Пари Canada-BG

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

hullboy написа:БгМОнтреал да си гледа данъчните декларации а не да филосфства.
1. Алина няма Евро а има КАД с нея говорих сутринта по тел.
2. Когато си отворите сметка в БГ в КАД в която може да си пратите КАД и после да си ги изтеглите в КАД елате ми се обадете да ви почерпя.
3 Теоритически това е невъзможно но да кажем че чудо стане като ги изтеглите в БГ като КАД нали пак трябва да ги смените за лева.
Ти недей на мен да даваш акъл!

Каквото е имала Алина, го е казала:
Alina написа:Искам да пратя всъщност ***евро. Когато става дума за Евро, нещата как стоят.
А ти да караш някой да обменя евро тук за да му е гот в БГ - мани тоя номер, много си малък

Прочем ти какво ще и дадеш тук за прехвърляне? Левове?

Не ставай смешен!

Искаш някой с канадски долари да дойде при теб и да ги смени за щатски или евро за да му ги изпратиш в БГ и там той ... пак да трябва да ги обменя.
Ако има такива баламурняци - браво супер си!
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Alina

Мнение от Alina »

много моля да не спекулирате с моето име. Тенк ю! :beer:

Има време докато реша окончателно, дали ще ги прекарвам през банков път парите, или ще си ги нося с мен, защото ще си ходя до БГ ениуейс.

Обменният курс който ми предложи Хълбой е много добър, и дори накрая да реша да си ги пренеса КЕШ най-вероятно ще отида да си ги обменя при него. Освен това ще ми трябват още 2 валути, не само евро.

Брейй, хора, такова готино време е навън, а вие пак сте се хванали за гушите. Нямате спирачки бе!

Пийте по 1 ледена :beer: от мен и обърнете малко повече внимание на любимите хора.
Alina
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Никого не карам да сменя каквото и да е.
Ако иска мога и в левове да му пратя трансфера стига да ми даде сметка в лева в Бг и да ми плати с КАД.
Веднага му казвам колко точно лева ще получи в сметката си в БГ за разлика от канадските банки.
Те ( банките ) ще кажат така.
Ти ни даваш КАД ние ги пращаме в Бг там банката ще ги смени за лева по нейния курс.
Колко лева ще бъдат депозирани в сметката там ние тук в тази банка в Канада не знаем.
Ето това е разликата между Хълбой и Канадските банки когато се пращат КАД а се получава лева.:)
Alina

Мнение от Alina »

БГ Мон, уважаваме се, ама недей така, моля.

Парите в БГ ми трябват точно в Евро, и това е проблема. Аз канадски си знам как да си пращам, мама си има канадска дебитна карта и си ги тегли директно от сметката тук, никакъв проблем не сме имали досега.
Alina
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Alina написа:БГ Мон, уважаваме се, ама недей така, моля.

Парите в БГ ми трябват точно в Евро, и това е проблема. Аз канадски си знам как да си пращам, мама си има канадска дебитна карта и си ги тегли директно от сметката тук, никакъв проблем не сме имали досега.
ами значи точно както казвам аз!
отваряш сметка в евро в българия и я пращаш там. никакви велики курсове, никакви щуротии

А да не говорим за дискретността на хълбой
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

hullboy написа:Никого не карам да сменя каквото и да е.
Ако иска мога и в левове да му пратя трансфера стига да ми даде сметка в лева в Бг и да ми плати с КАД.
Веднага му казвам колко точно лева ще получи в сметката си в БГ за разлика от канадските банки.
Те ( банките ) ще кажат така.
Ти ни даваш КАД ние ги пращаме в Бг там банката ще ги смени за лева по нейния курс.
Колко лева ще бъдат депозирани в сметката там ние тук в тази банка в Канада не знаем.
Ето това е разликата между Хълбой и Канадските банки когато се пращат КАД а се получава лева.:)
няма такова нещо!!!!

веднага на място разбираш колко пращаш, ако са в евро - не се прави на хитър
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

ами значи точно както казвам аз!
отваряш сметка в евро в българия и я пращаш там. никакви велики курсове, никакви щуроти
Бг МОнтреал хайде помисли пак.
Отваря сметка в Евро до тук добре.
Заплатата на Алина в Евро ли е или е в КАД?
В КАД е. Как да си прати Евро без да смени.
Пак се връщаме на старото. Отива в Канадска банка с КАД и казва" моля пратете в тази сметка в Евро в БГ тези 10 000 КАД.
Банката казва добре.
Ти питаш" Ама колко евро ще получа там?"
Банката казва; Не знаем. Парите ще бъдат сменени от от БГ банката а ние не знаем тяхния курс.
Схващаш ли ?
веднага на място разбираш колко пращаш, ако са в евро - не се прави на хитър
Ако пък тръгне да си купува Евро от банката в Канада курса ще е по висок в банката от този при Хълбой.
Няма такава банка в Канада която да предложи по добър курс от Хълбой когато говорим за Евро.
borimira2

Money Transfer и още нещо:)

Мнение от borimira2 »

Днес ми се наложи да проуча информация относно къде е по-изгодно да продам CAD и да купя Евро в Канада или в БГ и как да пратя Еврото по най-изгодния начин до БГ. Понеже може да е ценна информация за Вас искам да споделя резултатът от моето проучване.

Най-изгодно е от тук да се пратят CAD чрез wire transfer with Scotia Bank, вземат само 34 CAD (независимо от сумата) между 1 и 2 дни за прехвърлянето. След това в БГ сменят парите в Евро, почти всички банки имат еднакъв курс (който е много по-изгоден от това което Канадските банки биха Ви дали разликата е между 100 и 200 Евро печалба за Вас). Аз понеже искам да ги прехвърля в Унитед Кредит Унион (обединената банка) ще ми вземат допълнително 7 Евро за трансферираната сума.

Допълнително знам, че вече ако се прехвърлят пари по банков път от страна от EU в БГ вече няма никакви трансфер суми, с които да Ви натоварят. (това е за тези, които още не знаят за това)

Ако сумата е по-голяма, ще трябва да се направи малък репорт, откъде идва тази сума. Но след като живеете и работете тук няма да има проблем.

А за тези, които още не са пристигнали в Канада, да Ви кажа, че ако искате по банков път да пратите пари в Канада, Scotia Bank ще Ви иска само 10 долара за административна такса, което е нищо.

Надявам се да съм била полезна.
Varna10

Мнение от Varna10 »

Най-изгодно е от тук да се пратят CAD чрез wire transfer with Scotia Bank, вземат само 34 CAD (независимо от сумата)
Сметките както винаги са без кръчмаря и накрая излизат криви или по скъпо от очакваното.:)
Като пратиш от тук да кажем 20 000 КАД каква валута ще се получи в БГ.?
В коя сметка ги пращаш там и тази сметка в каква валута е би ли уточнила?
Гарантирам ти че не е в КАД. Това означава че банката в БГ ще си ги смени по курс който на теб не ти е известен и ще ги депозира в сметката която си посочила която е в лева примерно ( защото ще купуваме Евро после )
Ето този неизвестен момент колко лева ще бъдат депозирани обърква цялата сметка.

Обратно ако тук си купиуш Еврото ама не от банките защото има и доста по добри от тях ще знаеш точно колко Евро имаш и колко ще стигнат в Евро сметка в Бг където може да ги пратим само срещу 28 КАД. Ако суматa е над 20 000 КАД даже няма да ти струва и тези 28 КАД.
С други думи контрола е в теб. Всичко е ясно още преди да си пратила трансфера и няма изненади като неизвестни курсове в БГ лева на БГ банки
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

iliana написа:Ако се престрашиш да използваш услугите на Хълбой ще ти струва точно 28 КАД независимо каква сума искаш да пратиш.
А ако сумата която искаш да обмениш и изпратиш е над 20,000 КАД ще ти направи трансфера безплатно. Тогава и тези 28$ няма да платиш.
въпроса е че си заклан с чейнджа!

а за суми над 10К нека си припомниш законите ;)
dart

kam halboi

Мнение от dart »

az 4esto ne pi6a i ne otgovaram no az imam takava smetka v bg . v CAD e i ot tuk sam izpra6tal CAD i tam sam gi teglil v CAD taka 4e ti pi6a za da me po4erpi6 . ako ne mi varva6 moga i banka da ti poso4a v bg pak i ne vijdam problem da si smeni6 CAD v LV v bg pri izgoden kurs . ako tova sa6to te interesuva moga da ti kaja kade moje6 da go napravi6 nai izgodno v bg .
VAPROS NA IZBOR I INFORMIRANOST .
borimira2

Мнение от borimira2 »

а за суми над 10К нека си припомниш законите ;)[/quote]

Може ли да се конкретизираш за какви закони споменаваш и какво гласят те? :)
Последно промяна от borimira2 на Пет Ное 09, 2007 7:58 am, променено общо 2 пъти.
borimira2

Мнение от borimira2 »

Варна11,

Ами те кръчмарските сметки не са много сложни. Контролът за който говориш опира до това да вдигнеш няколко пъти телефончето и да завартиш шайбата, ако си късметлия още да ползваш такъв ценен антикварен телефон:)

Говорих с банката в БГ в която имам Евро сметка и с няколко банки в Канада. Дори и да има прехвърляне през лева, пак излиза по-евтино в БГ да се обърнат КАД в Евро а не тук, затова и реших да споделя с вас инфото. И не е вярно, че не се знае на какви курсове ще ми ги обменят (трансфера трае 1-3 дни максимум, така, че големи изненади от курсове на левове и долари и евро не очаквам...). Курсовете както БНБ така и всички останали и курс купува на КАД и курс продава Евро са публикувани онлайн... всичко е черно на бяло, няма скрито покрито. Казаха ми долугоре на базата на текушия ден колко Евро биха ми продали.... и колко пари ще ми вземат за трансфера (споменах 7 Евро) и си направих сметката колко пари да очаквам да се появи на сметката ми в БГ.
Marti

Мнение от Marti »

borimira2 написа:
Казаха ми долугоре
.:).:) :D
borimira2

Мнение от borimira2 »

Е добре де ако се вдигне с 0.01-0.02 centa kursa na dollara/evroto za 1-2 dni kakvo tolkova...:))

Това ми напомня на болната канадска психика, дето ще обикалят целия град Торонто , защото еди къде си бензина бил с 1-2 цента по-евтин и да заредят на по-ниска тарифа:))
Marti написа:borimira2 написа:
Казаха ми долугоре
.:).:) :D
Публикувай отговор