(Докато се ровех из сайтовете на банките прочетох някъде,че за VISA имало някакви унифицирани,международни курсове на конвертиране

Ако има хора наясно с тези неща,моля да се включат с малко пояснения.

ами притежателя на дебитната карта е винаги преебан.flyfish написа:Postbank във Варна ми предлага да ми издаде дебитна VISA със сравнително изгодни такси и комисиони,но за съжаление само в USD(има ли изобщо банка,която да издава карти във валута различна от BGL/USD/EUR?).На моя въпрос по какъв курс в крайна сметка ще се конвертират USD,когато ги тегля в CAD в Canada,банковият служител не можа нищо да ми каже.Ами,не е ли това съществено важно,или поне толкова важно,колкото и таксите,които се удържат при ползване на картата.В договора пише,че в горния случай "сумата на плащането се конвертира по курс,определен от Банката...евентуални разлики са за сметка на картодържателя".И информацията се изчерпва до тук.Аз питах към днешна дата какъв би бил този курс на Банката,горе-долу да се ориентирам,ама те горките не знаят.Аз пък от къде да знам.И така.....
(Докато се ровех из сайтовете на банките прочетох някъде,че за VISA имало някакви унифицирани,международни курсове на конвертиране)
Ако има хора наясно с тези неща,моля да се включат с малко пояснения.
Ами слу4и ми се следното та от там и например ми доиде ре6ение как да се прехварлят пари в Канада например.flyfish написа:Ами,да.Това ми е целта.Други идеи от твоя страна?
moje li taka nai-naglo da zablujdavash .razpraviashe che lichnite ti spestiavania sa poveche ot avoarite na vsichki finansovi institucii vzeti zaedno ,vzimash procent ot vsichko ,a sega nishto ne ti ostanaloMrGeek написа:Най-добрият вариант си остава носенето на основната сума пари в кеш (този момент не ме притесняваше и изобщо не исках да се разделям със сумите по комисионите на пътническите чекове), но не е лошо човек да има VISA Classic, издадена в България с дебитен характер и съдържаща малка сума по сметката за най-належащите неща в началото. На мен ми се наложи например да използвам картата още от България преди да съм тръгнал изобщо. Това беше единствения лесен вариант да си осигуря квартирата. Използвах я активно и по време на самото пътуване (един ден престой във Франкфурт). Освен това пърите дни в Канада с тази карта си открих телефон (стационарен и мобилен), кабелна и интернет за нула време без никакви проблеми. Когато получих поръчаната от местната банка (в която си бях открил сметката с донесените пари) secured VISA в българската карта не беше останало почти нищо.