Какво ни струва да построим къща в Канада

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Za 350k ste si kupya kashta-hotel na Kiten Bg. s 20stai s po 3legla =60po 75dni v sezona =4500leglodni po ayde da sme skromni 10lv=45k na sezon,danacite i toka ste gi izkaram ot lavkata dolu i ste si vartya sindgircheto po cyal den navmesto da vartya gevreka ,primerno,ima i drugi varianti.
Canuck
Непукист
Мнения: 1836
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:36 pm
Местоположение: Мадрид

Мнение от Canuck »

bateto написа:Za 350k ste si kupya kashta-hotel na Kiten Bg. s 20stai s po 3legla =60po 75dni v sezona =4500leglodni po ayde da sme skromni 10lv=45k na sezon,danacite i toka ste gi izkaram ot lavkata dolu i ste si vartya sindgircheto po cyal den navmesto da vartya gevreka ,primerno,ima i drugi varianti.
Eee, Bate, razocharovash me s toya Kiten. Misleh, che iskash da se otteglish na nyakoe po-svyastno i krasivo myasto, kato Palma de Mallorca ili drugo kitno ispansko katche. No, vapros na vkus, a za vkusovete ne tryabva da se spori. :lol:

Kakva e razlikata mejdu the property taxes v razlichnite provincii? V QC li te nabutvat s nay-visoki danaci, ako imash sobstvena kashta?
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

A ,Canuk,nyama te razocharovam,lyatoto na Kiten zimata na Palma,na ednoto mesto ste gi izkarvame,a na drugoto ste gi harchim s kef,a ako ne stigat ima i drug variant zimata pak na gevreka v USAto.Ey tva kanadskiya pasport ste izleze hubava rabota .
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

bateto написа:Za 350k ste si kupya kashta-hotel na Kiten Bg. s 20stai s po 3legla =60po 75dni v sezona =4500leglodni po ayde da sme skromni 10lv=45k na sezon,danacite i toka ste gi izkaram ot lavkata dolu i ste si vartya sindgircheto po cyal den navmesto da vartya gevreka ,primerno,ima i drugi varianti.
Bate, mnogo si prav. Ama ima 2 problema
1. Kak da izkarash v BG 350K ili koi shte ti dade zaem ako zaplatata ti e 0,3K.
2. Kak da se opazi hotela ot mutri. ami plashtash si...znachi ot tia 45K mahash polovinata, drugoto shte ide da vazstanoviavash shtetite ot postoiannite obiri...
Thanks. tuka si mi e OK...v milata rodina niama da se varna dokato ne vidia pone edin osaden dushegubets-politik... :evil:
Аватар
Американски Орел
Мнения: 12
Регистриран на: Пет Яну 30, 2004 8:11 am
Местоположение: Град на Хълма

Мнение от Американски Орел »

Батето,
350К$ са около 420К лева.
Така в момента в Китен цените са малко по-височки, и скачат със всеки изминат ден.( за това което искаш де)
За тази цена обаче можеш да се пробваш в някое село, като Лозен или Мичурин, смятай че земята вече е 50 евро на квадрат и по най-забитите места и села.В момента БГ черноморието е супер атракция за инвестиции и цените скачат главоломно.Масово руснаци, англичани и какви ли не други по-смели си влагат парите по нашшето море.
Мой познат след 6 години барманство в Лондон, хвърли 250'000 лева за хотел( 80 места ) като за тези пари завърши само грубия строеж и един личен апартамент( не лукс) и то в с.Черноморец.
Сега отива пак да бачка в Англия за да дозавърши хотела и да си го работи.
Цените в БГ скачат всеки ден, не знам защо.Явно става нещо.
И тук се строят вече бизнес центрове.Огромни лъскави сгради от стъкло и бетон-мини небостъргачи.
Цените за квадратен метър започват от 800 евро та до 1200 евро, квадратния метър.
Смятай средно 1000 евро квадрата.
Лускозните кооперации и ВИП селиша дето се строят около по-големите градове( за живеене) цените са от 600 евро квадрата, та нагоре.
Като гледам след 2-3 години в БГ жилищната площ ( качествено строителство) , ще е на цените на среден град в Европа.
А за Черноморието да не говорим, в момента сме дори по -скъпи от Хърватска, а пък след години, дай Боже да се стабилизира страната, може да мерим сили и със средиземноморските хитове.
Обслужването се подобрява тъй като навлизат мощни фирми - турооператори които вече са поели мениджмънта на повечето големи вериги хотели и дори на цели курорти.
Имам познати с бизнес на Морето и казват, че в момента всичко е резервирано и предварително продадено.
Миналата година почивах на Каваците за 70 лв. на вечер( цяло бунгали за 4-5 човека а тази година като се обаждах ми казаха цена 100 лв.
Не знам какво става наистина, но факт е, че всичко поскъпва и ако си решил да инвестираш в БГ Морето, трябва да го направиш до 2007- 2008 г.
Говори се в момента, че мощни инвестиционни фондове от Европа и Северна Америка си купуват "възможности" за бъдещи инвестиции по Морето.Въпрос на време е пазарът на земя по Морето да полудее и тога става много трудно за нас обикновенните хора да се котираме там.
За съжаление.
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Mnogo e prav Eagle. Za goliamo razocharovanie na Bateto shte triabva da mu kaja da zabravi za BG chernomorieto. Cenite, koito toi spominava sa tvarde ostareli - ot predi 2 godini. Dnes situaciata na pazara tam e savsem druga.
Imam mnogo blizak priatel, koito e edin ot nai-golemite zemevladelci po iujnoto chernomorie. Predi 2 godini prodade edna niva za 180k USD. Kaza, che jestoko sajaliava i poveche niama da prodade nishto. Takava e i naglasata na povecheto sobstvenici po moreto. Zatova veche sa normalni oferti po 500k Euro, a za po-apetitni mestenca e stuga i do poveche. Na moia priatel edin ruski businesman /ponastoiashtem sobstvenik na hotel "Kuban" na Slanchev Briag/ mu predlaga 800k Euro za edin drug negov imot, no koi e lud da prodade sega neshto, chiato cena minimum shte se udvoi prez sledvashtite 5 godini. American Eagle obiasni veche zashto shte se sluchi tova.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Molson
Мнения: 233
Регистриран на: Пет Окт 17, 2003 5:57 pm

Мнение от Molson »

tova moje i da stane moje i da ne stane. no problemat e che ako stane shte napompa cenite na uslugite i bednia balgarin shte stane oshte po-beden. standarta mu niama da se povishi, dori i sled 10-20 godini. a cenite shte skachat. tova e nai-loshia scenarii za BG, a te skachat zashtoto navlizat chujdi kapitali, a i mestnite veche se legitimiraha. v BG E VSE OSHTE EVTINO I TOVA PRIMAMVA RISKOVIA KAPITAL. TOVA NE E DOBRE.
Аватар
yaiuat
Мнения: 612
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 6:29 am
Местоположение: Wall street
Обратна връзка:

Re: Какво ни струва да построим къща в Канада

Мнение от yaiuat »

JOY написа: ...
Строителството не излизали прекалено скъпо бе JOY. Я кажи горе-долу какви са вноските и лихвите при жилищните кредити в Канада. Това ми се струва по изгодно. Значи каквъв процент са горе-долу от една оптимална работна заплата- напр. 1200 CAD?

Просто не съм запознат много. Ами например при един 10-12 годишен такъв кредит от порядъка на 100хил CAD- месечните вноски горе долу по колко са?

В бг в засисимост от банката са към 200 лв. за към 30 хил лв. за 15г.
Съотнесено съм заплатите у нас човек за да си изплати едно нормално жилище трябва да взема поне 500 лв месечно за да има и за банката

"Допускат се комбинации man" :beer: :D :beer:
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За какво ви е някакаво смотано хотелче в някакво забутано село по БГ черноморието? ето това е истината:

www.cata-lagoon.com

По специално обърнете внимание на новия модел 440, цената е около 350к евро... най-малкият модел 380 също си заслужава и струва около половината... Кеф ти зимата Карибите, кеф ти лятото Европа...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено