Дебитна VISA в USD-въпрос към запознатите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
flyfish

Дебитна VISA в USD-въпрос към запознатите

Мнение от flyfish »

Postbank във Варна ми предлага да ми издаде дебитна VISA със сравнително изгодни такси и комисиони,но за съжаление само в USD(има ли изобщо банка,която да издава карти във валута различна от BGL/USD/EUR?).На моя въпрос по какъв курс в крайна сметка ще се конвертират USD,когато ги тегля в CAD в Canada,банковият служител не можа нищо да ми каже.Ами,не е ли това съществено важно,или поне толкова важно,колкото и таксите,които се удържат при ползване на картата.В договора пише,че в горния случай "сумата на плащането се конвертира по курс,определен от Банката...евентуални разлики са за сметка на картодържателя".И информацията се изчерпва до тук.Аз питах към днешна дата какъв би бил този курс на Банката,горе-долу да се ориентирам,ама те горките не знаят.Аз пък от къде да знам :shock: .И така.....
(Докато се ровех из сайтовете на банките прочетох някъде,че за VISA имало някакви унифицирани,международни курсове на конвертиране :roll: )
Ако има хора наясно с тези неща,моля да се включат с малко пояснения. :?
Aries

Мнение от Aries »

Без да се заяждам, но можеш ли да ми обясниш за какво ти е тази "Виза". Конвертирането ще стане по курс изгоден за банката (като в добрия случай ще има и 2.5% комисионна за услугата), ще плащаш такси за всяка операция, а на всичкото отгоре най-вероятно и годишна такса.
Ела в Канада, депозираш 1-3-5 хиляди в секюрити влог в коя да е банка (опит имам с CIBC и RBC, но знам, че и с другите става) и след 7 до 10 бизнес дена получаваш кредитна карта (Виза или Мастер кард) с този лимит от банката. Заедно с това започва да ти тече и кредитна история. Такса за плащане по магазините - 0, такса за годишно обслужване - 0 (даже при някои карти има и ребати), такса за конвертиране на парите - 0, такса за превод на парите до банката държател на картата (защото ако картата е българска ще трябва да превеждаш пари до БГ) - 0.
flyfish

Мнение от flyfish »

Aries,вж.на лично съобщение :)
bp_de

Re: Дебитна VISA в USD-въпрос към запознатите

Мнение от bp_de »

flyfish написа:Postbank във Варна ми предлага да ми издаде дебитна VISA със сравнително изгодни такси и комисиони,но за съжаление само в USD(има ли изобщо банка,която да издава карти във валута различна от BGL/USD/EUR?).На моя въпрос по какъв курс в крайна сметка ще се конвертират USD,когато ги тегля в CAD в Canada,банковият служител не можа нищо да ми каже.Ами,не е ли това съществено важно,или поне толкова важно,колкото и таксите,които се удържат при ползване на картата.В договора пише,че в горния случай "сумата на плащането се конвертира по курс,определен от Банката...евентуални разлики са за сметка на картодържателя".И информацията се изчерпва до тук.Аз питах към днешна дата какъв би бил този курс на Банката,горе-долу да се ориентирам,ама те горките не знаят.Аз пък от къде да знам :shock: .И така.....
(Докато се ровех из сайтовете на банките прочетох някъде,че за VISA имало някакви унифицирани,международни курсове на конвертиране :roll: )
Ако има хора наясно с тези неща,моля да се включат с малко пояснения. :?
ами притежателя на дебитната карта е винаги преебан.
ако само си вади6 карта само с цел трансвериране на пари от 1 място на друго - зарежи тая идея.
flyfish

Мнение от flyfish »

Ами,да.Това ми е целта.Други идеи от твоя страна?
Аватар
totev

Мнение от totev »

мисля, че идеята ти не е много добра, ако става въпрос само за пренасянето на парите от БГ в Канада.След като пристигнеш и направиш задължителните първоначални покупки в размер на няколко хиляди, само от ексчейнджа ще платиш повече отколкото ако ползваш пътнически чекове.За мен това е най-удачния вариянт, съчетан с кеш в джоба.Помисили си пак, времето от където си до момента на депозиране на парите в твоята сметка е мах.72часа. А после нали трябва да закриеш картата в БГ, защото тя кредитна история в Канада не ти прави..тъй си мисля аз
...мразя мастика без айрян...
bp_de

Мнение от bp_de »

flyfish написа:Ами,да.Това ми е целта.Други идеи от твоя страна?
Ами слу4и ми се следното та от там и например ми доиде ре6ение как да се прехварлят пари в Канада например.

прасам пари в Ка- и стан некакво обаркване- обаждат ми се и казват какво да правим-аз казвам 4акаите докато ви донеса инфо(трябва6е да се уто4ни несто) -те 4акат.
занасям им каквото трябва6е и след 2-3 дена парите бяха в Канада.
за 300 или 400 кан долара ме таксуваха 11 евро.
та по тоя повод питах в моита банка следното -
ами ако бяха 10 000
- ами пак 11 евро-а 50 000 -ами пак 11 евро
- 2 питане
Ако ви наредя днес да прехварлите сумата Х в едикоя си сметка -трансвера да бъде извър6ен броено от дне6на дата 20 дена например -не по рано- да няма проблем отговарят -когато кажете тогава сте го направим (+ -1 ден)

горепосо4еното е безпроблемно и деиствието се рарвива в банка в немско.

теорети4но би трябвало да става и в Бг банка- питаи.

ина4е кат съм бил в Канада - и като теглих с дебитнта ми карта от банкомат 60 канД после видях 4е съм платил 3,80 по4ти 4 евро за
таз услуга.
та след това само осте един пат съм го правил стото няма6е на4ин да платя с кредитна карта .

та маи ве4е ти стана ясно сто идеята с дебитната карта е кофти.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ползвах такава виза като новопристигнал. Работи без грешка (само че беше на Булбанк) като дебитна и кредитна карта.
Таксите обаче са високи, а курсът зависи от канадската банка, през която минават парите, теглени от тука. Удобна е, но не трябва много да си правиш тънки сметки, ако я имаш. Като си искараш тукашни карти - оставяш я само за резерва. :)
Embrace your climate change!
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

На кого са нужни излишни главоболия? Парите в кеш и да не ти пука. Мисля че няма да е обемно като багаж, айде най-много едно куфарче да са. Какво толкова му мислите? Тия врътки с банки и смяна на USD в CAD само ще ти създаде излишни разходи и търчане.
А като пристигнете още на другия ден може да идеш в банка и да си отвориш сметка.
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Успех ви желаем на цялото семейство! :)
flyfish

Мнение от flyfish »

Поздрави и на вашето семейство и до скоро :lol:
Последно промяна от flyfish на Пет Яну 19, 2007 5:24 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Най-добрият вариант си остава носенето на основната сума пари в кеш (този момент не ме притесняваше и изобщо не исках да се разделям със сумите по комисионите на пътническите чекове), но не е лошо човек да има VISA Classic, издадена в България с дебитен характер и съдържаща малка сума по сметката за най-належащите неща в началото. На мен ми се наложи например да използвам картата още от България преди да съм тръгнал изобщо. Това беше единствения лесен вариант да си осигуря квартирата. Използвах я активно и по време на самото пътуване (един ден престой във Франкфурт). Освен това пърите дни в Канада с тази карта си открих телефон (стационарен и мобилен), кабелна и интернет за нула време без никакви проблеми. Когато получих поръчаната от местната банка (в която си бях открил сметката с донесените пари) secured VISA в българската карта не беше останало почти нищо. :D
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

MrGeek написа:Най-добрият вариант си остава носенето на основната сума пари в кеш (този момент не ме притесняваше и изобщо не исках да се разделям със сумите по комисионите на пътническите чекове), но не е лошо човек да има VISA Classic, издадена в България с дебитен характер и съдържаща малка сума по сметката за най-належащите неща в началото. На мен ми се наложи например да използвам картата още от България преди да съм тръгнал изобщо. Това беше единствения лесен вариант да си осигуря квартирата. Използвах я активно и по време на самото пътуване (един ден престой във Франкфурт). Освен това пърите дни в Канада с тази карта си открих телефон (стационарен и мобилен), кабелна и интернет за нула време без никакви проблеми. Когато получих поръчаната от местната банка (в която си бях открил сметката с донесените пари) secured VISA в българската карта не беше останало почти нищо. :D
moje li taka nai-naglo da zablujdavash .razpraviashe che lichnite ti spestiavania sa poveche ot avoarite na vsichki finansovi institucii vzeti zaedno ,vzimash procent ot vsichko ,a sega nishto ne ti ostanalo :D
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

JoroF написа:moje li taka nai-naglo da zablujdavash .razpraviashe che lichnite ti spestiavania sa poveche ot avoarite na vsichki finansovi institucii vzeti zaedno ,vzimash procent ot vsichko ,a sega nishto ne ti ostanalo :D
Може. Това беше трик за скриване на данъци. :lol: :rotfl:
Krali Marko

Мнение от Krali Marko »

flyfish, bratle az i do den dneshen imam BG karta Visa s 2000$, no q pazq samo za spesni sluchai.Inache osnovnata suma si q vzemi v cash no ne v USD a v canadski i taka nqma da plastash komisionni :thumbsup:
"Kakvoto sam si napravish, nikoi ne moje da ti go napravi" - narodna pogovorka
Заключено