А и като гледам - никой около мен не страда, че са му провалили бъдещите планове... Това го казвам съвсем сериозно.
п.с. И това не е защото кръгът ми от познати е тесен...
Ако има нещо, обаче, за което да съжаляваме, то е именно защото таяхме надежди да се изнесат "събратята към Европата"!

Защо наистина смятате, че българинът се е затресъл от треска да работи в чужбина?!?
С това не съм съвсем съгласна!
Аз мисля, че когото го е тресла тази треска - или ВЕЧЕ се е изнесъл... или е стигнал до извода, че по-добре да дойдат тук да му плащат "по европейски"... За това второто именно са надеждите - да си докараме ТУК по-цивилизовани заплати...
Ако има нещо, за което да е права другарката Масларова, то вероятно е именно не особено голямата заинтересованост да се работи навън... поне аз така смятам, като си правя изводи от достата хора, с които контактувам... или страничните коментари.
и още ... Дали пък не са прави и англичаните, и германците, и всички останали, които не ни искат?!? Основният контингент "работници" хич не мисли точно пък да работи - важното да се докопа до там! После може я да краде, я да проси, я далаверка да завърти в най-добрия случай... А и това, което вече познават от нас - никак не ни е в полза!
Да си представим, че тук в БГ се очертае такава розова перспектива ! Примерно тук хипотетично сме що-годе добре и ни се натресат разни навлеци и "утайки"...
Дали ще ги искаме?!?