Моля помогнете-престой в италия?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Ами модератора да направи една нова тема Канада вс Европа, и да се преместят мненията там.

Лично аз мисля, като понаправя 2-3 год тука, завърша висшето, направя година-две стаж, взема канадския паспорт, да си опитам късмета из Европа. Италия ми звучи не зле като избор ! :twisted:
От край време ме кефи и страната и хората и езика, топло е, близо е до бг, близо е до море, и до вс европейски страни и тн.
:wink:
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

dog написа:
Хубаво е човек да има избор, ние нямахме.
Канада беше единственото място където можеше да се замине легално.
Много хора не са на ясно какви ще бъдат възможностите в Европа след 1 януари 2007
Когато веднъж си направил избора си и си заминал, установил си се някъде, децата са научили езика и са влезли в системата, ти си се преборил до някъде, не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
Dog, ти отколко време си в Канада и колко време си бил нелегален из Европа? Европа е отворена и за теб, не забравяй бг паспорта си.
Значи в Канада дипломи ще приравняваш, а в Италия ще ти я признаят от летището. Имам приятелка омъжена за италианец и много добре съм наясно как приемат чужденците и как им дават работа, били те и по-умни от цялото им местно население незавършило и средно образование..в Европа ще сме аутсайдери още поне 20г., гледам близко полско семейство как се мъчи да бачка лятото на тръстиката на немци и сега на ирланци и искам да ти кажа, че хич не им е лесно, макар и в евр. съюза..
хайде със здраве..
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Зорка

Мнение от Зорка »

Като чета такива неща винаги ми идва да напиша гневно опровержение,но в повечето случаи се сдържам-време нямам достатъчно,пък съм и нова,не е красиво от вратата за краката,но сега ми дойде много ,а и се засегна страна,която немалко познавам и имам някакъв попит с нея.Айде за езика,дето някои за 4 месеца са го научили -нищо,хора всякакви,ама за сравнения м/у Европа и канада,и то в полза на Европа -айде де!
Та,моето семейство живя няколко години в Италия,в Тоскана/това за тези,които не познават Италия-един от най-хубавите и богати райони на Италия.Там живеят зет ми/италианец,на средна възраст и не зле материално/и сестра ми.Проблеми с работа,навлизане в реалния италиански живот почти нямахме.професионално се занимавам с езици,та и италианския го понаучих,е,не за 4 месеца,ама скромно мога да кажа,че сега ми е много по-добър от доста канадски италианци пъ
рво,а за второ поколение да не говорим.Дъщеря ми,щото е по-черничка,всички казват ,че е италианка/италианците/,даже,че е тосканка.Съпруговският италиански не е лош,с братята от юг комуникира на италиански,а те на испански/много са испаноговорящите в Вашингтон и Орегон,за Калифорния пък няма какво да се говори/.Аз като по-страдаща без Европа/и като по-мързелива,всяка година си ходя до Италия.СИ ходя казвам,защото много я обичам и се чувствам там в много случаи по-вкъщи отколкото в Бг.Откакто загубих кучето си преди 2 години,в Бг.почти нищо не ме задържа-приятелите са по чужбина,ние бяхме тия,дето се натуткахме последни и ,образно казано,изгасихме лампата.Почти само родителите останаха.Мъжът ми също и двата пъти ,когато си ходи в Европа по-дълго стоя в Италия/той е по-темерутест и много ,много не познава носталгията/Защо ги пиша тия неща-за да не прозвучи,че говоря наизуст,или давам желаемото за действително.Въпреки,че понякога,когато ми писне от тази мрачна зима и гледам ,или чета нещо за Италия/Тя тук е на огромна почит/ме прихващат дяволите и почвам да вадя мъжовата душа/все за нещо трябва да се мърка, :lol: нали /да се връщаме в Италия.Но даже мрънкайки съм сигурна,че за нас Канада е по-добрият вариант.Да,обичам Европа,да,като се приземя в Мюнхен/любов моя,Германия!/съм в еуфория и почвам да досаждам на граничарите,вече имам познати,на които всеки път показвам ,колко съхранявам немския си в трудни англоезични условия.Да,навсякъде в Европа /където съм била/съм като на празник,В Италия съм като на среща с любовник-страсти,все не ми стига времето,не мога да се надишам на въздуха на Флоренция,обикалям почти денонощно Пистоя,ходя като пияна лунатичка в пек и студ по улиците на Сиена....Уф,мога такива обяснения в любов да наредя,на човек така не бих се обяснявала. :wink:
НО се връщам при съпруга Канада.Да,веднъж по време на депресия осъзнах много ясно-Канада е съпругът-няма горещи сцени,равни спокойни топли,но сигурни чувства.Италия,може би Европа-любовникът-горещи мигове,екстаз,но за кратко,след месец знам,че ще се върна при съпруга.И двамата го знаем и се стараем да използваме всяка секунда заедно.И така до следващата среща.Сега съм почти в мир със себе си и се наслаждавам на "съпруга",вярвайки,че ще я има и срещата с "любовника".
А защо е само "любовник"?Защото и 10 канадски паспорта да имам там,в Европа съм чужденка,и само нюансите в различните страни са различни.Тук съм КАНАДКА.Както в оня руски виц"Бьют по морде,не по паспорту"А останалото в спор с Дог:[

Според теб къде е по-добре:

Канада -------------------------Европа

Процедура
ДА------------------------------------------не А КВЕСТУРАТА ЗНАЕШ ЛИ КАКВО Е?

Разходи преди заминаване
Големи-------------------------------------Малки НЕ БИХ КАЗАЛА,КОГАТО НЕ Е ЗА ГУРБЕТ

Варианти за пътуване до там
Самолет-----------------------------------Самолет, кола, автобус, влак...ТУК ДАСЪГЛАСНА СЪМ

Работа
Квебек-трудно се намира--------------има достатъчно ХА-ХА-ХА МАСЛИНИ ПОРТОКАЛИ ОРАНЖЕРИИ

Възможност за събиране с родителите
най-рано след 3 години----------------Веднага?Т.Е. КАК ВЕДНАГА ,ДА ТРЪГНАТ С ТЕБ ЛИ?

Получаване на гражданство
След 4 години---------------------------не е нужно от 1 януари не си чужденец СТАВАМ ИТАЛИАНКА ЛИ?СЛЕД 5 ГОДИНИ

Езици
Френски, Английски---------------------Езика на страната НЕ ЗНАМ КЪДЕ БЪЛГАРСКИЯТ Е ЕЗИК НА СТРАНАТА,НО В ИТАЛИЯ С МОЯ ИТАЛИАНСКИ/НЕ МНОГО ЛОШ МЕ ГЛЕДАХА КАТО АЛБАНКА,НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СЛЕД 2 СЕДМИЦИ ЩЕ Е ДРУГО.В КАНАДА МЕ ОКУРАЖАВАТ,КОГАТО УСПЕЯ ДА ПРОЛОМОТЯ НЕЩО ПРАВИЛНО

Годишни отпуски
започваш от 14 дена-------------------1месец+ В ДЪРЖАВНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА-НА МАСЛИНИТЕ И ПОРТОКАЛИТЕ НЕ СЪВСЕМ

Климат
+40 до -40 -------------------------------някъде липсва зима НЯКЪДЕ Е УЖАСНО ВЛАЖНО +40

Къщи (цени еднакви)
дървени-----------------------------------тухла, бетон АХА АКО ИМАШ ПАРИ ДА СИ КУПИШ НЕЩО

Много хора не са на ясно какви ще бъдат възможностите в Европа след 1 януари 2007
Когато веднъж си направил избора си и си заминал, установил си се някъде, децата са научили езика и са влезли в системата, ти си се преборил до някъде, не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.[/quote]
Извинете за дългото писание :beer:
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

ХОРАААА, жената иска съвет, ако ще давате давайте, ако не стига вече сте превръщали темите в референдуми "ЗА" и "Против", аз лично я посъветвах да попита как би могла да процедира щото има хора преминали през всякакви перипетии, тя жената пишман стана дето е попитала. Айде вземете се в ръце и помагайте с каквото можете, има си раздел за шипковия храст, там и без това ми писна да чета вече подобни теми...
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
Аватар
dog

Мнение от dog »

Milenka написа:
dog написа:
Когато веднъж си направил избора си и си заминал, установил си се някъде, децата са научили езика и са влезли в системата, ти си се преборил до някъде, не е удачно да се местиш въпреки че не си сляп за новите по-добри възможности в Европа.
Dog, ти отколко време си в Канада и колко време си бил нелегален из Европа? Европа е отворена и за теб, не забравяй бг паспорта си.
Значи в Канада дипломи ще приравняваш, а в Италия ще ти я признаят от летището. Имам приятелка омъжена за италианец и много добре съм наясно как приемат чужденците и как им дават работа, били те и по-умни от цялото им местно население незавършило и средно образование..в Европа ще сме аутсайдери още поне 20г., гледам близко полско семейство как се мъчи да бачка лятото на тръстиката на немци и сега на ирланци и искам да ти кажа, че хич не им е лесно, макар и в евр. съюза..
хайде със здраве..
Според новия закон за чужденците в БГ, чужденци в БГ са само тези които не са граждани на европейсия съюз, реципрочно и за българи в страни от ЕС.

"Полско семейство се мъчи в Германия на тръстиката", а българско такова заработва здраво на публиксаковете в Монреал :roll:

Паспорт в Европа от 1 януари не ми трябва. :lol: само лична карта.
Последно промяна от dog на Чет Дек 14, 2006 3:28 pm, променено общо 1 път.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Зорка

Мнение от Зорка »

dog написа:
Зорка написа:
Joy написа:
Marginal39 написа: Ti se zamislqi za kvoto iska6.
Tolkova mnogo i tolkova bedni kolkoto ima v Kenya v BG nqma.
A mejdu drugoto sys zamislqneto si nqma da moje6 da nahrani6 nito tiq v Kenya nito tiq v Bylgariq.
И един да е само в България, на него бих помогнала. Какво значение има колко са? Дали е в списъка или не е без значение- ние всички сме наясно каква нищета и трагедия е сред по-голямата част от населението ни, колко хора умират защото нямат средства за животоспасяващи операции и колко деца гладуват.
Много лесно Маргинал, телевизионна реклама е способна да те манипулира така че да забравиш какъв си и от къде идваш.
А за хора от Европа выобще не се и замислям.За България пък хептен-нито война е имало от 1944 г,нито някакво страшно природно бедствие.Да спонсорирам българската глупост и алчност-айде де :evil: Като имат пари за войниците си в Ирак,значи имат и за децата си в Бг,нали?По-добре за питейна вода в Гана да дам пари!
Вече мога да си обесня предишната ти реакция. Мразиш и Европа и всичко българско.
Ето за това трябва да се обеснява.
Има много руски форуми във които може би ще ти е по-приятно.
Пардон?Не разбрах обЕсненията ти? :( Гониш ли ме?Какво общо имат руските форуми?Тия изказвания в свободна ,не расистка страна/за разлика от Европа/не се толерират много,не мислиш ли?
Ако си модератор...добре,ще си отида :cry:
Нищо не мразя!Не обичам да ме правярт на глупак-Пак казвам-щом в Бг.имат пари за войниците си в Ирак,значи имат и за децата си!
Що,ти даряваш пари за домове в Бг.ли?
Зорка

Мнение от Зорка »

Миленка,
100% съм съгласна с теб!
Аватар
dog

Мнение от dog »

alkaponbg написа:ХОРАААА, жената иска съвет, ако ще давате давайте, ако не стига вече сте превръщали темите в референдуми "ЗА" и "Против", аз лично я посъветвах да попита как би могла да процедира щото има хора преминали през всякакви перипетии, тя жената пишман стана дето е попитала. Айде вземете се в ръце и помагайте с каквото можете, има си раздел за шипковия храст, там и без това ми писна да чета вече подобни теми...
За жената която пита - защото още не е подала документите за Канада, не е платила всички такси, не е научила френски, не е правила медицински, не е минала интервюто е по-добре първо да прецени дали няма други по-добри варианти.

За всички други чакащи визи - няма връщане - пожелания за бърза адаптация след кацането. И не забравяйте че никога не е късно да вземеш ново решение, ако виждаш че нещата са се променили и това е по-добро за теб.
"Искай и ще ти се даде"
Питай и ще ти се каже
Старото куче
Зорка

Мнение от Зорка »

Да,Каn_Tangra,така е,но не забравяй,че /за съжаление/Италия е малко,как да кажа,в криза и малко ксенофобска страна.За туризъм-certo!ама да заемеш на някой мястото/предполагам,не в оранжерия мислиш да работиш/mai!
Е,след 5-10 год.може и да се промени нещо.Европа се отваря-сигурно и в Италия няма да гледат на българите,като на албанци,или "девойки" за найтове :roll: :D
canat

Мнение от canat »

Зорка, samo tezi, koito sa zhiveli v Italia mogat da te razberat.
Nie zhiviahme tam 11 godini! I as chustvam sashtoto kakvoto i ti kam Italy i haresvam mnogo opisanieto i emozionalnite ti sravnenia. :thumbsup:
I nie vapreki liubovta kam Italia i mnogoto priateli tam sme se nasochili uporito kam CA (po podobni prichini na tvoite)
Зорка

Мнение от Зорка »

Tini,
ние бяхме почти в аналогично положение-само дето легално,уж от фирма в Италия.На интервюто разпитваха мъжа ми за Италия дълго и протяжно.Как аджеба е стоял толкова дълго,не е ли нарущение и т.н.Канадецът явно не знаеше,че в Италия много ,много не обръщат внимание на печатите в паспорта. Но ние бяхме преди много години и по федералната процедура.Сега може да е друго,по-лесно.Но мисля,че наистина е много добър вариант със смяната на паспорта.Нека съпругът ти да работи до последно/пари трябват!/и ако мислите да се остановите в Монреал или Торонто може да използва италианския си при намиране на работа-има страшно много италианци и много се впечатляват,когато чужденци говорят езика им.Можете направо да се насочите към италианските дружества там.Помагат много и не задълбават откъде си именно-мислят,че си от Италия,щом добре говориш езика/Повечето второ поколение италиански канадци похти не го говорят.Аз бях шокирана и се карах с тях как може такъв език да забравят,щото не знаех дума английски и използвах италианския като патерица,като имах да върша нещо само търсех човек с италианскозвучаща табелка на гърдите :oops:/
Успехи!
canat

Мнение от canat »

dog написа:И не забравяйте че никога не е късно да вземеш ново решение, ако виждаш че нещата са се променили и това е по-добро за теб.
dog, tova se otnasia i za teb. Ako mislish, che EU e po-dobre - povedi semeistvoto si natam! Nikoga ne e kasno ako e za hubavo ( :briah:)
canat

Мнение от canat »

eto, tova e mnogo polezna informazia, Зорка (za italianskite druzhestva v CA i vazmozhnostta da si pomognesh s italianskia ezik).
Blagodaria!
Zashto vartiaha mnogo mazha ti za Italy na interviuto? Kakvo gi pritesniavashe? (ako se opasiavash ot "hienite" mozhe i na lichni)
Зорка

Мнение от Зорка »

О,canat,grazie! :D
Къде сте живяли,как...айде да направим една тема ,само обяснения в любов към bella,ma molto impossibile Italia:cry: ще пиша! :beer2:
Аватар
Milenka

Мнение от Milenka »

нещо ми се забави компа, и реших, че не е пуснато съобщението.
canat, мерси!
Последно промяна от Milenka на Чет Дек 14, 2006 4:29 pm, променено общо 1 път.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Заключено