MrGeek, българинът е фурнаджийска лопата - винаги се наглася според тоя, който я върти!
И точно заради това си го заслужаваме!
Не страдай излишно...
А и не е чак толкова зле, че ще ни дои още един господар... Според националната ни психология - той ще ни дои, но и ще ни пази.
На мен само ми е жал за тези, които си въобразяват, че сме хванали Господ за шлифера /Прости ми Господи!

/ и сега чакат мед и масло да им текне от небето...
А казвам, че "не е чак толкова зле", защото и сега цените ни са равностойни на европейските, а се оправяме с българските заплати.
Винаги съм била против влизането, но от една година преосмислям... Ако стане по-зле - няма да стане много по-зле...ако е за добро - добре ни дошло! Защото нямаме алтернатива -
никой не те пита искаш ли - не щеш ли! Политиците ни са сигурни, че не сме дозрели за референдуми...
А и както вече споменах - народопсихологията ни е изключителен феномен! Ако никой не ни манипулира - ние сами ще си го правим... А "великите"ни битки от историята - по-ми приличат на промивка на мозъка и опит да се създаде някаква национална гордост /което принципно никак не е лошо!/... Но сме си овце!