Нужен ли е френски в Онтарио?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

А ясно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

speedy написа:"Трранъу" е населено място в Онтарио, на изток от Мисисага.
:rotfl: това същото кат Етобико, нищо че се пише Etobicoke, ili Мисисага, дет се пише Mississauga, ili Скарбро, макар да е Scarborough. Dори и говорителите по ТВ го ядат това и много ме дразни, рядко някой да се напъне да каже хубаво "Торонто" :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Абе Скарбъро не знам по какъв друг начин може да се произнесе, ама за Етобико и Мисисага съм съгласен :-) има разни странности тука, може да е заради предците-инидианци :-) не са знаели как се пише това дето го говорят, на английски, налучкали са и така... :lol:

becks, спокойно, няма да говориш често с канадци тук, ама да чуеш някои индийчета и китайчета как ги чаткат произношенията... :D
calculator

Bilingual

Мнение от calculator »

Shto, be? Az puk sum v Ontario, govoria, cheta i pisha na profesionalno nivo na 4 ezika (including English and French), ama niama da vi kaza kakvo rabotia v momenta, che mi ide da se prusna.....
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Re: Bilingual

Мнение от Ivet »

calculator написа:Shto, be? Az puk sum v Ontario, govoria, cheta i pisha na profesionalno nivo na 4 ezika (including English and French), ama niama da vi kaza kakvo rabotia v momenta, che mi ide da se prusna.....
Я кажи, кажи, че да не се пръснем ние от любопитство! :lol:
Let it go...
becks

Мнение от becks »

Леля Екимка написа: Аз съм потресена от хората в Отава - само като ме видят и ми проговарят на френски! Побеснявам! Сигурно имам Ф на челото!
Лельо Екимке, не е на челото това F. Поне като ти гледам аватара F-то си е доста голямо и така изпъква на това червено екипче :beer: :wink:
canat

Мнение от canat »

Bravo, Becks! Uspia da me rasmeesh rano sutrinta!!!
Ei takiva hora triabva da ima poveche na sveta!...
Stoni

Re: Bilingual

Мнение от Stoni »

calculator написа:Shto, be? Az puk sum v Ontario, govoria, cheta i pisha na profesionalno nivo na 4 ezika (including English and French), ama niama da vi kaza kakvo rabotia v momenta, che mi ide da se prusna.....
Ми и с 4 и 10 ризи да имаш, ако нямаш и другите дрехи пак ще ти се види газът, ей за тва така драги 8)
DessY2

Франкофон

Мнение от DessY2 »

Както изглежда аз май съм единствения франкофон от български произход, работещ като билингуал в Тороно.
Честно казано не е никак зле.

Обаче, ако смяташ тепърва да учиш френски, тук определено ще ти е трудно да си намериш работа ако френския ти е слаб особено ако и английския ти не става.

Конкуренцията е жестока=френско говоря6ти негри под път и над път
от Конго, от Гана, от Бряг на Слоновата кост с две думи бол.
Но и те не се кутират много, на много обяви си пи6е търсят билингуал ама с квебекарски френски. Там има6 6анс, негрите като цяло не ги харесват и техния френски е с акцент и квебекарите не ги харесват. Като конкуренция, бих посо4ила само румънците, квебекарите въоб6те не ги слагам, за6тото не сме им в категория
та- директно ни елеминират.

Френският ми отвори добри врати, но бих искала да уточня- завършила съм френска гимназия. Започнах в гадни кол центрове, докато си оправя английския и си стъпя на краката, смените бяха понякога от 4 следобед до 1 през нощта, по 90 обаждания на ден, и тн. Дори и в най-гадния кол център запла6тането ми като билингуал беше $13/час.
Целия този кошмар трая 6 месеца, докато събера малко експириънс, сега още 6 месеца по-късно, работя в добра компания със съвсем прилична годишна заплата, бенефити и с работно време от 8.30 до 16.30 като чиновничка. Запо4вам да у4а, от работа ми поемат разноските по обу4ението и тн. Все хубави работи.
Много мои познати, счетоха, че е късмет, за съжаление не е така. За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Целта оправдава средствата. Въпроса е да имаш цел.
Успех
Аватар
Mark

Re: Франкофон

Мнение от Mark »

DessY2 написа:...Много мои познати, счетоха, че е късмет, за съжаление не е така. За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Успех
Ami zawist 4owe6ka .... i izwinenie za pred sebe si sa tarsili jawno s tezi komentari.

Neuspeli w presilenite si celi ili ne6tastni ot sobstwenia si jiwot 6te sa werojatno.

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
survivor

Re: Франкофон

Мнение от survivor »

DessY2 написа: За период от 3-5 месеца подадох над 1000 резюмета за всякакви кол центрове в Тороно, а тук ги има бол. Всеки ден излизат поне по 10 нови обяви, явих се на над 50 интервюта ли4но и сигурно съм имала 3 - 4 пъти по толкова телефонни интервюта. Много нерви, нали?
Успех
Поздравления!
Само искам да питам - защо според теб ти е било толкова трудно да си намериш работа в кол-център? Защото по принцип е трудно, или заради по-слабия ти английски в началото? Тук доколкото знам е много лесно да тръгнеш в кол-център, ама ако не правят дастатъчно продажби ги разкарват много бързо.
DessY2

Канадски експириънс

Мнение от DessY2 »

Проблемът е в експириънса. Аз нямах канадски експириънс, за това директно ме елиминираха.
Вярно, в на4алото английския ми беше по- слаб или по-скоро аз се притеснявах много на интервютата, за сметка на това в тези кол центрове работят много пакистанци с много слаб английски, но тях това не ги бърка. Искарах един месец при пакистанците, като през това време не спирах да търся, нещо по-приемливо. Те постоянно натискаха да правиш продажби- много противно, ама как да продаваш нещо напълно безсмислено и бе6е ясно, 4е ако аз не си намеря нещо те 6те ме изгонят, понеже имах малко продажби. Вече имах един месец експириънс, това зна4е6е много.
За късмет успях и се преместих. И отново започнах да търся, пишех ве4е по- дълъг експириънс и продължих да търся нещо по- добро, с две думи не спрях да търся. Това оба4е не зна4и, 4е съм спряла дотук. На този етап това ме устройва, за в бъде6те - 6те видим.
P.S.
Бях записана в над 10 трудови борси, о6те им пазя визитките, но понеже нямах опит, не ми помогнаха на първия етап, те могат да са полезни, но да има6 минимум 6м стаж.
Stoni

Re: Канадски експириънс

Мнение от Stoni »

DessY2 написа:Проблемът е в експириънса. Аз нямах канадски експириънс, за това директно ме елиминираха.
Вярно, в на4алото английския ми беше по- слаб или по-скоро аз се притеснявах много на интервютата, за сметка на това в тези кол центрове работят много пакистанци с много слаб английски, но тях това не ги бърка. Искарах един месец при пакистанците, като през това време не спирах да търся, нещо по-приемливо. Те постоянно натискаха да правиш продажби- много противно, ама как да продаваш нещо напълно безсмислено и бе6е ясно, 4е ако аз не си намеря нещо те 6те ме изгонят, понеже имах малко продажби. Вече имах един месец експириънс, това зна4е6е много.
За късмет успях и се преместих. И отново започнах да търся, пишех ве4е по- дълъг експириънс и продължих да търся нещо по- добро, с две думи не спрях да търся. Това оба4е не зна4и, 4е съм спряла дотук. На този етап това ме устройва, за в бъде6те - 6те видим.
P.S.
Бях записана в над 10 трудови борси, о6те им пазя визитките, но понеже нямах опит, не ми помогнаха на първия етап, те могат да са полезни, но да има6 минимум 6м стаж.
Това е пътя :D
Успеха е гарантиран 8)
survivor

Мнение от survivor »

Деси, много се радвам за тебе :P
Аватар
miro_m
Обратна връзка:

Мнение от miro_m »

Moge bi po-pravilnata transkribcia bi bila:"Chorono" ili "Thorono"... :)
Заключено