Помогнете да спасим музеите в Канада :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Stoni

Мнение от Stoni »

Spored men, kulturata ne moge da izprevarva potrebnosta ot neq izkustveno, za6toto moge da se prevqrne v prepqlnena masa ot koqto se qde samo hajvera ili gladnite da ne razibirat, 4e tova e qdene a da si mislqt, 4e e snqg za topki :beer:
Последно промяна от Stoni на Пон Ное 13, 2006 9:54 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

Zna4i kato nqma kinti 6te zatvorqt muzeite i Krimon ostava bez rabota.
Ako se podpi6em ima 6ansove darjavata da otpusne kinti i Krimon da si zapazi rabotata.
Komsomolskata sledva6tiq pat kogato ti se razklatqt krakata go napi6i po direktno ,naprimer:
-Molq pomognete mi kato glasuvate Za i podpi6ete tazi peticiq ,koeto 6te mi dade vazmojnost da si zapazq rabotata .
Taka podneseno ,az bih glasuval Za i bih se podpisal s dvete race i dvata kraka ,vapreki 4e ne te poznavam,dostata4en e fakta ,4e si mi sanarodni4ka .
Deto se kazva priqtel v nujda se poznava,no ne i podneseno popolisti4eski 6toto Moskva ne vqrva na salzi.
Vsa6tnost kvo li se opitvam da te prevazpitavam ,komsomolskokomunisti4eskata 6kola koqto si izkarala e slojila traen otpe4atak v tvoq mozak s razmerite na seifti boots N45.Po dobre da ti pojelaq leka no6t.
A ,da ne zabravq da te pitam ,6e se zapi6e6 li za konkursa deto organiziram Mis mokra flanelka .U4astieto i vhoda sa bezplatni. :wink:
Marginal39

Мнение от Marginal39 »

filipne написа:От тази петиция не става ясно дали се иска затварянето на музеи или се ограничява бюджета им ? Ами как да се разбере дали не е имало разхищение на средства ?

От друга страна за да се велезе в музей се плаща. Тоест те не са само на държавна издръжка.
Razhi6teniq ima VINAGI !!!
:beer: :beer: :beer:
Pla6ta se no kolko, az do sega sym hodil 20 pyti na muzei v Mtl i ne sym platil nito 1 pyt.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Marginal39 написа:
Razhi6teniq ima VINAGI !!!
Pla6ta se no kolko, az do sega sym hodil 20 pyti na muzei v Mtl i ne sym platil nito 1 pyt.
Да ама разхищениятя може да са големи или малки. Не е без значение !

Ами музеите в Монреал са безплатни в деня на музеите и може би още един път в годината. Иначе входните такси са $10 - 15 на човек.

А за системата на преразпределение на доходите знаем много добре от т.н. "комунизъм " в България. Видяхме и до къде стигна тя.
Аватар
Ivan1007

Re: Помогнете да спасим музеите в Канада :)

Мнение от Ivan1007 »

c200 написа:
Ivan1007 написа: Глупост е не ти да посещаваш музеите, а това да става за сметка само на данъците, което ти позволява да плащате символичната сума от 100 долара.
Глупости наричам примерно парите на хора които не посещават музеите да бъдат харчени за нещо което те не желаят, без да бъдат питани за това.
То както си тръгнал, глупост е да строят пътища с твоите данъци, щото не пътуваш по всичките. Или пък да строят болници, пък ти си си здрав (дай боже всекиму). Или пък да подържат библиотеките с твоите данъци, пък ти не обичаш да четеш. :)
Smeshko :D
Ne stava vupros samo za moite danuci, procheti dobre.
Primerite koito si dal sa dostojni za vtoroklasnik. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

krimon написа:изобщо не съм изказвала някаква позиция, просто ви призовах ако сте съпричастни да дадете своя глас в подкрепа на музеите в Канада

А по въпроса, който ти си повдигнал, ми се ще да вметна, че реалната цена на един посетителски билет би станала непосилна за човек от средната класа - един минимум от 150 - 200 долара, като за Травиата на първи ред или един мач на Канадиенс в Център Бел :wink: , ако не съществуваха субсидиранията на музеите ... Държавата е само един от участниците, слава богу и съвсем не дава пари за посещенията. В много музеи това, че взимат "вход" на посетителите струва по-скъпо, ако изобщо не го взема :wink: Питай одиторите защо. Има много по-ценни работи, за "спасяване" като колекции и национална култура. В твоя случай стигаме до елитарност на културата, което обаче би нарушило основният принцип за всеобщ достъп и откритост на тези институции.

Има неща които са безценни и не се измерват с данъчни отчисления: културно наследство, история, образование.
ТОчно позиция си изказала и продължаваш да изказваш.
Дори и за безценните неща някой трябва да плаща. Винаги. Та въпроса е кой и как. Много хубаво си направила че си дала източници от които хората да придобият повече информация, ако искат. Това което казах в първия постинг беше че не беше дадена такава информация.
Сега се опитвате да ме изкарате че защитавам позиция че държавата не трябва да уцаства изобщо в финансирането на музеите, което нито аз нито правителството си е помисляло.
Уважавам опита да му въздействате, желая ви успех.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ми не знам ,аз си мисля ,че ще спестят доста повече ако си преберът войските от авганистан. Що ли не го правят. :?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Stoni

Мнение от Stoni »

IRA написа:Ми не знам ,аз си мисля ,че ще спестят доста повече ако си преберът войските от авганистан. Що ли не го правят. :?
6toto i avgancite ve4e znaqt pqtq, za nasam minavjki prez Krakozistan :rotfl:
Заключено