Нужен ли е френски в Онтарио?
speedy написа:"Трранъу" е населено място в Онтарио, на изток от Мисисага.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
- PoLuX
- Обратна връзка:
Абе Скарбъро не знам по какъв друг начин може да се произнесе, ама за Етобико и Мисисага съм съгласен
има разни странности тука, може да е заради предците-инидианци
не са знаели как се пише това дето го говорят, на английски, налучкали са и така...
becks, спокойно, няма да говориш често с канадци тук, ама да чуеш някои индийчета и китайчета как ги чаткат произношенията...

becks, спокойно, няма да говориш често с канадци тук, ама да чуеш някои индийчета и китайчета как ги чаткат произношенията...

-
Bilingual
Shto, be? Az puk sum v Ontario, govoria, cheta i pisha na profesionalno nivo na 4 ezika (including English and French), ama niama da vi kaza kakvo rabotia v momenta, che mi ide da se prusna.....
- Ivet
- Обратна връзка:
Re: Bilingual
Я кажи, кажи, че да не се пръснем ние от любопитство!calculator написа:Shto, be? Az puk sum v Ontario, govoria, cheta i pisha na profesionalno nivo na 4 ezika (including English and French), ama niama da vi kaza kakvo rabotia v momenta, che mi ide da se prusna.....

Let it go...
Re: Bilingual
Ми и с 4 и 10 ризи да имаш, ако нямаш и другите дрехи пак ще ти се види газът, ей за тва така драгиcalculator написа:Shto, be? Az puk sum v Ontario, govoria, cheta i pisha na profesionalno nivo na 4 ezika (including English and French), ama niama da vi kaza kakvo rabotia v momenta, che mi ide da se prusna.....

Франкофон
Както изглежда аз май съм единствения франкофон от български произход, работещ като билингуал в Тороно.
Честно казано не е никак зле.
Обаче, ако смяташ тепърва да учиш френски, тук определено ще ти е трудно да си намериш работа ако френския ти е слаб особено ако и английския ти не става.
Конкуренцията е жестока=френско говоря6ти негри под път и над път
от Конго, от Гана, от Бряг на Слоновата кост с две думи бол.
Но и те не се кутират много, на много обяви си пи6е търсят билингуал ама с квебекарски френски. Там има6 6анс, негрите като цяло не ги харесват и техния френски е с акцент и квебекарите не ги харесват. Като конкуренция, бих посо4ила само румънците, квебекарите въоб6те не ги слагам, за6тото не сме им в категория
та- директно ни елеминират.
Френският ми отвори добри врати, но бих искала да уточня- завършила съм френска гимназия. Започнах в гадни кол центрове, докато си оправя английския и си стъпя на краката, смените бяха понякога от 4 следобед до 1 през нощта, по 90 обаждания на ден, и тн. Дори и в най-гадния кол център запла6тането ми като билингуал беше $13/час.
Целия този кошмар трая 6 месеца, докато събера малко експириънс, сега още 6 месеца по-късно, работя в добра компания със съвсем прилична годишна заплата, бенефити и с работно време от 8.30 до 16.30 като чиновничка. Запо4вам да у4а, от работа ми поемат разноските по обу4ението и тн. Все хубави работи.
Много мои познати, счетоха, че е късмет, за съжаление не е така. За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Целта оправдава средствата. Въпроса е да имаш цел.
Успех
Честно казано не е никак зле.
Обаче, ако смяташ тепърва да учиш френски, тук определено ще ти е трудно да си намериш работа ако френския ти е слаб особено ако и английския ти не става.
Конкуренцията е жестока=френско говоря6ти негри под път и над път
от Конго, от Гана, от Бряг на Слоновата кост с две думи бол.
Но и те не се кутират много, на много обяви си пи6е търсят билингуал ама с квебекарски френски. Там има6 6анс, негрите като цяло не ги харесват и техния френски е с акцент и квебекарите не ги харесват. Като конкуренция, бих посо4ила само румънците, квебекарите въоб6те не ги слагам, за6тото не сме им в категория
та- директно ни елеминират.
Френският ми отвори добри врати, но бих искала да уточня- завършила съм френска гимназия. Започнах в гадни кол центрове, докато си оправя английския и си стъпя на краката, смените бяха понякога от 4 следобед до 1 през нощта, по 90 обаждания на ден, и тн. Дори и в най-гадния кол център запла6тането ми като билингуал беше $13/час.
Целия този кошмар трая 6 месеца, докато събера малко експириънс, сега още 6 месеца по-късно, работя в добра компания със съвсем прилична годишна заплата, бенефити и с работно време от 8.30 до 16.30 като чиновничка. Запо4вам да у4а, от работа ми поемат разноските по обу4ението и тн. Все хубави работи.
Много мои познати, счетоха, че е късмет, за съжаление не е така. За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Успех
Re: Франкофон
Ami zawist 4owe6ka .... i izwinenie za pred sebe si sa tarsili jawno s tezi komentari.DessY2 написа:...Много мои познати, счетоха, че е късмет, за съжаление не е така. За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Успех
Neuspeli w presilenite si celi ili ne6tastni ot sobstwenia si jiwot 6te sa werojatno.
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Re: Франкофон
Поздравления!DessY2 написа: За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Успех
Само искам да питам - защо според теб ти е било толкова трудно да си намериш работа в кол-център? Защото по принцип е трудно, или заради по-слабия ти английски в началото? Тук доколкото знам е много лесно да тръгнеш в кол-център, ама ако не правят дастатъчно продажби ги разкарват много бързо.
Канадски експириънс
Проблемът е в експириънса. Аз нямах канадски експириънс, за това директно ме елиминираха.
Вярно, в на4алото английския ми беше по- слаб или по-скоро аз се притеснявах много на интервютата, за сметка на това в тези кол центрове работят много пакистанци с много слаб английски, но тях това не ги бърка. Искарах един месец при пакистанците, като през това време не спирах да търся, нещо по-приемливо. Те постоянно натискаха да правиш продажби- много противно, ама как да продаваш нещо напълно безсмислено и бе6е ясно, 4е ако аз не си намеря нещо те 6те ме изгонят, понеже имах малко продажби. Вече имах един месец експириънс, това зна4е6е много.
За късмет успях и се преместих. И отново започнах да търся, пишех ве4е по- дълъг експириънс и продължих да търся нещо по- добро, с две думи не спрях да търся. Това оба4е не зна4и, 4е съм спряла дотук. На този етап това ме устройва, за в бъде6те - 6те видим.
P.S.
Бях записана в над 10 трудови борси, о6те им пазя визитките, но понеже нямах опит, не ми помогнаха на първия етап, те могат да са полезни, но да има6 минимум 6м стаж.
Вярно, в на4алото английския ми беше по- слаб или по-скоро аз се притеснявах много на интервютата, за сметка на това в тези кол центрове работят много пакистанци с много слаб английски, но тях това не ги бърка. Искарах един месец при пакистанците, като през това време не спирах да търся, нещо по-приемливо. Те постоянно натискаха да правиш продажби- много противно, ама как да продаваш нещо напълно безсмислено и бе6е ясно, 4е ако аз не си намеря нещо те 6те ме изгонят, понеже имах малко продажби. Вече имах един месец експириънс, това зна4е6е много.
За късмет успях и се преместих. И отново започнах да търся, пишех ве4е по- дълъг експириънс и продължих да търся нещо по- добро, с две думи не спрях да търся. Това оба4е не зна4и, 4е съм спряла дотук. На този етап това ме устройва, за в бъде6те - 6те видим.
P.S.
Бях записана в над 10 трудови борси, о6те им пазя визитките, но понеже нямах опит, не ми помогнаха на първия етап, те могат да са полезни, но да има6 минимум 6м стаж.
Re: Канадски експириънс
Това е пътяDessY2 написа:Проблемът е в експириънса. Аз нямах канадски експириънс, за това директно ме елиминираха.
P.S.

Успеха е гарантиран