8 седмици минават - какво да правя?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
yyy

8 седмици минават - какво да правя?

Мнение от yyy »

Здравейте,
Моля помогнете ми какво да правя - изнервиха ме до крайност. Да обясня за какво става въпрос: имам ОК на медицинските от 25.08. и на 20.10. минават 8-те седмици срок, който от МОМ ми казаха да чакам, преди да получа покана за виза. На 11.10 писах до Букурещ, че искам да получа поканата за виза по e-mail-а, получих този отговор:
Bonjour,
Votre dossier se trouve dans le bureau de notre agent de visa. Des qu'on a des nouvelles concernant votre dossier vous seriez annonce par courriel ?lectronique.
Meilleures salutations,
Cosmina Dan

Оттогава ни вест, ни кост. Питала съм съфорумци и разбрах, че получават поканите 2-3 дни след като пишат e-mail, дори хора, които имат ОК от септември.
Въпросът ми е да им досаждам ли по-рано от 20.10, или да изчакам да мине и тогава да им пиша пак, (колкото съм изнервена писмото ще е с много остър тон :oops: ) или пък да чакам още, не знам седмица или повече, преди да им пиша... Чудех се дали да им пиша, че имам резервация за полет и се притеснявам дали ще получа поканата и после визата навреме.
Моля, помогнете ми кога и какво да им пиша, имам чувството, че съм в девета глуха и не знам дали вече не съм ги ядосала и сега ми го връщат като ме карат да чакам до побъркване. От писмото им разбрах, че местят посолството, но моля и тези, които са получили скоро покана по e-mail, да ми пишат, за да разбера дали все пак има получени покани или съвсем са спрели да работят.
Благодаря на всички, които ми пишат и не пожелавам такова изнервящо чакане на никого![/b]
Аватар
Flintiflqnka

Мнение от Flintiflqnka »

Здравей, изобщо не си сама в чакането:) аз им писах около 4 е-мейла и пак същото.. няма да сгрешиш ако пак им пишеш, аз поне така мисля. на последното ми писмо не отговориха и мисля да им го пратя пак щото си искам поканата за виза и ще ги притеснявам колкото мога;)
P.S.и аз имам ОК от 25.08
cinderela

Мнение от cinderela »

аз имам ОК от 21.09 , месец след вас, и си получих поканата на имейла преди 8 дена. Така че не са спрели да работят . Пробвайте на другия имейл, официалния , защото и аз първо писах на тази космина обаче мейла ми беше върнат - имало много писма и не можел да чака на опашката!....Пишете пак, все пак за какво им се плаща а и е нормално да се тревожи човек! Успех!
qni

Мнение от qni »

Ние имаме о'к на медицинските на 26-септември.Също като вас пуснахме е-маил и ни казаха че процедурата е 9-месеца и не били минали.Ако това не е изнервящо...................
vlado^
Обратна връзка:

Мнение от vlado^ »

Nie sme s OK na medicinski ot 14.09 i ottogava ni vest,ni kost.No e fakt 4e pokanite vzeha mnogo da gi bavqt.Moje i da e svurzano s mesteneto na posolstvoto,no tova e ima 4ovek koito e polu4il pokana i e s OK ot 21.09 malko me poraztrevoji i men.Ne sme pisali o6te e-mail do Bukure6t i mislq da iz4akam da mine meseca,i ako dotogava nqma rezultat,i az shte im pi6a ve4e... :x
nikito

Мнение от nikito »

само да напомня, че хората в момента в букурещ се местят на нов адрес и това може да забави, за съжаление разглеждане и обработка на докс.
калпазанка
Обратна връзка:

Мнение от калпазанка »

Е, ама те писаха, че затварят на 27 и ще отворят на новият адрес на 30. Та започвам да се замислям, дали няма да започнат да се раздвижват едва след 30, че и по- късно.
Трябва да си малко луд, за да не полудееш съвсем!!!
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Мнение от aneda »

калпазанка написа:Е, ама те писаха, че затварят на 27 и ще отворят на новият адрес на 30. Та започвам да се замислям, дали няма да започнат да се раздвижват едва след 30, че и по- късно.
Затварянето на посолството всъщност не е от голямо значение понеже то ще стане в петък, а петък и без това е ден без работа с клиенти и отваря в понеделник както си е по принцип всяка седмица. Единствено това, че в петък служителите няма да работят с папките, а ще ги товарят на камиона или както там ще стане пренасянето. Освен това поне до сега съм се убедила, че каквото кажат това се изпълнява. Може би ако беше в България или беше българско посолство щеше да има "ама ние още не сме си подредили папките не можем да работим", но някък си за канадското посолство не мога да го повярвам. Но разбира се за всяко нещо си има първи път. Ще поживеем ще видим.
Все пак си мисля, че хората там са помислили за това да не се забави работата им поради пренасянето щом са избрали петък за местене.
Аватар
aneda
Обратна връзка:

Re: 8 седмици минават - какво да правя?

Мнение от aneda »

yyy написа:Чудех се дали да им пиша, че имам резервация за полет и се притеснявам дали ще получа поканата и после визата навреме.[/b]
Мисля си, че едно любезно писмо не би трябвало да те сложи в девета глуха. Аз писах писмо че имам полет на 10 ноември и се надявам да си спазят сроковете и че ако може да ме уверят че всичко ще е ОК. И те ми върнаха стандартно писмо да имам предвид, че срока е еди колко си дни и толкова. Естествено върнах им отговор с благодарност, че са ми отговорили и с молба ако имат нужда от нещо, късаещо документите и визата ми да ми пишат на е-маил колкото се може по скоро. Нищо друго не ми остава освен да се надявам и да чакам.
Аватар
nasko29
Обратна връзка:

Мнение от nasko29 »

i nie sa6to 4akame.imame ok ot 29 septemvri,sled goliamoto 4akane na samite medicinski,koito vposledstvie se okazaha izgubeni po traseto,4e 4ak se nalogi nakraia da si gi iskame i da si gi platim 4rez dgl.sega e red na porednoto 4akane.vsi4ko ve4e stana s /klizma/.VSE si misleh 4e ve4e niama da imame takiva problemi no UVI.4AKANETO PRODALGAVA I NEZNAM DO KOGA.Pisahme im imeil i nikakav otgovor mislia 4e triabva da im dosagdameotnovo i otnovo.VSE PAK NIE SI PLA6TAME ZA UDOVOLSTVIETO,A TE SI VZIMAT ZAPLATITE,no za6to gi marzi da si svar6at rabotata.edni si polu4avat ,,ok,, za 1 2 sedmici , drugi za 1 2 meseca I Taka ne razbrah kakav e sroka ili po kakvi kriterii.vseki dostignal do tuk e izhabil ve4e nervi kakvo ni motat ili iskat da im se moli6 da gi umoliava6 napravo da im pripada6 za da tidadat tova koeto ti se polaga i si go zaslugil. :roll: a to posle sigurno 6te 4akame i da se varnat pasportite a tazi sedmica a drugata.neznam kade 6te karame koledata.pri tova razvitie do tuk 6te e tuk.a kak iskahme i iskame da sme tam.no vapreki vsi4ko ne mislia da gi ostavam na spokoistvie i utre pak 6te gi pritesnia s emeil i taka vsiaka sedmica dokato ne si polu4a moiata pokana.triabva da se stresnat tezi hora i da si izpalniat zadalgeniata a ne da se opravdavat s vakancia s mestene na posolstvo a dori se opravdaha i sas sre6ta na frankofoni v bukure6t za minalata sedmica.aide dostata4no.ahhhh :o ako biahte v BG. :o
tsveti_germanova
Обратна връзка:

Obadete se po telefona.

Мнение от tsveti_germanova »

Spored men dobre e da se obadite na telefonite, koito gi ima na vsiaka blanka ot posolstvoto. Nai veroiatno shte vi se vkluchi sekretar, no ne se pritesniavaite, a ostavete saobshtenieto si / na frenski /. Nie pone taka napravihme, kogato chakahme pokanite za vizi, koito sled tova ne zakasniaha mnogo-okolo dve sedmitsi.Pojelavam vi kasmet!
Заключено