки и сме минали интервюто. Но като, че ли нещо не можем да се радваме като останалите, които са минали успешно.
huba

Мнение от huba »

nobleman написа:Интервю на 15.06 - дали е успешно незнам!
Така казва Ла Рю, ама аз не видях сертификати
Niama znachenie , che niamate sertifikati.Vajnoto che e uspeshno intervjuto.Opraviaite vaprosa s deklaraciata ot bashtata i vsichko shte e nared.
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
nobleman

Мнение от nobleman »

Niama znachenie , che niamate sertifikati.Vajnoto che e uspeshno intervjuto.Opraviaite vaprosa s deklaraciata ot bashtata i vsichko shte e nared.
[/quote]
Ами, ако "бащата" не пожелае да подпише такава декларация, тогава какво става... :? ?
huba

Мнение от huba »

A toi znae li za planovete vi da zaminavate za Canada?
"Проблемът на света е, че глупавите са самоуверени, а умните винаги се колебаят."
Аватар
some

Мнение от some »

Ako bashtata ne pozelae .....

Ami imate nekolko varianta.

Falshimento deklaracia - edva li e tolkova trudno za BG.

Ubezdavane - chrez dumi, pari ili boj :)

ili Chekate da se navarshi palnoletie spored kanadskite zakoni - moze bi tova she predizvika novo kandidatstvane, tuka nekoj po kompetenten ot men she triabva da kaze

Moze i da zaminete samo vie bez deteto, primerno da go ostavite pri baba i diado. Ama toja variant e malko po kriv shtoto posle she triabva dokolkoto znam da go sponsorirate za da dojde pri vas. Demek nema da e lesno - iskat se dokazatelstva za stabilen dohod na kanadska pochva i t.n.

Uspeh!
nobleman

Мнение от nobleman »

huba написа:A toi znae li za planovete vi da zaminavate za Canada?
Не, не знае...Все пак не е необходимо "да се разлайват кучетата", ако разбираш какво имам в предвид. Колкото по-малко хора и роднини знаят, толкова по-добре за нас..., за да не тръгнат едни приказки... :?
huba

Мнение от huba »

minavam na lichni.
nobleman

Мнение от nobleman »

some написа: Falshimento deklaracia - edva li e tolkova trudno za BG.

ili Chekate da se navarshi palnoletie spored kanadskite zakoni - moze bi tova she predizvika novo kandidatstvane, tuka nekoj po kompetenten ot men she triabva da kaze

Moze i da zaminete samo vie bez deteto, primerno da go ostavite pri baba i diado. Ama toja variant e malko po kriv shtoto posle she triabva dokolkoto znam da go sponsorirate za da dojde pri vas. Demek nema da e lesno - iskat se dokazatelstva za stabilen dohod na kanadska pochva i t.n.
До такива фалшиви декларации не бих стигнал...ами ако вземат че проверят?
Момичето може да остане при баба си и дядо си, ама защо да е така...след като тя желае да бъде с майка си, с мен и брат си. А доколкото разбрах тази процедура за събиране на семейство била доста сложна и наистина не ни се ще да се стига до там. Все пак това не е дете на 5, 6 или 10 години, а тук говорим за една млада жена, която ще стане на 18г. и нейното бъдеще е много важно за нас.
Вчера тя приказва с "таткото" и той й обещал да дойде в понеделник и да подпише тази декларация...ама :? обещаното не е като даденото...докато не я видим черно на бяло няма да се успокоим.
nobleman

Мнение от nobleman »

И да попитам още нещо във връзка с тази декларация...само преведена от преводач ли трябва да бъде или легализирана?
Добрата новина е, че "Таткото" я подписа... :D
huba

Мнение от huba »

Bravo nobleman!Radvam se za vas! :beer: :beer: :beer:
mariwa

Само превод

Мнение от mariwa »

Е,радвам се ,че сте разрешили проблема с таткото.Аз минах при Ла Рю само с нотариално заверена и преведена декларация.
Заключено