IMA LI SLANCE I TOPLI DNI V QUEBEK ILI E VECHNO STUDENO

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
krarumi

IMA LI SLANCE I TOPLI DNI V QUEBEK ILI E VECHNO STUDENO

Мнение от krarumi »

:shock: ISKAME NIAKOI DA NI UBEDI DA NI UBEDI DA SE PREMESTIM OT PARIS V qVEBEC
Гост

Мнение от Гост »

:D :P :D :lol: Има и слънце и топли дни - 2 месеца лятото /юли - август/. Тогава температурата надминава често 30 градуса. А с прословутата влажност се увеличава в някой дни до 40 градуса. :shock: Но днес тук е - 25 градуса, а с прословутия "ветровит фактор" ще достигне до - 40 градуса. И така продължава 2 месеца. През останалото време има доста променливи температури - в един ден разликата може да достигне 20 градуса /нагоре и надолу/. Но с времето се свиква. Аз не съм по убеждаването, още повече да давам съвети кое да изберете - Квебек или Париж, :shock: :shock: :shock: но ако колебанието е само заради температурите - ще свикнете. Само да ви хареса тук.

Успех.

"Mon pays c'est l'hiver ... " /из виден националистически химн на Квебек/
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Ами да отговориха ти на въпроса, ама да допълня то и сега има слънце дето не се трае чак, доста хора слагат бейзболни шапки и очила хем заради слънцето и снега едновременно, ама това не му пречи да -26 в момента. Слънце да искаш ти - имаааа.
roni

Мнение от roni »

А вие защо искате да сменяте Париж с Квебек? Тук всички са отправили взор към Европа.Познавам хора от различни националности,които след определен престой там по една или друга причина са се озовали в Канада и са много разочаровани.Аз лично също мисля често за такава промяна.Европа е несравнима и ненадмината!!!
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Ако сте се уредили добре в Париж и ви влече само романтиката по Америка, внимавайте да не останете разочаровани. Иначе животът тук си има доста предимства в сравнение с Европа.
Една позната, която живя доста години тук в Монреал, скоро замина за Париж и то на доста добра работа. Отначало беше много окрилена (погрешно - както много други), че си отива в Старата Европа, но напоследък ентусиазмът й поутихна. Често казва, че е вбесена от неуредиците и бюрокрацията във Франция, животът там й се струва почти замрял в сравнение с динамизма и подтика към непрекъснато професионално усъвършенстване, който е усещала тук. В по-дълга перспектива вече планира връщане обратно в Канада. Сигурно могат да се намерят и примери в обратен смисъл.
Чувал съм за огромните опашки в Париж за документи за Квебек и за сериозната рекламна кампания там, но все пак премислете много добре, дали си заслужава риска. Ако решите, оставете си вратичка за връщане обратно. Все пак Франция не е България, т.е. на друго място може да бъде и по-лошо :wink:
Иначе студът е последното нещо, което трябва да ви притеснява, ако живеете близо до метростанция и работите в закрито помещение.
Успех, каквото и да решите.
Аватар
Koko

Re: IMA LI SLANCE I TOPLI DNI V QUEBEK ILI E VECHNO STUDENO

Мнение от Koko »

krarumi написа::shock: ISKAME NIAKOI DA NI UBEDI DA NI UBEDI DA SE PREMESTIM OT PARIS V qVEBEC
Ако вие сами не сте убедени, по-добре недейте идва в Канада - само ще се разочаровате.
За сезоните (и слънцето) в Канада има следния виц

Въпрос: Колко сезона има в Канада?
Отгвовор: Четири - ранна зима, същинска зима, късна зима и месец Юли.

Но наистина тук живота е така подреден че студа не е пречка, всичко е пригодено за студен климат.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
miloto
Обратна връзка:

Мнение от miloto »

Ако студът ви притеснява не е чак толкова страшно. Аз съм тук първа зима и н бих каазла, че ми е по-студено от София. Всичко е така уредено, че ако добре си планираш нещата няма да усетиш нищо.

Аз още не съм си сложила нито пуловер, нито поло. И се чуствам прекрасно.
On a quelquefois assez souffert pour avoir le droit de ne jamais dire:"Je suis trop heureux"!!!
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Ако имаш кола просто все едно не е зима. Но както каза Милото ако си навличаш и си планираш нещата нищо няма да усетиш. Например аз цял следобед се пързалях като шантав на -20 градуса навлякан като мишелинче и не усетих студ, а едни същи младежи играят хокей по цял ден хокей до тъмно (някви Бе еСи), облечени с тънки къси якета, така че не е страшно, вятъра е кофти само.
Joy

Мнение от Joy »

miloto написа:Ако студът ви притеснява не е чак толкова страшно. Аз съм тук първа зима и н бих каазла, че ми е по-студено от София. Всичко е така уредено, че ако добре си планираш нещата няма да усетиш нищо.

Аз още не съм си сложила нито пуловер, нито поло. И се чуствам прекрасно.
Леле,Мило,да ти завиди човек! Що и аз не се чувствам така? С по сто пуловера се навличам и нищо не спасява...То зима ли е,чудо ли!
mitaka
Обратна връзка:

Мнение от mitaka »

krarumi,
Evropa si e Evropa i ne moje da stava sravnenie s nikade drugade po sveta i mnogo hora, koito teparva tragvat kam Canada, shte go rasberat, makar che nadali shte si go prisnaiat.
Taka che kraumi, ako imate mesto pod slanzeto v Parij, stoite si tam... :lol: ...tuk si e divia sapad... :shock: 8)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

На мене и пари да ми дават немогат ме накара да се преместя в Париж при тея смотани французи... Така че хич и не му мислете... идвайте в Кибек
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
todor73

Мнение от todor73 »

lubo tez tuka da ne sa mnogo stoka, sqstite sa, ubavo che ima mnogo emigranti ta sa si sednali malko na d..
flyfish

Мнение от flyfish »

:D
joro

Мнение от joro »

В Квебек миналото лято беше прекрасно- слънчево, топло, при това се падна в неделя- почивен ден :D :D :D
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
balbi

;-)

Мнение от balbi »

Xaxaxaxaxaxa:)
Nqma losho!!!:)))))))))))
Заключено