Тъй като не е ясно за коя дата трябва да се ползва курса поиграй си с калкулаторчето и ползвай този който на теб ти е най-изгоденМерси на Илиана за линка към калкулатора. Това ще ми помогне да изчисля курса, остава само да разбера към кой момент да го взема.
Трябва ли да декларирам в Канада дохода си от България?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- hullboy
- Изгонен от форума
Пак бързате. Остави го този онлин формуляр.
Иди в училището кадето сте приети. Там си има финансов офис които с това се занмиава да помага на студентите да вземат заема.
Има си хора които попълват всичко за теб ти само си стоиш и им отговаряш на въпросите които те питат а те пишат.
Изглежда много по престижно и сигурно за ОСАП като се прави от училището отделно е доказателство че сте приети там. Те няма да се занимават с теб и помагат ако не си приет там.
Хората си знаят работата. Те също това искат ти да вземеш заема и да им го дадеш на тях.
Ако не стане от ОСАП в което се съмнявам ще ти кажат от каде другаде може да стане примерно друг кредитор.
Доход от под 20 000 Еуро не е причина да не ти дадат. Може да е друга причината.
Примерно да има изискване да сте живяли една година в Онтарио преди да вземете заема както е изискването за Онтарио.
Иди в училището кадето сте приети. Там си има финансов офис които с това се занмиава да помага на студентите да вземат заема.
Има си хора които попълват всичко за теб ти само си стоиш и им отговаряш на въпросите които те питат а те пишат.
Изглежда много по престижно и сигурно за ОСАП като се прави от училището отделно е доказателство че сте приети там. Те няма да се занимават с теб и помагат ако не си приет там.
Хората си знаят работата. Те също това искат ти да вземеш заема и да им го дадеш на тях.
Ако не стане от ОСАП в което се съмнявам ще ти кажат от каде другаде може да стане примерно друг кредитор.
Доход от под 20 000 Еуро не е причина да не ти дадат. Може да е друга причината.
Примерно да има изискване да сте живяли една година в Онтарио преди да вземете заема както е изискването за Онтарио.
Дава ти 0, защото не отговаряте на едно от най-важните изисквания за ОСАП - да сте живяли в Онтарио минимум 1 година към момента на кандидатстването. Т.е. ще имате право да кандидатствате чак след април догодина.Johny Bravo написа:Hull, и аз така си мислех, но като попълнихме документите он-лайн и ни изкара, че по предварителна оценка ни се полага 0 долара за заем. Кандидатства жена ми, която ще е фул тайм студент от септември, като магистър по химия, за което ще получава и стипендия. Стипендията й е по-голяма от таксите за университета, но тъй като няма да може да работи друго, а аз също се готвя да кандидатствам и да уча, искахме да видим дали не може да си подпомогнем издръжката с този заем. Вярно е,че трябва да се връща, но поне е безлихвен за срока на обучение. Затова се учудихме като ни изписа "0". Посочихме, че имаме на сметка 8 000, но това не мисля че е толкова голяма сума. Затова се чудих дали не декларирах дохода от БГ по твърде нисък курс - 1,27, колкото беше когато обменяхме парите през март. Гледам, че в момента е към 1,33 и това би ни намалило дохода за миналата година с 1-2 хиляди. Но той и така не е кой знае колко голям (по-малко е от 20К евро). Както и да е, като не дават, не дават, ще караме и без него.
Мерси на Илиана за линка към калкулатора. Това ще ми помогне да изчисля курса, остава само да разбера към кой момент да го взема.
Тогава ще попълните данните от данъчната си декларация за 2007, а колкото до доходите от БГ, мисля, че е смешно да се мисли, че някой ще ви иска доказателства за тях, освен ако не е фрапираща сума. Т.е., попълвате каквото ви душа иска, в умерени рамки, разбира се.
Успех!
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
- Johny Bravo
Знам за изискването за пребиваване поне 1 година за ОСАП. Но ние вече разговаряхме със служителка във финансовия офис на университета (точно тя ни упъти да си попълним формуляра он лайн) и според нея няма проблем да кандидатстваме (съответно сме eligible) след като сме кацнали директно в Онтарио и не сме живяли в никоя друга провинция (и нямаме право да ползваме подобна програма от друга провинция). В сайта на ОСАП също има специална отметка за хора, които са живели по-малко от година в Канада и то само в Онтарио и се попълва допълнително един формуляр за history of canadian residency. Не изключвам възможността да се окаже, че все пак това е проблема, но поне по думите на жената от университета не е това. Точно тя каза, че вероятно дохода ни от българия плюс парите, коите сме декларирали на сметка са им се сторили явно в повече. Най-тъпото е, че тези пари дори не са наши, а са взети назаем от приятели и следва да им ги връщаме. Но нали в момента са в наша сметка, реших, че не мога да не ги декларирам. При всички случаи ще консултираме допълнително нещата в университета и ще опитаме да уредим някак нещата
Благодаря на всички за информацията и помощта!