Положителните страни на живота в Канада.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
ivandi

Мнение от ivandi »

tochica написа:а бе , според мене :
1. в канада е най-розов розовия цвят
2.ако на друго место ви се струва по-розов , вижте точка едно .
:D :D Това е гот. :D :D

А към Илияна

Ако решиш да живееш без "съкафезник", да не се друсаш по автобусите, да не си прекарваш ваканцията на палатка съзерцавайки природата и още доста други обикновени неща, ще стане ясно, че не само може, а трябва да си намериш втора работа. И тогава приказките на батето няма да са ти толкова непонятни.

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
bateto

Мнение от bateto »

Проблемът е ,че Батето нито е откраднал нито е убил някого,а се е трепал 15-17 год.за да постигне този стандарт в Бг. ,а хора с 15-17г. по млади от него искат да имат същата изходна позиция,но тия работи не стават за два дни.По големият проблем е ,че вече дошли в Канада тези млади хора се опитват да сложат на Батето една дузина розови очила и да го убедят ,че в момента живе на розовата планета.Ето за пример и компютърджията Любо ,дошъл тук за да избяга от казармата невръстен юноша непотърсил реализация в бг. след като се има за водещ фактор в бизнеса си ,т.е. голям разбирач.От такива хора дето не са си напънали задника да изкарат 2 лева в бг. какво очаквате ,да научите обективната истина ли.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

iliana написа:...
Бате, нито тук, нито в България съм чакала някой да ми поднесе нещо на тепсия. Обаче не може целокупното българско население да се занимава с бизнес. Има нужда и от учители, лекари, дребни чиновници. Е аз бях от тях.
...
Батката изобщо хал-хабер си няма от тези елементарни житейски проблеми. За него единствено е важна схемата за "въртене на синджира". Това, че всички такива "успешни" схеми в България са учебникови примери за Полиция, Прокуратура, Съд и Управление на затворите е без значение. Жалкото е, че от цитираните институции всички са в общия кюп на въртисинджирковците.
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

А към Илияна

1. Ако решиш да живееш без "съкафезник", да не се друсаш по автобусите,
2. да не си прекарваш ваканцията на палатка съзерцавайки природата и още доста други обикновени неща,
3. ще стане ясно, че не само може, а трябва да си намериш втора работа. И тогава приказките на батето няма да са ти толкова непонятни.
Иванди,
1 - Не живея със "съкафезник", имам си приятел който нямам намерение да сритвам.
Не обичам да шофирам.
2 - Ходя на платки защото така ми харесва. Обичм да съзерцавам природата. Освен това само миналата година си ходих 2 пъти до България. След 1 месец си заминавам пак.
3 - Дори и да изгоня половинката - няма да живея в апартамент за 740 а за 600. Стават 1375,
което пак си е един остатък от над 400$.

Ти мойта сметка не я прави вместо мен, аз мога да живея и с малко и пак да съм доволна.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Canada

Мнение от iliana »

Greska
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Canada

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kato star finansist vizdam vednaga greski pri sravnenieto.

Parvo ako njakoi e garbil v Canada 17 godini i ima sobstveno ziliste i garaz ( kato bateto v Bg ) togava momentalno otpadat 800 + 60 CAD za naem i garaz. Choveka prsto ne gi plasta zastoto ima svoe.

Ako ima 2 koli plateni cash sasto mahame 350 za kola.

Ne moze da sravjnjavame taka.

Ili v BG ste slozime za naem, garaz i izplstane na kola ili gi mahame ot smetkata v Canada.

S drugu dumi bateto moze da prodade ap.ot 110 m2 v tsentara na grada za 70 000 Evro , da donese parite tuk koeto sa 100 000 CAD da si kupi ap.za 100 000 i da ne plasta tezi 800 za naem. Sastoto vazi i za kolite ako imas 2 koli v BG prodai gi, s parite si kupi v Canada s cash kola i togava gi njama tezi 350
Smetkta stava togava taka 800 + 350 + 60 ( garaz ) =1210 / 3500 = 0.3457 * 100 = 34.57 % ne e vjarna.

Ili kazano po drug nachin kam prite koito bateto e smetnal da kazem 1500 trjabva da pribavim 34.57 % ( za da oprvim smetkata i stava slednoto ( 1500 * 1.3457 )= 2018 lv. chisti sled danatsi.

Sega neka sravnim rabota v Canada da kazem kato sofjor na taksi ili kamion ( nali taka bateto izkarva tezi 3500 chisti )
Neka da badem realisti i kazem che v Canada s tazi profesia se izkarvat 3500 chisti.
Realno li e da se izkarat 2018 lv. chsiti kato sofjor na taksi ili kamion v BG sas sastite chasove rabota?.
Dalboko se samnjavam che e realno.
Izvoda e che v Canada moze da se izkarat 3500 $ s tazi profesia v BG ne moze da se izkarat 2018 lv. sas sastata.
Pri vsichki drugi sravnenja s razlichni profesii smetkata ne e vjarna

V smetkata na bateto ot BG nikade ne vizdam 2 pati po goljam standart i 4 pati po goljamo kachestvo na zivota

Hullboy
Последно промяна от hullboy на Сря Юли 26, 2006 2:02 am, променено общо 1 път.
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Батка, ама ти си много добре, бе човек - на розовата планета. Аз какво да кажа като идвам от Луната (според един изтъкнат форумник - Гийк му е ника)... И като идвам от Луната, според този изтъкнат форумник и неговите придворни дами, там всичко ми е давано ей така, заради големите ми "кафеви очи". И като съм жена, след като крайната точка на развитието ми не е кухненската печка, то тогава абсолютно логично и правилно според неговия изключителен ум и този на неговите придворни се налага изводът, че съм постигнала стандарта си като съм прилагала на практика Кама Сутра. Къде съм виждала аз други книги?! Там поне имах право да избирам между двата начина на реализация. Куул... Тук със сигурност, обаче, най-добрата перспектива, която се очертава пред моята изключителна личност е "пилона". Втората блестяща възможност е да си легна с един филмов продуцент - голям талант виждал в мен човека. Илианка, какво ще кажеш, да си легна ли с бъдещия шеф или не?! Интелектуално много съм му допадала... Аз напълно му вярвам. Една приятелка, като чу за предложенията му, непрекъснато ме предупреждава, че той имал други намерения, обаче аз упорито й повтарям, че това се случва само в България. Тук мъжете не са такива мръсници, те са изключително извисени и й обяснявам, че през цялото време ще си говорим само за творчество. :wink: Наздраве. :beer: А, забравих за извода: Положителното в случая на живота ми в Канада ще бъде, че набързо ще направя 100 - 200 кинти. Нищо работа. :wink: :shock: :beer:

Чаровни усмивки,
Joana
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:...Втората блестяща възможност е да си легна с един филмов продуцент - голям талант виждал в мен човека ...
По-добре пробвай с някой изтъкнат специалист в областта на mental disorders. ;)
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Гийк, по-изтъкнат от теб едва ли ще се намери. Какво ще кажеш за предложението ми?

Чаровни усмивки,
Joana
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Гийк, по-изтъкнат от теб едва ли ще се намери. Какво ще кажеш за предложението ми?

Чаровни усмивки,
Joana
Благодаря, но все още съм хетеросексуален. ;) :lol:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Точно поради тази причина, г-н хетеросексуален специалист! :beer: Е, да или не? Просто е - да или не. :wink: :lol:

Чаровни усмивки,
Joana
ivandi

Мнение от ivandi »

iliana написа: Ти мойта сметка не я прави вместо мен, аз мога да живея и с малко и пак да съм доволна.
Не правя сметки. Исках да кажа, че повечето имигранти отдавна не са тинеиджъри.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Точно поради тази причина, г-н хетеросексуален специалист! :beer: Е, да или не? Просто е - да или не. :wink: :lol:

Чаровни усмивки,
Joana
Именно, толкова е просто, че няма какво да го увърташ. ;) :lol: :rotfl:
Aries

Мнение от Aries »

Нека и аз да внеса моите 5 стотинки:
Първо наема - тук пращаш 850 долара + 25 долара ток и забравяш.
В БГ: ток - 180 (усреднено и приемаме, че се гони същия стандарт като площ, топла вода и т.н.) + такса вход 10 + данък 10 = 200 кинта.
При две деца в Канада получаваш 550 ССТВ - останаха 325 - 150 алтернативни разходи по същия апартамент в БГ (200 лева приравнени към канадския долар) - 175 долара. Ето това е реалната разлика при положение, че имаш собствено жилище в БГ. При положение, че нямаш - може би ще можеш да наемеш нещо за тези пари.

Допускаме, че и двамата работят на минимална заплата тук и се възползват от данъчните облекчения (RRSP) дохода ще бъде 2772 месечно + 500 детски - 3322.
Е, сега нека някой да каже, колко от семействата в БГ са имали този доход и доколко е реално да се заработва.
И това е дъното на хранителната верига. Изобщо не става въпрос за заплати от 25-35-55 долара на час.
И това ако не е стандарт - здраве да е.
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

MrGeek написа:
Joana написа:Точно поради тази причина, г-н хетеросексуален специалист! :beer: Е, да или не? Просто е - да или не. :wink: :lol:

Чаровни усмивки,
Joana
Именно, толкова е просто, че няма какво да го увърташ. ;) :lol: :rotfl:
Е, хайде, г-н мъжкар. Дай си отговора - ясно, като мъж. :wink: Да видим какъв специалист си. :rotfl:

Чаровни усмивки,
Joana
Заключено