Какво ни струва да построим къща в Канада
Eee, Bate, razocharovash me s toya Kiten. Misleh, che iskash da se otteglish na nyakoe po-svyastno i krasivo myasto, kato Palma de Mallorca ili drugo kitno ispansko katche. No, vapros na vkus, a za vkusovete ne tryabva da se spori.bateto написа:Za 350k ste si kupya kashta-hotel na Kiten Bg. s 20stai s po 3legla =60po 75dni v sezona =4500leglodni po ayde da sme skromni 10lv=45k na sezon,danacite i toka ste gi izkaram ot lavkata dolu i ste si vartya sindgircheto po cyal den navmesto da vartya gevreka ,primerno,ima i drugi varianti.

Kakva e razlikata mejdu the property taxes v razlichnite provincii? V QC li te nabutvat s nay-visoki danaci, ako imash sobstvena kashta?
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид

Bate, mnogo si prav. Ama ima 2 problemabateto написа:Za 350k ste si kupya kashta-hotel na Kiten Bg. s 20stai s po 3legla =60po 75dni v sezona =4500leglodni po ayde da sme skromni 10lv=45k na sezon,danacite i toka ste gi izkaram ot lavkata dolu i ste si vartya sindgircheto po cyal den navmesto da vartya gevreka ,primerno,ima i drugi varianti.
1. Kak da izkarash v BG 350K ili koi shte ti dade zaem ako zaplatata ti e 0,3K.
2. Kak da se opazi hotela ot mutri. ami plashtash si...znachi ot tia 45K mahash polovinata, drugoto shte ide da vazstanoviavash shtetite ot postoiannite obiri...
Thanks. tuka si mi e OK...v milata rodina niama da se varna dokato ne vidia pone edin osaden dushegubets-politik...

- Американски Орел
Батето,
350К$ са около 420К лева.
Така в момента в Китен цените са малко по-височки, и скачат със всеки изминат ден.( за това което искаш де)
За тази цена обаче можеш да се пробваш в някое село, като Лозен или Мичурин, смятай че земята вече е 50 евро на квадрат и по най-забитите места и села.В момента БГ черноморието е супер атракция за инвестиции и цените скачат главоломно.Масово руснаци, англичани и какви ли не други по-смели си влагат парите по нашшето море.
Мой познат след 6 години барманство в Лондон, хвърли 250'000 лева за хотел( 80 места ) като за тези пари завърши само грубия строеж и един личен апартамент( не лукс) и то в с.Черноморец.
Сега отива пак да бачка в Англия за да дозавърши хотела и да си го работи.
Цените в БГ скачат всеки ден, не знам защо.Явно става нещо.
И тук се строят вече бизнес центрове.Огромни лъскави сгради от стъкло и бетон-мини небостъргачи.
Цените за квадратен метър започват от 800 евро та до 1200 евро, квадратния метър.
Смятай средно 1000 евро квадрата.
Лускозните кооперации и ВИП селиша дето се строят около по-големите градове( за живеене) цените са от 600 евро квадрата, та нагоре.
Като гледам след 2-3 години в БГ жилищната площ ( качествено строителство) , ще е на цените на среден град в Европа.
А за Черноморието да не говорим, в момента сме дори по -скъпи от Хърватска, а пък след години, дай Боже да се стабилизира страната, може да мерим сили и със средиземноморските хитове.
Обслужването се подобрява тъй като навлизат мощни фирми - турооператори които вече са поели мениджмънта на повечето големи вериги хотели и дори на цели курорти.
Имам познати с бизнес на Морето и казват, че в момента всичко е резервирано и предварително продадено.
Миналата година почивах на Каваците за 70 лв. на вечер( цяло бунгали за 4-5 човека а тази година като се обаждах ми казаха цена 100 лв.
Не знам какво става наистина, но факт е, че всичко поскъпва и ако си решил да инвестираш в БГ Морето, трябва да го направиш до 2007- 2008 г.
Говори се в момента, че мощни инвестиционни фондове от Европа и Северна Америка си купуват "възможности" за бъдещи инвестиции по Морето.Въпрос на време е пазарът на земя по Морето да полудее и тога става много трудно за нас обикновенните хора да се котираме там.
За съжаление.
350К$ са около 420К лева.
Така в момента в Китен цените са малко по-височки, и скачат със всеки изминат ден.( за това което искаш де)
За тази цена обаче можеш да се пробваш в някое село, като Лозен или Мичурин, смятай че земята вече е 50 евро на квадрат и по най-забитите места и села.В момента БГ черноморието е супер атракция за инвестиции и цените скачат главоломно.Масово руснаци, англичани и какви ли не други по-смели си влагат парите по нашшето море.
Мой познат след 6 години барманство в Лондон, хвърли 250'000 лева за хотел( 80 места ) като за тези пари завърши само грубия строеж и един личен апартамент( не лукс) и то в с.Черноморец.
Сега отива пак да бачка в Англия за да дозавърши хотела и да си го работи.
Цените в БГ скачат всеки ден, не знам защо.Явно става нещо.
И тук се строят вече бизнес центрове.Огромни лъскави сгради от стъкло и бетон-мини небостъргачи.
Цените за квадратен метър започват от 800 евро та до 1200 евро, квадратния метър.
Смятай средно 1000 евро квадрата.
Лускозните кооперации и ВИП селиша дето се строят около по-големите градове( за живеене) цените са от 600 евро квадрата, та нагоре.
Като гледам след 2-3 години в БГ жилищната площ ( качествено строителство) , ще е на цените на среден град в Европа.
А за Черноморието да не говорим, в момента сме дори по -скъпи от Хърватска, а пък след години, дай Боже да се стабилизира страната, може да мерим сили и със средиземноморските хитове.
Обслужването се подобрява тъй като навлизат мощни фирми - турооператори които вече са поели мениджмънта на повечето големи вериги хотели и дори на цели курорти.
Имам познати с бизнес на Морето и казват, че в момента всичко е резервирано и предварително продадено.
Миналата година почивах на Каваците за 70 лв. на вечер( цяло бунгали за 4-5 човека а тази година като се обаждах ми казаха цена 100 лв.
Не знам какво става наистина, но факт е, че всичко поскъпва и ако си решил да инвестираш в БГ Морето, трябва да го направиш до 2007- 2008 г.
Говори се в момента, че мощни инвестиционни фондове от Европа и Северна Америка си купуват "възможности" за бъдещи инвестиции по Морето.Въпрос на време е пазарът на земя по Морето да полудее и тога става много трудно за нас обикновенните хора да се котираме там.
За съжаление.
Mnogo e prav Eagle. Za goliamo razocharovanie na Bateto shte triabva da mu kaja da zabravi za BG chernomorieto. Cenite, koito toi spominava sa tvarde ostareli - ot predi 2 godini. Dnes situaciata na pazara tam e savsem druga.
Imam mnogo blizak priatel, koito e edin ot nai-golemite zemevladelci po iujnoto chernomorie. Predi 2 godini prodade edna niva za 180k USD. Kaza, che jestoko sajaliava i poveche niama da prodade nishto. Takava e i naglasata na povecheto sobstvenici po moreto. Zatova veche sa normalni oferti po 500k Euro, a za po-apetitni mestenca e stuga i do poveche. Na moia priatel edin ruski businesman /ponastoiashtem sobstvenik na hotel "Kuban" na Slanchev Briag/ mu predlaga 800k Euro za edin drug negov imot, no koi e lud da prodade sega neshto, chiato cena minimum shte se udvoi prez sledvashtite 5 godini. American Eagle obiasni veche zashto shte se sluchi tova.

Imam mnogo blizak priatel, koito e edin ot nai-golemite zemevladelci po iujnoto chernomorie. Predi 2 godini prodade edna niva za 180k USD. Kaza, che jestoko sajaliava i poveche niama da prodade nishto. Takava e i naglasata na povecheto sobstvenici po moreto. Zatova veche sa normalni oferti po 500k Euro, a za po-apetitni mestenca e stuga i do poveche. Na moia priatel edin ruski businesman /ponastoiashtem sobstvenik na hotel "Kuban" na Slanchev Briag/ mu predlaga 800k Euro za edin drug negov imot, no koi e lud da prodade sega neshto, chiato cena minimum shte se udvoi prez sledvashtite 5 godini. American Eagle obiasni veche zashto shte se sluchi tova.

"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
tova moje i da stane moje i da ne stane. no problemat e che ako stane shte napompa cenite na uslugite i bednia balgarin shte stane oshte po-beden. standarta mu niama da se povishi, dori i sled 10-20 godini. a cenite shte skachat. tova e nai-loshia scenarii za BG, a te skachat zashtoto navlizat chujdi kapitali, a i mestnite veche se legitimiraha. v BG E VSE OSHTE EVTINO I TOVA PRIMAMVA RISKOVIA KAPITAL. TOVA NE E DOBRE.
- yaiuat
- Обратна връзка:
Re: Какво ни струва да построим къща в Канада
Строителството не излизали прекалено скъпо бе JOY. Я кажи горе-долу какви са вноските и лихвите при жилищните кредити в Канада. Това ми се струва по изгодно. Значи каквъв процент са горе-долу от една оптимална работна заплата- напр. 1200 CAD?JOY написа: ...
Просто не съм запознат много. Ами например при един 10-12 годишен такъв кредит от порядъка на 100хил CAD- месечните вноски горе долу по колко са?
В бг в засисимост от банката са към 200 лв. за към 30 хил лв. за 15г.
Съотнесено съм заплатите у нас човек за да си изплати едно нормално жилище трябва да взема поне 500 лв месечно за да има и за банката
"Допускат се комбинации man"

- Lub0
- Обратна връзка:
За какво ви е някакаво смотано хотелче в някакво забутано село по БГ черноморието? ето това е истината:
www.cata-lagoon.com
По специално обърнете внимание на новия модел 440, цената е около 350к евро... най-малкият модел 380 също си заслужава и струва около половината... Кеф ти зимата Карибите, кеф ти лятото Европа...
www.cata-lagoon.com
По специално обърнете внимание на новия модел 440, цената е около 350к евро... най-малкият модел 380 също си заслужава и струва около половината... Кеф ти зимата Карибите, кеф ти лятото Европа...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...